Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
"Ahogy néztem a GT hez is kapható minden kopó alkatrész ráadásul nem túl drágán" ezt írta a kolléga, és már annak idején is Szolnoki gariszervízzel jöttek be ezek a masinák. Egyébként meg hobbi használatnál évekig semmiféle alkatrész nem kell, hiába jó duma ez az alkatrész ugyan van -e hozzá, a 40 ezer meg 40 ezer .
Sajnos a fél házat nem tudtam eladni,mert nincs.Illetve van egy negyed,meg egy 12/8-ad,vagy valami ilyesmi,de ezekkel nem sokra megyek. ;-))) Olcsóbbat és nagyobbat lehet,na de jobbat.....Ezek a dolgok egy gépben nem teljesülnek.Esetleg a világelső innovatív és robosztus gépeiben.Na jó,az olcsó nem,de ugye a szerviz háttér,meg a várható élettartam. Ezt gondolom ismered: "Cégünk olcsón,gyorsan és kiválóan dolgozik.Ön ezek közül kettőt választhat!" :-))))
Neked nem számít annyira. Legfeljebb egy fél órával később végzel . Addig meg élvezed a könnyebb gép áldásait. Azért nagyon nem mindegy, hogy 350, vagy 550 fityeg a hámon.
Figyelj Gypsy!Ilyeneket ne írogass,mert utána mindig őtlődöm,hogy miért nem vettem erősebb gépet a 350-esnél.Anno a 450-es sem volt sokkal drágább,mint a 350-es.
Miért ne ? Ha ráérnénk szarakodni a kaszálással, vennék Castelt. De sokszor még a Hitachi is gyenge. Kaszálok kicsit az FS550-nel, utána megköpködöm még a 400-ast is . :-)
Igazán jó az a gép, amihez viszonyítasz. A Castel jóval gyengébb. Ha sűrű, tömött gazt kell kaszálnod, akkor lehet csak észrevenni. Akkor viszont használj dikicskést, vagy fűvágó lapot. Egyéb esetekben meg nem tragikus a különbség. Annak, hogy ráz a kormányon, általában nem sok köze van a motorhoz. Inkább csak a meghajtás, pontosabban a damilfej. Ezt ki tudod próbálni, ha késsel vágsz . A Hitachi rezgéscsillapítása határozottan jó. Szerintem . A kétütemű motor fordulaton nem ráz. Az még lehet, hogy "vasárnapi kaszás" módban nyomod: kis fordulaton, "géppisztolyozva" .
Most jöttem be,mert megeredt az eső.40 cm-es gyertyánokat és bükköt vágtam a kínai fűrészemmel.A fordulatszámot már új korában belőttem,mert nem tetszett ill. nagyon füstölt.
szerintem nem valószínű, hogy a kínai oleo gyárból minden esetben komplett gépeket hoznának be az eu-ba, sokkal gazdaságosabb alkatrészként behozni, hiszen kevesebb helyet foglalnak a konténerben az alkatrészek, mint a komplett dobozolt-csomagolt, használati útmutatóval ellátott gépek.
Valószínűleg azt gyártják ott, amit gazdaságilag jobban megéri, de ebben a gazdasági válságban sok nagy gyártó inkább visszhelyezi a gyártást az anyaországba...., talán az államtól is kicsikar vmi kompenzáló támogatást stb...