Keresés

Részletes keresés

alaptalan Creative Commons License 2020.03.02 -3 1 8365

nyuszimadár, TELJESEN el vagy szállva!

A hülyepicsa MEGÜTÖTTE az állami erőszakszervezet képviselőjét!

Ha a röndér lecsapja a gumibottal, megbilincseli és előállítja, a nő NEM ÚSSZA MEG letöltendő nélkül!

Előzmény: Kalapos Klementina (8344)
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.02 -3 0 8364

Tulképp megakadályozni nem lehet, mert az prejudikáció lenne, tehát ez megint egy femi bull. A már elkövetett cselekményt lehet szankcionálni. De ennek vajmi kevés köze van a megelőzéshez.

Előzmény: Kalapos Klementina (8362)
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.02 -2 0 8363

Ez már így teljesebb:-) Hát azt biztosan nem, h szelektíve csak 'nőkellenierőszakról' beszélünk, a kiváltó okot meg minden körülmények között igyekezzük elhallgatni.

Előzmény: Kalapos Klementina (8358)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 3 8362

Nem.

A rendőrséget azért tartjuk, hogy az erőszakot megakadályozzák.

Amennyiben feltétlenül szükséges, úgy akár erőszak alkalmazásával is, de az erőszak alkalmazásának nagyon pontos szabályai vannak.

Ezen lehet polemizálni, vagyis inkább nem lehet, mert ez valóban így van.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8359)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 3 8361

Egyrészt nem tudjuk, mi történt volna, ha férfi vágta volna pofon a rendőrt.

Lehet, hogy egy férfi nem úgy vágta volna pofon a rendőrt, ahogy a nő, hanem legalább úgy, ahogy a rendőr a nőt, de valószínűbb, hogy inkább behúzott volna neki egyet.

De akkor is a visszaütés elkerülésére kellett volna a rendőrnek törekednie (bár nehezebb lett volna, ha az erőviszonyok kiegyenlítettebbek), nem azért, mert én ezt szeretném, hanem mert így van szabályozva a rendőri fellépés.

Szóval nem azért kapott kisebbet a nő, mint egy férfi kapott volna, mert ő nő, hanem mert ez az "arányos", az erőviszonyokból adódóan.

De az is tény, hogy ezt a rendőrt se a "nőt nem ütünk meg" bevésődés, de a rendőri szabályozás nem tartja vissza a pofozkodástól. :) Ha szemétkedni akarnék, feldobnám, hogy akkor mit várjunk olyan férfiaktól, akiket még csak a rendőri szabályozás sem köt...

Előzmény: Abszolút Igazság (8357)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -4 0 8360

na igen, ez meg a masik, pont ugyanez lenne a velemenyem, ha egy ferfitanar lett volna a rendorre tamado emberke. ahogy az olasz 15 eves ferfi agyonlovese sem zavar. nem kell rabolni, nem kell a rendorre tamadni, nem kap pofont az ember...

Előzmény: Abszolút Igazság (8357)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -4 0 8359

az eroszakszervezeteket definicio szerint azert tartjuk, hogy eroszakot kovessenek el. a rendorseg a sajat allampolgarjaink ellen, a katonak meg mas orszagok katonai ellen. ezen lehet polemizalni, de ez ettol meg igy van...

Előzmény: Kalapos Klementina (8355)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 5 8358

A probléma gyökere az, hogy valójában egyik nem sem tanulta meg, hogy ne verjen, üssön, agresszorkodjon.

Másik kérdés, hogy álmodozók azt hiszik, hogy a férfiak megtanulták, hogy ne üssenek meg nőt - és bármi történik a szemük előtt, ha pont egy férfi megüt egy nőt, akkor is ahhoz az állításukhoz ragaszkodnak, hogy a férfiak megtanulták, hogy ne üssenek meg nőt.

Ezzel mit lehet kezdeni?

Ide kevés minden érv.

Előzmény: robopassmeet (8356)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2020.03.02 -11 0 8357

"de nekem nincs időm arra, amikor valaki bezárja az agyát, mert a másik oldalon egy nő van, és ha lehet, azt verjék már meg törvényes keretek közt. :)"

Miért beszélsz mellé?

Ha egy férfi vágta volna pofon a rendőrt, nem ennyit kapott volna.

Itt éppen hogy kíméletesen bántak vele, mert nő...

Előzmény: Kalapos Klementina (8355)
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.02 -1 0 8356

Hát ez a probléma gyökere, látod:-)

Előzmény: Kalapos Klementina (8350)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 -1 3 8355

"nem. a rendort azert tartjuk, hogy embereket verjen meg"

Nézz utána. Én már megtettem, és beírtam ide, hogy mit találtam.

Most ezen még elvekenghetnénk egy ideig, hogy a te agyadba nem megy bele az, ami a szabályozás, ami a valóság, de nekem nincs időm arra, amikor valaki bezárja az agyát, mert a másik oldalon egy nő van, és ha lehet, azt verjék már meg törvényes keretek közt. :)

Egy pillanatig nem mondtam, hogy a nő ne kapjon büntetést a gyerekek bántalmazásáért, és azt sem mondtam, hogy ne büntessék meg a rendőrrel kapcsolatos tettéért. Csak nem azt látom erre jó módszernek, hogy csapjuk jól pofon. Mert ugyanis, ha esetében jó módszer, akkor, mint már mondtam, megfelelő narratívával bárhol, bárkinél jó módszer lehet. Narratíva kérdése. Nem véletlenül vannak a szabályozások, pont arra valók, hogy ne narratívák küzdelmében éljük az életünket, hanem egységes szabályok szerint.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8353)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 -1 4 8354

"nekem kulonosebb erkolcsi skrupulust azt sem okozott volna, ha a rendor lelovi a pofon utan a not."

Őrületes szerencse, hogy nem a tied mondjuk a jogalkotás lehetősége.

És a 15 éves rabló halálának sem tudok örülni.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8351)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -2 0 8353

nem. a rendort azert tartjuk, hogy embereket verjen meg (oljon meg, zarjon be). es a rendorre tamadas tabu, sulyosan szankcionalt.

a not meg azert, hogy gyerekekt tanitson. jelentos kulonbseg, miert akarod osszemosni?!

Előzmény: Kalapos Klementina (8352)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 3 8352

Ideírtam, hogyan van szabályozva az ütés a rendőröknél.

Nem azt mondom, hogy a nő jól viselkedik, vagy nem agresszor.

De a rendőr pont úgy átlépi a szabályzást, ahogy a nő a gyerekeknél.

És az ő pofonja bagatellizálva van, a nőé meg felnagyítva a leírásban.

Ez a torzítás egyszerűen állandósult a látásmódotokban.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8349)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -3 0 8351

termeszetesen mindenkinek mas a toleranciafaktora, nekem kulonosebb erkolcsi skrupulust azt sem okozott volna, ha a rendor lelovi a pofon utan a not. rendorre tamadt, fennall a bunismetles veszelye, case closed...

(most volt olaszorszagban allitolag egy ilyen eset, 15 eves rabloval)

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8349)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 1 8350

De az ő neméről nem is állítottuk, hogy megtanulta. :)

Előzmény: robopassmeet (8348)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -4 0 8349

nana. az egyik egy eroszakszerv kepviseloje, a masik pedig az oktatasi rendszere. (jaja, a rohamrendorok es a tekesek is mindig csak aranyos eroszakot alkalmaznak)

de ha a rendor tullepte a kereteit ez akkor sem csbe, hanem az ugyeszseg dolga

Előzmény: Kalapos Klementina (8346)
robopassmeet Creative Commons License 2020.03.02 -4 0 8348

Mint ahogy a nő sem:-)

Előzmény: Kalapos Klementina (8339)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 -2 1 8347

ehh

előző elképzelésnek, na :)

Előzmény: Kalapos Klementina (8346)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 -1 4 8346

A tanárnő pont ugyanúgy elmondhatná, hogy a sok büdös kölök hozzá van szokva, hogy könyörögnek nekik, hogy maradjanak csendben, készüljenek órára, de hát ez hatástalan, na, mit szólnak akkor, ha kilépek a megszokott normális keretek közül, miszerint tanár nem üthet meg diákot, hát majd jól megtanulják, hogy rosszalkodni nem szabad.

Amúgy utánanéztem, a rendőr akkor üthet, ha erre a személyét érő támadás elhárításához feltétlenül szükség van, a testi kényszer használatát alapvetően az intézkedésnek ellenszegülő megfogására, leszorítására, elvezetésére, esetleg önvédelmi fogások bevetésére kell korlátozni.

Szóval a rendőrt sem azért tartjuk, hogy megüssön valakit. Gyanús is volt.

Tehát vagy nyilvánvaló, hogy a nő nem agresszorkodhat a rosszalkodó gyerekekkel, és akkor az is nyilvánvaló, hogy vele sem agresszorkodhat más, vagy pedig megfelelő narratívával bármelyik erőszak elfogadható.

Én az előzőnek elképzelés pártján lennék.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8345)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -2 0 8345

a bun nem kifizetodo. eset lezarva. (dredd)

Előzmény: Kalapos Klementina (8343)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 3 8344

Persze.

De nézd meg róla AI leírását.

Egyrészt nem korrekten adja vissza a pofonok mértékét, súlyát, másrészt belekeveri a férfi-nő agressziós viszonyba.

De a lényeg: az önuralomra nem törekvő, hisztis női agresszor bántása nem ér fel a higgadt férfiével, erőben.

Tehát azok a szövegek, amikor arról beszélünk, hogy a férfiak megpróbálnak higgadtak maradni, amikor a barátnőjükkel megbeszélnek valamit, ill. a nők jobban megengedik maguknak az agresszív eszközök alkalmazását, talán a gyakorlatban teljesen más tartalommal bír, mint amit bele lehet magyarázni.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8342)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 2 8343

Nem tudom, szerintem a rendőrnek is másképpen kellett volna viselkedni. Lefogni vagy ilyesmi.

Tényleg, nem vagyok jártas a rendőreljárásokban. De nem hiszem, hogy pofozhat.

Mindenesetre, pont azokat, amiket te a nő-rendőr viszonylatban elmondasz, el lehet mondani tanár-gyerek viszonylatban is. Ugyanúgy nem állja meg a helyét.

Egyik agresszió sem.

Nem azt hívjuk agresszornak, aki kezdi a verekedést, hanem azt, aki agresszív eszközöket alkalmaz, akár kezdésnek, akár folytatásnak.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8340)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -2 1 8342

szerintem nagyon hibas most ez a thread, nem jo pelda, itt egy szolgalatban levo rendor intezkedik az ot megtamado no ellen. jogosan, aranyosan.

Előzmény: Kalapos Klementina (8341)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 5 8341

Én annak se tapsoltam, hogy a nő megütötte a rendőrt.

Semelyik irányban nem éltetem az erőszakot, semelyik irányban nem tartom elfogadhatónak.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8336)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -3 1 8340

hol volt itt onbiraskodas? a rendornek van joga eroszakot alkalmazni, azert tartjuk. tette a dolgat, eredmenyesen.

a tanart meg nem azert foglalkoztatjuk, hogy gyerekekt usson.

Előzmény: Kalapos Klementina (8337)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 5 8339

"A férfiak/fiúk elég hamar megtanulják, h a gyengébbet ne verd"

Pont most láttunk egy videót, amiben az van, hogy a férfi nem tanulta meg ezt. :)

Előzmény: robopassmeet (8335)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2020.03.02 -13 0 8338

"Ennél jobb demonstráció nem is kell arra, hogy egy magán uralkodó, higgadt férfi hisztis nő felé irányuló bántalmazásának a mértéke nagyobb, mint a másik irányba."

Ugye tudod, hogy a férfiak általában szó nélkül tűrik a nőktől a bántalmazást. Ez éppen azért lett hírértékű, mert itt kivételesen nem úszta meg az agresszor. Ha mindez italozás közben történik (mint oly sok kölcsönösen bántalmazó kapcsolatban), akármelyik kést ragadhat, nem feltétlenül a nő marad alul.

És ne felejtsd el, hogy nem egyformák a módszerek. Egy férfi ad egy pofont, esetleg kicsit nagyobbat, de még mindig jócskán visszafogva az erejét. Egy nő meg feljelenti hamis váddal, megvereti egy másik férfival, bosszúhadjáratot indít ellene, öngyilkosságba szekálja, elvadítja tőle a gyerekeit - a lényeg, hogy nem nagyon nézi az arányosságot, sem önmaga visszafogását.

És  a nők gyakrabban az agresszorok, amint azt az amerikai felmérés is megmutatta.

Előzmény: Kalapos Klementina (8327)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.02 0 4 8337

Ezzel azt akarod mondani, hogy az erőszakos módszert, az önbíráskodást célravezetőbbnek tartod, mint a társadalmilag kijelölt büntetést?

Nem történt bántalmazás? Hát ha a nőt nem érte bántalmazás, akkor a rendőrt se, nem történt semmi, nem kell "agresszor" szavakkal dobálózni.

Félreértés ne essék, én elítélem a nő viselkedését - és a férfiét is.

Plusz látom, hogy mit jelent az önmagán nem uralkodó nő agressziója és a higgadt férfi agressziója. Milyen viszonyban állnak egymással.

Nem fogom eldobni az agyamat és azt mondani, hogy a férfi jól tette, igen, ez a jó módszer, csak azért mert a nő ellenszenvesen viselkedik.

Ha az erőszakos módszer a jó, akkor a nőnél is az a jó.

A diákok "jobban tanulnak ebből" a módszerből, mintha bevési nekik a nevelői figyelmeztetést, aztán kapnak otthon egy ejnyebejnyét.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8330)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.02 -3 0 8336

ha egy agressziv ferfit igy fekezne meg egy rendorno, akkor is kotekednel? (vagy inkabb tapsolnal?)

Előzmény: Kalapos Klementina (8334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!