A múltkor a frankfurti tréningen az egyik ifjú titán úgy nézett a Win7 alatti DOS promptban bepötyögött parancssoromra, mint ha kínaiul lenne. Egyszerűen ő már nem értette azt a szintaktikát. Meg is lepődtem, hogy valamit jobban tudok nála, mert egyébként tök profi volt, végig ő segített nekem az egy hét alatt. Mondtam neki, hogy én már abban a korban vagyok, amikor a 30 perccel azelőtti dolgokra neccesen emlékszem, a 30 nappal korábbiakra tuti nem, de a 30 évvel ezelőttiek viszont biztosan megvannak.
Úgy érted, hogy van egy rendes tarifa, és annál magasabbat rónak ki, ha szombatra munkanap esik? Hát, én sok gonoszságot el tudok képzelni a parkolótársaságokról, de ez azért kissé meredeken hangzik. Ráadásul nem kell ehhez trükk, tízből kilenc ember tuti nem tudja, hogy aznap fizetni kell, ergo a rendes tarifával is kaszálnak.
Na, ezeket sosem tudom, mert mi mindig másként dolgozunk, mint ahogy a naptologatók elrendelik. De, gondolom, ha ez a nap győz, úgyis késő délutánról beszélünk, akkorra meg a legsztahanovistább karácsonyozók is ledolgozzák a 24-ét. :-)
(Legutóbb október 23. körül röhögtem egy jót. Van itt egy biogyógynövényvarázsgombabárakármi bolt szemben, arra volt kiírva:
Ó, ez nagyon jó volt! Én szerintem a DOS-os verzióval kezdtem Novell alatt. Bár lehet, hogy az a levelezés már Linuxon futott. Bár kezdetben vala az Ige és az Ige vala a HIX-nél és HIX Józsi vala az Ige. Legalábbis nálunk, az elmaradott periférián, a sulinet előtt, amikor 2400-as Disznóverőn töltögettük 600-as maximum sebességgel a vírusirtót.
A Duna túloldalán már két évvel korábban lehetett volna "galambos" emil címem (ahogy Boszi emlékszik rá). Elég kalandos úton jutott el a várba a hbone hálózat.