Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1506
cucurbia Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1505

Na,kicsinyitettem jonéhány képet,és most elkezdem ömleszteni:))

cucurbia Creative Commons License 2006.05.21 0 0 1504

Na tegnap Bécsben voltam.Nagyon teszett az állatkert eőerdő háza:))A pálmaház kicsit leromlott.

Nem sok idöm volt de vettem 3 mangosztint 2 mag volt is benne.és nagyon finom volt,nem olyan kemény héju,penészes mint amit nálunk árulnak.

Vettem jávai almát is,de sajnos ez magnélküli változat lehetett,izre mint egy sima alma,de az alma azért finomabb.

Meg vettem egy két kilos Duriánt(majd képet teszek fel),ebben 2 mag volt csak normális a többi elég aszott.De azt a szagot visszafele a buszban:)))Szerintem senki nem tudta mitöl van ennyire hagymaszag visszafele.Jol eldugtam,de hiába.Ma szétszedtem,leküzdve a hagymaszagot megkostoltam.Hát nem tudom,nem volt mérgezö,de nem lesz a kedvencem az tuti.Még a kezemet és megvágta a tüskés héja,de  a felét kiszáritom,elteszem emlékbe.Most a kezem hagymaszagu meg a lakás:((Mintha egy hagymafeldolgozoban laknék:(((

cucurbia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1503

1.megmondom öszintén nem tudom megvan-e még a mobilszámod.

2.majd értesitelek,ha valoban megyek Györbe(ha megyek akkor a 12 kor peströl indulo vonattal megyek)

ha meggáll a vonat,akkor ha odajössz a vonathoz egy megbeszélt helyre cserélhetünk,csak ne tul nagy csomagot hozz,hogy ne kelljen sokat cipelnem.Passiflorát igértél ujra,mert amit tavaly hoztam töled elpusztult:((Nem tudom a nagyvirágu hibijeidböl,amiböl tavaly nem tudtad milyenek lett virágos?vagy dugvány?

Plumeria mag vagy növény?

citrom nem kell kösz rengeteg van és lassan a citrusfélékböl telitve vagyok már megválogatom,mit fogadok el.

Előzmény: Twins (1502)
Twins Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1502

Igen, igényt tartanék 1 példányra..:)

Ha Győrbe mész akkor tataányán kereszül megy a vonat, oda pedig én könnyedén el tudok menni! Ha össze tudjuk hozni akkor csereberélhetünk ezen a módon!

Csak nem tudom mit is igértem én cserébe.. arra emlékszem, hogy plumeriakat igértem! Asszem 5 fajtából tudok adni ! Ha van még valami légyszi írd meg! Esetleg tudnék citrom dugványt adni, mert elég jól megeredtek, 10db tuti megmaradt! Egyébként ha ez a mód nem müködik akkor marad a csomag küldés!Gáborkevel éppen most beszélgettünk erről a módszerről, és úgy is 1-max 2 nap alatt megérkezik a csomag amit a postán kereszül küldenék.. Akkor meg lehetne azt is csinálni, hogy egyben küldeném, ill. odaadnám a neki szánt növényeket is!

Véleményed??

Üdv

Előzmény: cucurbia (1501)
cucurbia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1501

O mind kikelt köszönöm,szépek nagyon.

egyet már kapott Gáborke,megy egy a füvészklertbe,két hét mulva Rappainak is,meg Szegedre is,Gondolom neked is kell egy.majd megbeszéljük,hogy jut el hozzád.

Igaz jövö héten pl.lehet hogy megyek Györbe vonattal.Az nem tatabányán megy keresztül??na mindegy,ez csak egy ötlet volt.

Előzmény: Twins (1500)
Twins Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1500

Szia!

Mi újság Sandoricum fronton?? Növögetnek már a növénykék?

Üdv

Előzmény: cucurbia (1443)
Resettomi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1499
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Van egy kefevirágom, és a leveli nagy része a csúcsa felől száradni kezdett. Mi lehet az oka? Nagy gond ez?

Köszi

Tamás
cucurbia Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1498

O azért kidobni nem kell,évekig elvan ö virusosan virágzik is,csak más cimbi ami nem virusos nehogy elkapja,szivobogarak vagy egy kés is átviszi.

Más nemzettség tudtommal nem kapja el.

Előzmény: Encsim (1497)
Encsim Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1497

Köszönöm, hogy válaszoltál. Ha jól értem akkor a kuka az egyetlen gyógymód? Nekem már nincs több cimbim csak ez a kettő. A lepkék meg a többiek úgye nem kaphatják meg? Nincs szívem kidobni őket.

Előzmény: cucurbia (1487)
babett anyó Creative Commons License 2006.05.06 0 0 1496
Köszi. Ez nem túl biztató.
Előzmény: cucurbia (1495)
cucurbia Creative Commons License 2006.05.06 0 0 1495

Seedtracktol már rendeltem,de elég silány magokat küldött,szinte nem is tudom kikelt-e valami belőle.

Aloha-tól 3 éve sikerült rendelnem,bár olyan messze van,hogy mire ideért a csomag a fele berohadt:((Tavaly magokat akartam rendelni tölük,erre valami érthetetlen okbol USA-n kivül nem voltak hajlandok semmit szállitani,pedig leveleztem is velük,megkérdeztem mi történt,hogy most nem küldenek semmit.Türelmemet kérték,hogy utánanéznek,de azota sem volt válasz semmi

Előzmény: babett anyó (1494)
babett anyó Creative Commons License 2006.05.06 0 0 1494

Sziasztok!

Rendelt már valaki ezekről a címekről?

http://alohatropicals.com/

http://seedrack.com/?OVRAW=passiflora&OVKEY=passiflora&OVMTC=standard

Ha igen, milyen sikerrel?

Vagy tudtok esetleg valami jó helyet, ahol magokat vagy kicsi növényeket lehet beszerezni jutányos áron?

Köszi.

sjohn Creative Commons License 2006.05.02 0 0 1493
Szerintem teljesen mindegy , mert így is úgy is csak az lesz a vége ,hogy elrothad.
A kókuszdiót egyébként a rostos , vastag kabátjával kell ,nem elültetni ,hanem csak a földre tenni és nedvesen tartani, és vízszintesen.
Előzmény: Erika68 (1492)
Erika68 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 1492

Sziasztok

Igaz,hogy már nagyon régen nem jártam itt, de most nagyon kellene a segítség.

Van egy kókuszdióm. Szeretnék belöle kókuszpálmát, de nem tudom melyik felével / hegyes vagy a három pontos/ felfelé kell elültetni??

Segítségeteket előre is köszönöm

Erika68

babett anyó Creative Commons License 2006.04.30 0 0 1491
Nem tarom valószínűnek, hogy kihajt. Az enyém teljesen tönkrement, amikor leszáradtak a levelei, ellentétben pl. a citrommal, amire egyszer egy meleg, száraz nyáron rászáradt az összes levél, de néhány nap múlva már újra hajtott.
Előzmény: Boyteam (1490)
Boyteam Creative Commons License 2006.04.30 0 0 1490

hát... az elég valószínű hogy kiszárítottam, nem túl gyakran öntöztem télen a pincében. A visszavágott tő kihajthat még? (bár a szár metszete nem úgy néz ki:(

Előzmény: babett anyó (1489)
babett anyó Creative Commons License 2006.04.30 0 0 1489
Nálam 2-5 fok között jól telel, de a kiszáradást nem bírja rövid időre sem. Nekem így ment tönkre egy.
Előzmény: Boyteam (1488)
Boyteam Creative Commons License 2006.04.30 0 0 1488

Sziasztok!

Nem tudom hogy a kefevirág trópusi növény-e, (vagy mediterrán?)

de megpróbálok Tőletek tanácsot kérni. A tavalyi növényem gyönyörű szép volt, és egészen tél végéig jól bírta a pincében. nem tudom mi történhetett, de egyik napról a másikra leszáradtak a levelei. Teljesen visszavágtam, kitettem, de úgy néz ki meghalt:(

Mit ronthattam el?

Azóta van már utód... bric...ból, akciósan, de nem szeretnék vele is így járni.

cucurbia Creative Commons License 2006.04.30 0 0 1487

Hát,hogy mennyi idő alatt fertözödik meg fogalmam sincs.

A meghalásrol sem tudok nyilatkozni,nekem évekig megvoltak mindig virusosan ha észrevettem.A bene gyüjteményében és láttam sok virusost,és már Oázisban is volt rá példa.Most is van egy olyanom,ami tavaly még ép volt most meg az egyik gumoján ép levél jön,de a másikon már csikos,ami azt jelenti tavaly nyáron fertözödhetett meg.

Előzmény: Melody2001 (1486)
Melody2001 Creative Commons License 2006.04.29 0 0 1486

Úgy néz ki jól érzik magukat már mindegyik hozott új levélkét (a leander kivételével).

Cucurbia!

Ha virusos egy orchidea mennyi idő alatt fertőződik meg, és mennyi idő alatt hal meg? Állítólag virusos egy két növényem, de október óta nem tettem közéjük új növényt, akkor virágoztak, és most is hajtanak. Létezik ez szerinted?

Előzmény: Twins (1470)
cucurbia Creative Commons License 2006.04.29 0 0 1485

Sajnálom,

ha nem napégés,akkor csak virus lehet.Gomba vagy baktérium a cimbik kemény levelét nem szokta megtámadni.

Virus ellen nincs ellenszer,csak a megsemmisités, a merisztémaszaporitás,illetve minden más cimbitöl valo elkülönités,mert egy egyszerü kis poloskaszivás is átviszi a fertözést.

Előzmény: Encsim (1484)
Encsim Creative Commons License 2006.04.29 0 0 1484

Kedves Cucurbia!

Tudom, hogy már csak ezen a topicon írsz, ezért itt szeretném megkérdezni tőled, hogy mi a baja a cimbimnek.  Sajnos már több levelén is észrevettem ezeket a foltokat és úgy tünnik, hogy már a mellette lévő cimbit is megfertőzte. Bizom benne, hogy nem vírus.

Íme  a kép:

cucurbia Creative Commons License 2006.04.28 0 0 1483

Melococcus bijugatus ha jol irom.ha mégsem irnám jol,akkor a füvészkert melegházában van belőle egy jo 3 méteres fa.

Előzmény: gáborke (1482)
gáborke Creative Commons License 2006.04.28 0 0 1482

Béla. Mi volt a latin neve a szandol melleti másik kis növénynek. Már elfelejtettem. Ja a vérgréfrut mintha mozgolódna, sztem kihajt lassan.

üdv.

vadcic Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1481
Köszi a választ.
Akkor gondolom hogy magról való-elég bokros.
Nekem kell beoltani,vagy csinálja ezt vki?Mintha olvastam volna talál az egyetemen csinálnak ilyet,de nem biztos.
Előzmény: gáborke (1480)
gáborke Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1480
Hát ha magról kelt akkor sokára fog teremni, érdemes oltani termő ággal. külső formájáról megállapítani hogy magról van e azt nehézkesebb, a szár milyenségéből lehet következtetni, esetleg a növekedéséről, sokkal ágas bogasabb a magról kelt. De nem könnyű igy megmondani. Legegyszerűbb: ha már évek óta hidegben telel és gondozva van megfelelően és nem terem még, akkor magról lehet..
Előzmény: vadcic (1473)
gáborke Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1479
bocs a 2x irásért. vacakol a fórum..
Előzmény: gáborke (1478)
gáborke Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1478
oké. a péntek lenne a legjobb akár később du-n is, de ha nem akkor hétvége is jó. Akkor figyelem az sms-t.
Előzmény: cucurbia (1476)
gáborke Creative Commons License 2006.04.25 0 0 1477
oké. a péntek lenne a legjobb akár később du-n is, de ha nem akkor hétvége is jó. Akkor figyelem az sms-t.
Előzmény: cucurbia (1476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!