Keresés

Részletes keresés

gebi Creative Commons License 2000.01.20 0 0 59
Uhh, tenyleg mar emlekszem... Hogy rohan az ido :(

Gebi

Előzmény: lezoli (58)
lezoli Creative Commons License 2000.01.19 0 0 58
Gebi!

Volt egy 1993-ban a Nepstadionban (Europe in concert turne - Chronologie) es volt egy 1997-ben a BS-ben (Oxygene 7-13 turne).
Iden is lesz varhatoan europai turne, de azt nem tudom, hogy kis hazankat erinti-e.
Udv
Lezoli

Előzmény: gebi (57)
gebi Creative Commons License 2000.01.19 0 0 57
Most en emlekszem rosszul, hogy a JMJ koncert a nepstadionban volt? Vagy jukas az agyam? :)

Gebi

Előzmény: LoviGabi (55)
lezoli Creative Commons License 2000.01.19 0 0 56
Kedves T.asztaltarsak!

Nem tudja valaki veletlenul az uj Jarre lemez megjelenesenek az idopontjat Magyarorszagon? En mar tobb helyen kerdeztem, de meg nem is hallottak rola. Europara januar 31-et irnak, de nem tudom, hogy ez rank is vonatkozik, bar nyilvan Europaban vagyunk ;).

Udv.
Lezoli

LoviGabi Creative Commons License 2000.01.14 0 0 55
Sziasztok.

"Ha valakit erdekel, itt egy hely ahonnan lel lehet tolteni a koncert real video valtozatat (csekely 52.7 MB az ISDN verzio a 28.8-as verzio "csak" 23.5 MB). Kicsit ugyan lassu a letoltes de ki lehet birni.
Szoval a cim: http://www.apollon-project.de/12dots/ "

A nap folyamán felnyomtam az aron.oszk.hu incomingba is. Hátha onnan gyorsabb lesz ;)

*

Egy kicsit arról, mióta ismerem a művész urat: kb. 8 éve hallgattam meg először az Oxygene-t (jugók által gyártott kaziról :), majd az Equinoxe jött. Ezután jó sokáig semmi. mígnem betévedtem egy körúti hanglemezboltba (Pesten az Oktogonnál), ahol némi pénzmagért cserébe másolgattak kazettára albumokat. Itten jutottam hozzá sorra a többi albumhoz: Magnetic Fields, The Concerts in China, ZooLook, Rendez-Vous, Revolution, LIVE, WFORC.
"Természetesen" ezeket a kazikat már régresrég nyúlósra hallgattam, így jött az mp3; ezzel sokat javítva a minőségen :)

Az igazat megvallva, eddig minden lemeze nagyon bejött nekem; még a ZL is, ami ugye eléggé elütött a többitől. Egyetlen egy számmal nem tudok kibékülni a mai napig, ez pedig a 'September' a Revolutions-ról (ezt úgy az album hallgatása közben át is ugrom...)

Szereztem pár koncertvideót is (javarészt másolva, de van 2 eredeti is!):
- The Concerts in China (ebben mondjuk majd 60-70% dokumentumfilm Kínáról...)
- a houstoni és a lyoni koncertek külön-külön megvannak
- Destination Docklands
- Paris la Defense
- az 'Europe in Concert' turné barcelonai állomásán felvett anyag, amit a TV is leadott (párszor)
- s a legutóbbi szerzeményem, a moszkvai koncert ami az 'Oxygene Tour' jegyében zajlott.

Kedvenc számaim... nos, ez elég nehéz lesz hiszen egyikkel sincsen gondom (a fentebb emlegetett 'September'-t kivéve), azért megpróbálkozom: Magnetic Fields II (ennek a kínai és a londoni koncert élő verziója is), Oxygene 7-8-10-13 (huhh, aki itt volt '97-ben az láthatta a BS-ben, nem volt piskóta a lézerhárfa... :)), Revolutions (szintén a londoni élő verzió is), Rendez-Vous IV (nagyon állat a koncerteken), Calypso 1-3...

Hát ennyi, egyenlőre.

LoviGabi

Becőke Creative Commons License 2000.01.14 0 0 54
Lezoli es a tobbiek!

Egy csomo letoltheto anyag talalhato itt:
http://www.inf.u-szeged.hu/~beszedes/_jmj.html

Udv:
B.

Előzmény: lezoli (52)
Gedeon Creative Commons License 2000.01.14 0 0 53
Mily jó is a digitális világ!
A régiből kivágja, feltupírozza, kicsit átszinezi, lassít-gyorsít... aztán újként bepakolja a cuccot más helyre.

offtop. : Becőke, ha gondolod emilelj!

Előzmény: Becőke (51)
lezoli Creative Commons License 2000.01.14 0 0 52
Becoke!

El tudnad nekem kuldeni a 3 regi albumot vagy le tudnad irni a pontos eleresuket?
Koszi
Lezoli

Előzmény: Becőke (51)
Becőke Creative Commons License 2000.01.14 0 0 51
Egyebkent, most hallgattam az Eros Machine c. szamot es egy nagyon erdekes dologra lettem figyelmes: az elso 10 masodpercben az a ritmikus hatter - talan kanalak-villak pongetese :)
meg lett ismetelve a Chronologie 2-n (kb. 40. masodperctol), igaz kicsit foltupirozva, de azert erdekes, nem ?!

Becoke.

ui: lehet hogy kellene mar egy uj topicot letrehozni "Jarre zeneje" nevvel?
ui2: Gedeon, majd off-forum jelentkezem...

Előzmény: Gedeon (48)
lezoli Creative Commons License 2000.01.14 0 0 50
Kedves T.asztaltarsak!

Rabukkantam egy nagyon kulturalt Jarre oldalra: www.jarre.net (volt galaxie oldal uj dizajnnal)
Itt realvideoban meg lehet sasolni a C'est la vie videoklipjet.
Egeszen pontosan: http://www.jarre.net/index.html?url=news/metamorphoses/index.htm
Udv.
Lezoli

Előzmény: ikokai (49)
ikokai Creative Commons License 2000.01.13 0 0 49
Hogy létezik, hogy a korai bénázások után pár évre rá olyan profi zenét tudott elkészíteni mint az Oxygene?

Nem tudom, szerintem azert nehol eleg igeretesek, ezek a regi albumok, a "benazasok" meg szerintem inkabb a technika kezdetlegessegebol adodnak, ne feledd 1972-t irunk...

Aztan meg azt hiszem a La Cage balettzene amit a parizsi operahazban is jatszottak... Ehhez meg ha jol tudom, akkor Jarre jart a Parizsi zenekonzervatoriumra is, ahol zeneszerzest tanult.
Es hat ezek az elso albumok (amik kozul a masik ketto, azt hiszem filmzene) igazabol kiserletezgetesek az uj technikaval...

Aztan ugye ezek a kiserletek beertek es megszuletett az Oxygene. Ami hat tenyleg profira sikerult :).

Egyebkent hogy a Forum cimehez is kapcsolodjunk...
Most mar nehanyszor belehallgattam es beleneztem a koncertbe, es hat szerintem nagyon profi, nagyon jopofa mokak vannak rajta ertve itt pl. az Oxygene 2 kicsit torokos, arabos alafestesu feldolgozasat... Aztan az a szam ami a visszaszamlalas elott van az is eleg profi...

Meg nem tudom feltunt-e, de ezen a koncerten eleg eros a dobos, ritmusszekcio...

Viszont a Revolutions,revolutions feldolgozasaban a Jarre hangjat torzito dolog, nem volt olyan jo, az annyira nem tetszett...

A masik erdekes ami meg feltunt az egyik uj szamban Jarre enekel (!) bar itt is torzitjak, de mindenesetre a mikrofonba dudol es ebbol jon ki a melodia resze...

Na egyelore ennyit , udv nektek

Előzmény: Becőke (47)
Gedeon Creative Commons License 2000.01.13 0 0 48
Becőke !
Ez a Jare cucc nagyon érdekelne! De a net elérésem igen gyatra.
Nekem bakeliton van régebbi lemeze:
Oxygen
Equinox
Magnetic field
ZOOLOOC !!
kazettán (rádióból felvett) Randevouz

Ha Téged érdekelnének ezek a korongok, gondolom megoldható lenne az átjátszása, cseréje. Az emil cím alapján egy városban élünk. :)

Becőke Creative Commons License 2000.01.13 0 0 47
Azért nem semmi ez a régi Jarre zene, valahogy mindig sajátmagam jutok eszembe, amint kísérletezgetek különböző hangkeltő eszközökkel :)))))
Hogy létezik, hogy a korai bénázások után pár évre rá olyan profi zenét tudott elkészíteni mint az Oxygene?

Nektek hogy teccenek ezek a régi fölvételek?
Becőke

division by zero Creative Commons License 2000.01.13 0 0 46
mégis megvan :-)
Előzmény: division by zero (45)
division by zero Creative Commons License 2000.01.13 0 0 45
bejutottam, de "1973 - Les Granges Brulées" ez már nem volt ott :-(
Előzmény: LoviGabi (35)
division by zero Creative Commons License 2000.01.12 0 0 44
too many users :-(
ikokai Creative Commons License 2000.01.12 0 0 43
LoviGabi!

Koszi, az volt a gond hogy anonymouskent probalkoztam eloszor, de most mar lejott.

Megegyszer koszi

Előzmény: LoviGabi (41)
Becőke Creative Commons License 2000.01.12 0 0 42
Hello,
azota nekem is sikerult bejutnom (elegge le van terhelve a szerver).
Egyebkent egy valodi kincsesbanya a gep, nagyon orulok neki :))))
B
Előzmény: LoviGabi (41)
LoviGabi Creative Commons License 2000.01.12 0 0 41
Megint én :)

"A helyzet az, hogy jelenleg (fél 2) én se érem el az Áron-t, de írtam már a gazdijának hogy vhova mentse el... elvben még fenn kéne lennie."

Most bejutottam, s jelentem: még mindig fenn vannak...
De ha kell, akkor a másik ajánlatom is él: bevihetem itt Pesten vhova, ha lesz jelentkezô.

LoviGabi

Előzmény: LoviGabi (40)
LoviGabi Creative Commons License 2000.01.12 0 0 40
Sziasztok.

A helyzet az, hogy jelenleg (fél 2) én se érem el az Áron-t, de írtam már a gazdijának hogy vhova mentse el... elvben még fenn kéne lennie.
Ha újra él a szerver, akkor -a legutóbbi álllapot szerint- itt kéne keresni:
ftp: aron.oszk.hu
user: mp3
pass: mp3

Mindjárt a gyökérdir-ben van (eddig legalábbis ott volt) 2 album és az incomingban 1.

Én már leszedtem amúgy (hétfő este 10-től kedd reggel 6-ig virrasztottam érte :)), majd igyekszem vhol elérhetővé tenni.
Az igazi az lenne, ha itt Pesten van vki akihez be tudnék -offline- menni s nagy sávon lóg, pl. egy SCH-s (vagy egyéb koleszos) rendszergazda... :)

LoviGabi

Előzmény: ikokai (38)
Becőke Creative Commons License 2000.01.12 0 0 39
Nekem is elküldhetnéd!
Köszi,
Becőke
ikokai Creative Commons License 2000.01.12 0 0 38
Hello LoviGabi!

Az aron.oszk.hu-rol valoszinuleg letoroltek ezt a harom albumot...
Ha neked megvan kuld mar el nekem valahogy.
Irj legyszi a fenti emailcimre.

kosz

Becőke Creative Commons License 2000.01.12 0 0 37
Hello LoviGabi!

Nagyon erdekelnenek azok a regisegek, be is jutottam az aron szerverre, csak sajnos sehogysem talalom az anyagot. Lehet hogy mar le lett torolve? Ha nem, akkor kerlek ird meg a pontos eleresi utvonalat.

Koszi,
Becoke

ikokai Creative Commons License 2000.01.12 0 0 36
Sziasztok!

Ha valakit erdekel, itt egy hely ahonnan lel lehet tolteni a koncert
real video valtozatat (csekely 52.7 MB az ISDN verzio a 28.8-as verzio "csak" 23.5 MB).
Kicsit ugyan lassu a letoltes de ki lehet birni.
Szoval a cim:

http://www.apollon-project.de/12dots/

udv nektek :)

LoviGabi Creative Commons License 2000.01.11 0 0 35
Sziasztok.
/ezeket már a másik topicban is leírtam.../

Az új albumot én is repesve várom, mert már rég volt az Oxygene7-13 meg a hozzá kapcsolódó turné is (ami a -szép emlékeket hordozó, de mára elveszett- BS-be is ideért anno '97 júliusában. Nekem onnan van egy autogramom is a Mestertől :)

Viszont, akit esetleg _ősrégi_ Jarre albumok érdeklik: most az ftp://aron.oszk.hu-n találhat három darabot is:
1969 - La Cage Erosmachine
1972 - Deserted Palace
1973 - Les Granges Brulées
a minősége nem rossz, de hallás után monónak tűnik :/ De legalább van ez is... (eddig nem is hallottam róluk)

Remélem az európai turné nem fals... el tudnám képzelni a Népstadionba, mint ahogy '93-ban is :))

LoviGabi
p.s.: egyéb ritkaságok érdekelnének... pl. a magyaországi helyszínekről koncertvideók...

Becőke Creative Commons License 2000.01.07 0 0 34
Lezoli!

JMJ hivatalos honlapjan (www.jeanmicheljarre.com) van egy Forum nevezetu dolog (hasonlo ehhez amire mindannyian irunk). Ha meg nem lattad, ajanlom hogy nezd meg, mert tenyleg sok informacio elhangzott mar eddig. Tobbek kozott a hivatalosan megbizott emberke (azt hiszem Daniel Stevens-nek hivjak) is figyeli a forumot es valaszol a kerdesekre.
Ugyanott lehet feliratkozni valami levelezesi listara is, de azt nem tudom hogy milyen.

Becoke.

Előzmény: lezoli (33)
lezoli Creative Commons License 2000.01.07 0 0 33
Nem tudtok veletlenul egy Jarre levlistat, ahol kompetensek a tagok a legfrissegg esemenyek/tortenesek tekinteteben? Szivesen feliratkoznek.
Lezoli
Becőke Creative Commons License 2000.01.06 0 0 32
Éredekes látvány lehet a piramisos koncert piramisok nélkül ;-))
Mindenesetre én is örülnék egy ilyen koncertnek, már olyan régen volt a legutóbbi buli Pesten.....

Becőke
ui: minél többször hallgatom meg a Supermarketst annál jobban tetszik (főleg az első számra gondolok)

Előzmény: gebi (31)
gebi Creative Commons License 2000.01.06 0 0 31
Becoke, kosz a boltos zenet :) Az europai turnerol csak annyit olvastam amennyi azon a belga honlapon van amit lezoli ajanlott egy masik forumban, ott meg csak Franciaorszagon kivul Olaszorszag es Anglia volt megnevezve. Angliaba egy fesztivalra menne, mashol pedig stadion-koncertet adna, a piramisoknal adott koncert mintajara.

G.

division by zero Creative Commons License 2000.01.06 0 0 30
ezer köszönet!
Előzmény: Becőke (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!