Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Neked nem számít annyira. Legfeljebb egy fél órával később végzel . Addig meg élvezed a könnyebb gép áldásait. Azért nagyon nem mindegy, hogy 350, vagy 550 fityeg a hámon.
Figyelj Gypsy!Ilyeneket ne írogass,mert utána mindig őtlődöm,hogy miért nem vettem erősebb gépet a 350-esnél.Anno a 450-es sem volt sokkal drágább,mint a 350-es.
Miért ne ? Ha ráérnénk szarakodni a kaszálással, vennék Castelt. De sokszor még a Hitachi is gyenge. Kaszálok kicsit az FS550-nel, utána megköpködöm még a 400-ast is . :-)
Igazán jó az a gép, amihez viszonyítasz. A Castel jóval gyengébb. Ha sűrű, tömött gazt kell kaszálnod, akkor lehet csak észrevenni. Akkor viszont használj dikicskést, vagy fűvágó lapot. Egyéb esetekben meg nem tragikus a különbség. Annak, hogy ráz a kormányon, általában nem sok köze van a motorhoz. Inkább csak a meghajtás, pontosabban a damilfej. Ezt ki tudod próbálni, ha késsel vágsz . A Hitachi rezgéscsillapítása határozottan jó. Szerintem . A kétütemű motor fordulaton nem ráz. Az még lehet, hogy "vasárnapi kaszás" módban nyomod: kis fordulaton, "géppisztolyozva" .
Most jöttem be,mert megeredt az eső.40 cm-es gyertyánokat és bükköt vágtam a kínai fűrészemmel.A fordulatszámot már új korában belőttem,mert nem tetszett ill. nagyon füstölt.
szerintem nem valószínű, hogy a kínai oleo gyárból minden esetben komplett gépeket hoznának be az eu-ba, sokkal gazdaságosabb alkatrészként behozni, hiszen kevesebb helyet foglalnak a konténerben az alkatrészek, mint a komplett dobozolt-csomagolt, használati útmutatóval ellátott gépek.
Valószínűleg azt gyártják ott, amit gazdaságilag jobban megéri, de ebben a gazdasági válságban sok nagy gyártó inkább visszhelyezi a gyártást az anyaországba...., talán az államtól is kicsikar vmi kompenzáló támogatást stb...
Nem kell ahhoz Kínába menni, nyílván hogy nem tudnák már kielégíteni a keresletet csak az olasz üzemek kapacitásával, másrészt vannak árulkodó jelek pl.: némely Sparta Benyatankjában gyárilag kínai nemezes benyaszűrő van, ha jól emlékszem Kicsee (jozef from the hill) írta hogy az övében olyan volt, amíg ki nem cserélte. de különben sem az a lényeg hogy hol gyártják az Oleot az Oleo minőség akkor is ha Azerbajdzsánban gyártják csak arra utaltam hogy azért nem biztos hogy minden kínai fullgagyi. Az AL-KO 4125 is kínai és ha jól tudom nem tartod gagyinak.
Egyébként lehet sejteni a rengeteg stihl hamisítvány is erre utal, hogy Stihlék sutyiban bizony kínában gyártatnak, vagyis összeszereltetnek. Egy a világmárka nem tudja kiküszöbölni kínai gyártatást.
Persze a kínaiak is tudnak, ha akarnak és megkövetelik töllük...
A samsung telóm fele kínai, a güde láncélezőm is kínai mégis szuper minőségű, de a minőségen kívűl azért van más is, amit figyelni kell a gép kiválasztásakor.
Az oleo-mac-et a hermesafesz importája nagyon régóta hazánkban és nem hinném, hogy tartani kéne, hogy megszünnek, vagy gond lenne az lakatrész és szervizellátásukkal.
A güde hazai cégvezetéséről is szinte csak jókat hallottunk, de mivel viszonylag újak ezért csak van az emberben egy kis egészséges félsz, a nevesincs gépeknél ez mégjobban így van...
Sok gépet behoz egy cég, aztán megszűnik, újjáalakul másnéven és más "szuper" gépekkel árasztják el fél európát, ha nagy az árkülönbség, akkor megéri a rizikót, de ha csak ennyi a különbség, akkor szerintem nagyon meg kell gondolni....
Ehhez a kínai témához még annyit hogy most szedtem szét a 3 éve vett Stibel Eltron klímámat. A felirat szerint Made in Germany...nem baj megérte azt a 130 ezrest= Belül az ÖSSZES alkatrészen made in china:( úgyhogy tudnak ott is jót csinálni (egyébként semmi baja csak tisztítottam)
Nem tom nálatok mi van hozzánk néhány perce ért el a vihar, még csak viharos széllökések meg sötét felhők vannak de már csak idő kérdése és beindul. Ja meg már dörög.
Nem utálom én, de ha kicsi az árkülönbség, akkor nem éri meg a "gagyit" venni.....
Ottvan pl. a güde láncélezőm, na azt bárkinek ajánlom!
A realmok is jók, mert 25-30ezer körül kapsz egy viszonylag jó, 45ccm-es gépet, ebből a géposztályból a márkásabb társak nem 10ezerrel drágábbak, hanem inkább dupla áron kezdődnek.....