Szerintem Solex van rajta, a 230-ason (230.6) Zenith, a 200 /230.4-eseken Stromberg. De a Solex-ben nem vagyok 100 % biztos, ugyhogy valaki aki tudja pontosan, irjon. Vidd el a bizalmi mesterhez, draga lesz, de nem biztos, hogy jo is. A gyujtasproblema meg nem elhanyagolhato tenyezo, bizony okozhat az jooooonagy fogyasztast ! De ha rendben van , marad a porlaszto...
77es és a színe - hát, ez örök vita a párom és köztem - szerintem narancssárga, szerinte rozsdavörös. bal hátsó ajtón egy jellegzetesnek mondható horpadással, amit egy ismeretlen bunkó 46os bakancsa okozott egy holdas éjszakán.
álló helyzetben nem fogyaszt a verda és a benzinszag sem jellemző...:) rotor, gyertyák, kábelek okésak, bár ezek úgysem tudnának ekkora fogyi különbséget előidézni. szóval ezen milyen karbi is van pontosan? mert arra már rájöttem, h nem stromberg(visszasírom a kis 230asomat....). nem is a füst zavar ám a padlógáznál, hanem az, h nem megy. 6 hengertől azért vár valamit az ember:) és bármilyen offtopic verda legyaláz:)
Ezek pl. karbisok.: http://karburator.atw.hu/ - még nem haltak ki? :)
Amúgy a legjobb, ha az ember érti a saját gépének a működését, elvégre is te élsz vele együtt. De néha műszerek nélkül csak tippelni lehet. Még a Bogarak primitív karburátorával is lehet jókat szívni, pedig az aztán faék. Szóval egy ilyen bonyolult (gondolom kéttorkú Solex ezer vákuumcsővel) karbinál lehet, hogy érdemes egy szondával nekimenni. Vagy üveggyertyával... (Colortune néven boldogan forgalmazzák ma is a britek, amúgy magyar találmány - vót valamikó').
kosz a kimnerito valaszokat mindenkinek, nyilvan a rozsda a fo ludas a dologban, gondolom.
de hat mit lehet tenni? 35 ev az 35 ev.
kerulni kell a rossz utakat:)
amugy, erdekes, hogy razkodasnal erzodik a kezagolas ajto kasztni kozotti valtozasa, de az ajtok nagyon szepen csukodnak. es az a recseges is idoleges, neha van neha nincs ugyertem rossz uton.
na mind1
lakatos pedig elegge ranezett, es mondta, hogy eleg tartosnak nez ki az alja, oldala.
ami meg a tankot illeti, akkor 65 liter, azert mentem meg vele 100km. mikor mar nullat mutatott reg:)
hát túlmelegedés nincs, vízfolyás se. viszont én még nem hallottam olyan hengerfejes autóról, ahol a hengerfej problémák egyetlen jele a duplájára növekedett üzemanyagfogyasztás lett volna:) vizet kér az autó olykor persze, de mivel ezekben még nincs kiegyenlítő tartály ezért ezt én több-kevésbé normális dolognak tartom.
Próbáld ki hogy kívülről csukott ajtónál megnyomod az ajtókeret felső peremét, a tetővonalnál. Ha 1-2 mm-nél többet tudsz nyomni, akkor baj lehet. Nekem legalábbis ennyit lehet mozdítani rajta, teljesen lenullázott ajtókéderrel. Egyébként az is lehet hogy a pihentető-tartón is tudsz még állítani, lehet hogy csak az lazult meg, vagy csúszott egy kicsit kijjebb.
Szervusz! Rossz úton néha nekem is recseg ropog a B-oszlop környéke, kezdetben én is gyengülésre gyanakodtam, de a felújítás után is recseg egy kicsit, volt hogy kilómétereket mentem (mentünk) földúton, és közben újjheggyel ellenőriztük hogy változik e az ajtóhézag, de az meg sem moccant, szerintem még tizedmilliméterre sem. Viszont a szél az első ajtónál húz rendesen, több sarokrésznél is el van szakadva. Lehet hogy egy új ajtókéder megoldaná a recsegést, és a szélzajt is. Ebből az alkatrészből vajon van utángyártott, vagy érdemes megvenni a gyárit?
tudom, h nem állólámpás, de hátha itt hamarabb kapok tanácsot, mert a nagy mercedes fórumban két hét alatt nem sikerült:(
halihó, segítsetek jótanáccsal. 116os 280as karbis vas. jól megy, pöccre indul, de egyik-napról a másikra 10-12ről 20-22re kúszott a fogyasztása és azóta ott is van. karbit szétszedtük, tisztítottuk, újratömítettük, most már legalább nincs benzinszag, de a fogyasztás nem változott. viszont padlógáznál vagy erőteljesen kigyorsításnál az autó elkezd szürkét füstölni és olyan mintha a benzin megfojtaná a gépet.... mit lehet tenni? mi rossz?
2- ha docogos uton piocit recseg a b oszlop kornyeke, es az elso ajto ablakkeret illetve a teto kozott kezzel erezhetoen valtozik a hezagolas. az most tipuseset, es tenyleg ennyire -rugalmas- a kasztni. vagy az enyim van teljesen kigyengulve? tipp a megerositesre?