Keresés

Részletes keresés

sui Creative Commons License 2001.05.21 0 0 858
Torban:)
99% = 100%, mivel ezt már nem írja ki. Kb. 90%-nál már célszerű menteni, mivel 99 után már felülírja az első pontokat.
eMap esetében a track 1900 pontból áll és ez bizony fix. Ezzel a kapacitással kb. 600 km országúti autózást lehet letudni.
Üdv!
Előzmény: torban (855)
shooting Creative Commons License 2001.05.21 0 0 857
Szia BadGe
Nem jelentkeztél. Pedig a Zsoltnál már műkszik egy táp a compaq-hoz.
Üdv.
Tibi
BadGe Creative Commons License 2001.05.21 0 0 856
Papa-Papa soros dugót lehet venni párszáz forintért, a belső átkötést nekünk kellett megoldani (nullmodem bekötés). Szépen működik. Szerelt állapotban megvehetpt még én sem láttam.

Ge.

Előzmény: TyphoonM (853)
torban Creative Commons License 2001.05.21 0 0 855
sui ! valaki !

Most már tegyétek helyre nálam az eMap track memória dolgát. Egy ideje nem mentem le a gépbe - csak a PC-re, megfogadván korábbi tanácsotokat, hogy így nem "kerekit", több pontból, pontosabban rögzíthetek. No, igen, de ! Már egy ideje 99%-on áll a track memória állapota.Ez most mit jelent ? Mikor lesz 100% ?
Ha elmegyek Párizsba és vissza akkor mi lesz? a track memó végi 99 % lesz, csak minnél többet használom így annál pontatlanabb lesz ?
Magyarul: a pontok száma fix ?

..vagy hogy is van ez?

kösz

torban Creative Commons License 2001.05.21 0 0 854
Kedves tájfunemm !

Amikor a PSIONomat akartam összedugni a GPS-sel, akkor a Psion.hu azt mondta, hogy nullmodem kell közé (apa-apa). Ezer Ft-ért postázták.

Előzmény: TyphoonM (853)
TyphoonM Creative Commons License 2001.05.21 0 0 853
Tudtok valahol apa-apa soros fordítócsatlakozót? GPS-Palm összekötéshez kéne, már végigkérdeztem pár sztechboltot, de sehol nem találtam.
elf Creative Commons License 2001.05.21 0 0 852
Köszönöm.

Lehet hogy kérek egyet a télapótól. :)

Előzmény: sui (851)
sui Creative Commons License 2001.05.21 0 0 851
elf:)
GPSMAP 76, ár: br. 169.900,-
Ötvözték a GPS III+, eMap és a GPS 48 tulajdonságait, elméletileg hajózási célokból.
A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy egy nagyon jól használható, igen komplett készülék sült ki belőle.
Benne van a már ismert alap-térkép, valamint 8MB (sajnos fix) memória, további térképek betöltésére. Minden ismert navigációs üzemmód megtalálható a készülékbe, mindez egy igen jól látható, az eMap-énál nagyobb kijlezővel, nagy felbontásban. MOB, érkezési-, horgonyriasztás, hajós alapadatbázis, készülő hajózási térképek, amelyeken sekélyvizi riasztás is lehet.

GPS 76, ár: br. 104.900,-
Uaz, mint az előző, de nincs benne térkép és 1MB fix memória POI feltöltésére.

+Vízálló (ez azt hiszem evidens) és úszik a vízen!!!

Egyébként 3 hete már itthon is megvásárolható:
Navi-Gate Kft. XIII. Victor Hugo 18-22. Tel: 349-0530

Előzmény: elf (845)
RadiX Creative Commons License 2001.05.21 0 0 850
Na vegre!

GPS mobilokat mutatott be a Benefon ... Mobil
május 21. 10:46
[Index] [Benefon Esc!] Benefon Esc! néven új m?holdas helymeghatározó rendszerrel felszerelt mobiltelefonokat mutatott be a finn Benefon. A vállalat ígérete szerint az intergrált GPS-mobilok például képesek lesznek megmutatni a WAP-on kiválasztott üzletek elhelyezkedését. Az Esc! egyébként talán az utolsó próbálkozás, amely kihúzhatja a bajból a cs?d felé tartó Benefont.?

TyphoonM Creative Commons License 2001.05.19 0 0 849
Akit érdekel: komplett Etrex/Emap kábel 5kFt. Pfranc rendelésből maradt ki.
Előzmény: éfdgkldéjg (826)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.05.19 0 0 848
Állítólag nem lőttek,és az etnikum nem kukázott hanem tán lopott.De te nyugodtan jöhetsz, rád nem lőnek.Téged megszerettek.
Előzmény: Vgyuri (847)
Vgyuri Creative Commons License 2001.05.19 0 0 847
Apropo Nivaskarcsi. Nalatok szoktak a terepjarosok lovoldozni a hulladekgyujtokre? Nert akkor nem megyek oda kukazni, amikor raszorulok.
Előzmény: niváskarcsi (846)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.05.18 0 0 846
Fiuk én nem értek sem a térképészethez sem aGPS-hez,de kocsim van ,tán vezetni is tudok,indulhatunk.(a számlaszámom később).
elf Creative Commons License 2001.05.18 0 0 845
Van valami infótok a Garmin GPSMAP 76 nevű cuccáról?
Mikor lesz nálunk kapható? Mennyiért?
kösz.
rugo- Creative Commons License 2001.05.18 0 0 844
Ki finanszírozza? (fizeti nekem az 52000-et :-))
Megcsinálható, de ez valóban még nem térkép...

Egyetértésemnek adok hangot Vgyuri előző hozzászólásához..
Valóban, nézzük pld. a FÖMI-t.
Ha nem tévedek ez egy az én/te/ö adójából finanszírozott állami intézmény. (Vagyis mi fizetjük, hogy működjön) 'oszt nézegetem a honlapjukat -mondom hátha találok ott "istenbizony" koordinátju pontokat- van is (pld. MO GPS alappont hálózata, csak, hogy darabonként X forintért... :-( Vagyis fizess mégegyszer, ha akarsz valamit...
Hmmmmmm. Nem rossz.

(Fizess nekem két sört, aztán az egyiket y forintért megihatod.)

rugo

Előzmény: BadGe (843)
BadGe Creative Commons License 2001.05.18 0 0 843
Úgy saccolom, hogy kb 20e km-nyi út bejárásáról lenne szó. A magas fogyasztású autómmal ez 40 tankolást jelentene, feltételezve, hogy egy tankkal elmegyek 500km-et, ami közúton azért teljesíthető. Erre számoltam 13000 Ft-ot tankolásonként, az összesen 520e Ft, ha több ember csinálja, akkor úgy gondoltam, hogy tőlük ezt már nem lehet ingyen kérni, ezért megszoroztam az egészet kettővel és a nyilvávalóan nem elkerülhető többszörös útbejárások miatt még 1.5-el. ez mondjuk 1.5M

tehát ha egy ember bejár 2000 km utat, közben tankol 4x, azon keres 52e forintot, nembeszélve arról, hogy a saját autó kevesebbet is fogyaszthat. remélem a 2000km-nyi kopás senkit sem zavar... Ha valaki 52e ft-ot akar keresni, akkor az az a 2000 km-t akár 2 nap alatt is levezeti, nem rossz pénz ugye?

megfelelő előkészítés után ez elég gyorsan befejeződhet....

Jelentkezők? (csak előzetesen)

Ge.

Előzmény: Vgyuri (841)
BadGe Creative Commons License 2001.05.18 0 0 842
ejj no!
Előzmény: Vgyuri (841)
Vgyuri Creative Commons License 2001.05.18 0 0 841
Ez igaz erre az eszkozre, ami egy kis fogaskereke a nagy gepezetnek, amit ugy hivnak, hogy terinformatikai hatter. Ezzel nem vagyunk ugy, mint az oreg lord a gyepevel, hogy 300 eve nyirja a csaladja. Mi szembeallunk egy olyan europai/vilagszintu kihivassal, amit ott az az eszkozrendszer biztosit, amit evtizedek ota epitenek. Reszben uzleti alapon, mert a nagy piacert erdemes volt dolgozni, mert megterult a munka (amit ti most a programfejlesztes meg trackeles teren csinaltatok, az talan hazai berszinvonalon sem fog megterulni — ne legyen igazam — nemhogy nyugati szinten). Meg mert allam bacsinak ott volt penze arra, hogy az adofizetok penzen fenntartott (hivatali) infrastrukturat megfelelo szinvonalon tartsa, mert ezt koveteli meg a fejlodes. Nalunk a legnagyobb terkepeszeti intezetek (Cartographia, katonai terkepeszet,) ha gyorsan el kell vegezni valamilyen munkat, talan meg mindig csotollal dolgoznak, mert az utolso 1-2 ev kivetelevel nem kaptak penzt a szamitogepes terkepeszet muvelesere, pedig ez az a gyep, amit evtizedekig kell nyirni, hogy szep zold legyen..

Es meg most is fennall az a penzszerzesi kenyszeruk, ami nyugaton ismeretlen. Ott az allami terkepeszet altal az adofizetok penzen osszegyujtott informacio termeszetesen barki szamara ingyan hozzaferheto. Nalunk a MH TEHI kenytelen penzt kerni egy altala kibocsatott terkep beszkennelesi jogaert is, ha be tudja szedni, es nem is keveset.

Ugyhogy most bolond a helyzet, 1-2 ev alatt kellene potolni az evtizedes elmaradast, hogy a jelenleg boltban kaphato vilagszinvonalu hardvert megfelelo szinvonalu informacioval toltsd fel. Ez nem 1,5 MFt-ba kerul es meg tobb penzzel sem biztos, hogy rovidul az ido. Jo funyirast.

Előzmény: BadGe (839)
Alfred Creative Commons License 2001.05.17 0 0 840
Gondolom, többen is emlékeztek a tavaly évvégi Pontvadász versenyre. Akkor sokan kérdezték, mikor lesz újra?

Sikerült újra megszervezni, új helyszínen, újabb, illetve finomított szabályokkal, és ami az igazán nagy durranás:
Magyar, amerikai, és ha minden jól megy olasz speciális katonai alakulatok is rajthoz állnak!

A verseny részletei a Land Rover Egyesület lapján a www.mlre.hu címen!

Akinek kérdése van, az a fellelhető telefonszámokon hívja rendezőket, illetve írjon a mlre@extra.hu címre, a tárgy legyen "pontvadasz"!

BadGe Creative Commons License 2001.05.17 0 0 839
Biztos vagyok benne, hogy minden amatőr és profi kezdeményezés egy kicsit előrébb mozdítja a térképészet ügyét. A térképész cégeknek ez meg figyelmeztetés: 1.5M-el a zsebében és egy kis eltökéltséggel bárki nekivághat egy olyan térkép elkészítésének, amely _pontosabb_ lesz mint a meglevőek. Ezek az eszközök alig 1 éve váltak elérhetővé és elegendően pontossá, lassan mindenki eszmél.

Ge.

Előzmény: Vgyuri (838)
Vgyuri Creative Commons License 2001.05.17 0 0 838
BadGe
Ha jobban belegondolsz, akkor elvileg _minden_ objektum út mellett található, különben nem tudnál odamenni...

Na ez azert nem egeszen igy van. Legalabbis a terkepeken. Csak gondolj bele, pl. hogy egy hidon megy at, alttad 3 m-re van a patak. Na hol megy a patak? (Jo tudom, ez olyan topografiai reszletesseg, amivel szerinted hazabeszelek...)Szoval a kamera is csak az ellenorzes egyik eszkoze tobb szem tobbet lat alapon. (habar ha a hazszamot nem vittek volna el a MEH-be, es a kamerarol le lehetne olvasni, az azert nem volna hulyeseg).

Ugyhogy van meg ido trackelgetni, nem kell azzal tulsagosan sietni. Elobb rendbe kell rakni a DTA-50-hez hasonlo vektoros allomanyokat az ortofotok alapjan, es arra kell raereszteni a trackeket, mert az pontosabb, mint a legifoto. (Legalabbis azzal a DGPS apparatussal, amit a Datacart hasznal.)

Előzmény: BadGe (837)
BadGe Creative Commons License 2001.05.17 0 0 837
Ne izgulj Gyuri, most, hogy MO már készen van (földutakkal :))) nekikezdtünk a 2M felbontású műholdkép alapján magyaroszág vektorizálásához. Egyébként ha figyelmesen olvasod, akkor a kocsira felszereltek 2 kamerát, amely a bejárt útról sztereó képet készít, így aztán az út melletti dolgokat egészen jól le lehet képezni. Ha jobban belegondolsz, akkor elvileg _minden_ objektum út mellett található, különben nem tudnál odamenni...

Ge.

Előzmény: Vgyuri (836)
Vgyuri Creative Commons License 2001.05.17 0 0 836
Ha a Datakart mondja, akkor komolyan kell venni, mert az orszag egyik legnevesebb terkepeszeti cege, a fokolompos a szekesfehervari foiskola professzora, ha jol tudom. De ha csak az uthalozatot veszik fel GPS-trackkent, ami vegul is egy nagy szamossagu, de veges munka, akkor abbol meg nem lesz terkep, a nagyja meg utana jon.

Mert nem csak GPS-be kell, ott a vonalhalo jelenleg ha jobb nincs alapon elfogadhato. De egy terkepen egy csomo egyeb objektum van, azt honnan veszik? Vagy a regi topoterkepekrol, vagy legifotorol, vagy a ketto keverekebol. Feltetelezhetjuk, hogy a track jo. Ha a vektoros regi topoterkepen az ut nem ott megy, akkor hozzahuzzak. Es mi lesz az utszeli epuletekkel, hogy csak a legkozelebbit vegyem, azt hova huzza, mert egy vonal nem hataroz meg egy pontot. Es akkor meg az uttol tavolabbi objektumokrol nem beszeltem. Ugyhogy majd jonnek a tovabbi korok, mert az olyan terkep nem jo, ahol az utak nem passzolnak az egyeb objektumokhoz. Azokat csak az ortofoto alapjan lehet helyesbiteni, es ezutan kell tarenni a trackeket, ami ahol lathato az ut a foton, ott ellenorzes, ahol takarasban van, ott potlas.
Szoval a kanaan kicsit meg odebb volt.

Előzmény: rugo- (834)
BadGe Creative Commons License 2001.05.17 0 0 835
Félelmetes,

lehet, hogy őket kellene megfinanszírozni. A két év ugyanis sok egy kicsit. Minden esetre nagyon előre mutató. Egy haverommal beszélgettünk erről, de természetesen egy ilyen eszköz létrehozása meghaladta a képességünket. ezidáig...

én egyébként kb 20e km-re becsültem a közutak hosszát. 10 ember esetén ez 2-2e km-t jelentene, ami ha valaki nekidurálja magát 5 nap max! persze logisztikai oldalról biztosan elhúzódna a dolog.

Egyébként érdekes a térképészet ilyen irányú eltolódása. Ma gyakorlatilag szinte bárki nekifoghat térképet gyártani, amelyek ráadásul GPS-el használhatóak lesznek. A kamerák akkor válnak igazán érdekessé ha az utcatáblákat is "el tudják olvasni".

MÁS: az utóbbi napokban olyan fos GPS jeleket kaptam, amilyeneket már régen? Van valami tapasztalat? megint zavarják?

Ge.

Előzmény: rugo- (834)
rugo- Creative Commons License 2001.05.17 0 0 834
BadGe,

kukkancs ide:
http://gpshome.ssc.nasa.gov/scripts/countryform.asp?country=Hungary

Datakart a'szondja hogy 13000 Km - 2 év - 1 autó (SatNav Van)...

rugo

Előzmény: BadGe (833)
BadGe Creative Commons License 2001.05.16 0 0 833
TmsS: én úgy tudom, hogy egy palm-ot forgalmazó cég már tervbe vette az AeroMap térképeinek ellopását nem tom hogy állnak vele... remélem a szándékos hibákat benne felejtik :)))

érdekesség: elképzelhető, hogy egy _nagy_ cég megfinanszírozza magyarország teljes GPS-es bejárását. Még törik a fejüket, hogy vajon mekkora marketing értéke van a dolognak.

Ha beindul, akkor ezennel vezetőket keresek, akik kb 1 hónap időtartamban mást sem csinálnak, mint járják az országot 1-1 gps-el felvértezve.

ti mennyire saccoljátok egy ilyen bejárás költségeit?

Ge.

Előzmény: TamasS (831)
sui Creative Commons License 2001.05.16 0 0 832
(t)orban:

Azért egy kicsit gyanús ez a nick, nem?! :)))

Jut eszembe... megjöttek az eMap antennák, gyere be ha Pesten jársz, vagy írd meg a címed mail-ben.

Előzmény: torban (830)
TamasS Creative Commons License 2001.05.16 0 0 831
Sziasztok!

Palm IIIx-en futo budapest vektorterkeprol nem tud valaki? ha esetleg meg gps-sel a poziciot is meg tudna mutatni, az volna a csucs... (ha volt mar korabban errol szo, akkor bocs'.)

TamasS

torban Creative Commons License 2001.05.15 0 0 830
sui !

Rossz a hírdetés ! Most közgazdászt keresel vagy pénzt akarsz a "Széchenyi terv"ből ?
Lépj be a fideszbe, aztán közgazdász sem kell ! :)

Előzmény: sui (829)
sui Creative Commons License 2001.05.14 0 0 829
Pályázatok megírásában jártas közgazdászt keresünk Széchenyi Terv-ben szereplő pályázatok elkészítésére.

Tel: 349-7996 (Sulyok István)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!