Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nekem is van egy egykezes fűrészem és szerintem is nagyon jó de a fűkaszájuk valamiért nem tetszett kézbe véve és ezért nem amelett döntöttem meg amiatt se mert csak 15-el volt drágább a 755 master, és tudásban sokkal jobb.
Na megrendeltem a krinortól a 755master-t és ha minden igaz szerdán már kezemben lesssz a kicsike.Már nagyon várom hogy megjöjjön és ki tudjam probálni.
Most néztem meg a hitachi cg47ey-t gépet és megmondva az őszintét nem igazán tetszett de lehet csak én vagyok nagyon szőrözős, de a 755 master nekem valahogy jobban összerakottnak tűnik mint a hitachi igy szerintem az lessz.Csak még meg kell oldanom hogy felhozzák pestre de az is meglesssz.
Meg akkor ki akarná elmagyarázni a négyütemű kaszáról,hogy döglött darázs mélyen alszik és azt álmodja,hogy néma gyereknek az anyja nem látja a fától az erdőt.
Á te ezt Stihlusosan kell csinálni. Ő előkapná a Dolmarját én meg a 8 lövetű antik Coltomat, azt egy kicsit hagynám hadd hadonásszon a Dolmarjával, meg kiabálja az alah akbárt, mikor meg ráunnák lepuffantanám azt csá.
Csak óvatosan a dzsiháddal.Neked van egy Dolmarod(ha-ha-ha)meg egyéb négyütemű vackaid,nekünk viszont egy Zil platónyi Stihlünk,meg 3 köbméter kínai fűrészünk.Ja és az ország legjobb kínai fűrész szakértője,Strigo "Realm" 86 is velünk van,aki csípőből átszereli a Dolmarod berántóját egy kínai high-tec berántóra. :-)))
Sziasztok! Új vagyok itt, nemrég regisztráltam. Gyújtásról szeretnék kérdezni. Szóval fűkasza gyújtást egy motorra raktam fel, mert fel lett tuningolva, és gondoltam ez elég olcsó megoldás, és bírja a fordulatot + kicsi a lendtömege. Az érdekelne, hogy hol adja a szikrát? Mivel így tudom csak beállítani majd, hogy 1,6mm-es előgyújtásom legyen a motoron. Szóval az 1. vagy a 2. ábra a holtpont, 0 pont, vagy minek nevezzem, amihez képest el kell tolnom a trafót x fordulattal, hogy normális előgyújtást kapjak? És ezek a gyújtások tényleg változtatják magas fordulaton az előgyújtásukat? (azt hallottam 0,4 mm-t) Remélem jó a kép:
A Makita EBH341U-hez elvileg 3 ágú, hegyes dikicskés jár, a többi makitához négyágú fűvágó lap, a castelhez is az utóbbi jár, vagy legalábbis én még azt kaptam.
A négyágú kést ajánlott kicserélni majd egy 3ágúra, de a négyágút is el lehet azért használni :-)
Az oleo-mac-ben és a castelgardenben honda gx moci van, (nameg a honda kaszákon) a makitákban subaru-robin motor van, köbcentire teljesítményre megyegyeznek a motormárkák mininégyüteműi.
A castelgardenhez kétvállas heveder van, a többi géphez még nem láttam a hevedert, de a hondához talán most egy egész jó kis hevedert adnak.
A lényeg az, hogy ne a heveder alapján döntsön az emebr, legalábbis ne ennél akategoriánál, a castelgardené is használható, régebben tettem fel róla képet a kertigépes topicba....
A castelgarden rezgésmentesítő tubusa olyan előnyt ad a gépnek, amit szerintem a többi márka hasonló gépe nem tud behozni, és a castelgardenhez párosul még egy jó ár is, az eredeti hondával szemben.
A makita és az oleo igaz, hogy kicsit olcsóbbak, mint a castelgarden, de utóbbi szerintem megéri a felárat, ráadásul néha ugyanazon az áron meg lehet venni, vagy még olcsóbban is, tavaly több helyen is meg lehetett venni az xb435hd-t 99-105ezer körül.
A makita idén kijött még 3 mininégyütemű kaszával, sajnos mind 25ccm-s, tehát neki asszem 5-6 mininégyütemű kaszája van, az újjak közül van amihez csak vágótárcsát adnak, damilfejet nem, bár így 85ezer környékén tudják adni ezeket a gépeket.
Én a castelhez anno, kaptam egy tubus zsírt is, bár az még a castelgarden xb38hd volt, amit később átkereszteltek xb435hd-re, és most írta nemrég vki, hogy vett a bricoban egy xb435hd-t, de zsír nem volt a géphez......