igenigen, engem is az nyűgöz lefelé, hogy nem csak egy-egy poén jó, hanem az egész korrajz, a karakterek válogatása stb telitalálat.
minden tökéletesen a helyén van, el sem tudom képzelni hogy pölö hazánkban ilyen színvonalú film/műsor/paródia készülhet ...
Néztem a "Meldrum vázák" részt és arra gondoltam, hogy én gyerekkoromban még láttam ilyen vesszőből font szőnyegporolót, mint amilyennel Mabel püfölte a szőnyeget. Nyári vakáción, falusi rokonoknál. Lehet, hogy nosztalgiából nézem meg mindig ezt a sorozatot. Az a régi porszívó, amit Ivy használt, esküszöm, olyannal még takarítottunk valahol, megismertem a zúgását. Néztem a három Meldrum-vázát és a tárgyak iránti beidegzettség azt súgta, hogy hiányos a készlet, hiszen a vázáknak, ha egyformák, párosaknak kell lenniük, mert a kandallópárkány két végén kell állniuk... (Nem úgy értem, gyerekkoromban nem volt kandallópárkány, de tele volt porcelán nippekkel a rokon nénik vitrinje, az biztos!)
Nagyon jók a színészek. Amikor James hűvösen rászól valakire, a hideg futkos a hátamon. Amikor letolta Ivy-t, hogy ne álljon szóba a kintornással, mert "úgysem tarthat udvarlót", engem is szíven ütött, hogy olyan lánynak mondja ezt, aki bevallotta neki az érzelmeit. Aztán észreveszi, hogy mennyire megsebezte Ivy-t (tkp. női mivoltában becsülte le) és ettől zavarba jön és enyhébben tesz hozzá valamit ("hát jól vigyázz, mit csinálsz"), de továbbra is elutasító. Pokoli végignézni.
Volt szó korábban ez egyes részek következetlenségeiről. Azt hiszem ez fordítási hiba (vagy közben előre/hátra léptették), de a 10. részben Charles (the bishop) most érsekként szerepelt, korábban mint püspök ontotta a házi áldást.
Lavender: Ki van ott?
Ivy: Én vagyok, Ivy!
Stokes: Mit fogsz csinálni?
Ivy: Ne aggódj, kigondolta,m valamit, mert ravasz is tudok lenni, ha muszáj.
Tőled tanultam
(Lavender beengedi Ivyt)
Papagály: Szabad, szabad.
Lavender: Elkéstél, hallgass!
Ivy: Egy teástálcáért jöttem Lady Lavender.
Lavender: Oh, gyüjtöd a teástálcákat? Ez egy Chafni (???nem értettem pontosan :) )
Ivy: Az a kíntornás odakint, azt mondja, reméli élvezte a koncertet és
szeretné tudni, kér-e valamit, ha igen kiabáljon le neki.
Lavender: De kedves. Ó Ethel, segíts!
Ivy: Igen, igen asszonyom!
Lavender: Nyisd ki az ablakot!
Ha lesz időm, megpróbálom az első rész kimaradt perceit is bepötyögni...
Stokes: Sir Ralph keresi uram
Meldrum: Mondja neki, hogy a varosba mentem
Stokes: De uram szombat van..
Meldrum: Akkor.. hova mennek az emberek szombaton?
hat ezt nem lehet irni eloben :((
Usd csak Henry usd rendesen csak ugy immel ammal csinalod...
Most feltettem az első rész általam elérhető szövegének könyvét. Az első kb 10 percről lemaradtam. A nyitópárbeszédet ide már valaki beírta, azt átmentettem. A köztes részt, ha valaki, lenne olyan kedves,....
A Kilencedik rész képei már láthatóak, a szöveget még be kell vésni.
Igen, én is észrevettem már a bénázásom, ezért a mostani képeket már próbálgattam átnevezni. Talán ott már nincs nagy kavarodás.
Azért kösz a segítséget!
Attól tartok, hogy Miss Cissy - pártállását, habitusát és minden egyéb irányultságát egybevetve - nem feltétlenül örülne a hasonlatnak.
De "ebbe most ne menjünk bele..." :-)
Nagyon állatok a képek, csak néha belelógott a menü a capturézásba... :o) Egyébként, ha már ACDSee-vel csinálod meg a weboldalakat, akkor legalább átnevezhetnéd a file-okat úgy, hogy ne keveredjen össze a 12-es a 120-assal, 121-essel, stb,. és ne csak utánuk jöjjön pl. a 13-as, és így tovább. (Átnevezendő halmaz kijelöl - mindig sorrendben tessék! - jobb egérgomb katt - Rename Series - a kettős keresztek (#) száma mutatja, hogy hány számjegyű lesz a számozás...)