Én jelenleg már a repülőtéren várom az indulást. 02.02- 02.16- ig leszek a RIU Palace szállodában. Gondolod keress meg , biztos nagyot buliznánk. örömmel látom, hogy nem csak én utazom egyedül:-)
Mi december 9-25-ig voltunk Dominikán!Mi Németországból mentünk,és mások javaslatára a Natura Parkba mentünk volna!Viszont szerencsénkre már jóval elöbb felvettük a kapcsolatot Dom Gussal és ő mondta,hogy a Natura Parkba teljes felújítás van,amit az utazási iroda nem közöl veled!Pontosan nem tudom mivel jár ott egy felújítás de gondolom nagy zajjal ,meg porral,kosszal,így mi módosítottunk és nem oda mentünk!A szállodánk a Melia Caribe Tropical volt,ami kiváló cserének bizonyult!Ha esetleg még tudsz változtatni ,szerintem tedd meg!Persze nem biztos hogy a Natura Park rossz,csak én ezt tudom róla!
Sziasztok! Vártam már nagyon a javaslatokat. Ki fog utazni febr.07.-én Wienböl!? A Natura Park Beach Eco R.Spa Hotelről tud valaki valamit?Én oda megyek. 1 fontos kérdés:a Turista kártyát hol kellesz intéznem? MI szükséges hozzá? 2 fontos kérdés:Don Duss-sal hol lehet majd felvenni a kapcsolatot? Milyenek kinn az árak?Mit érdemes ott vásárolni? Én már izgatottan várom az utazást,most megyek először és egyedül igy kiváncsi leszek,hogyan fogom felfedezni Dominikát IAPA! Te mikor mész és melyik szállodában leszel?
Akkor valószínüleg találkozunk, mert én is aznap indulok. :-) Egy gépen megyünk.
Dollárt hozzál, hogy mennyit? Amennyit költeni akarsz. Nekem nem sok kellett, mert nem igen mozdultam ki. Ha szívart veszel 250-450 USD /doboz. Az adapter meg van szerintem a szállodában, de nem árt ha hozol egyet. Remélem találkozunk.
Üdv mindenkinek! Kedden utazunk Punta Canaba. 1. út lesz Dominikába, kiváncsi vagyok nagyon, mert olvastam róla hideget-meleget. Lenne pár kérdésem a tisztelt érintettekhez: 1, ****os szállásunk, kell-e adaptert beszereznem? 2,Melyik az a 2 kirándulás ami "kihagyhatatlan". 3,Autóbérlés ajánlott? 4, Városba kimerészkedés? 5, bakfis mértéke (1dollár, 2dollár, vagy több) ? Előre is köszi a leendő válaszadóknak. Csövi: P
Sziasztok! 2010.02.07.-én Wien-ből Dominikára repülök. Pontosabban Punto Cantára a Natura Park Beach Eco Hotelbe. Tud valaki valamit,hogy milyen ez a hotel? Még azt is szeretném tudni,hogy milyen pénznemet vigyek.Euro,dollár ? Ki utazik még ekkor?Irjatok! Még most akarok utána nézni,hogy mit érdemes megnézni,stb
Mindazoknak akik Punta Cana-n szállást keresnek, ajánlom a Hotel Catalonia-t. Most voltunk ott 12 éjszakát, és csak jót tudunk mondani róla. Azonban körül kell nézni több olyan honlapon is, ahol árulják, mert nagy a szórás. Mi pl. visszamondtunk egy korábbi foglalást ugyanoda, mert véletlenül találtunk később valamivel olcsóbbat. Így fejenként ezer dollárból (!) kijött a közel 2 hét szállás (all inclu, persze).
Tanácsot szeretnék kérni tőletek mert én zöldfülű vagyok még erre. Punta Cana-ra szeretnnék utazni 2 gyerekkel. Az alábbi szállodák közül kellene válasszak: Grand Bahia Principe Bavaro Resort& Club Premier, Grand Oasis Bavaro Suites, Grand Palladium Bavaro Resort&spa., Grand Bahia Principe Beach Resort, Ha valaki segítene megköszönném! A dolog sürgős hétfőn választ kell adnom. Előre is köszi további szép napot mindenkinek. Jani 416
csatlakoznék az előttem szólóhoz, szállást keresek, a Melia a favorit, csak árban gyerekkel már kicsit húzós, valaki, aki persze már tapasztalta is, felsorolná a top 5-öt, vagy a top 10-est???? Csak mert persze ezer helyre van ajánlat, punta canaba mennénk!
Örülnék ha segítenétek! Guss említett valamikor egy top -5 -öt, de hiába keresek vissza, nem találom!
Nem tüntünk el, csak egy kicsit, mert összegyűlt a sok tennivaló a távollétünkben. Ismételten köszönjük a szép kirándulást (bővült közben a honlap ennek kapcsán ? :)) A könyv még javítás alatt van, de ahogy visszaérkezik hozzám, küldöm, ahogy ígértem.
Még vadi új vagyok ezen a fórumon ! Látom Dominkán élsz ! Február végén, Március legelején Szándékozom Santo Domingo-ba érkezni ! Keresgélek a rep.jegyek között,és kérdezném, hogy neked van-e valami gazdaságos ötleted ! Az átszállás nem lényeg ! Inkább az ár ! Valamint, hogy szálloda foglaláshoz, tudsz tippet adni ? Nézegettem az Apart-Hotel Plaza Colonial, a Don Elvira,a Mercure Comercial Santo Domingo, Duque de Wellington, és az El Senorial szállodákat ! Ezeknek az árfekvése számomra elfogadhatónak tűnik ! Tudsz róluk valamit , Ajánlod, vagy nem, esetleg tudsz hasonló árfekvésben jobbat ? Valamint szeretnék részt venni az általad szervezett programon, és erről is kérem, hogy tájékoztass ! Szeretnék Santiagóba is elmenni, és ott is maradnék néhány napot ! Szállásra is szükségem lenne, ha ott tudsz valamit ! Valamint egyéb érdekes dolgokat is csinálnék,hiszen ez a KB. 10 nap erre van kitalálva ! Mindenképpen kérlek írd meg az elérhetőséged, mert úgy tervezem ,hogy sok programodon részt veszek !
Senki sem oktat ki senkit csak egyszerüen 12 éve itt élek és virulok....
Maradjunk annyiban hogy az 500 dolláros nyaralás az tényleg hülyeség, én Euroban irtam. A Gran Bahia Principe a spanyol Grupo Pinero tulajdona, az utasok 71-75%-a spanyolországból jön, korábban tettem fel ajánlatokat vissza kellene nézni. (Velük is dolgozok együtt)
A Tripadvisor nem irányadó, föleg azóta nem amióta a hotelek kezdzek el irogatni rosszat a másik hotelekröl!
Minden egyes hotelben vannak ilyen szobak sajnos ez a paratartalom miatt van, folyamatosan ujitjak öket, de meg idaig mindig mindenki ki tudta csereltetni...
Ugy ahogy a forumot megtalaltatok utolag, megtalalhattatok volna elötte is, biztosan tudtam volna segiteni es nem kellett volna 1 millat kidobni az ablakon....
(Nem egészen tartom szerencsésenk ilyen jellegü informácok leírását van aki ezért a pénzért egy évig dolgozik, sokakat esetleg sokkolhat is, nem a pénz mozgatja a világot, legalábbis nálam nem)
Nem az ar ami meghatarozza a nyaralas minoseget hanem a felkeszultseg!
Ma, Madridba eljutni szerintem nem több mint 100 esetleg 150 euro,
Egy rossz tapasztalat szerint nem lehet altalanositani, sajnaljuk hogy nem ereztetek jol magatokat de esetleg ha forumot visszanezitek ezzel majdnem ti voltatok igy egyedül.....
Esetleg ha olyan nagy utazok vagytok akkot tudni kellene hogy a repülötéri illeték a magyar üdültetési szakma csalása, ez nevezik másodlagos haszonnak!!!!
Elárulom hogy a repülötéri illeték kereken minden utas utan 5 USD, és ezt onnan tudom hogy havonta 21 szer szállok fel innen mint másodpilota.....
Egyébként ezt azok a magyar ügyfeleink is tudják akik velem jönnek repülös szabadidös programokra....meg szoktam mutatni a számlát nekik....hogy tudják milyenek a magyar irodák...
A recepcios meg valoszinu hogy tavaly meg cukornadat aratott mert ilyet aki itt lakik az nem mond, megegyszer kihngsulyozom hogy az esös idoszak az majustol oktoberig tart!!!! Napi fel oras hajnali esövel!!!!
Imádom amikor - természetesen utólag - kioktatnak arról, nem kellőképpen tájékozódtam! Ehhez képest átnéztem az összes elérhető utazási irodai tájékoztatót, a tripadvisort, a dominika.lap-ot, de sehol, senki nem írta, hogy a Bavaria felöli rész szeles, hidegebb, mint a tőle 10-20 km-re délre lévő tengerpart. Mindenhol kiválóakat írtak róla, és még Te is Dom Guss azt írtad, nem fogunk csalódni benne. Az lehet, hogy az időjárással nem volt szerencsénk, de egy 5*-os szállodának nem ilyen napágyakkal kell rendelkeznie, nem kellene penészesnek lennie a szobának, de még penész szagúnak sem, és nem kellene hajnali 1/2 7-kor kirohanni ágyat, napernyőt foglalni, mert ellenkező esetben nincs hol és min napozni! Az 500 USD-s nyaralás meg hülyeség, mivel csak a reptéri illeték Punta Canán 100.000,-Ft/fő! Nem kizárólag magyar utazási irodákat néztem, hanem német és osztrák irodákat is. 2.700,-EUR/fő alatt nem volt ár. Megjegyzem spanyol munkással nem találkoztam ott létem alatt, csak német, angol, kanadai mély szegény nyugdíjassal és diákkal! Gyűjtést is szerveztem nekik egy Hévizi beutalóra!Lehet, hogy a spanyol iroda olcsóbb, viszont valahogy mégiscsak el kell jutni Madridba, vagy Barcelonába a repülőhöz, és az megint újabb zsé, nem beszélve az időről (az idő pedig pénz, mint tudjuk!). Egyébként a recepciósok mondták, hogy az idő ilyen szokott lenni, semmi különlegeset nem láttak benne.
Maldívról nem vitatkozom, mivel már többször voltunk ott, voltam többször és több helyen a karibi-térségben is, tehát van összehasonlítási alapom. A hangulat, a feeling valóban jobb a karibon, de a tenger, az életvilág közel sem jön Maldívhoz. Lehet, hogy itt is vannak elszórtan szép snorkeles helyek, de ott, minden szigeten lehet snorkelezni!
Dominika egyáltalalán nem átverés, szerintem inkább jobban tisztábban kellene lenni a körülménekre és nem csak az utazási irodákra hallgatni hanem egy kis saját informálódás nem árt...
Senki ne várja el hogy az Atlanti Oceán az 30 fokos legyen decemberbe- januárban, egyébkent a Gran Palladium az nem a Karib tengeren van, itt hidegebb a víz!
Az idöjárás mindig jó, most ez ebben az évben igy alakult erröl sem dominika sem az utazási iroda nem tehet!
1 millát kiadni a Gran Palladiumért ahova a spanyol munkásosztály jár 500 Euroért 8 napra az tényleg hülyeség volt, ha visszanéztél volna a fórumon felraktam spanyol irodák ajánlatait!
Többször leírtam hogy többször voltam Maldív-on, az ha esetleg eljutottatok volna olyan helyekre mint Canto de la Playa vagy Cautano etc...az sokkal szebb mint Maldív, ezt mai csoportom résztvevöi is elismerték......akik színtén voltak Maldívon.
Javaslom a jövöben informálódni utazás elött...
Egyébként Melcsi amit irt az korrekt mert a Melia az még a karibi részen van és itt más a helyzet....
Csak egy érdekesség:
Budapest-Punta Cana 8.135 km légvonalban, Budapest-Male 7.733km, tényleg közelebb van.
Azt a helyit azért én is megkérdezném aki azt mondta hogy ez az idö jellemzö, hiszen a száraz évszakban vagyunk....most esett pár napig, sajnos ez van.
Boca Chica nagyon jó, évek óta nem megy arra senki, szép látvány a konténer kikötö szemben, a víz nem a legtisztább és kint is elég zürös föleg hétvégén. Aki eladta ezt az utat vagy javasolta akkor sajnos nem volt tisztába a körülményekkel de attól még lehet szerencsétek.
Én majd március elején megyek Dominikára és nagy örömmel olvastam hogy volt lehetőségetek delfinekke úszni.lNagyon régi vágyam teljesülne ha nekem is sikerülne.Kérdezném, hogy a parkban előre kellett időpontot egyezteteni vagy amikor odamentetek?Estleg itthonról előre interneten lehet-e foglalni?
Ha valaki tud nekem ezzel kapcsolatban még segíteni azt nagyon köszönöm.
Évek óta járok vissza ide. Amit leírtál azzal hála égnek nem találkoztam, bár a szobák néha dohos szagúak, de amikor már naponta kiszellőzteted ez elmúlik, vagy megszokja az orrod :-)
Igazad van Maldívról, én voltam, de a kettő közül inkább idejárok vissza.
Egy hét nem statisztikai adat kétszer egy hét az egy jó egy rossz. Az igazi a három mert akkor valamelyik ismétlődik. Vagy a jó vagy a rossz és akkor lehet következtetéseket levonni.
Mi december 9-től 25-ig voltunk a Melia Caribe Tropical-ban,ami a hoteletek mellett van 500 m-re!Semmi ilyet nem tapasztaltunk mint ti!A hőmérséklet 30-33 fok volt,a tenger 27-28!!A szél épphogy fújt,de kellemes,a víz szép tiszta volt!!Felhőket alig láttunk,eső pedig a 2 hét alatt 3x volt,vagy kora reggel vagy késő este!A hotel is kifogástalan volt minden téren!Mindez 500 méterre onnan ahol ti megszálltatok!Lehet ,hogy pont ez az időszak volt ilyen amikor kint voltatok és már teljesen jó idő van!Nem lehet általánosítani 2 hét miatt!Sajnos bosszantó tud lenni ,hogy pont akkor amikor te vagy kint!Én is jártam már sajnos így!
Tegnap érkeztünk vissza Punta Canaról, a Grand Palladium Bavaro Resort & Spa-ból.
Rövid véleményem: Dominika - ezen része - részben egy nagy átverés. Miért:
1. Mindenki, mindenhol azt írta: 29 C meleg van, a tenger 27 C, eső alig, napfény, ragyogás. Valóság: 1 hét alatt 3 (!) nap derült idő és meleg, a víz max. 24-25 C.
A többi nap borús, esős és a helyiek szerint ez a jellemző, csak az utazási irodák írják az ellenkezőt!
2. Sehol, senki nem figyelmeztetett, hogy ez a szél felöli oldal, állandóan fúj a szél, a tenger folyamatosan erősen hullámzik, felkavarja a homokot, ezért a part közelben snorkelezni NEM lehet! A víz is ettől lehet hidegebb, mint máshol. Árnyékban a szél miatt max. 22-23 C lehet amikor éppen süt a nap, egyébként még ennél is hidegebbet érzel.
3. A szállodáról: hiába adtunk érkezéskor 40 USD-t(!) (két családról van szó) az egyik család penészes szobában volt végig, a másik 1(!) teljes napig csak ideiglenes és penészes szobát kapott (a fal kb, fél nm-en volt szürke penészes az ágy felett), csak miután a szálloda vezetőjét kértünk, azután kapott egy normális szobát. Minden reggel 1/2 7-7 órakor fel kellett kelni azért, hogy akár a parton, akár a medencénél szerezzünk egy ágyat! És ez egy 5 csillagos szállodában! Az már nem is bosszantott, hogy a szobát nyitó kártya naponta romlott el és kellett újra helyreállítani. A napágyak régiek és mélyek (nem kemények) ezért mindannyiunk dereka kikészült az egy hét alatt. Persze, minek kellett feküdni annyit!
A kaja egyébként jó volt, a tengerpart és a szálloda gyönyörű, de 24 óra napfényért, 1 óra fürdésért több, mint 1 millát kiadni?! Mi voltunk a hülyék, a tájékoztatás megtévesztő, nam a valóságot fedező.
Ennyit Dominikáról! Hajrá Maldív! Ugyanennyiért, sokkal (!!) jobb! És közelebb is van!