Tulképp megakadályozni nem lehet, mert az prejudikáció lenne, tehát ez megint egy femi bull. A már elkövetett cselekményt lehet szankcionálni. De ennek vajmi kevés köze van a megelőzéshez.
Ez már így teljesebb:-) Hát azt biztosan nem, h szelektíve csak 'nőkellenierőszakról' beszélünk, a kiváltó okot meg minden körülmények között igyekezzük elhallgatni.
Egyrészt nem tudjuk, mi történt volna, ha férfi vágta volna pofon a rendőrt.
Lehet, hogy egy férfi nem úgy vágta volna pofon a rendőrt, ahogy a nő, hanem legalább úgy, ahogy a rendőr a nőt, de valószínűbb, hogy inkább behúzott volna neki egyet.
De akkor is a visszaütés elkerülésére kellett volna a rendőrnek törekednie (bár nehezebb lett volna, ha az erőviszonyok kiegyenlítettebbek), nem azért, mert én ezt szeretném, hanem mert így van szabályozva a rendőri fellépés.
Szóval nem azért kapott kisebbet a nő, mint egy férfi kapott volna, mert ő nő, hanem mert ez az "arányos", az erőviszonyokból adódóan.
De az is tény, hogy ezt a rendőrt se a "nőt nem ütünk meg" bevésődés, de a rendőri szabályozás nem tartja vissza a pofozkodástól. :) Ha szemétkedni akarnék, feldobnám, hogy akkor mit várjunk olyan férfiaktól, akiket még csak a rendőri szabályozás sem köt...
na igen, ez meg a masik, pont ugyanez lenne a velemenyem, ha egy ferfitanar lett volna a rendorre tamado emberke. ahogy az olasz 15 eves ferfi agyonlovese sem zavar. nem kell rabolni, nem kell a rendorre tamadni, nem kap pofont az ember...
az eroszakszervezeteket definicio szerint azert tartjuk, hogy eroszakot kovessenek el. a rendorseg a sajat allampolgarjaink ellen, a katonak meg mas orszagok katonai ellen. ezen lehet polemizalni, de ez ettol meg igy van...
A probléma gyökere az, hogy valójában egyik nem sem tanulta meg, hogy ne verjen, üssön, agresszorkodjon.
Másik kérdés, hogy álmodozók azt hiszik, hogy a férfiak megtanulták, hogy ne üssenek meg nőt - és bármi történik a szemük előtt, ha pont egy férfi megüt egy nőt, akkor is ahhoz az állításukhoz ragaszkodnak, hogy a férfiak megtanulták, hogy ne üssenek meg nőt.
"de nekem nincs időm arra, amikor valaki bezárja az agyát, mert a másik oldalon egy nő van, és ha lehet, azt verjék már meg törvényes keretek közt. :)"
Miért beszélsz mellé?
Ha egy férfi vágta volna pofon a rendőrt, nem ennyit kapott volna.
Itt éppen hogy kíméletesen bántak vele, mert nő...
"nem. a rendort azert tartjuk, hogy embereket verjen meg"
Nézz utána. Én már megtettem, és beírtam ide, hogy mit találtam.
Most ezen még elvekenghetnénk egy ideig, hogy a te agyadba nem megy bele az, ami a szabályozás, ami a valóság, de nekem nincs időm arra, amikor valaki bezárja az agyát, mert a másik oldalon egy nő van, és ha lehet, azt verjék már meg törvényes keretek közt. :)
Egy pillanatig nem mondtam, hogy a nő ne kapjon büntetést a gyerekek bántalmazásáért, és azt sem mondtam, hogy ne büntessék meg a rendőrrel kapcsolatos tettéért. Csak nem azt látom erre jó módszernek, hogy csapjuk jól pofon. Mert ugyanis, ha esetében jó módszer, akkor, mint már mondtam, megfelelő narratívával bárhol, bárkinél jó módszer lehet. Narratíva kérdése. Nem véletlenül vannak a szabályozások, pont arra valók, hogy ne narratívák küzdelmében éljük az életünket, hanem egységes szabályok szerint.
termeszetesen mindenkinek mas a toleranciafaktora, nekem kulonosebb erkolcsi skrupulust azt sem okozott volna, ha a rendor lelovi a pofon utan a not. rendorre tamadt, fennall a bunismetles veszelye, case closed...
(most volt olaszorszagban allitolag egy ilyen eset, 15 eves rabloval)
nana. az egyik egy eroszakszerv kepviseloje, a masik pedig az oktatasi rendszere. (jaja, a rohamrendorok es a tekesek is mindig csak aranyos eroszakot alkalmaznak)
de ha a rendor tullepte a kereteit ez akkor sem csbe, hanem az ugyeszseg dolga
A tanárnő pont ugyanúgy elmondhatná, hogy a sok büdös kölök hozzá van szokva, hogy könyörögnek nekik, hogy maradjanak csendben, készüljenek órára, de hát ez hatástalan, na, mit szólnak akkor, ha kilépek a megszokott normális keretek közül, miszerint tanár nem üthet meg diákot, hát majd jól megtanulják, hogy rosszalkodni nem szabad.
Amúgy utánanéztem, a rendőr akkor üthet, ha erre a személyét érő támadás elhárításához feltétlenül szükség van, a testi kényszer használatát alapvetően az intézkedésnek ellenszegülő megfogására, leszorítására, elvezetésére, esetleg önvédelmi fogások bevetésére kell korlátozni.
Szóval a rendőrt sem azért tartjuk, hogy megüssön valakit. Gyanús is volt.
Tehát vagy nyilvánvaló, hogy a nő nem agresszorkodhat a rosszalkodó gyerekekkel, és akkor az is nyilvánvaló, hogy vele sem agresszorkodhat más, vagy pedig megfelelő narratívával bármelyik erőszak elfogadható.
Egyrészt nem korrekten adja vissza a pofonok mértékét, súlyát, másrészt belekeveri a férfi-nő agressziós viszonyba.
De a lényeg: az önuralomra nem törekvő, hisztis női agresszor bántása nem ér fel a higgadt férfiével, erőben.
Tehát azok a szövegek, amikor arról beszélünk, hogy a férfiak megpróbálnak higgadtak maradni, amikor a barátnőjükkel megbeszélnek valamit, ill. a nők jobban megengedik maguknak az agresszív eszközök alkalmazását, talán a gyakorlatban teljesen más tartalommal bír, mint amit bele lehet magyarázni.
Nem tudom, szerintem a rendőrnek is másképpen kellett volna viselkedni. Lefogni vagy ilyesmi.
Tényleg, nem vagyok jártas a rendőreljárásokban. De nem hiszem, hogy pofozhat.
Mindenesetre, pont azokat, amiket te a nő-rendőr viszonylatban elmondasz, el lehet mondani tanár-gyerek viszonylatban is. Ugyanúgy nem állja meg a helyét.
Egyik agresszió sem.
Nem azt hívjuk agresszornak, aki kezdi a verekedést, hanem azt, aki agresszív eszközöket alkalmaz, akár kezdésnek, akár folytatásnak.
"Ennél jobb demonstráció nem is kell arra, hogy egy magán uralkodó, higgadt férfi hisztis nő felé irányuló bántalmazásának a mértéke nagyobb, mint a másik irányba."
Ugye tudod, hogy a férfiak általában szó nélkül tűrik a nőktől a bántalmazást. Ez éppen azért lett hírértékű, mert itt kivételesen nem úszta meg az agresszor. Ha mindez italozás közben történik (mint oly sok kölcsönösen bántalmazó kapcsolatban), akármelyik kést ragadhat, nem feltétlenül a nő marad alul.
És ne felejtsd el, hogy nem egyformák a módszerek. Egy férfi ad egy pofont, esetleg kicsit nagyobbat, de még mindig jócskán visszafogva az erejét. Egy nő meg feljelenti hamis váddal, megvereti egy másik férfival, bosszúhadjáratot indít ellene, öngyilkosságba szekálja, elvadítja tőle a gyerekeit - a lényeg, hogy nem nagyon nézi az arányosságot, sem önmaga visszafogását.
És a nők gyakrabban az agresszorok, amint azt az amerikai felmérés is megmutatta.