Keresés

Részletes keresés

torban Creative Commons License 2001.04.01 0 0 738
az a Tom ! :)

más...
Ma az 1-es úton jártam, sajnos a térképen 40-60 m-el odébb van :(

Előzmény: BadGe (737)
BadGe Creative Commons License 2001.03.31 0 0 737
jerry... jerry... ez nem az akit mindíg elpáholnak?
Előzmény: éfdgkldéjg (736)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.03.30 0 0 736
Kedves éfdáéáéőgoárgk !
éfj... (nincs neked valami megjegyezhető nick-ed):

látom gondot okoz a nickem, de ez a jó benne (nevemet hiába szádra ne vedd...). Igazából van másik is. Aki linuxos, annak lehet, hogy ismerősebben cseng a jerry.
Előzmény: BadGe (726)
torban Creative Commons License 2001.03.30 0 0 735
eMap-esek !

Ma kijött egy frissítés !! v2.64

http://www.garmin.com/support/download.html

Changes made from versions 2.63 to 2.64:

Corrected flash device compatibility problem introduced in version 2.63 when used with certain older flash devices.
Corrected map drawing when a large number of maps are loaded in one area and the map detail is set to more or most.

torban Creative Commons License 2001.03.30 0 0 734
Kedves éfdáéáéőgoárgk !

..a Duna hosszú folyó...bár eddigi hozzászólásaim alapján az adott Duna szakaszt lehet, hogy nem nehéz kitalálni. IP-t nekem ne is emlegess ! Ezzel tele van a ....m. A linux az stimmelt. :)

Előzmény: éfdgkldéjg (733)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.03.29 0 0 733
hi,
huh. csak nem linux kernelben az óráját olvasva mérsz IP hálót a duna mellett? :-)
Előzmény: torban (731)
NoGun Creative Commons License 2001.03.29 0 0 732
igen jó kérdés, de mi az a 4x4?
négyből négy?
akkor a 2x2 az 4x2?

na jó!

Előzmény: BadGe (729)
torban Creative Commons License 2001.03.29 0 0 731
Tender felhívás !

Hálózati berendezés szinkronjához keresek GPS vevőt. Külső antenna csatlakozással, kábelezéssel, külső antennával. (épület belsejébe kell) Soros kimenet (NMEA előnyben) Megbízhatóság a legfőbb szempont!
No, ilyenből kell kettő !

Ajánlatokat, cég címeket várom a mailemre (csak, hogy ne csúfítsam el a topic-ot)

köszönöm

niváskarcsi Creative Commons License 2001.03.28 0 0 730
Mindenkinek van hely,de terepjáró nélkül nehéz a közlekedés a mély homokban.
Előzmény: NoGun (728)
BadGe Creative Commons License 2001.03.28 0 0 729
Mi ez a 2x2? kétkerék meghajtásos motor? vagy tandem bicikli?
ge.
Előzmény: NoGun (728)
NoGun Creative Commons License 2001.03.28 0 0 728
Karcsi,

A nem nívásoknak is van hely ott? vagy meg se próbáljunk felmenni 4x4 hiján 2x2 kerékkel?

Badge,

Bocs hogy itt a gps topicban, de muszáj elmondanom. Volt nálam egy gps anno (hibázott is sokat) és nekem jobban fekszik a jobbra-balra helyett a menj a 66-oson 500M, aztán térj le 663-ra és ott menj enyhén balra 250-m-t.

a jobbra balrát a balatonon vagy a levegőben még elviselném, de a földön?

én már csak ilyen tápos vagyok, bezzeg ti kis kapirgálosok... (megint a tyúknál kötünk ki?)

niváskarcsi Creative Commons License 2001.03.27 0 0 727
A környékbeli túrákat én szervezem,önkéntes alapon jön mindenki, általában önellátás van.Úgy néz ki már 15 autó biztos lesz.
Egy pár kép az előző túrákról www.tar.hu/rr81
Előzmény: BadGe (726)
BadGe Creative Commons License 2001.03.27 0 0 726
éfj... (nincs neked valami megjegyezhető nick-ed): mondom én, hogy érik már az a kávézó SUI-éknál.
NK: hát én a kocsimmal nem vállalok be semmiféle homoktúrást, de a bográcsozás gondolatától felált a hasam. Nekem ez nem off-road, hanem off keyboard túra lesz.
NK: az érdekesség kedvéért az esetleges résztvevőknek CSAK gps koordinátákat adj meg! kíváncsi vagyok odatalálunk-e?
NK: ha netán lesz belőle valami, akkor mindenkinek kutya kötelessége elkerülni a számozott főutakat! :)
NK: ezek a túrák olyanok mint pl a Somogybabodi vagy ez teljesen önszerveződő?
Ge.
Előzmény: niváskarcsi (725)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.03.27 0 0 725
BAD A jó tyúkokat nem legázolni szoktam hanem finoman de határozottan fektetni de ehez nem kell irányítás,hogy továbbra is off legyek.AZ autó motor lapon van OFF-ROAD topic szívesen látnám a bandát arra is, fel lehetne dobni a track gyújtést, va erre pár gps.DE ha a személyes varázsunk érdekel topic túrát szervezek Húsvét Hétfőre pestről is jönnek felénk Soltvadkertre,lesz bográcsozás meg homoktúrás,ha valaki jönne szívesen látjuk,lehet,hogy lesz üres hely néhány kocsiban.VAgy terepjáró szükséges.
Előzmény: BadGe (717)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.03.27 0 0 724

És a klasszikusok bővítéseként:

- Miért ment át a csirke az úton?

:-) egész jó kis jellemrajz a közösségről... egyszer el kéne menni sörözni :-)

Előzmény: BadGe (717)
Vgyuri Creative Commons License 2001.03.27 0 0 723
Koszonom a turelmeteket, de vegre tudok kepet berakni a hozzaszolasba. Igerem, nem sokat fogok.
A kep minosege nem a COMPUMAP jellemzoje, ez lett belole a GIF-be konvertalas es a letoltes utan.
A valodi kb. ugy nez ki, mint egy papirterkep fenymasolva.
Előzmény: Vgyuri (722)
Vgyuri Creative Commons License 2001.03.27 0 0 722

Ez volt az utolso probalkozas. Ha ez sem jo, feladom es varom a tanacsokat.

Előzmény: Vgyuri (721)
Vgyuri Creative Commons License 2001.03.27 0 0 721
Ez a kep nem jott ossze. Meg egy modszert kiprobalok, ha az sem jon be, akkor nezzetek meg a kepet itt.
www.politext.hu/vonyarc.gif
Es valaki mondja meg, hogy lehet ide kepet tenni.

http://www.politext.hu/vonyarc.gif/

Elnezest a benazasert

Előzmény: Vgyuri (720)
Vgyuri Creative Commons License 2001.03.27 0 0 720
BadGe:
VGY: Persze, hogy lerakhatsz, csak az a feltételem, hogy ne Vonyarcvashegy legyen az, mert amikor a vásáron megnéztem a kampómapot jaj bocs, kompúpmapot akkor (a franc, biztos a kezemmel lehet baj, szóval compumap-ot), akkor vonyarcvashegyet valahova a balaton nyugati részének közepébe tette be...

Biztos en vagyok a hibas, hogy nem magyaraztam el a topicon, hogy hogyan kell terkepet valtani a COMPUMAP-on, ugy tudtam SUI tudja. Persze a terkepvaltas csak olyannak termeszetes, aki nem olyan rendszerhez van, szokva, amiben egy terkep van es azt kell nagyitgatni. Te csak az ijesztesnek szant keresoterkepig jutottal el, amelyik nem szogtarto, ezert pontatlanul kalibralhato, de amugy szep szines es kicsi a fajlmerete. Ha atvaltottal volna egy igazi terkepre, akkor ezt lattad volna. (Most segits meg Mohamed, kepberakast meg nem csinaltam).

Ha sikerult, akkor itt 200 000 lepteku topterkep vonyarcvashegyi referenciapontjat latnad, ide mutat a szalkereszt. Ez Magyarorszag mind a 3300 telepulesere rendelkezesre all ma.

Ez nem jelenti azt, hogy nem kell ujabb vektoros rendszerekkel foglalkozni, csak abban nem vagyok biztos, hogy nem hamarabb fognak tudni a Palm es CE kisgepek bitkepes terkepet mutatni, mint hogy ti keszen lesztek az orszag osszes utjaval.

Előzmény: BadGe (714)
sui Creative Commons License 2001.03.27 0 0 719
torban:
Később lesz benne több város is, de először szerintem a meglévők legyenek pontosabbak. Ha Győrben csinálsz néhány tracket, amik keresztül-kasul beszövik a várost, akkor újratranszformáljuk az alapanyagot és valszeg jobb lesz.

A vásár nagyon jól sikerült, több mint 70-en gyűjthetik már a tapasztalatokat az új térképről. Találkozunk májusban az Info-n és ősszel az AutoShow-n! :)

czy:
Valóban ki kellene valami rendszert találni az adat gyűjtésre, de én nem vagyok most olyan friss agyilag mint BadGe.
Az jó ha olyan utakról küldötök tracket ami rajta van a GPS térképén csak nem pontos vagy megyeszékhelyekről mint fentebb írtam.

Előzmény: torban (708)
sui Creative Commons License 2001.03.27 0 0 718
BadGe:

beszarás... nagyon pihent az agyad... :))))

Navigate térképe jó: *** bazze erre nem jut
eszembe semmi, pedig ez lenne az illendőbb!

NaviGood vagy inkább NaviGreat

BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 717
Az adósságot törlesztendő:

Jól működő navigate map: TuttiGate map :)

és hogy a többi rendszert se hagyjam szó nélkül:

- Milyen GPS-t vett az elégedetlen vevő?
- Kár'min

- Miért tévedt el a túrista?
- Magellán felhőbe keveredett...

- Hogy hívják a csúnya autóba szerelt GPS-t
- AutoRút...

- hogy hívják a kutya által megevett GPS-t?
- Ett Rex

És a klasszikusok bővítéseként:

- Miért ment át a csirke az úton?

Garmin: A térképünk beta verziójában az út nem volt feltüntetve.
NaviGate: Ez a hiszimap tyúkja volt, nekünk nincs hozzá közünk, de ha a tyúk megérkezik bárkinek feltöltjük.
VGYuri: Látta hogy az előtte lévő út valójában födút, amelyet előtte a program gyorstüzelő funkciójával is megerősítet.
AeroMap: Azt hitte magáról, hogy szarka és tulajdonképpen a csillogó iPaq-ért ment.
Torban: Nem mehetett át rajta, mert az a 19-es út volt!
éfdgklj: Az út nem Beta verzós volt és ingyen kelhetett át rajta!
Eiffel: A tyúk átlagkeresetből él, így az éhség hajtotta.
rBear: nem'tom, innen fentről nem látszott.
NoGun: az újonnan a csőrébe épített olcsó gps és Palmtop rendszert akarta tesztelni.
eTrex: hozzám jött, egy tápkábelért...
NivásKarcsi: He-he, csak azt hitte hogy át fog érni :)

ge.

BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 716
Hát a NaviGate-nek, nem igazán Magellán a profilja, de ha jössz, akkor felszerelkezem valami megfelelő eszközzel és náluk találkozhatunk. SUI-ék meg ha kipihenték magukat, nemsokára kávézót (vadmálnázót) nyithatnak az irodájukban. Szerintem ők sem bánják, ha ott találkozunk, a végállomás úgyis ők lesznek.

Ge.

Előzmény: niváskarcsi (713)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 715
Ejj NK, csak nem on-line vagy még?
Telenyomjuk a fórumot off-topic beszélgetéssel?
Ge.
Előzmény: niváskarcsi (713)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 714
VGY: Persze, hogy lerakhatsz, csak az a feltételem, hogy ne Vonyarcvashegy legyen az, mert amikor a vásáron megnéztem a kampómapot jaj bocs, kompúpmapot akkor (a franc, biztos a kezemmel lehet baj, szóval compumap-ot), akkor vonyarcvashegyet valahova a balaton nyugati részének közepébe tette be...

Ha mész a mátrába, akkor CSAK TE nehezítésnek viheted a saját programodat!!! Én a magam részéről csak eszköz nélkül indulnék el, mert azt hallottam, hogy ha magyarországon bárhol eltévedsz, akkor elegendő egy irányt kinézni és legkésőbb 2 órán belül lakott területre érsz. Onnan meg már sima az ügy...

Egyenlő esély elve: (agymenésben szenvedők bővíthetik)

BadGe progija rosszul megy: Far-er'o Map vagy Szarer'o Map
BadGe progija jól megy: Majer'o Map vagy Hajde'joMap
Navigate térképe rossz: NyavajaGate map vagy NyomiGate map. :)
Navigate térképe updatelev: NovoGate map
Navigate térképe öregeknek: NagyiGate map
Navigate térképe télen: FagyiGate map
Navigate térképe jó: *** bazze erre nem jut eszembe semmi, pedig ez lenne az illendőbb!

Ge.

Előzmény: Vgyuri (710)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.03.26 0 0 713
Igen MAGELLÁN 315,de elég sűrűn járok pesten onan költöztünk vidékre, az ősök meg pesten maradtak.
Előzmény: BadGe (712)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 712
Hát ha egy kicsit nekidurálom magam, lehet, hogy lemegyek soltvadkertig, legalább arról is lesz néhány földút. Ha le tudod írni mely falvak közötti utakat nem érdemes bejárni, akkor azokat elkerülöm.

Mi ez? magellán?

Ge

Előzmény: niváskarcsi (711)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.03.26 0 0 711
Fiuk ha van aki ki tudja nyerni a berajzolt utak alapján az adatokata magellán 315-öm ből akkor ahoz szívesen eljuttatom alkalom adtán a masinát.Sok dűlö földút Soltvadkert környékén meg az országban,bár időnként szoktam törölni.
Vgyuri Creative Commons License 2001.03.26 0 0 710
BadGe:
Kritizálók egy reprezentatív csoportját összeszedjük, majd egy magyarország térképes GPS-el felszerelve este sötétben kidobjuk őket valahol a mártában.

Ez mar dofi. Vallalom. Utana en is lerakhatlak egy helyre?

Előzmény: BadGe (685)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 709
Nagyobb vársosok szerintem mindkét rendszer 2.0-ás verziójában lesznek benne, bár én most kezdtem neki a budapest környéki "kistelepülések" vektorizálásához. (szerintem célszerű a főutak melletti városokkal kezdeni).

6-10 utcaás települések: Bármi ami van az hasznos, DE: ezekről a településekről is van vektoros térkép és az a tapasztalat, hogy ha a város/falu földrajzi elhelyezkedése be van lőve néhány átmenő úttal akkor a többi már pontosítható/rajzolható. Elsősorban az "átmenő" utzak a fontosak.

Az utakat küldjétek SUI-nak, én is neki küldöm :))

Ge.

Előzmény: torban (708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!