Keresés

Részletes keresés

BadGe Creative Commons License 2001.05.02 0 0 812
Látom már nem húzhatom sokáig az AeroMap-os zsebben hordható ugyanezt. A fene ott egye meg a kapitalizmust :))) Éljenek a felhasználók!

A NaviGate és a Hiszi-Map jóvoltából akit érdekel élőben meg is nézheti, hogy mi ez az AeroMap. A Tervek szerint azok akik nem szenvednek sebességiszonyban, navigáció közben is megtekinthetik a szoftvert, illetve az Autós Navigációs rendszert.

Ge.

Előzmény: sui (811)
sui Creative Commons License 2001.05.02 0 0 811
Hamarosan elkészül egy olyan útvonal tervező szoftver ami a kezdőpont és a végpont (utca, házszám vagy település név) megadása után útvonaltervet készít és be is tudja tölteni a route-ot a Garmin GPS-ekbe. A Topolisz Kft-vel hosszútávú együttműködésről állapodtunk meg, melynek első állomása lesz ez a progi és igéretük szerint elfogadható áron kerül forgalomba. Gőzerővel dolgoznak rajta a Topoliszosok, az Info2001 kiállításon talán már be is tudjuk mutatni.

Megkezdtük az előkészületeket a NavTalk II. szoftveres hátterének kialakításán is. A Garmin szerint szeptemberben (azaz sajnos majdnem 1 év késéssel) dobják európai piacra ezt a várva várt kütyüt. Nagy durranás lesz az biztos; útvonal tervezés, 'hangos' navigáció, pozíció küldés, WAP stb...

torban Creative Commons License 2001.05.02 0 0 810
sziasztok

Javasoljatok nekem legyetekszíves a weben Magyarország ill Budapest kereshető térképet. a lazaruson nem igazán lelek...

kösz

éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.04.30 0 0 809
Szerintem visszakeresni is tudsz a txt-ben, 2km pontosan megtudod hogy hol vagy. Városon belül meg minden sarokra ki van írva :-). De a kérdésre a válasz: 4000Ft-ért (áfával) kapsz M$ Autoroute Expressz 5.0 CD-t, amiben van "Street maps for many major cities across Europe" és GPS support. Akár a debreceni könyvtárból a 2001-es is kölcsönözhető :-). Márha viszel notebookot, mert különben a MS-al sem mész sokra.
Előzmény: bbrhsfdhgtre (807)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.04.30 0 0 808
Kaptál track logot? Summit az nincsen, de a logformátum gondolom ua mint a sima etrEXben: magasság van, csak nincs rásegítés barométerrel. Ha kell, email...
Előzmény: Vgyuri (798)
bbrhsfdhgtre Creative Commons License 2001.04.30 0 0 807
éfdgkldéjg:

köszi a tippet, de ez még csak a dolog fele. Ugyanis leggyakrabban eltévedni szoktam :), és akkor jól jönnek azok az infók, amiket előre nem lehet tervezni.
Az igazi térképpel meg azér tévedek el, mert könnyen elnézem merre vagyok éppen. Erre lenne jó valami utca szintű térkép a trackek mellett.

Előzmény: éfdgkldéjg (806)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.04.30 0 0 806
Németország/Ausztria térkép használatért nem akarnék 50ezret fizetni, ha nem muszáj :)

Németország és Ausztria a Waypoint+-hoz, vagy a NIMA féle:
Ausztria & Németország ahonnan összeszeded, h hová, min keresztül. Ott van az OziExplorer, GarTrip, G7To stb. win-es programnak (gondolom az kellene). De még a fugawi demonak is megmondhatod, hogy merre akarsz menni. Route-planning ígyis, úgyis kell. (ebben a Michelin homepage is nagyon jó)
Előzmény: bbrhsfdhgtre (805)
bbrhsfdhgtre Creative Commons License 2001.04.30 0 0 805
Hi,
Garmin Mapsource CDt lehet valahonnan szerezni, netről, FTPről, akárhonnan? X évente 5 nap Németország/Ausztria térkép használatért nem akarnék 50ezret fizetni, ha nem muszáj :)

kösz.

Vgyuri Creative Commons License 2001.04.26 0 0 804
Ezt ugy kell erteni, hogy a listan szereplo Kraszovszkij koordinatabol levonsz (nyugatra teszed) 6"-t es hozzaadsz (eszakra teszel) 1"-et.
Igy megkapod a VGS84 koordinatat.

A levelet majd elkuldom privatba levelezobol, mert a bongeszobol kuldott level ezek szerint nem megy el

Előzmény: rugo- (803)
rugo- Creative Commons License 2001.04.26 0 0 803
Megleltem.

A "helyesbitve vannak" az erre vonatkozik?:

"A koordinátaértékek Kraszovszki-ellipszoidra vonatkoznak
Eltérés a WGS84 koordinátáktól átlagosan 94±6 m 292° irányban"

Vagyis akkor ez a +- 94 meter benne van vagy nincs?
(én WGS84-el dolgozom)

kösz
tugo

Előzmény: Vgyuri (801)
rugo- Creative Commons License 2001.04.26 0 0 802
Vgyuri:

Kösz, megnezem. Level nem jött. (rugo100@yahoo.com a jó cim)

Előzmény: Vgyuri (801)
Vgyuri Creative Commons License 2001.04.25 0 0 801
Rugo:

Lusta vagyok megmozdulni, a www.politext.hu/fordpont.htm cimen talalsz 1900 neven nevezett pontot htm formaban. Ezek 1:200 000 topoterkepen helyesbitve vannak, amennyire az jo, akkor ez is jo. Nem kaptal tolem egy privat emailt?

Előzmény: rugo- (800)
rugo- Creative Commons License 2001.04.24 0 0 800
Vgyuri,
akkor "kücc" valamit?
Előzmény: Vgyuri (794)
czy Creative Commons License 2001.04.24 0 0 799
Balaton északi part keleti medence, Veszprém, ilyesmit tudok.
üdv
c
Előzmény: rugo- (793)
Vgyuri Creative Commons License 2001.04.24 0 0 798
Csinaltam egy Garmin track-IGC (a repulok tudjak mi az) konvertert regifajta TRK fajlra, de abban nincs magassag, csak a helye. Kellene nekem 1-2 track Etrack Summit-rol, vagy masrol, ami irja a magassagot is, hogy erre is megcsinaljam.

Aki tud, segitsen, kuldje el attachmentkent a cimemre. Isten fizesse meg.

rugo- Creative Commons License 2001.04.24 0 0 797
BadGe,

természetesen nem ezen pontok alapján akarok "kalibrálni", ezeket "csak" arra akarnám használni, hogy meggyőződjek a dolog pontos/pontatlanságáról.
(a térképem már "be van löve", vagyis foldrajzi gridem van (!) rajta. Egy képen ez cca 20 * 20 fokpercnyi területet jelent az adott méretaránynál.(ennyi fér fel a képernyőre) Ezen belül pedig 3 pontos affin transzformációval számolok ami ilyen kis területen elfogadható hibát eredményez. (reményeim szerint, de errol akarnek meggyozodni)

üdv.

Előzmény: BadGe (796)
BadGe Creative Commons License 2001.04.24 0 0 796
a térképek ilyen módon történő regisztrációjáról nem túl jó a tapasztalat. rendszerint nem egyedi pontokat, hanem pontsorokat illesztünk és ezzel legtöbb esetben csak a meglévő térkép pontatlanságát tudjuk igazolni. Áttekintő pontosságot természetesen így is el lehet érni.

A pontok (pontsorok) beszerzésére javaslom a NaviGate mo térképt, ugyanis egy térkép megjelenítésére is képes GPS-ből kézzel felvett waypointok alapján visszakaphatod a koordinátátkat, ráadásul épp azokról a helyekről, ahol neked a saját bitmap-en fontos.

A NaviGate térképén a számozott főutak +-60m eltéréssel mindenhol pontosak, és a kereszteződések pl mind a GPS-es mind a scan-elt térképrn jól beazonosíthatóak.

sok sikert.

Ge.

Előzmény: rugo- (795)
rugo- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 795
Bitmap, eredetileg 1:250000-es de 200%-al scennelve igy kvázi 1:125000-es. Csecse, csak igy nem sok fér egyszerre a képernyöre, ha meg kicsinyitem/nagyitom baromi ronda lesz...
Elvileg olyan 100-200 m külömböztethető meg (1mm = cca 125-250 m)Tehát csodákat nem várok a dologtól. Per pillanat arra vagyok kiváncsi mennyire jó a "kalibrációm", egyáltalán használható-e a dolog valamire?

Csak "néhány" jól beazonosítható, nevezetes pont kéne az ország különböző csücskeiből (melyek földrajzi koordinátái tuti biztosak) hogy lássam mi az ábra.

Köszi

rugo

Előzmény: Vgyuri (794)
Vgyuri Creative Commons License 2001.04.23 0 0 794
Milyen az a terkep? Szamitogepben van? Vektoros? Bitmapes? Milyen lepteku?

Tudok neked megadni pontokat, ha tudom, hogy mi lathato a terkepeden.

Előzmény: rugo- (793)
rugo- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 793
Kedves Kollégák,

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Néhány "istenbizony" track point kellenne az ország különböző részeiből.
(Van egy MO térképem aminek a pontosságát szeretném ellenőrizni.)

Kérem aki tud segítsen.
(Úgy kellene, hogy az adott pontot be tudjam azonositania térképemen)
Érdekel: Miskolc-Debrecen környéke, Györ, Zalaegerszeg-Nagykanizsa, Pécs, Szeged, Balaton környéke, Szfvár, na és persze Bp-ről is jól jönne néhány pont)

Kösz előre is minden segítségért.
(e-mail rugo100@yahoo.com )

rugo

Sodeb Creative Commons License 2001.04.20 0 0 792
Tudnátok segiteni honnan tölthetnék le budapest.fx3-at? A demoval csak egy kicsi régi jött le amin pl. a Fény utca még zsákutca pedig már 1 éve átvágták.
niváskarcsi Creative Commons License 2001.04.19 0 0 791
Látod ha rám telefonálsz, akkor is aludhattál volna benzinkúton, mert vendégszobára még nem tellett,de legalább dumálhattunk volna.
Előzmény: BadGe (785)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.04.19 0 0 790
Nem, nem lopás ellen van :-). Biztos van még sok ilyen a weben, itt van egy link. Közben rájöttem: az autórobbantás is egy komoly szakma, eszembe nem jutott volna ez a kipufogós trükk, biztosan van még 1-2 másik is...
Előzmény: torban (789)
torban Creative Commons License 2001.04.19 0 0 789
"Most nézegettem egy GPS autókövetőt. Elemmel megy, hátul alulra mágnessel felrakható. Ez még elképzelhető. Ami szerintem zseniális: a kipufogóra megy a hőmérő dióda, az kapcsolja ki/be..."

Ha ez lopás ellen van, akkor :
1. ha trailerrel viszik nem jelez
2. könnyen leveszik (a kipufogóról)

Vagy félreértettem, akkor bocs.

Előzmény: éfdgkldéjg (779)
psmith Creative Commons License 2001.04.19 0 0 788
Kedves éfdgkldéjg,
nekem is megadhatnád a linket, vagy helyet...
sui Creative Commons License 2001.04.19 0 0 787
Ha megtennéd és elárulnád, hogy hol láttad megköszönném.
Jöhet mail-ben.
Köszi
torban Creative Commons License 2001.04.19 0 0 786
Érdekes cikk !
http://index.hu/tech/hardver/gps0418/

Hogy mik vannak ...! :)

BadGe Creative Commons License 2001.04.19 0 0 785
NK: A sors fintora, hogy előző nap este épp soltvadkert - dunaföldvár környékén gyűjtögettem és mivel nem volt hol aludnom, az estét egy kaposvári benzintyúknál töltöttem. A húsvéti locsolás alkalmával meg megöntöztem a kocsimat vagy 150 liter benzinnel és begyűjtöttem kb 1000 km utat, aminek a 90%-a mellékút.

(ezért van minden földút mellett kút..., főút, mellé: kút)

tanulság: igaz, hogy szar volt végigautózni, de legalább haszontalan. Viszont láttam gólyamadarat :)

Ge

czy Creative Commons License 2001.04.18 0 0 784
Hol nézegetted?
Vgyuri Creative Commons License 2001.04.18 0 0 783
Niváskarcsi:

Fürgébb vagy mint én, megelőztél, mert én akartam neked megköszönni a többi GPS és offroad topictárs nevében is a szíves vendéglátást. Ragyogóan éreztem magam, jót ettem, még másnap sem voltam éhes. Aki nem jött el, bánhatja. A vonatot elértem, a notebook tulélte a terep megpróbáltaásait.

Mégegyszer köszi!

Előzmény: niváskarcsi (778)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!