Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ebben tök egyetértek veled, mondjuk annyit tennék hozzá hogy bab 1-nek van egy pici helyzeti előnye, hgogy még nem jár közel az ötvenhez, huszonéves még mint én, de ettől még nekünk is áll minden amit írtál.
Azért azt jó tudni, ha vki Gypsy hasonló hozzászólásait olvassa, hogy náluk mit jelenet az elvadult terület... :-)
Rendszeresen karbantartott területre szerintem az 1ik legjobb gép, a többi munka meg már bozótírtás.....
Én 2.7-es damillal használom.
Azért az is vicces, amikor budapesten a közterületeken-parkokban, 350-es meg 450-es gépeket használnak szegélynyírási munkákhoz a fák körül, meg ahova nem fér be a trakesz.
Én is kipróbáltam, tényleg szimpi a Castel. Szerintem profi munkára csak úgy való, ahogy már írtam is, hogy egy kertész használja pl a fűnyíró trakesz mellett levágni a nem hozáférhető helyeket. Ritkán kaszált, elvadult helyeket nem nagyon lehet vele kaszálni, mert oda minimum 3-as damil kell, ahhoz meg gyenge. Úgy használható lenne, hogy ilyenkor késsel vág az ember, de az nagyon nem haladós .
Néhányan már túl vagyunk ilyen eseményeken, ezért fogadd el a tanácsom: ne pörgesd túl magad, nem érdemes. Ha széthajtod magad, rámehet az egészségedre, a betegség nem egyik napról a másikra jön elő. Sok bikaerős megszakíthatatlan ismerősöm megrokkant, gerincsérv, cukor, vérnyomás, stressz, pia .......... És jó néhányan már a nyugdíjat sem érték meg.
Amit közel 50-hez fontosnak tartok: a lelki béke, a család, szeretet, egészség, viszonylagos jólét. Csak sokan nem értik, hogy ez a fontossági sorrend, a jólétért túlhajtják magukat, és utána nem értik, hol szúrták el.
Én is sokat tanultam, közben építkeztem, kapkodtam, holott több feladatot később, évek múlva is ráértem volna megcsinálni, átgondoltabban, jobban, szebben.
Hála az Istennek, felénk egyik vihar sem tett kárt, örökség, régi vályogház, iszonyú sok munka van, de mind az öregségéből, állapotából következik , de ha belegebedek is megcsinálom, mert így nem lesz egy forint hitelem sem!
Jól emlékszel, gyakorlatilag igen, mezőgazdasági mérnök kertész növényvédő szakirányon. Nincs tananyagból hiányom, de ha a legutóbbi fűrészelős zsákmányt elküldenéd nekem az ember405kukacfreemail.hu emilcímre, azt megköszönném ! : )
Janikám! Én kipróbáltam már a 350-est és a Honda motoros castelt i - nem az enyém, csak pár percig - , nem ugyanaz a kategória. Mindegyik nagyon jó, a castel halkabb, finomabb, de a szuflát én a 350-esben jobban éreztem. Viszont ha egész nap kisebb fűben Gypsy csapatában kellene nyomnom, akkor a castel. Castel? Ki tudja.
A tetőtöket a viharok cseszték szét vagy csak simán elöregedett? Cserélni kell a komplett gerincet gerendástul vagy csak a hosszanti szegőleceket, új fólia és új cserép? Lehet eleged.Nem irigyellek.
Igazad lehet.Van már mindenféle Stihl-es cucca(colstok,sörnyitó,baseball sapka,ácsceruza)d ezek nem látszanak elég jól,ha használja őket.Bezzeg,ha egy 350-400-450,ne adj Isten egy 500-as fityegne az oldalán,azt megsüvegelnék a népek.De egy ilyen négyütemű izére azt mondják,hogy miért nem fűkaszát vett és miért ilyet valamit.Pedig még oda is költözött a Stihl bolt mellé,hátha tud szerezni legalább egyet. :-)))Szerintem azért kekeckedik velünk,mert nekünk van világelső fűkaszánk,Neked több is,Neki meg nincs. :-)))
Tetőt, burkolatokat meg glettelek , két kaszálás között , vizsgaidőszak után . De ez jó, mert van/lesz házam és van munkám , csak hulla vagyok és szétvet az ideg!
A motorja elvileg ugyanaz, mint a többi 52.5ccm-es nagy oleo kaszának, szóval azzal nincs gond.
Viszont az árával már annál nagyobb gondok vannak, 180ezer körül van, ami egy kicsit sok, mert a 755master 160ezer kröül kapható, krinoréknál 140ezer akciósan.
Én nem sok ilyen kaszát láttam, a dunakanyari településen használnak stihlből ilyet közmunkások, ezenkívűl egyszer láttam egy hegyen kaszáló embernél, talán ott jól jöhet, hogy a hátadon van a gép, bár ha esel akkor veszélyes lehet, mondjuk a sima kasza is :-)
A legnagyobb különbség, hogy ebebna gépben részben?, vagy teljesen? bowdennel viszik a hajtást, bár gondolom jóval erősebb bowdenről van szó, mint a hobbi szegélynnyíróknál......
Ne törődj vele Jani, csak irigykedik :-))))))))Meg van veszve egy IGAZI Stihlért, de sajnos nem jön össze. Pedig már csináltatott egy tartót is a járgánya tetejére, hogy mindenki lássa, STIHL van neki de ugye .... :-)))))))))))
Kötelességednek érzed,hogy engem piszkálj,vagy fizetnek érte? :-))) "Jóval drágábban".Na ez ami megállja a helyét a hsz-edben.Két szóért kár volt ennyit vesződni. ;-))))
Lehet,hogy a vezető szem keményebb,viszont a fog meg élesebb.ellenben lehet,hogy csak nagyon megfogná a gépet,ha a fog lenne kívül.Így meg bármilyen lánc megtenné szinte,nem kellene rá motoros fűrész lánc kifordítva.
mindenki ezt kérdezi, igazából nem tudom. Holnap felhívom a német partnert leinfózom! Amúgy sztem mindegy mert a forgási sebesség így is elviszi! Jah és nem lehet hogy a láncvezető felőli oldala keményebb?