Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon. FS300-zal, 2.7-es damillal tolom, hobbista vagyok. kb. havi 7000 nm-et csapatok vele. 2005-ben vettem, akkor azt mondták, hogy ha profi gép kell, a 300-ast vigyem és ne mást, mert nem lehet agyoncsapni. szembeszomszéd kb. ugyanakkor /nem rivalizálás volt köztünk/ vett 450-est. szív is vele rendesen. Nekem ha nagyon erős az aljzat felteszem a kést és no para. :) Utoljára elvadult szőlőst kellett ledarálni 500nm, nem volt gond. Eddig 2 gyertyát, 3 damilkoppantót /csak belsőrészt/, 2 darab damilvezetőt, 1 légszűrőt és most a múlt héten benyaszűrőt cseréltem. 1:50-es keverékkel, gyári olajjal, zsírral a gyári előírt dolgok szerint használom. És nagyon raj. ja, megvettem hozzá a hangtompítós bukót, mivel otthon sok a gyümölcsfa és rendszeresen bek.rtam a fejem vágás közben. :) Remélem "örök darab" lesz, nagyon sokat szívtam a fűnyíróktól kezdve a szegélynyírókig. Ha valakinek van nagyobb tapasztala a géppel kapcsolatban szívesen veszem az észrevételeit. A jegenyébe vettem a 18-ba.
Igen jellemzően ami egyszer már bevállt, kiforrt és jó, azt rittig átalakítják hozzányulnak baztatják és elszarják, mert nem termékfejlesztést csinálnak hanem eröltetett termék változtatásokat, mondván hogy úgy is csak akkor hiszi el a fogyasztó hogy modernebb lett a cucc ha át van variálva........
annyi a különbség köztük, hogy a 265-nek már nem lehet állítani a porlasztóján és ratyibb a kipufogója, egy nagy nyílás helyett van rajta vagy 10 kis lik, a kipufogó műanyag rácsa mindig csupa olajos, meg a ventillátor borítását is megfogja a korom
Nekem is ilyen. Minden rendes családban az apa (helyjel-közzel) mindenhez ért és megtanítja a gyereknek, hogy neki könnyebb legyen, mint őneki volt annak idején.
Na ehhez képest én semmihez sem értek, minden az apósomtól, kollegáktól, fórumokról kell megtanulnom. Két darab vasat nem tudok összehegeszteni, más meg az apjával épített gokarttal megy, meg autót szerelnek meg barkácsolnak egyebek...
Mindegy hagyjuk is, jobb, hogy megszabadultunk tőle.
Akkor jövőre ballag. Jó látni amikor egy gyerök kezdi az apjától eltanulni a mesterséget, meg annak minden tudását. Bárcsak nekem is egy normális apám lenne mint te, akire az ember büszke lehet, nem egy olyan szemét szarházi mint amilyen az enyém. Ha egyszer kezem közé kerül a nyakát kitekerem. Kinn él Németbe mint egy császár,számítógépes programozó de nem akármilyen szinten, nekem meg nem hogy segített volna hanem ártott ahol tudott, pedig semmi okot nem adtam rá.
Közben meg Ilyen autón jár
meg vett egy 23 milliós villát 8 éve hogy ha magyarba van ne kelljen szállodákban lennie, jó mi, én meg a szegény rokkant nyugdíjas anyámmal élek 120-as skodán járok, azt örülök ha van mit enni meg inni, az iskolámat meg Diákhitelből finanszirozgatom, illetve már kezd a tököm tele lenni vele mert elhelyezkedni nem igen lehet majd vele. Az ilyen ember meg mint az én apám menjen a picsába, én úgy tekintek rá mint egy idegenre akit messze el kell kerülni.
Összekeverni a kis hitachival a husi165-öst, ejnye bejnye, nem kérem meg Gypsy-t hogy rakjon fel egy olyan képet, amin a fián a husi 165 van, mert nem akarok a gyerekének rosszat, de az tényleg jóval brutálisabban mutatna szegény gyereken... :-))
Csipázná Aebi az ilyen cuccot. Egytengelyessel kész élvezet ilyet vágni. Pláne ha majd két métert visz egyszerre. :D És még a tuskók sem akadályok, csak észre kell venni, egy pici kormánymozdulat, vagy felkapom a kaszát, átrobogok fölötte, és nyomás tovább. Alig várom már, hogy elinduljon a kaszálás. Idén sajna csak egyszer lesz vágás, állambácsi nagyon megvágta a vízügy költségvetését. Pedig be vagyok sózva, de addig elszórakoztatom a HQ 240R-el a műtárgyak körül. :D
Az a Hitachi. Én a Solot viszem, ő meg a Hitachit . Stihl heveder van rajta. Nem a komfort, hanem az egyszerűbbik kétvállas. Nem szereti a csupa szivacs páncélt (ő sem ) .
Vazze,ráakasztottad azt a dög husit?Ráadásul egyvállas hevederrel? :-))) Szegény gyerek szokja a kiképzést rendesen. :-))) Alig tudja nyühülni a kép szerint.
Este lenyomtam egy 150 m hosszú árokpartot, 2-2 méter oldalparttal, szívességi alapon. 30-70 cm buja növényzet volt, a végére pont elfogyott a damilom. Tanulság: előbb meg kellett volna néznem, késsel fele idő alatt végeztem volna. ( vagy egy kicsit nagyobb gép illett volna ide. )