tényleg az áll, hogy hivatásos csodálkozó. erre én is csak késôbb gondoltam.
arra, amit kérdezett: nem feltétlenül negligálja, inkább védelmet biztosíthat a kiszolgáltatottság ellen. már amennyiben a "hivatalos" "tudatos"t jelent. ha csak attól hivatalos, mert nem tud rajta változtatni, és egyszerűen csak ilyen, akkor marad a kiszolgáltatottság.
Ebben önnek szerfölött igaza van, életve érvényes a véleménye. De, hogy legyek bátor az ön kifejezését használni, ezt a kiszolgáltatottságot nem negligálja-e a csodálkozás hivatásos jellege, motiváltsága?
A bemutatkozásombam ugyanis az áll: hivatásos csodálkozó.
Kérem, ne üsse el a válaszát azzal, hogy erre a kérdésre nekem kellene a legjobban tudnom a választ.
szó, ami szó, kutyát még én sem hallottam...macskát se. egyébként van valami oka, vagy esetleg rosszul értelmezem, hogy mindez összekapcsolódott olyan fogalmakkal, mint érzékenység, önfejűség, stb?
szerintem meg nincs mit sajnálnod, mert nem követtél el semmi bűnt. minek kellett volna gondját viselned, de fôleg miért? ha valami nem tud vigyázni magára, az nem a te felelôsséged.
de ez most csak egy abszolút zárójeles Off volt; szvsz kár technikai kérdésekrôl tárgyalni.
Érzékeny, kissé önfejű, autonóm lények. Nem tudok rájönni a rejtély nyitjára, de még egyiket sem hallottam fingani, pedig nagyritkán kapnak konzervot is.
Most csak a story board, mert tényleg kidurran a szemem, a nyakszirtem hasad szét, és nem vagyok igazán üde.
Kirúgtam a médiatervezőt, aztán Béla bácsi, a vén hírszerző kibaszott velem, belecsinált a topicomba, aztán egy hét ucca, ágyra- meg géprejárás, de már megjavultam, vissza vagyok fogadva, egy használtan vett, de használható klavi, most meg simi.
Holnap meg megyek a kültelki pecó kertjébe űrhajóst jáccani. Hö.
És tényleg kurvára, de kurvára sajnálom, ha valakit is megbántottam azzal, hogy nem viseltem gondját a topicnak (de ahogy visszanézek, a távollétemben ugrott meg legjobban a számláló, hümm-hümm). :)
hát, van amikor derült égbôl villámcsapás...de ha már pl. eleve úgy indul neki, hogy semmin nem csodálkozik, akkor egyszerűbb a felépülés is. és attól kezdve kitűnôen működtethetô a negligálás.
az már egy másik történet, hogy mi van akkor, ha az ember bizonyos esetekben veszi a bátorságot ahhoz, hogy csodálkozzon is.
a csodálkozás kiszolgáltatottá teszi az embert.
szemkigúvadás ellen jó egy kis hideg vízbe, esetleg gyógyfű-keverék-fôzetbe áztatott kendô a szemen, tökéletes csöndben hanyattfekve -amikoris lehet énekelni-; lakásban fellelhetô monitorok kikapcsolása, ill. az az életvezetési tanács megfogadása miszerint az ember ne csodálkozzon semmin.
Igen, eztet én is reménylem. De dzsu-li valahol a lelkemre kötötte, hogy meg kell csinálnom a rendszeresen tartalmi összefoglalót ehhez meg hipp-hopp el kellene olvasnom egy-kétszáz hozzászólást, lekerekíteni a cuccot, aztán nekilátni a cuccnak.
Egyébként remélem, megörvendeztet a hír: megszabadultam a médiatervezőmtől.
Igyexem megfogadni, nem mellékesen csókolom a kisztihandját, de, mondja, ha mán így belecsöppentünk élettanilag a témába, nem tud vmi szert szemkigúvadás ellen?
Csikorognék, mint hajderménkű, de csak gúvadok, egyre gúvadok.