Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Szerintem nem sok az árkülönbség, persze tudom, hogy más helyében ne beszéljek, mert a pénztárcádba te látsz bele, de akkor inkább várj egy kicsit, kaszáld le pár alkalommal kézi kaszával, vagy akár a teljes idei évben, aztán ha összegyűlt a pénz vegyél egy fasz a gépet.
Nekem van 4125-ös gépem és ismerem az oleo-kat is, van egy oleo 755 masterem.
Amíg vársz, talán kifogsz jó akciókat is, a 4125-ért 30-35ezernél többet ne adj ki!
De szerintem még az is sok ár-érték arányban nézve.....
A Mol-os olajhoz annyit hogy nagyon jó szintetikus olaj, magyar céget támogatsz vele ha azt veszel, a Tescokban szoktak nagyon jó akciókban lenni a MOL olajok, olyankor ki kell kapcsolni a: ,, tescoban nem veszek elvből olajat" hozzáállást mert nagy butaság kihagyni amikor jó akcióik vannak.
Persze jó az. Neked is ilyen REALM fűrész szerűséged van ezek szerint?
Én egy kicsit magasabbra tettem a max fordulatát lapcsere helyett remélem bírni fogja a mocija. érhezhetően nyomatékosabb lett, nemigen megy le a fordulata jelentősen amikor benne van a fában. :)))))))))))))) legfeljebb nem húzom be tövig a gázkart amikor nem múszáj.
Minden érték még az autóknál se valós,kár számolgatni tudom jól.Nyomtam már le olyan autót ami papir szerint sokkal jobb.Az a lényeg hogy amire nekem kell teljesen jó,nem erölködik nem melegszik túl és még vág is rendesen,(az én igényemet maximálisan kielégiti)Csak szeretek más kárábol tanulni,és olyan modon használni a gépet amivel a legtöbbet sporolok károsodás nélkül.Amúgy 5000ft ért vettem a vaterán.
Elméletben én is pontosan így gondolom, csak nem tudom, melyik az az olaj, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak. Két helyen néztem meg (Bricostore, Hermes), ezt a két fajtát találtam (meg is vettem mind a kettőt - biztos, ami biztos:) ), de még mindig nem tudom, melyik lenne a jó. Spórolni semmiképp nem szeretnék rajta. A 0,6 literes Ratioparts 1.300.-, az Oleo-Mac 1.900.- volt, nem tudom, ez olcsónak számít, vagy drágának...
Persze mert kínai, :)) Amúgy éppen most kuglizok a kínai fűrészemmel .Elég jól bírja,bár cseréltem 40-es oregon lapra mert volt és másik láncra.Így sokkal jobban viszi a gyertyánt.
Köszi! Arra hajlok én is. Sajnos max 40 a keret egyszerűen hobbi célra nem adok ki több pénzt. Ha lenne terület ahol rendszeres használat lenne a cél akkor egyértelműen az oleo-t választanám...
Jó ez a túlmelegedés ez egy szélsőséges példa azért általában az olcsó olajok nem okoznak túlmelegedést de hogy nem nyújtanak olyan kenést mint egy minőségi és így jobban fog kopni a henger meg a gyűrűk meg a vezérmű meg minden az fix.
Nem tudom kis kerti négyüteműbe pontosan milyen motorolaj kell de egyet mondhatok: a legmagasabb minőségüt tedd bele, és ne sajnáld ha kicsit többe kerül az olcsóbbaknál, hosszútávon nagyon meghálálja.
A megfelelő kenés és hűtés minden motor lelke. A megfelelő kenést persze kifogástalanul működő kenőrendszer mellett, a legkiválobb motorolajjal érheted el. Ha egy szar minőségű olcsó olajat veszel az hamar megég,hamar elveszíti a kenéshez megfelelő viszkozítását állagát, stb, az eredmény lehet időelőtti elkopása a motornak illetve a motor rendszeres túlmelegedéséből adódó meghibásodások, kopások.
Tanácsot szeretnék kérni a profiktól... Szóval adott egy hobbi kert és ehhez kellene kb havonta egyszeri használatra egy megbízható nem nehéz stb. kasza. a vágandó terület 90% fű gaz 10 % bozót erősebb gaz:) Átrágtam magam a beírásokon és két gép közül kellene döntenem:
1. Praktiker ALKO 4125 (3év gari) 39.900 2. GT 6001 kínai gép (jókat írtatok róla ráadásul szétszedhető) 1év gari 39.900
Ahogy néztem a GT hez is kapható minden kopó alkatrész ráadásul nem túl drágán, és nekem a szállíthatósága miatt is tetszik. Szóval mit javasoltok? Vagy legyen MTD 790 :)?? (ezt a hozzászólások alapján kizártam)
Néhány további kérdés, illetve kiegészítés. A géphez (Castelgarden xb435hd) zsírt nem adtak, de már beszereztem (Oleo-Mac molibdén diszulfidos kenőzsír). A gépkönyv az olajcsere-periódusról semmit nem ír, egyébként is elég nagyvonalúan kezeli az egész beüzemelés/karbantartás-kérdést, mintha csak a gép minél gyorsabb leamortizáltatása lenne a cél...
Miért nem jó a lengőkés? A Brico-ban nagyon ajánlották, mondván, hogy ha követ talál, visszacsapódik, nem veri szét a szöghajtást. Vagy azért ez mégsem ilyen egyszerű? :)
Olaj-ügyben még mindig bizonytalan vagyok. Bele merjem tenni a Ratioparts 4T SAE30-HD-t? A gépkönyv SF-SG minősítésű olajat ír elő, ennek a flakonján semmi erre utaló jelzés nincs. Vagy inkább az Oleo-Mac 4T SAE 10W-30 (API SL/CF ACEA A3/B4-04)?
Én ugyan flexi blade-el nyomom, de ha néha damillal , akkor 1 lóerő körüli géppel 2,4 es szögletessel. A 2-es piszokul szakad, a 2,4-eset meg még bírja. A négyzetes kicsit többet kívánna erőben ,mint 1 ló, viszont az leVÁGJA a sűrű füvet is és így kevésbé kínlódik mégis, mintha a kerekkel erőltetem egész nap, amivel meg nehezen viszi a nagyobb füvet bazi erő hiányában.
Na, azért ez így messze nem igaz. Odáig rendben van, hogy átszámolunk 1 kW-ot, DE: 1000W-os elektromotor leadott teljesítménye valahol a 700W körül lehet. Tudom én, hogy 95% feletti hatásfokról mesélnek a villanymotoroknál, de ez mese egy villanymotoros gépnél. Egy túlhajtott benzines meg se rezdül, a villanyosból meg kijön a füst, ami, mint tudjuk a mozgatója, mert ha kijön, a gép megáll . :-)))) Pl a Metabo becsületesen megadja, hogy a NÉVLEGES teljesítmény mellett mennyi a hasznos, valódi .NAGY a különbség .
Igen tudom hogy jön le,sajna nem az info hiánnyal van a gond(persze nagyon köszönöm az válaszokat)egyszarüen nem merem már tovább eröltetni,szerintem eltöröm ha tovább eröltetem.Irtam hogy MTD EB 1000 ez 1 elektromos fükasza ami 1000w-os és 8000f/perc és max 2mm damilt ir.