Keresés

Részletes keresés

navarre Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1163
Porfirij: ...Látott már lepkét a gyertya körül keringeni? Csak kering (csettint). Kering és kering (csettint). Egyszer csak zsupsz! a számba repül és én lenyelem! Az lesz aztán az öröm, he-he-he!
Hiába, látom, nem hisz nekem. Engem már az Isten is olyannak teremtett, hogy azt gondolják: pojáca... Csakhogy a természet kisegíti a szegény vizsgálóbírót! Tegyük fel, hogy az illető remekül hazudik, aztán egyszer csak ájultan esik össze a legbotrányosabb helyen. Lehet betegség is, persze, de azért mégiscsak gyanús. Pompásan hazudott, de az emberi természettel nem számolt... Hogy elsápadt, Rogyion Romanovics!"
navarre Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1162
"Gyilkos!" "Mi az, mit mond?" "Te vagy a gyilkos!"
navarre Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1161
navarre Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1160
Szvidrigajlov: ...A kísértet úgyszólván egy másik világ darabkája, darabkája, annak a legszéle, egészséges embernek nincs miért mutatkozzék, mivel az egészséges ember a leginkább földi ember, tehát csakis ezt a földi életet éli. De mihelyt megbetegszik, mihelyt a normális földi rend megbomlott a szervezetében, mindjárt felbukkan a lehetősége egy másik világnak, és minél betegebb, annál erősebben érintkezik ezzel a másik világgal, úgyhogy mire meghal, egynesen átköltözik oda.
No és ha nincs ott semmi más, csak pókháló és más efféle... Mindig úgy képzeljük az örökkévalóságot, hogy az valami eszme, hogy óriási! Miért olyan biztos, hogy eszme? Miért olyan bizonyos, hogy óriási? Hátha csak egy sötét kuckó lesz, mint ez a cella.
Amper: A szövegben falusi fürdő van...
Zsoltár: De most cella lesz, folytathatom?! Sz: Én látja, sokszor ilyennek képzelem!
Raszkolnyikov: Ennél igazságosabbat nem tud elképzelni, mi?
Sz: És ha éppen így igazságos? Én, ha rajtam állna, okvetlenül így csinálnám!
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1159
Nézem a képet, olvasom a szöveget, és hallom a hangjukat. :)
Nyilván nem vagyok egyedül, csak örömömben megosztottam Veletek az érzést.
Előzmény: navarre (1157)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1158
Gondoltam, hogy Téged már itt talállak! :)

Megígérem, hogy mindent részletesen elmesélek, ha képes leszek rá. Hétvégén több lehetőségem van írni, úgyhogy legkésőbb vasárnap megírom a beszámolót.
Kivárjuk! :)

Bertók játszotta Ampert. :)
:)

Előzmény: navarre (1156)
navarre Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1157
Raszkolnyikov: ...A társadalom jól körülbástyázta magát: Szibéria, kényszermunka, börtön - vizsgálóbíró. Fogják meg a tolvajt! Ha megfogták, akkor úgy kell neki!
Porfirij: Milyen logikus! No de a lelkiismerete?
R: Ahhoz kinek mi köze?
P: Csak úgy érdeklődöm. Emberiességből.
R: Akinek van lelkiismerete, és elismeri, hogy vétett, az szenvedjen. Ez még ráadás a kényszermunkára.
navarre Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1156
Köszönöm, így utólag. A szünet nem lett volna elég helyszíni jelentésre, de még a munkaidőm sem elegendő rá...

Sokat kellene írnom, de a beszámolómra még kicsit várnotok kell; időre van szükségem, hogy összeszedjem a gondolataimat, és most még dolgoznom is muszáj - elég sokat.

Egyelőre annyit, hogy elég különös érzés volt ötödszörre látni az előadást, és tetszett, hogy mennyire igyekeznek új színeket és rétegeket belevinni, hogy még árnyaltabb, gazdagabb legyen az Egész. Viszont kicsit elengedték magukat - sokat játszották mostanában, talán kicsit "elegük volt", ráadásul Sopsitsot nem láttam ott -, ettől a humoros részek nagyon, túlságosan humorosak lettek (legalábbis számomra, mert én már a bakikat is észrevettem, és külön röhögtem rajtuk - a szereplőkkel együtt). Viszont a tragikus történések éppen úgy ütöttek, mint máskor, ezért borzalmasan fájdalmas, nyers kontraszt alakult ki a kettő között. Az egyik pillanatban még röhögtél, a másikban már bőgtél.

Megígérem, hogy mindent részletesen elmesélek, ha képes leszek rá. Hétvégén több lehetőségem van írni, úgyhogy legkésőbb vasárnap megírom a beszámolót.

Bertók játszotta Ampert. :)

Előzmény: ColinCrazy (1152)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1155
Nekem valahogy ismerősnek tűnt a pipás kép. Lehet, hogy annak idején én is láttam a lapban?
Előzmény: navarre (1125)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1154
Minden előadáson? Hogyan nőtt vissza a haja a következőre?
ButáCCska
Előzmény: kintornac (1121)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1153
Nem vagy egyedül!
Csatlakozom!
Shure: Még csak a Sóskát láttam ott, ahhoz nagyon jók a fapadok. Szeretném, ha a 2. pad bérelt helyünk lenne. ;)

Ha most lenne valamelyik Bűnt néző topictagnak WAP-os mobilja (amit jómagam nem tudok használni), a szünetben helyszíni jelentést kaphatnánk. ;) Navarrén kívül van ott valaki innen? Na jó, ELZSÉ, de nagyon! :)

Előzmény: navarre (1126)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1152
Élményekben gazdag estét kívánok! :)
(Megtisztelem az előadást azzal, hogy ha ezt nem, akkor mást sem nézek ma. Nem tölthetem színházban minden estémet, nem vagyok én színész).
Előzmény: navarre (1139)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1151
Ezek szerint erre volt szükséged! :) Szívesen!
Előzmény: bogibébi (1150)
bogibébi Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1150
Édi vagy, köszönöm!
bb
Előzmény: ColinCrazy (1149)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1149
Remélem, erre gondoltál! A 14. oldalig olvastam vissza a végéről - időm nekem sem igazán volt, de segíteni akartam! :)

navarre 2002-08-02 13:56:17 (464)

SZAMURÁJ AZ ÜVEGKETRECBEN (Perényi Balázs, Színház, 2002/1.)
(Shakespeare: Macbeth)

Előzmény: bogibébi (1148)
bogibébi Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1148
CC vagy valaki más topiclakó! Egy kis segítséget kérek. Meg tudná mondani valaki, kb. hányadik hozzászólás környékén volt az a hosszabb lélegzetű Macbeth-kritika? Nem az, ahol leírják, milyen szerencsétlenek lettek később a darabban játszó színészek, hanem a még hosszabb (azt hiszem, nyomtatott sajtóban jelent meg eredetileg), amelyik magáról a Kamara-féle előadásról szól. Szeretném kinyomtatni valakinek, aki nem internetezik rendszeresen, de most "végignyálazni" az összes hozzászóást nincs időm...
Előre is köszi!
bb
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1147
Köszi! Én úgy szoktam mondani: "Mindennek eljön a maga ideje, minden cél elérhető csak a kitartás kell hozzá" - így olvastam.
Sóskát harmadszor láttam, 6-án megyek a negyedikre... Az előző 2 előadásnál sokkal jobban éreztük magunkat, KZ a taps közbeni első kijövetelnél kinézett ránk (2. sor széle), mielőtt még visítani kezdtünk volna neki (2. kijövetele) - ilyet sem csináltam még a Kamarában (de mégcsak nem is hallottam). Talán hallotta, hogy mondtuk vele a szövegét bizonyos helyeken?... Mindenesetre elvigyorogta magát, mint többször is előadás közben (akkor ezt tapssal jutalmaztuk - ilyent sem tapasztaltam még itt).
A Kamara és KZ-Homály emlegetése miatt talán nem off a hozzászólásom...
Előzmény: DEMIAN (1135)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1146
Meg ugyebár Sóska-részes is az a Bozsó-gyerek! Miatta és Gáspár A. (SÖR óta csak Totya) miatt néznék meg legalább 1 részt... tegnap ugyebár nem láttam.
Amikor a reklámjában BP feltűnt kék ingben, azonnal az Ébrenjárók jutott eszembe (ami nagyon tetszett, újranézem).
Előzmény: navarre (1141)
twenty Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1145
ébrenjárókban is szerepelt Bozsó.
navarre Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1144
Ez van. A nővérem is többnyire csúnyán néz, mikor fényképezik. Vannak ilyen emberek. :)
Előzmény: barrix (1140)
navarre Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1143
Végül egy lehúzó cikk a minisorozatról: Rendőrsztori

És bocs az offért... :)))

Előzmény: navarre (1142)
navarre Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1142
Ők azok (hi-hi):

:)))

navarre Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1141
Tegnap új, magyar krimisorozatban (!) láttam az egyik Bűn-részest, Bozsó Pétert. :)

Nagggyon komoly széria ám, a Rendőrsztori címet adták neki a producerek, alighanem több álmatlan éjszakát töltöttek vele, míg kitalálták. Ámerikai típusú, profi-szerű, és a nagyobb nézettség kedvéért egy osztrák "sztárt", Sven Martineket is belepakolták (Bohóc?!). :)

A lényegre térve: Bozsó egy vegetáriánus, igen komor tekintetű zsernyákot alakít (nagyon macsó; és ezúttal személyesen jelenik meg, nemcsak a hangját halljuk). Társai a bűnüldözésben és a kommandózásban: Rékasi Károly (naná, ki sem lehet hagyni...), Ifj. Jászai László és Gáspár András.

A tv2-n megy, nagyon béna (legalábbis egyelőre), de talán bekajolja kis nemzetünk... Csak azért írtam róla, mert tényleg különös volt benne látni Bozsót; olyan komoran nézett, mint Sűrű korában. :)

barrix Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1140
Jó, de az egy spontán elkapott pillanat volt.
Előzmény: navarre (1139)
navarre Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1139
Na és a POSZT-díjátadós, az kutya? :) Élőben szerencsére már láttam vigyorogni többször is.

A mi szerelmünket most én is kénytelen voltam kihagyni, de én úgy érzem, fogom látni valamikor. :)

Ma megyek a Bűn...-re.

Előzmény: barrix (1136)
twenty Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1138
az első Bp-i Kamarás v. az első Kamarás Ivános élményed? :))
Előzmény: DEMIAN (1133)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1137
Pedig ez a két kép a 2-3 évvel ezelőtti alább olvasható rtv-s interjú illusztrációja ám!
Előzmény: barrix (1136)
barrix Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1136
Talán ez az első mosolygós kép. Abszolút nem jellemző. Viszont 10 évvel fiatalabbnak tűnik.
Előzmény: ColinCrazy (1116)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1135
Ne bánkódj CC, aminek meg kell történnie, az úgyis megtörténik. A filmet biztos látni fogod még, amúgy meg jó Sóskázást! (Hányadszor látod ezt a darabot? Jelentem, én még nem láttam, bár régebben tervezgettem.)
Előzmény: ColinCrazy (1132)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1134
A pipa marha jó szerintem is, illik is hozzá, ahogyan olyan nekilendülve magyaráz. Biztos a cigiről tért át.
Ezek szerint neked is sikerült elkapnod. Jobbulást! (Szerintem ilyen náthás időszakban az ember úgysem úszhatja meg, úgyhogy jobb előbb túlesni rajta.):)
Előzmény: navarre (1125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!