Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Katona boltban lehet kapni 56M vegyvédelmi felszerelést .Na az a tuti. :-)))) Vagy felszerkeszteni a fűkaszára olyan pajzsot,amit a zsaruk használtak anno a Kossuth-téri pikniknél.
Persze,hogy autocutot használok.De ha azt írom,hogy a damil 20 cm hosszú,akkor Dolmar PS 89374652546337 biztos belekötött volna,hogy csak 20 cm széles sávot még az AL-KO 4125 is elvitt.
Ha nekiállsz kaszálni, és nem akarsz sérülést, akkor kesztyű, egész alakos védőruha, arcvédő plexi, sipcsontvédő, stb. Na ! IGY NEM lehet dolgozni. Akkor meg egy kis itt is, meg ott is begyűjtött flekk az ára .
Persze a legnyerőbb ez a konfiguráció lenne neked: Napszúrásvédő Strandsurda kalap, szabvány zajvédő, és gázálarc a por és pollenvédelemért. Csak aztán ne lepődj meg ha az UFO magazin következő számának címlapján találod magad. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Az ember a motor elején tartózkodik, a hátulján meg kipufog. A működés jellegéből adódóan meg némi túlnyomással, ezért a kipufigáz erre, az ember meg arra tart. Így nem igazán mérvadó. Ráadásul a szabad téren a levegővel higulás mértéke olyan, ami nem összemérhető pl a Margit körúttal .
Ha jól nézem, valami 1 ló körüli masinát keresel. Ez ház körül tökéletesen elég szokott lenni, feltéve, hogy a kasza rész (szár, szöghajtás) bírja. A Stihl 2-mixről most inkább nem írnék :-))) Az Oleo egy nagyon becsületesen összerakott "jó iparos munka", ráadásul teljesítményben magasan veri az előbbi - khm - ipari csodát. Az árát meg ugye látod .Ez a két gép szerintem nem egy kategória . Ha a kb 1 LE elég (hobby, ház körüli kaszálgatásra elég szokott lenni ), akkor nézd meg az Oleomac Sparta 250T-t. Az is egy nagyon jó kis gép, és SOKKAL olcsóbb .
Közkeletű, hogy minden gyártó "ír valamit" a teljesítmény rovatba. Nem lehet tudni a valós teljesítményeket. A Hitachi CG47 2.4 lovas, az FS400 2.6 papíron. Kipróbálva nem így néz ki. Szerintem . Eltérő logika szerint épített gépeknél ez a lóerő/ccm nem műxik . Hosszabb löketű motor, netán több gyűrűvel, nem forog annyit, viszont a nyomatéka sokkal nagyobb . Ha nem forog annyit, tartósabb. Kismotoroknál lehet ezt látni. Aprilia nikasil hengerrel, mindenféle firlefranccal pörög, mint a veszedelem, és tud 14-16 lóerőt. Meg a kukában landol tizen - ezer km után. Most nem írnék gyártót a flame miatt, gyártmánya meg tud 8-10-et, de azt akár a Föld-Hold távolságon .
csak az a baj hogy nem pesten van hanem pécsen és nemtudom hogy vállalnak e házhozszállítás mert ha igen akkor tőlük veszem meg, ha nem akkor egy ismerős boltjából 150-ért ha adja ha nem akkor hitachi lessz belőle.
Meg is néztem,most hogy szóba hoztad.Ami meglepett az az,hogy az 53 ccm-hez "csak" 2,8 lóerő társul.Nekem kevésnek tűnik a köbcentihez és a versenytársakhoz képest.
Úgy szoktam,mert különben nem haladós a dolog.De az öreganyja térde kalácsát annak a gépnek,ha én 20 cm-es damillal akarok nyírni,akkor azzal is vigye!!!! :-)))
Bírta a gyerek, készen lettünk. Sűrű fűben lefogja a gépet, ott azt ajánlom, ha nincs benne fás, próbálj 2.4-es damilt. Jobban levágja. Én csillag profilú 2.4-est használok fűbe .
Igen,jól emlékszel,350-esem van.Úgy vagyok vele,mint Gypsy a kocsival:akármekkora van,mindig kicsi lesz. :-)))) Na jó,nem panaszkodom,mert nem volt gond vele és meg is vagyok elégedve a géppel. Egy dolgon gondolkodok:én is 2.7-es damilt használok,de sokszor nehéz a gépnek vele a sűrű fűben.Lehet,hogy sok az a szálanként kb. 20 cm,amivel használom?
A Hitachi CG-47 egy nagyon jó profi gép. Stabil, strapabíró, és nagyon halk a többihez képest. Én mégis inkább a 755 Masert ajánlom, mert az egy bikaerős gép, és szintén nagyon profi . Ha a Master vmiért nem, akkor a Hitachi. Szerintem
MA adtam el a 350-em szerintetek miet vegyek helyette?? Hitachi ey47t, oleomac bc420t, oleomac 755 master. A legolcsóbb és a legdrágább között is csak 30000 van szoval nem ngy árkülönbség, csak azt nemtudom hogy a hitachi ezen gépe milyen kategóriát képvisel, vagyis birja e a kiképzést??