A szám nem lett jó, még Dopeman munkásságán belül nézve se a csúcs.
No de ez a felhajtás körülötte minek? Ennyire kifogytunk a valós ügyekből? Fizet valaki a reklámért?
Ráadásul Dopeman nem is sérti a himnuszt, a "dalban" éppen hogy ez a pozitív ellenpont, a kapaszkodó.
A kurucokat még megértem, őket soha se az eszükért szerette, aki szerette, no meg a tolerancia szerintük karibi szigetország lehet, valahol ergonómia mellett. No de hogy a szügyészség mi a francot csinál... :(((
A helyükben én sem nyugodnék békében, ha csupán azért, mert hajdan éltem a tálentummal, olyan savanyú seggfejnek képzelnének el, mint mint amilyennek az ún. jobboldal hivatalból fösti magát.
Dopeman szövege nem ócska, persze nem is törekszik semmiféle irodalmi minőségre. Ez a fajta botrányos keménység és negatív realizmus hajtotta a punkot is egykor, ma pedig a rap és hip-hop egyes előadóinál jelenik meg. Nagyon ütős szerintem és akár "sláger" is lehetne, ha megjelenne a médiában.
a legjobb hogy fel kéne jelenteni ez alapján az egyik tehetségtelen fidesznyik ökröt aki önhatalmúlag "továbbírta" a székely himnuszt (ki a f.sz engedte meg neki?)
Micsoda egy nyomorult, demagóg kérdés! Mintha bárki bármire kényszerítene itt téged!
Igen, a szélsőjobbnak se humora, de még esze se. Dopeman, amúgy ócska szövegét éppen a Himnuszból idézett sor dobja, emeli meg, amely idézés által nem himnuszgyalázás történik, hanem rossz szövegek nemesítése.
Apropó, miért is nem lehet gyalázni a Himnuszt? Miért is létezik ez a törvény?
Egy szélsőjobbos portál buzdította olvasóit feljelentésre a Himnusz sorait bazmegolással keverő rapszám miatt.
"Emberek! Őszinte leszek, még engem is meglepett, de az ügyészség nyomozást indít a Bazmeg ügyben" - írja Dopeman a Facebook-oldalán. Dopeman, vagyis Pityinger László másfél hónapja jelentette meg a Himnusz sorait bazmegolással keverő rapszámát.
Pityinger úgy vélte, hogy nemzeti jelképet nem gyalázott, mivel a Himnusz az a szöveg és a dallam egysége, miközben ő egy saját számába emelt be néhány sort a Himnuszból, a dallamból pedig semmit.
„Ez egy szubjektív művészeti alkotás, ami szubjektív elbírálás alá tartozik. Nem követtem el bűnt. Amivel vádolnak, megalapozatlan.” – mondta lapunknak. Dopeman ugyanakkor megjegyezte, hogy számított ilyen reakciókra. „Ez a dal egy kőkemény csapás. Nem a megoldás, hanem a kérdésfeltevés. Hogy milyen világban akarunk élni. Aki a Kádár-rendszerben, az a feljelentést látva most hozsannázhat.”
"Én vagyok a legnagyobb probléma" - Feljelentették Dopemant
Feljelentették Dopemant a Legfőbb Ügyészségen a "B*zmeg" című száma miatt. A dal még október végén jelent meg, és a Himnusz mellett több tucatszor hangzik el a fenti káromkodás: a rapper Orbántól Gyurcsányig mindenkit kioszt.
A feljelentő az ügyészségnek írt levelében a Btk.-ra hivatkozik: "Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ (...) egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."
- Öntudatos állampolgárként kérem a tisztelt ügyészséget, hogy tegye meg a megfelelő intézkedéseket! - áll a levélben.
- Csak nevetek az egészen! Úgy látszik, valamit nagyon jól csinálhatok, ha valakik szerint én vagyok a legnagyobb probléma. Mindenesetre köszönöm az ingyenreklámot - reagált a levélre az Új Ásznak Dopeman, aki nem hiszi, hogy az ügyészség komolyan venné a feljelentést. - Nem vonatkozik rám a beidézett passzus, hiszen én a Himnusz szövegén semmit sem változtattam. Az pedig, hogy egy dalon belül elhangzik Kölcsey költeménye és a káromkodás, szerintem az alkotói és a szólásszabadság része - mondta a rapper.