Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
A helyzet az, hogy a Hitachi rezgéscsillapítása NAGYON jó. Ne vágj "vasárnapi kaszás" módban. A kaszák nem a motor, hanem leginkább a meghajtás, a fej miatt ráznak. A kétütemű motor SEM ráz, ha fordulaton használod (ahogy kéne) . A Castel LÉNYEGESEN gyengébb .
Hy! Igen eltűntek az én hsz-eim, mivel törölték a nickemet (fa**akasza). Valszeg nem értette a modi a poént, hát itt egy következő ^^:)
Tehát még mindig kérdés h a hitachi cg47ey(t) és a castelgarden xb 435 HD közt mekkora erőkülönbség van. A hitachit néhol rendesen pörgetni kell h vágjon rendesen, mivel a területen nem szedem össze a levágott anyagot, így ez egy újabb vágásnál mégjobban lefogja a kaszát, van amikor kézzel kell átraknom a száraz részt.
A castelnek a rezgéscsillapítására lennék kíváncsi, ugyanis késsel a hitachi magas fordulaton is érezhetően ráz ami nem túl kellemes.
Tényleg eltűntek,nem is vettem volna észre,ha nem mondod.Nem tudom,hogy miért törölték,kíváncsi lennék,hogy mit tartalmaztak a hsz-ek.Sajnos nem emlékezem rá.
Ehhh... fikázol valamit látatlanban. Még ha próbáltad volna. Felőlem akár csúcsszupi is lehet. Bab1-nek meg úgy látom minden csúcs, feltéve, hogy mindenki szarozza ...
Az a helyzet,hogy most már nem annyira 100 %,hogy Stihl lenne,köszönhetően Nektek.Többen is dicsértetek más márkákat,amik jóval olcsóbbak a Stihl-nél,ami nem elhanyagolható szempont.Viszont láttam,tapasztaltam,hogy mit bírt a volt melóhelyen a 400-as és ez jó ajánlólevél volt.Ezzel nem azt mondom,hogy a többi nem bír ki annyit,mint a Stihl,viszont azokat nem láttam,nem tudtam nyomon követni.Talán ha egy évig nyúzhatnék pár példányt,akkor utána könnyebben döntenék mellette.Ilyen nagyságú áraknál még inkább érvényesül az,hogy járt utat a járatlanért el ne hagyj. Persze,ha dolgoznék vele és behozná az árát,akkor megint más színe lenne a dolognak. A válaszodra a kérdésem:őszintén nem tudom.Most még nagyobb dilemmában lennénk,mint tavaly.Illetve most abban lennénk,mert tavaly biztos volt,hogy Stihl lesz.Hála Nektek,most lenne pár álmatlan éjszakám fűkasza vásárlás ügyben. ;-))))
"Ahogy néztem a GT hez is kapható minden kopó alkatrész ráadásul nem túl drágán" ezt írta a kolléga, és már annak idején is Szolnoki gariszervízzel jöttek be ezek a masinák. Egyébként meg hobbi használatnál évekig semmiféle alkatrész nem kell, hiába jó duma ez az alkatrész ugyan van -e hozzá, a 40 ezer meg 40 ezer .
Sajnos a fél házat nem tudtam eladni,mert nincs.Illetve van egy negyed,meg egy 12/8-ad,vagy valami ilyesmi,de ezekkel nem sokra megyek. ;-))) Olcsóbbat és nagyobbat lehet,na de jobbat.....Ezek a dolgok egy gépben nem teljesülnek.Esetleg a világelső innovatív és robosztus gépeiben.Na jó,az olcsó nem,de ugye a szerviz háttér,meg a várható élettartam. Ezt gondolom ismered: "Cégünk olcsón,gyorsan és kiválóan dolgozik.Ön ezek közül kettőt választhat!" :-))))