Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 318
Nos ezért van a szöveg:

Kérdezze meg orvosát gyógyszerészét!

Az más, hogy a páciensnek valamilyen szinten bízni is kell bennük, hinni is kell nekik, de ez - hogy a patikusok ennyire feldemhedtek a zsebük miatt - tényleg egyre nehezebb.

Én még bízok a "sajátjaimban".
Előzmény: Törölt nick (315)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 317
Én Ubuntu párti vagyok (debian a lelke), de a legújjabb kiadású Suse is nagyon jó.:-)
Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 316

Jut eszembe...

Hogyan lehet az, hogy állandóan le tudom fagyasztani a 64 bites Vistát egy bivalyerős quad processzoros gépen (9450 proci)? A viedokártya pedig egy 260-as ...

Előzmény: Törölt nick (312)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 315
Arról nem tudok, de nem általánositható az hogy minden hasonló hatóanyagú gyógyszer 1-1-ben helyettesithető egymással (ez nem ár kérdése jobb helyeken), ezt az asszonytól tudom.:-)
Elötte ki kell próbálni a páciensen,............talán túléli.:-)))
Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 314
Nézd meg a 311-et!

Patikussal és orvossal "vitattam" meg a dolgot.

Vgay vannak orvosabbak és patikusabbak?
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 313

Erről van szó!

Tényleg, melyik a jobb?

:-D

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 312
Teljesen jól látod.
Suse Linux és az Ubuntu Linuxról (melyik a jobb)ha vitáznánk, és te ,vagy egy doki okoskodna, akkor diszkréten elhajtanám a picsába.:-)
Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 311
A 301-re, az Ibuprofenre válaszoltál.

Az egyik közeli gyógyszertár patikusa hívta fel a figyelmemet erre a 101 gyógyszerrel kapcsolatos dologra. Ő be is szerzi nekem a 100 darabos Ibuprofen tablettát, ami így - mert csak szükség esetén szedem tovább tart és olcsóbb.

A Norvax - Tenox gyógyszerről pedig az orvosommal való konzultáció alapján tudok még a Normodipine-t is megvitattuk ugyan ebben a körben.

Szóval: az orvosnak semmi per nem áll, mert egyrészt a terápiát szabadon határozza meg, másrészt, ha megbeszéli a beteggel, a beteg ragaszkodhat a megszokott gyógyszeréhez.
Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 310

Tulképp csak azt akartam mondani ezzel, hogy minden szakmának megvannak a maga titkai, amit általában a felhasználó nem lát. Így van ez az informatikusokkal, akik látszólag csak gombokat nyomogatnak, így van ez a patikusokkal, akik látszólag csak dobozokat vesznek le a polcról...

Csakhogy most az eü-t a foci szintjére züllesztették le, mert olyan a kormánypropaganda hatása, hogy mindenki azt hiszi magáról, hogy elolvassa a drinfot, és már akár patikusként vagy orvosként is dolgozhatna.

Az ügyvédem szokta nekem mondani, mikor jogi levezetéseket kreálok helyette, hogy nincs rosszabb a (fél)művelt laikusnál....

Előzmény: Törölt nick (308)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 309

Programozó informatikus vagyok.:-)

Rólad, nem tudtam.

:-)

Előzmény: Törölt nick (308)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 308
"Amúgy én meg az informatikusokat utálom"
Remélem vannak azért kivételek.:-)
Programozó informatikus vagyok.:-)
Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 307
Ez igy megint nem igaz, senki nem meri vállalni a dokiknál a váltást.
Ha nem jön be akkor csak bajt okozhat, majd jön a per a nyakára.
A cégeknél más és más trechnológiát használnak, más és más kötőanyagot, ami szintén befolyásolhatja a gyógyszer hatását.Minden ember igy beteg más és más, másképpen reagál a mellékhatásokra.
Vegyétek már észre azt hogy a beteg az nem tárgy, amin lehet próbálkozni.
Mindenáron piac, és szarunk a páciensre, ezt látom az ági-féle eü. reformoknál.
Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 306
"Amúgy én meg az informatikusokat utálom, mert olyan nagyra vannak a tudományukkal oszt nem csinálnak mást a billentyű nyomogatáson kívül.."

Tudod mi a poén?

A Prolog programozási nyelv egyik első igen komoly megméretése volt, amikor annak segítségével vizsgálták a gyógyszerpárok, gyógyszertriádok egymásra hatását.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 305
De.

Csak az informatikusok - itt a fórumon legalább is - nem beképzelt majmok, nem játsszák az eszüket, hogy ők aztán annyira, meg oda is meg vissza is, meg, hogy az egzisztenciájukat tönkre tették, meg a többi blabla. Ők csak értenek ahhoz, amit csinálnak és nem egyszer láttam - itt a fórumon - hogy tanácsokkal segítették a kezdőket.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 304
"Ő meg azt válaszolná nem teheti, mert az ő számítógépe ezt adja ki mint leolcsóbbat, ő meg mást nem írhat."

Ami persze a részedről megint egy óriási hazugság.
Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 303

Nem maradnál inkább a programozásnál?

Amúgy én meg az informatikusokat utálom, mert olyan nagyra vannak a tudományukkal oszt nem csinálnak mást a billentyű nyomogatáson kívül..

Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 302

Épp most szaladtam bele egy ilyen esetben miközben a rendelést intézem.

Van recept egy EcoSal nevű orvosságra, ami egy új referenciaáras tehát legolcsóbb készítmény. A nagykereskedők listáján viszont még nem szerepel mint új készítmény. Most ha nejed itt lenne orvos vissszaküldeném a beteget, hogy írjon másik legolcsóbbat mert ez nincs forgalolmban. Ő meg azt válaszolná nem teheti, mert az ő számítógépe ezt adja ki mint leolcsóbbat, ő meg mást nem írhat. Az ilyen készítményeket hívjuk mi fantom készítményeknek.

Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 301
Adok egy másik linket is:

http://www.drinfo.eszcsm.hu/drinfo/pid/0/medicine

101 darab különféle gyógyszer.
Mindegyik hatóanyaga az ibuprofen.

Most nézd meg, hogy kedves gyógyszerészeink hány különböző nevű gyógyszert reklámoznak mindenféle különböző dologra a TV-ben, miközben ami hat, az jelentősen olcsóbban kapható 100-as kiszerelésben. Illetve kapható lenne, de a patikák nem tartják, mert nem hoz hasznot.
Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 300

Kézcsókom a nejednek, hogy még csinálja.

Magam részéről átadom az üzletemet egy benzinkútnak. Ők jobban értenek az üzlethez, én csak egy mezítlábas patikus vagyok.

Előzmény: Törölt nick (298)
4400 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 299

Az üzlet az volt, hogy államilag támogatott gyógyszereket busás haszonnal eladták külföldre, - azaz zsebbe-ridikülbe......ja, akkoriban még baromi ráfizetéses volt a gyógyszerkassza, ma meg nem."

Es akkro a megoldas az hogy mindenkinek jol emeljuk meg a gyogyszer arat, ahelyett hogy a  bunosoket fuloncsiptuk volna....

Előzmény: mavtelep (255)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 298
Nem értek ehhez, de az asszony orvos, ő is mindig ilyeneket mond.:-)
Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 297
Azt nem tudom, de a listából vettem ki amit adtál l.
Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 296

Különösen nem szabadna 3 havonta kényszeríteni a betegeket a váltásra, mert a referenciárs gyógyszerek köre, 3 havonta változik.

Előzmény: Törölt nick (293)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 295
Most próbáld ugyanazt az általam kérdezett Tenox-al is!
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 294

Azonos törzskönyvi előirattal csak azonos gyógyszereket lehet engedélyeztetni az OGYI-nál. Ha nem azonos a két vagy több törzskönyvi előirat, nem azonos a két gyógyszer még azonos hatóanyag esetén sem...

Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 293
Figyelj ide!
Nincs két 1forma gyógyszer!
Előzmény: Törölt nick (292)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 292
Adtam linket vazze!

Mi a különbség a két gyógyszer között?
Ha nem megy, add vissza a diplomád és árulj kutyakozmetikumot!
Előzmény: Törölt nick (283)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 291

Ez.

Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 290

Úgy 10-12 évvel megint le vagyunk maradva a világtól a korszerű gyógyszerek alkalmazásában. Nagyjából így volt ez a rendszerváltás környékén is...

Előzmény: sörivó (286)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 289
Amlodipin Bril 10 mg Norvasc 10 mg tabletta

Érdemes elolvasni mit irnak a BETEGTÁJÉKOZTATÓ részekbn.
Ha ennyire egyforma a kettő akkor miért nem egyforma ez a két rész, de nem csak szintaktikában hanem felhasználásban, tárolási hőmérséklet tartományban stb.
Előzmény: Törölt nick (280)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!