Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Ebből látszik, hogy nem tisztelnek már ezek semmit, csak a pénzt a zsebbe, az a lényeg. És aki ennek ellenszegül, az az igazi ellenség. Meg falból a Gyúúúrcsányi. ;P
"I'd never join a club that would allow a person like me to become a member." -- mondta Woody Allen, de aztán átadta a szerzői jogokat Magyar Péternek, aki úgy fordította magyarra, hogy "nem akarok olyan NER-ből kiugrott alakokat a mozgalmamba, mint amilyen én vagyok".
(Mindezt aznap, amikor belépett egy fideszesek által alapított pártba.)
A parlamenti választás annyira a Fideszre lett írva,
Bocs... de orvosi értelemben is hülye vagy. Ezek alapján az önkormányzati meg a szadeszra, mert demszkij apátokat ez tartotta hatalomban 20 évig.
Szimplán 1 fordulós lett, és ha egy baloldali pártnak lenne 2/3-a, akkor
- ezen nem visonganál a balos idiótákkal együtt
- remek választási törvénynek tartanátok
- és örömködnétek, hogy a Fidesz szopik miatta
Tessenek szépen 1 pártba tömörülni és megfingatni a Fideszt. Jaaaa... hogy amelyik párt az ellenzéki odlalon elér 5%-ot, az rögtön 2-3 darabra oszlik, mert mindegyik biciklis buzi rögtön pártfőtitkár és miniszterelnök akar lenni? Na ez így nem fog menni.:-)))
Az azért úgy megvan a tisztelt olvtársaknak, hogy hány, de hány pszichológus és pszichiáterhallgató/kutató nézi és hasznalja labornak a fórumot és hogy hányszoros túltengést, felülreprezentáltságot említgettek például antiszociális jegyeket mutatókban!? :--))
"ha a dolgok úgy haladnak, ahogyan mostanság látszanak, akkor az önkormányzati választáson mind Budapesten, mind az összes választáson a Talpramagyar Párt lesz az a 3. erő, ami nélkül sem a Dk vezette baloldali tömb, sem fidesz-KDNP-mitanyánk haláltrió nem tud majd helyben hatalmat gyakorolni. S megfelelő és stabil képviselőtestületi többség nélkül a direktben megválasztott polgármesterek önmagukban tehetetlenek lesznek...
(Ez a helyzet a 2020-as önkormányzati fiaskó után a fidesz-kdnp rémduó számára komoly eredmény lenne.)
(ui: TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt lesz a talpramagyaristák új pártjának neve)"
És ugye MP megmondta, hogy orbánnal összefogna..
Van kérdés?
(ugye csak csacsog, gondolkodik, ráfeszül mindenki.. én is.)
Az uniós választás mutatja meg a pártok valódi támogatottságát.
Mert az arányos.
A parlamenti választás annyira a Fideszre lett írva, hogy csak akkor lehetne legyőzni, ha előtte tömegrendezvényekkel, országos sztrájkokkal ki lehetne kényszeríteni a 2010 előtt választási törvény visszaállítását.
Azért például nem hittem volna, hogy valaha szitokszóvá teheti valaki a liberálist.
És láss csodát! Sikerült. :(
"Nos, ha fikára használják a Megváltó legfőbb attribútumát - magát a megváltóságát -, az alaphangon is egy hatalmas rúgás a Fidesz-KDNP keresztényi részébe."
"Némi fáradtságot éreztem a beszédéből, de nem is csodálom, iszonyat profi rendezvényei vannak, és ennek a szervezése nem kevés energiát vesz ki belőle is."
Már a tüntetési felvételen is hallottam - és ez végig zavart is -, hogy Magyar borzasztóan "rosszul" beszél: gyakorlatilag minden mondatát magasan, viszonylag energiadúsan kezdi, a mondat végére pedig leviszi ezt az energiát. Sokszor szinte még ott is kijelentő módba kerül a mondat végére, ahol a szövegben kérdőjel áll.
Ez így nem egy forradalmi beszéd, hanem annak épp az ellenkezője - egy folyamatos nyugtatás.
Eddig én is azt hittem, hogy csak fáradt. Elvégre mondta is, hogy éjszaka még írta a szövegét...
Aztán most, az történt, hogy ma, pár órája néztem egy videót és valamelyik elemző műsorban bevágtak egy részletet a beszédből, ahol tisztán csak ezzel az effektekkel szól pár mondatot, és végre bevillant: a papok beszélnek így a szószékről.
"Nem, nincs olyan, hogy csalódott fideszes. Ez oximoron. A kemény bázis olyan mértékben megtévesztett - és most finom voltam -, hogy soha nem fog átszavazni senkire, mert ezzel belátná, hogy az elmúlt 14 évben hülye volt."
Nézd, azért a Fidesz szavazótábora sem kizárólag agyhalott zombikból áll, akik életük árán is "csakazorbán" - bár a Rogán-Habony művek mindent megtesz azért, hogy így legyen.
Szóval a néhány százezres "kemény mag"-ot leszámítva bizony ott van még vagy kétmillió olyan szavazó, akiből már rendesen morzsolódott is lefelé (tavaly óta 500K-t mondtak a statisztikusok, ami kurvára nem kevés), illetve simán el lehet szipkázni.
"2 hónap van az EP választásig, ha addig nem hibázik MP túl nagyot, és egyben tudja tartani a követőit, akkor okozhat meglepetéseket."
Eggen... csakhogy az EP-választás - noha afféle pillanatnyi "közvéleménykutatásnak" jó, igazából nem érdekes. Ami érdekes lenne, az a parlamenti választás, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.
2026-ban Magyarnak akkor lenne esélye, ha addigra sikerülne legalábbis pár nagyhalat elvitetnie vezetőszáron, lábbilincsben és Orbánnak is legalább megmutatnia belülről az ügyészség épületét. Mármint nem látogatóként...
Ilyenek nélkül viszont joggal fogják ráhúzni, hogy lufi a csávó.
Ezt viszont át kellene vernie Polton.
"És a magyar olyan, hogy szeret a győztes mellé állni."
Pontosan! A fentiek lennének azok az eredmények, amelyek győztessé - de legalábbis komoly ígéretté - tehetnék.
"Minél rövidebb, a kétbites magyar átlag-választópolgár számára is érthető, de főleg megjegyezhető cimkék: soros; háborúpárti; dollárbaloldal; migráns; és most MP-vel kapcsolatosan a "messiás". Figyeld meg, hogy pár napon belül MP = messiás lesz a narratíva. Ezt Bohár nem a saját ujjából szopta. Ezt mondták neki, hogy minden mondatában el kell hangozzék."
Igen, csakhogy két probléma is akad a dologgal:
1. a "messiás" egy pozitív jelentéstartalmat hordozó szó. Vagyis lejáratásra alapból alkalmatlan.
Természetesen a megfelelő méretű cinizmussal át lehet értelmezni ezt is negatívvá - valószínűleg a jelző kiötlőjének meg is volt ez a mentális defektusa -, de ehhez idő kell. Viszont ha ez sikerül, akkor...
2. a szó a kereszténységhez kötődik, nevezetesen Jézushoz, ugye...
Nos, ha fikára használják a Megváltó legfőbb attribútumát - magát a megváltóságát -, az alaphangon is egy hatalmas rúgás a Fidesz-KDNP keresztényi részébe.
Szóval a messiásozással a rogáni propahantaművek sok-sok erőlködéssel rúghatnak akár egy öngólt is.
"Hosszútávon pont azok biztosítanak mindent, akik nem a regnáló hatalom ellen vannak, hanem átveszik a regnáló hatalom kommunikációs mantráját és a semmilyen hatalommal nem rendelkező ellenzéket hibáztatják mindenért. Ügyes. És működik. :( "
Minden szavaddal egyetértek.
Először csak meglepett, amikor ellenzékinek számító arcok - szakemberek included - szájából hallottam a rogáni paneleket. Ma már határozottan idegesít.
Mintha mindenki elfelejtette volna azt az aranyszabályt, hogy a propahanta hazudik. Mindig.
Még akkor is, amikor "nem bontja ki az igazság minden szeletét", ugye...