Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Jó kérdés, hogy mi lesz akkor, ha a szerződés lejár? A városnak nem hiszem, hogy érdeke lesz még egy ilyen "jó" szerződés megkötése.
HV? Örült, hogy megszabadult ettől a veszteséges ágtól.
Vagy találnak még egy "balekot", vagy aranyárban megveszi a város (dkv) az itk-tól ezeket a buszokat, amelyek jó eséllyel roncsok lesznek addigra.
Addigra fel kell állítani egy BKK-hoz hasonló szervezetet, aki összefogja a régió közlekedését, mind helyi és helyközi szinten. Sőt nem szabad ezeket sarkosan szétválasztani, mint ahogyan most is van, mert ez így nem fenntartható. Úgy sem lesz önfentartó a rendszer, de sokkal gazdaságosabb.
Ki lesz a szolgáltató?
Lehet a HV is, de szerintem akkorra ilyen cég már nem lesz, nem is kéne, hogy legyen. Igazából lehet bárki akár egy külföldi is, hiszen Debrecen és helyközi közlekedése elég nagy üzlet. Persze akkor nem, ha megint olyan kiírás jelenik, meg, hogy a megrendelő egy fillért sem ad hozzá, mert akkor a jelentkezők számossága a minusz alá fog esni. Rengeteget kell még feljődni az országban ezen a szinten.
Ezzel azért vitatkoznék. Nem igényelnének akkor esetleg, ha normálisan karban lennének tartva. De ebben se hiszek. A 200-asoknál strapabíróbb járművekkel max. az orosz tajgán találkozni. A volvo-k ezeken az utakon, ilyen karbantartással nem bírják szerintem 4-5 évnél tovább.
Nem azt mondom, hogy ezek a járművek strapabíróbbak, mint a 200-asok, sőt. A 200-asokat megérte teljesen felújítani, de ezeket már nem éri meg, mert egy hasonló felújítás valószínűleg többe is kerülne, mint egy új buszt venni. Teljesen más a technika. Egyébként ha jól tudom a gyártók is már úgy árulják a buszokat, hogy felújítást ezek nem igényelnek és az élettartamuk 10-12 év. Jobb helyeken persze legkésőbb 12 éves korukban teljesen lecserélődik a járműpark. A buszgyárak és a technika erre rendezkedett be.
Olyat hallotam,hogy elvileg januártól megint beakarják azt vezetni,hogy csak reggel 6-tól este 6-ig járnak majd a trolik.
Ebben biztos is lehetsz. Idén is így kezdték az évet, ráadásul azóta volt ritkítás is, így ez az időszak jövőre tovább is tarthat, mint idén.
Meg olyat hallottam még,hogy elvileg(amit hülyeségnek tartok) buszokat akarnának eladni.
Ez is legalább két éves terv. Így akarják csökkenteni a kötelezően lefutandó kilométereket. Csak ehhez az ITK is kell. Ha ők nem akarják, akkor továbbra is csak terv marad.
Ezektől minden kitelik. De ha buszt ad el, akkor még több ember fogja otthagyni a tömegközlekedést. Így is rengeteg az utaslemaradás! Nem eladni, hanem venni, vagy bérelni kellene buszokat, legalább 20 csuklóst a normális szolgáltatásért. Magam részéről nem érdekelne, ha használt, nem alacsonypadlós buszok lennének, csak legyen már valami. (Legjobban 280-asoknak örülnék :) )
Kíváncsi vagyok, hogy 2014 után mi lesz. (Addig KL nem hagyja, hogy bedőljön a konzorcium, mert az egyenlő lenne az ő vereségével is.)
Ezeknek a buszoknak még 9 évig futniuk kell elvileg.
Ezek a buszok sajnos nem fognak 9 évig futni még. Ilyen karbantartással meg pláne nem. Ahogy mondod, felújításról ne is álmodjunk, mert az itk-nak nem érdeke.
Jó kérdés, hogy mi lesz akkor, ha a szerződés lejár? A városnak nem hiszem, hogy érdeke lesz még egy ilyen "jó" szerződés megkötése.
HV? Örült, hogy megszabadult ettől a veszteséges ágtól.
Vagy találnak még egy "balekot", vagy aranyárban megveszi a város (dkv) az itk-tól ezeket a buszokat, amelyek jó eséllyel roncsok lesznek addigra.
Ezek a buszok egyébként már nem igényelnek olyan mértékű felújítást, mint mondjuk a 200-as Ikarusok.
Ezzel azért vitatkoznék. Nem igényelnének akkor esetleg, ha normálisan karban lennének tartva. De ebben se hiszek. A 200-asoknál strapabíróbb járművekkel max. az orosz tajgán találkozni. A volvo-k ezeken az utakon, ilyen karbantartással nem bírják szerintem 4-5 évnél tovább. Nem ide lettek tervezve. Hamarosan darabokra hullik a légrugó (folyamatosan kopog a döccenőknél), a vázszerkezet is ki tudja, milyen károsodásokat szenvedett már most is?
Olyat hallotam,hogy elvileg januártól megint beakarják azt vezetni,hogy csak reggel 6-tól este 6-ig járnak majd a trolik.Meg olyat hallottam még,hogy elvileg(amit hülyeségnek tartok) buszokat akarnának eladni.
Ezeknek a buszoknak még 9 évig futniuk kell elvileg.
Ennek örülök,akkor van rá esély,hogy még vezessem őket?? Mert sajnálatos módon januártól a korhatárt a jogosítványt felemelik és csak a buszjogsira kell várnom még 6 teljes évet :(.De amúgy szerintem nem csak elvileg hanem gyakorlatilag is kell még futniuk hisz a városnak nem hinném,hogy lesz arra pénze,hogy új buszokat vegyen megint és amúgy is még a több mint 3 év alatt még mindig látok olyan buszokat amibe még csak 170 ezer km van csak!
A buszokért az ITK felel, így a felújításról sem a DKV fog dönteni, hanem az ITK és ő is fizeti azt ki.
Ezek a buszok egyébként már nem igényelnek olyan mértékű felújítást, mint mondjuk a 200-as Ikarusok. A karbantartásra kellene hangsúlyt fektetni.
Meg fogja ölni ezelet a buszokat az, hogy pl. a kilazult csavarokat nem húzzák újra. De az utastéri rohadást is minél hamarabb meg kell akadályozni, mert később sokkal drágább lesz. Ezeknek a buszoknak még 9 évig futniuk kell elvileg.
Az ITK-DKV konzorcium biztosan kivárja amíg szétesik mindegyik (mint a BKV-nál!!) , szóval nem igazán lehet itt számítani egy nagyobb felújításra! Sztem leszarják, lényeg, hogy guruljon, a többi senkit nem érdekel! Hogyan is gondolhatja bárki is, hogy a DKV 1 mrd Ft vesztesége mellett komoly felújításokat végezne a közeli jövőben??? ???? Merem állítani, hogy a legtöbb párnás széken ülő, cégautóval ellátott DKV.-s vezető szarik mindenre, és legkevésbé érdekli, hogy mi van a cégnél! Csak a zsebüket tömik, másra úgy sem képesek!
Felesleges lenne. Max. egy töritanárt érdekelhet, hogy mi volt a múltban. Az már jobb lenne, ha azt írnák le, hogy mi FOG késni. :) Persze akkor hatalmas sorban állás lenne az üveggömbjükhöz. :)
néhány megállóval a kiindulási állomásától ennyivel korábban jön el.
Marky-nak adnék igazat, az útviszonyokból kiindulva inkább késett az előző, mint hogy hamarabb indult volna. A józsai járatok is késtek 8-10 perceket, de még a 31-esre is jellemző volt a 3-4 perc.
A buszokra visszaérve, szerintem manapság a 300e km-es nagygenerál elég érdekes lenne, de ha elgondolkozunk mit csinál most a BKV, szögeli a régi Ikarusokat... :(
Ez is a BKV volt. Akkoriban nem focistadionokra, 4-es metróra (Debrecen 2-es villamosra) költötték a pénzt, hanem figyeltek erre is. Bár a HV-nál még a 2000-es években is divat volt a vázcserés felújítás szerencsére.
Lassan 1-1.5 éven belül ezek a hiper-szuper volvo-k is elérik a 300e km-t, kíváncsi vagyok lesz-e felújításuk. (Ha más nem, egy kis kence nem ártana nekik, borzasztó nézni, ahogy belül!, az utastérben rozsdásodnak.
Úgy gondoltad, hogy a sűrű forgalom miatt takarítják (kellene takarítani) jobban?
Inkább úgy, hogy a járművek "taposták" le jobban a havat, ugyanúgy, mint a Nyíl utcán.
Az amúgy rendben van, hogy hosszútávú járatnál előfordulhat pontatlanság, az viszont már nem oké, hogy néhány megállóval a kiindulási állomásától ennyivel korábban jön el.
Na igen. Ami ugyanúgy nem fordulhatna elő, mint a hibás / nem működő kijelzővel való közlekedés.
Vagy járatkimaradás volt, semmi nem lehetetlen, de én maradnék az eredeti verziónál. Ha járatkimaradás lett volna, valószínűleg sokkal többen vártak volna a megállókban, de nem volt tömeg. Az amúgy rendben van, hogy hosszútávú járatnál előfordulhat pontatlanság, az viszont már nem oké, hogy néhány megállóval a kiindulási állomásától ennyivel korábban jön el.
Egyetem sgt. Úgy gondoltad, hogy a sűrű forgalom miatt takarítják (kellene takarítani) jobban?
Az Egyetem sgt-n is inkább a sűrű forgalomnak köszönhető, hogy viszonylag járható volt a többi úthoz képest. A buszok lehet, jobban haladtak, de kocsival elég botrányos volt. A másik meg az, hogy sokan ilyenkor harminccal araszolnak. Nem mondom, hogy száguldozni kell, de a 40-50-et még ilyenkor is tartani lehet.
A 24-eshez nem tudok mit hozzátenni, bár azt is el tudom képzelni, hogy az előző indult hatalmas késéssel. Ez a hibája az ilyen hosszú körjáratoknak.
A Lahner utca nem hinném, hogy a főbb tömegközlekedési útvonalak közé tartozna. Eléggé a külváros szélén van az már. A kérdéses napon az Egyetem sgt. viszont teljesen rendben volt, jól haladt rajta a busz. Ha már egyszer időben megérkezett a Teva elé... :-)
Tegnap a 24-es úgy dél táján már hét perccel jött korábban a Segnerre a Tóciból, a TK-ig szépen tartotta is a rohanást. Hozzák a formájukat...
Hogy kekeckedjek, érdekes 16:40 környékén, hogy kívülről lefényezik a fedelet, belülről nem :(.
De mindezek ellenére köszönöm, hogy betetted ide ezt a filmet, nagyon tetszett.
A mai időkre nem jellemző tendencia, hogy akkor munkát adott az állam az embereknek. Ha nem is szakadtak meg, de dolgoztak és éltek.
Ma amikor divat a kiszervezés, iszonyat jó példa, hogy a város az AKSD-től rendeli meg a takarítást (nem is biztos, hogy nagyon versenyképes áron).
Ha az önkorinak lenne pár univerzális járműve (ami nem téli időszakban szállít, stb, télen havat takarít) akkor nem lenne probléma, hogy 150 km út tisztítása 14M forint.
A buszokra visszaérve, szerintem manapság a 300e km-es nagygenerál elég érdekes lenne, de ha elgondolkozunk mit csinál most a BKV, szögeli a régi Ikarusokat... :(
Hiába voltak a régi rendszernek visszásságai, ott éltek az emberek...