Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ha jól nézem, valami 1 ló körüli masinát keresel. Ez ház körül tökéletesen elég szokott lenni, feltéve, hogy a kasza rész (szár, szöghajtás) bírja. A Stihl 2-mixről most inkább nem írnék :-))) Az Oleo egy nagyon becsületesen összerakott "jó iparos munka", ráadásul teljesítményben magasan veri az előbbi - khm - ipari csodát. Az árát meg ugye látod .Ez a két gép szerintem nem egy kategória . Ha a kb 1 LE elég (hobby, ház körüli kaszálgatásra elég szokott lenni ), akkor nézd meg az Oleomac Sparta 250T-t. Az is egy nagyon jó kis gép, és SOKKAL olcsóbb .
Közkeletű, hogy minden gyártó "ír valamit" a teljesítmény rovatba. Nem lehet tudni a valós teljesítményeket. A Hitachi CG47 2.4 lovas, az FS400 2.6 papíron. Kipróbálva nem így néz ki. Szerintem . Eltérő logika szerint épített gépeknél ez a lóerő/ccm nem műxik . Hosszabb löketű motor, netán több gyűrűvel, nem forog annyit, viszont a nyomatéka sokkal nagyobb . Ha nem forog annyit, tartósabb. Kismotoroknál lehet ezt látni. Aprilia nikasil hengerrel, mindenféle firlefranccal pörög, mint a veszedelem, és tud 14-16 lóerőt. Meg a kukában landol tizen - ezer km után. Most nem írnék gyártót a flame miatt, gyártmánya meg tud 8-10-et, de azt akár a Föld-Hold távolságon .
csak az a baj hogy nem pesten van hanem pécsen és nemtudom hogy vállalnak e házhozszállítás mert ha igen akkor tőlük veszem meg, ha nem akkor egy ismerős boltjából 150-ért ha adja ha nem akkor hitachi lessz belőle.
Meg is néztem,most hogy szóba hoztad.Ami meglepett az az,hogy az 53 ccm-hez "csak" 2,8 lóerő társul.Nekem kevésnek tűnik a köbcentihez és a versenytársakhoz képest.
Úgy szoktam,mert különben nem haladós a dolog.De az öreganyja térde kalácsát annak a gépnek,ha én 20 cm-es damillal akarok nyírni,akkor azzal is vigye!!!! :-)))
Bírta a gyerek, készen lettünk. Sűrű fűben lefogja a gépet, ott azt ajánlom, ha nincs benne fás, próbálj 2.4-es damilt. Jobban levágja. Én csillag profilú 2.4-est használok fűbe .
Igen,jól emlékszel,350-esem van.Úgy vagyok vele,mint Gypsy a kocsival:akármekkora van,mindig kicsi lesz. :-)))) Na jó,nem panaszkodom,mert nem volt gond vele és meg is vagyok elégedve a géppel. Egy dolgon gondolkodok:én is 2.7-es damilt használok,de sokszor nehéz a gépnek vele a sűrű fűben.Lehet,hogy sok az a szálanként kb. 20 cm,amivel használom?
A Hitachi CG-47 egy nagyon jó profi gép. Stabil, strapabíró, és nagyon halk a többihez képest. Én mégis inkább a 755 Masert ajánlom, mert az egy bikaerős gép, és szintén nagyon profi . Ha a Master vmiért nem, akkor a Hitachi. Szerintem
MA adtam el a 350-em szerintetek miet vegyek helyette?? Hitachi ey47t, oleomac bc420t, oleomac 755 master. A legolcsóbb és a legdrágább között is csak 30000 van szoval nem ngy árkülönbség, csak azt nemtudom hogy a hitachi ezen gépe milyen kategóriát képvisel, vagyis birja e a kiképzést??
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon. FS300-zal, 2.7-es damillal tolom, hobbista vagyok. kb. havi 7000 nm-et csapatok vele. 2005-ben vettem, akkor azt mondták, hogy ha profi gép kell, a 300-ast vigyem és ne mást, mert nem lehet agyoncsapni. szembeszomszéd kb. ugyanakkor /nem rivalizálás volt köztünk/ vett 450-est. szív is vele rendesen. Nekem ha nagyon erős az aljzat felteszem a kést és no para. :) Utoljára elvadult szőlőst kellett ledarálni 500nm, nem volt gond. Eddig 2 gyertyát, 3 damilkoppantót /csak belsőrészt/, 2 darab damilvezetőt, 1 légszűrőt és most a múlt héten benyaszűrőt cseréltem. 1:50-es keverékkel, gyári olajjal, zsírral a gyári előírt dolgok szerint használom. És nagyon raj. ja, megvettem hozzá a hangtompítós bukót, mivel otthon sok a gyümölcsfa és rendszeresen bek.rtam a fejem vágás közben. :) Remélem "örök darab" lesz, nagyon sokat szívtam a fűnyíróktól kezdve a szegélynyírókig. Ha valakinek van nagyobb tapasztala a géppel kapcsolatban szívesen veszem az észrevételeit. A jegenyébe vettem a 18-ba.
Igen jellemzően ami egyszer már bevállt, kiforrt és jó, azt rittig átalakítják hozzányulnak baztatják és elszarják, mert nem termékfejlesztést csinálnak hanem eröltetett termék változtatásokat, mondván hogy úgy is csak akkor hiszi el a fogyasztó hogy modernebb lett a cucc ha át van variálva........
annyi a különbség köztük, hogy a 265-nek már nem lehet állítani a porlasztóján és ratyibb a kipufogója, egy nagy nyílás helyett van rajta vagy 10 kis lik, a kipufogó műanyag rácsa mindig csupa olajos, meg a ventillátor borítását is megfogja a korom
Nekem is ilyen. Minden rendes családban az apa (helyjel-közzel) mindenhez ért és megtanítja a gyereknek, hogy neki könnyebb legyen, mint őneki volt annak idején.
Na ehhez képest én semmihez sem értek, minden az apósomtól, kollegáktól, fórumokról kell megtanulnom. Két darab vasat nem tudok összehegeszteni, más meg az apjával épített gokarttal megy, meg autót szerelnek meg barkácsolnak egyebek...
Mindegy hagyjuk is, jobb, hogy megszabadultunk tőle.