A túszok fehér zászlót lengettek és héberül kiabáltak, mielőtt az izraeli katonák lelőtték őket
"Amikor aztán begyűjtötték a holttesteket, észrevették, hogy valószínűleg szökött túszokkal végeztek. A beszámolók szerint két nappal korábban a katonák megfigyeltek egy épületet pár száz méterre, amire ki volt írva, hogy SOS, Három túsz, segítsetek! "
Miért lenne szelektív az emlélkezetem, nem olvasok el minden hírt. A lényeget leírtam, a baráti tűz szerves része minden fegyveres konfliktusnak, háborúnak. Nem lehet teljes mértékben elkerülni, magától értetődő, szerves része, ha úgy tetszik, minden fegyveres konfliktusnak. Csökkenteni természetesen lehet, meg is teszik ezt mindenhol, de nullára nem lehet ezt csökkenteni.
Izrael létezni fog és továbbra is létezni fog mindaddig, amíg az iszlám el nem semmisíti, ahogyan másokat is eltörölt előtte
Majd tovább:
Az Ítélet Napja addig nem jön el, amíg a muszlimok meg nem harcolnak a zsidókkal (megölik a zsidókat), amikor a zsidó kövek és fák mögé bújik. A kövek és a fák azt mondják: Ó, muszlimok, ó Abdulla, egy zsidó van mögöttem, gyertek és öljétek meg.
"Esküszöm Mohamed lelkének birtokosára, hogy szeretnék megszállni és megölni Allah kedvéért, majd megtámadni és megölni, majd újra behatolni és megölni.
Stb., stb. Ha nem bánod, nem idézném be ide az összes mocskot.
"a(az elfoglalt) földet a tulajdonosaira kell hagyni, akik profitálhatnak gyümölcséből. Ami a föld valódi tulajdonjogát és magát a földet illeti, azt muszlim nemzedékek számára szentelni kell az ítélet napjáig. Azok, akik a földön vannak, csak azért vannak ott, hogy részesüljenek a gyümölcséből..."
Amikor ment a kovid áldozatainak számolgatása, és 5 milliót emlegettek, akkor olvastam, hogy a menekült táborokban ennyi gyerek született abban az évben.
> A támadás pillanatában is potens határvédelemmel megelőzhető lett volna.
Igen, így van. De ehhez plmi közöd? Nem Izrael belügye ez? Majd leváltják a kormányt, a belügy és hadügyminisztert és legközelebb jobban résen lesznek. Nyílván le fogják vonni a tanulságokat a történtekből.
> Az Izrael területén kivégzett hős esetén jelentős túlerőben voltak a kiérkezett terrorelhárítók.
Nem emlékszem a konkrét esetre, de ahogy írtam a baráti tűz ismert fogalom és jelenség. Teljesen kivédeni nem lehet. Egyedül Jack Bauer a 24-ből volt képes arra, hogy tűzharcban mindig pontosan azonosítsa a társait. Igaz, hogy Kiefer Sutherland elég szép gázsit kapott ezért.
Miért ne gondolkodnánakel rajta? Kifejezetten hangsúlyozták az izraeliek, hogy tragikus baleset történt ...
A baráti tűz ismert katonai kifejezés. Ez komoly és rendszeresen előforduló probléma fegyveres harcok esetén. Nem véletlen, hogy pl. a barát-ellenség figyelő rendszereknek milyen fontos szerepet tulajdonítanak a haditechnikában. Komoly kiképzéssel, figyelemmel ... se előzhető meg hasonló esetek előfordulása.
Szerintem inkább szomorú (mint a kép), hogy előbb lőnek, és még utána sem gondolkodnak el rajta.
Pár héttel ezelőtt kivégezték a honfitársukat, aki egyedül és önzetlenül felvette a harcot a lövöldözőkkel, mert őt is terroristának nézték biztos ami biztos alapon.
Nekem továbbra sem szimpatikus, hogy majd az isten kiválogatja a jókat.
Már az fura, hogy átjárhattak a Palsztinok dolgozni.
És az is , hogy annyira nem érezték magukat háborús vészhelyzetben, hogy sok gyereket mertek vállalni. Egyik videón a pasi 5 kölyke miatt aggódott. Most.
Eddig föl se merült benne , hogy majd baj lehet, csak gyártotta őket sorban. Pedig ott még gyes sincs, se csp. Mi volt az elképzelés, miből élnek?