Keresés

Részletes keresés

angyalhentes Creative Commons License 2001.12.17 0 0 963
En nem, de az oregem biztos :))
Előzmény: Tycho Brache (958)
Tycho Brache Creative Commons License 2001.12.17 0 0 962
>Én úgy irigylem, hogy olyan tök jó ruhái vannak, főleg a kalapjai tetszenek, látszik, hogy azt a
>kalapot csakis ahhoz a ruhához tervezték. Ha nekem ennyi pénzem lenne!

Na de hová vezetne ez??? Ők ott fent vannak, mi meg itt lent!

Előzmény: BlueBird (959)
BlueBird Creative Commons License 2001.12.17 0 0 961
BlueBird (951) ???

Nem is tudom mikor olvastam utoljára egy jó kis kivonatot : )

Előzmény: Foti (960)
Foti Creative Commons License 2001.12.17 0 0 960
:-)

pedig közeleg !

Előzmény: Tycho Brache (958)
BlueBird Creative Commons License 2001.12.17 0 0 959
A tegnapi részről meg:

- Lady Levi isteni volt, abban a lovaglóöltözetben meg hajjal (anyámmal halálra röghögtük magunkat),
- tök jó volt mikor a méltóságos magyarázkodott a püspöknek, hogy az biztos csak egy napszámosnő (aki az ablakból hirdeti, hogy 1927 van), mire Levi öreglány beviharzik,
- a Woodehouse-os rész is jó volt, Teddy: Bertie Wooster a monokliával és a dadogásával, nem is tudom, hogy honnan szedi ezeket az alakokat (mire még mélyebben nyomja szemébe a monoklit és elkezd dadogni),
- Ivy egyszerűen csúcs volt!
- L. Agatha is fergetegesen csavarja maga köré L. Meldroomot, a férjét, meg a fiatalembert : ) Én úgy irigylem, hogy olyan tök jó ruhái vannak, főleg a kalapjai tetszenek, látszik, hogy azt a kalapot csakis ahhoz a ruhához tervezték. Ha nekem ennyi pénzem lenne!

Tycho Brache Creative Commons License 2001.12.17 0 0 958
Még a végén azt fogod hinni, hogy Karácsony van! :)
Előzmény: angyalhentes (957)
angyalhentes Creative Commons License 2001.12.17 0 0 957
Mar nem is tudom, mikor teljesult ilyen gyorsan egy ohajom...:))
Előzmény: Flora (956)
Flora Creative Commons License 2001.12.17 0 0 956
Bárcsak minden óhajom ilyen gyorsan teljesülne. Köszönöm a What'll I do-t !
Előzmény: angyalhentes (955)
angyalhentes Creative Commons License 2001.12.17 0 0 955
Ami meg pikansabba teszi a dolgot: azt a borzadalyos izet, aminek az a cime, hogy "God bless America" (odaat most mar ezt eneklik minden helyett, a Bridge over troubled watertol a Highway to hellig), ugyanaz az Irving Berlin irta, aki ezt a dalocskat is.
Előzmény: angyalhentes (954)
angyalhentes Creative Commons License 2001.12.17 0 0 954
Talan ez lehet, amit keresel, Flora.

En se tartom elkeseritonek, vagy hasonlonak, ami tortent (bar engem az ilyesmi altalaban is kevesbe erint meg egy filmben :)), ez szerintem csak realisztikus :)

Előzmény: Flora (953)
Flora Creative Commons License 2001.12.17 0 0 953
(Komolyan mondom, mostanában a legüdítőbb dolog számomra titeket elolvasni.)

La Méduse: igen, de James bocsánatot kért, és utána nagyon korrekt volt. "Tisztában vagyok az érzelmeiddel, Ivy és nem akarom, hogy bátorításnak vedd... csak együtt megyünk moziba, ez minden..." Szvsz meg kell becsülni, ha valaki előre szól, hogy ne reménykedjünk... És láttátok azt a pillanatot, amikor Ivy visszanézett rá az ajtóból, és James is megfordult és találkozott a tekintetük, majd James zavartan elkapta és dolgozott tovább ? Ha Ivy komoly lány volna, és nem ilyen butuska és szeleburdi...:-o

Penelope, nagyon köszönjük az Ain't She Sweet szövegét, meg a "Valentinot", Fotinak pedig a sok munkát, amit értünk (igen, értünk) tesz.
Foti: szerintem "the band begins to play" a második sorban, a negyedik sorban pedig "going to blow the candle _out_ at half past nine".

Nem tudja valaki vájtfülű, miből énekel részletet Ivy ? Édes volt, amikor Cissy belépett mögötte a szobába és elnézően mosolyogva hallgatta a dalt.
"What'll I do
when you
are far
away..."
valahogy így szólt.

angyalhentes Creative Commons License 2001.12.17 0 0 952
Nno, raadasul beigazolodott szornyu gyanum:

-Uram, az a velemenyem, hogy tul sok P.G. Wodehouse-t olvasott.
-Ki nem allhatom az irasait. Ott van az az idegesito Bertie Wooster a nevetseges monoklijaval es a dadogasaval.

Előzmény: penelope13 (947)
BlueBird Creative Commons License 2001.12.17 0 0 951
Kedves Foti!

Sajnos, csak a tripod-os website-ot tudom megnyitni, azon viszont a 8. rész az utolsó. Nyaff-nyaff-nyaff.

Görcs, képei tök jók, gondolkodom egy plakát elkészítésén.

büszkeszósz Creative Commons License 2001.12.17 0 0 950
:-)))))))
No és az a rész, amikor Ivy és James moziban vannak, James Ivy nyakához bújik, de azért közli vele, hogy az miért van. Szegény lány pedig annak is örül. Egy kicsit amolyan szívszorító, nem?
Előzmény: Ordas (939)
Wégé Creative Commons License 2001.12.17 0 0 949
Sőt a tegnapi részben még nyilvánvalóbb utalás van, hisz Ivy közli Levivel, hogy most 1927 van és nem 1885! Ezt ő azonnal közli is a szomszédokkal az ablakon át.
Foti Creative Commons License 2001.12.17 0 0 948
Ez a szöveg jól jött, esélyem sem lett volna csak úgy hallomás után.

Hírlevél

A 10. rész fekete-fehérben és színesben is átvehető a kijáratnál !

Benne Lipton mama slágerével. ha valaki Spelling mistake-t talál küldje a javítottat. Tőlem ennyire telt:

Next Monday morning is my wedding day,
Next Monday morning when begins to play,
Dear little Alfy he will be mine,
We are going to blow the candel-light at half past nine !

Egy kicsit megfésültem a szövegkönyves részt.
Színes vagy nem színes kérdésre a qtya se válaszolt, de le vagytok ejtve, kapjátok mindkét színben ! Legyen a ti bajotok a választás ! :-)

Foti

penelope13 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 947
Azt szeretem ebben a sorozatban (többek között), hogy az alkotók nagyon gondosan ügyeltek arra, hogy pontos képet adjanak az adott korról, hiszen ettől válik igazán hitelessé az egész történet.

Például, a Poppy és James által énekelt "Ain't She Sweet" című dalocska éppen 1927-ben született, amikor a sorozat játszódik, tehát logikus, hogy Poppy ezt próbálja meg eljátszani, mint friss slágert. Egyébként Poppyék csak a dal közepét éneklik el; aki kíváncsi az egész szövegre, megtalálhatja itt:

http://www.polyholiday.com/century/1927.html

Egyébként a főcímzene hosszabbik verziójában (tehát ami az egyes részek végén, a stáblista alatt hallható) is van egy utalás, ami alapján beazonosítható, hogy mikor játszódik a sorozat. A dal utolsó sora ugyanis ez: "Poor Valentino's passed away". Itt nyilván Rudolph Valentinoról, a némafilm korszakának legnagyobb sztárjáról van szó, aki 1926-ban halt meg.

Nereida Creative Commons License 2001.12.17 0 0 946
(Charles, Teddy és Lord Meldrum sziesztáznak a nappaliban. Stokes be.)
Stokes: Valaki keresi önt, uram.
Lord Meldrum: Kicsoda?
Stokes: Lady Agatha.
Lord Meldrum: KI?
Stokes: LADY AGA...

(Teddy elmondja Stokes-nak, hogy hogyan raboltatná el Madge Cartwright-ot az esküvőjük napján.)
Stokes: Uram, az emberrablás súlyos bűntény.
Teddy: Ó, a francba!

BigGL Creative Commons License 2001.12.16 0 0 945
Őméltósága elistenezte magát a Érsek előtt, előtte meg megfedte a lányát érte : ))) Meg hogy sérülés érte a háborúban és már meglátogathatja Lady Agatha : )))
La Méduse Creative Commons License 2001.12.16 0 0 944
Hajrá, Foti!!! :o))) Bízunk Benned!! :o))
Előzmény: Foti (938)
La Méduse Creative Commons License 2001.12.16 0 0 943
Az nem lehet igaz, hogy senki se reagálja le ezt a mai részt... szerintem csúnyán viselkedett a James szegény Ivy-vel, de NAGYON! Mindazonáltal az énekes betétek eddig még ismeretlenek voltak a számomra, tök jó volt a Poppy + James duett (Ain't She Sweet) meg amit az Ivy énekelt, az is! :o) Ha valaki felvette videóra, nem digitalizálná be ezeket a részleteket, legalább mp3-ban...? (Vagyok olyan szerencsétlen, hogy pont most nem volt itthon a videónk... :oPPP) És észrevettétek, hogy a Cissy a rész elején SZOKNYÁBAN volt?? Te jó ég, hogy utálhatta. ;o)
agi_sch Creative Commons License 2001.12.14 0 0 942
koszi
ja egyebkent tok jo, hogy a szovegeket el lehet olvasni... "nem is tudom mikor" olvastam ennyi poent egy helyen :)
Előzmény: Foti (941)
Foti Creative Commons License 2001.12.14 0 0 941
go to (893)
Előzmény: agi_sch (940)
agi_sch Creative Commons License 2001.12.14 0 0 940
nem tudja valaki mi lesz a kovetkezo resz? mar nagyon kivancsi vagyok ra.
Ordas Creative Commons License 2001.12.14 0 0 939
Legjellemzobb resz:

Mable: -Akkor elmennek...
James: -Jo, menjen!
Mable: -Mit esznek? Barany sult? Nem is emlekszem mikor ettem utoljara.
Mrs Lipton: -Mable! Van egy kisszalonnabor a kamraban es egy kis barnaosr az uveg aljan. Azt elviheti!
Mable: -Koszonom, az jo lesz4 oregem majd azt hiszi karacsony van.
Ivy: -Miert nem ulhet ide szegeny para? Hisz annyi vacsorank van, jutna neki is!
James: -Megis mit kepzelsz, te lany! Nem ulhet kozenk!
Henry: -Igen. hova vezetne ez!... Jaaaaaaajj

Foti Creative Commons License 2001.12.14 0 0 938
Megtört a jég, elhangzott az első hozzászólás az CD-s cserés fórumban a Foti féle mylord lapon !

ui: 22. perc körül járok a 10. résszel ! Hajrá Foti !

larzen Creative Commons License 2001.12.13 0 0 937
Van egy kiáltó tárgyam, uraim! :)
Előzmény: BigGL (936)
BigGL Creative Commons License 2001.12.13 0 0 936
- Kiáltom a tárgyat! : )))))))
BigGL Creative Commons License 2001.12.13 0 0 935
- És mondja, miért töri össze azonnal mihelyt megvette?
- Mozaik utat építek! : )))
agi_sch Creative Commons License 2001.12.12 0 0 934
sziasztok!

most fedeztem meg csak fel ezt az oldalt, de nagyon tetszik. en is nagy rajongoja vagyok a sorozatnak, mas angol filmeknek, meg az angol humornak.
azt sajnalom csak, hogy nem lehet sehol sem megtalalni(nekem legalabbis meg nem sikerult) a sorozatot mpeg vagy avi formatumban. nagyon jo lenne az eredeti is akar... de azt hiszem csak almodozom egyenlore.
ennyit igy elso korben.
igyekszem hozzaszolni a temakhoz majd a kesobbiekben, most meg csak az arhivumot nezegetem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!