Én tavaly csináltattam egy kicsi testvért egyy ecc83 és el 86tal. Kicserélve a 147et, pont úgy szólt, csak halkabban. Fele-harmad hangerő. Szóval crossover is kell.
Igazából egy samplerből kijövő monó jack jel bevezetése a 145-ös lezlibe a feladat. Csak azt a sok egyéb kábel így-úgy-ot nem értem.
Volt egyszer egy 145-ös lezlim, ami klasszul meg lett feleltetve ennek a feladatnak. Preampnak kapott egy A10-es (B2 előfok), modern vezérlést és egy 11-es bemenetet.
Volt egy 351-em. Ott meg egy további hétszeres kis előfok panel be lett építve a 251 sasszéjába, plusz modern vezérlés. (azon lett kikísérletezve az idehaza szinte szabvánnyá vált +-10voltos háromsebességes vezérlés)
Én igazából ezt az utat javasolnám.
Beépíteni ezt a vezérlést hogy mind a régi, mind egy újabb hangforrásból a motorvezérlés egyszerű legyen. Többerű kábelen a vezérlésből küldeném a feszt a félholdhoz, majd onnan vissza)
Továbbá egy aljzatot a vezérlésnek. Meg:
Beépíteni az előfokot és elé egy jack aljzatot. Ha oda lesz valami dugva, akkor meglöki a jelet, szemben a 6-os aljzatéval.
Vagy venni egy 147-eshez való preampot, csak nemigen találni és van ára, meg mérete.
A Roland A-33-at kell rákötnöm a 145-ös lacira jackes zsinórral.... Az eredeti kábelem, amit eddig használtam az M-3-hoz 6 -os csatlakozású, a Preamp II meg 9-es ...?? Viszont van egy 6-pines doboz amiről a 6-os kábel, a vezérlés ( félhold), és a hálózat megy a lacira, ez működik is. Az A-33-tól viszont jackes kimenettel , indulok, ide azonban be kell iktatnom a Preamp II-tőt. Huuúúú.... remélem érthető..
Van-e valakinek tapasztalata Leslie Preamp II (USA) hazai viszonyokhoz történő átalakításáról. Ráadásul mivel ez 9 pólusú, vajon 145-ös lacihoz csatlakoztatható-e?
Meghirdettem a jófogáson is a PARI K61-es orgonám. Gyakorlatilag egy fullextrás B3-as. Klónokon túli klón :-)
Pont ugyanazzal a műszaki megoldáshalmazzal pont ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja. A mechanikus hanggenerátorát fel is újítottam, de az A101/145-em mellett semmi kedvem molyolni vele. Komplett, kontaktotak kell megtisztítani. Ha valakit érdekel... Ott 420-at írtam.
Egyszer föltettem a fölújított generátorát, azóta a helyére került. Ami érdekes hogy a HAmmonddal- ellentétben ezt TILOS olajozni!
Másrészről, sajnos a szintik ilyen szempontból valóban csak szintik. Az itt is dívó hardcore Hammondozás fogalmával ott nem igen vannak tisztába. :))) Azonban némelyikben a samplerrel már van némi kiút a bezártságból.
Viscount DB-5 hiteles Hammond klón,megkímélt,hibátlan állapotban,kerekes rack bőrönddel ELADÓ! Esetleg 1 manuálos klón,vagy szinti csere is lehetséges. A hangszer 5 éve csak lakásban van használva. ha szükséges 2 oktávos midis, B3 formátomú láb basszust is tudok hozzá adni. Érdeklődni 20/ 48 33 665