Keresés

Részletes keresés

Kumin Ferenc Creative Commons License 2001.07.31 0 0 1115
Megvan a hatodik magyar geocache. Tovabbra is www.geocaching.hu
BadGe Creative Commons License 2001.07.29 0 0 1114
hoho:

A GPS Utility nevű program hasznos átmenet lehet a sok-sok hw és szoftver között. Pl az autoroute által megtervezett utat tudja importálni, aztán pedig át tudja tölteni a GPS-be. Sok web-es útvonaltervezőt is támogat és általában véve nagyon hasznos, ha a meglévő GPS trackjeidet szeretnéd PC-s környezetben kezelni.

itt a cím: http://www.gpsu.co.uk

Ge.

Előzmény: hohoho (1113)
hohoho Creative Commons License 2001.07.29 0 0 1113
Az en otletem egyenlore : az autoroute megtervezi az utvonalat, azutan minden waypointot manualisan bejelolok a mapsource-ben. Ha az ott nem talalhato meg, akkor a koordinatait irom be. Egyebkent az autoroute reszletesebb terkeppel rendelkezik eszrevetelem szerint, mint a metroguide (azonos teruleten). Lehet hogy mert ujabb? Hogyan lehet frissiteni a metroguide-ot? A garmin honlapjan van valami unlock kod, az mi? Ha nem lehet frissiteni, az eleg gaz, hiszen megvaltozhat par ev alatt sok minden.
Ha a fugawi nem rendelkezik autoroute-al, akkor szerintem azzal sem kerulok elorebb, foleg ha a terkepe gyengebb.
Mikor lesz elerheto a magyar terkep emap uj szoftveren futo verzioja?
Hoho
Előzmény: sui (1112)
sui Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1112
Sajnos sehogy!
Az MS Aoutoroute x nem alaklmas adatkommunikációra semmilyen GPS-el, csak az NMEA adatok fogadását támogatja és ez alapján képes térképes megjelenítésre.
Térképes szoftver és adatkommunikáció együttes megvalósítására ajánlom a Fugawi 3 szoftvert, ami ugyan automatikus útvonal tervezést és optimalizálást nem tud végezni, de már a termék árában egy igen részletes, vektoros(!) Európa autós térképet (adatbázissal) tartalmaz, amely akár utca szintűre is bővíthető.
Ára: br. 44.900,- Ft
Előzmény: hohoho (1111)
hohoho Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1111
Sziasztok!

Hogyan lehet legkonnyebben "atvarazsolni" a microsoft autoroute express-el megtervezett utat garmin emap-ra, vagy mapsource-be?

Hoho

Előzmény: czy (1109)
BadGe Creative Commons License 2001.07.26 0 0 1110
Aki nem ismerné, az nézze meg a következő oldalt. (egy kicsit másképpen) ez a GPS fórum tükörképe. Saját szellemeink írják itt la azt amit gondolnak, teljesen nyíltan...

Ge.

GPS FORUM

czy Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1109
"Csak a Street Pilot és a Street Pilot Color Map készülékek alkalmasak arra, hogy a térképi alapokat felhasználva ne légvonalba, hanem ponttól-pontig, az úton jelöljék ki az útvonalat, de ezek is saját szoftverből végzik el ezt a folyamatot "

ÉS ez sem egy kéjhömpöly, mert minden kanyart magadnak kell kifundálni :-(

Előzmény: sui (1107)
Kumin Ferenc Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1108
VGyuri!

Remek, hogy keszen van a ladika. Varom a koordinatakat es a leirast, amint elrejtetted. A legjobb valamifele kompromisszumos helyet talalni a ladanak. Nem szerencses, ha surun raakadnak olyanok, akik nem vesznek reszt a buliban, viszont az is cel, hogy a jatekosok azert megtalaljak. Ezert nem jo, hogyha olyan jelzessel rakod ki, amit turistak tomkelege eszrevesz. Ezzel egyutt lehet frekventalt kornyeken, de az utolso 10-50 m mar ritkan jart, fas-bokros, sok alcat tartogato kornyek kell, hogy legyen. Mindenkepp ajanlom a www.geocaching.hu-rol letoltheto sablonszoveg elhelyezeset (amilyen gyik vagyok, ezen a hetvegen elfelejtettem a legujabb, immar otodik ladikaba rakni, de remelem az elso harcos - keresemnek megfeleloen - belerak egyet). Ez a szoveg talan megerteti az ertelmesebb fajta veletlen megtalaloval, hogy ne rontsa el a jatekot, es hogy hagyja beken a ladat.
Hajra geocaching! Mar ot lada van! (a legujabb a Balatonnal)

Előzmény: Vgyuri (1103)
sui Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1107
A Mapsource CD-k nem alkalmasak a klasszikus értelembe vett útvonal tervezésre/optimalizálásra.
Csak légvonalban képes, ponttól-pontig kijelölni az utat az egyes útpontok között. Ha ennél részletesebben kellene megtervezni az utat, akkor bizony sok-sok pontot kell felvenni.

Csak a Street Pilot és a Street Pilot Color Map készülékek alkalmasak arra, hogy a térképi alapokat felhasználva ne légvonalba, hanem ponttól-pontig, az úton jelöljék ki az útvonalat, de ezek is saját szoftverből végzik el ezt a folyamatot (oiptimalizálás itt sincs!) és nem a Mapsource prg. segítségével. Itt esetleg a pontok felvételével lehet gyorsítani a folyamatot.
SAJNOS EZ VAN!!!

Előzmény: Timberland (1106)
Timberland Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1106
Üdv!

Tudna valaki abban segíteni -hogy remélem az én sötétségem miatt nem megy a dolog- szóval miért van az hogy sem a map source cd-n sem a kis gps készülékemen (etrex Vista-ról van szó) nem tudom azt megcsinálni hogy ha kijelölök egy pontot és onnan el akarok jutni egy másik városba vagy pontra akkor az a franc nekem ne egy átlós vonalat huzzon ami ha repülövel megyek biztos a legrövidebb út hanem a terképi adatbázisán jelölje ki azt az utat ami a legrövidebb vagy leggyorsabb stb hiszen én mit tudok kezdeni egy "toronyiránti" vonallal...! Ha jól tudom a Map source cd-ket autósoknak találták ki és nem olyan túristának ,aki mondjuk toronyiránt tud, akar eljutni mindenhová! Remélem hogy tényleg az én tudatlanságom miatt nem tudom rávenni a programot meg a készüléket hogy nekem "útvonalat tervezzen" és nem arról van szó hogy túl nagy lenne az igényem…!

Előre is köszi!

- Timber -

burvinyek Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1105
VGyuri

amikor felkerül a ládikád koordinátája a honlapra,(www.geocaching.hu ) mellékelhetsz egy ismertető levelet, ebben adhatsz infokat a keresőknek, hogyan találhatják meg, ha gázos helyen van...

tec1 Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1104
Sziasztok!

Nem tudna valaki a jövő hétre kölcsönözni egy GPS-t számítógépes kábellel? A típusa majdnem mindegy mert csak az általa kiadott pozícióra van szükségem egy autoroute programhoz. Eddig egy Garmin Emap-ot kértem kölcsön egy haveromtól, de most sajnos külföldön van.
Nem ingyen kérem a dolgot, hajlandó vagyok a teljes értékét letétként odaadni, csak venni nem tudok most mert éppen építkezem!

tec1

Ui.:Levél jöhet magánba is!

Vgyuri Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1103
Már készen van a ládika, csak azt nem tudom, hova tegyem. Frekventált idegenforgalmi helyre, ahonnan előbb-utóbb valaki teljesen szabálytalanul elviszi, vagy pl. a Nagyerdő sűrüjébe, ahol 1 méteres hibával sem találja meg senki. Nem szoktak a láda közelébe valami 2-3 méterről már látható jelzést tenni, hogy szegény keresőt ne marja össze a csalán?
Előzmény: burvinyek (1102)
burvinyek Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1102
BadGe

Macska megkerülésnek örülök...ezek szerint ő nem a radiátorban üldögélt...:)) vagy csak nem látszik rajta, mert alapban fekete?:)))

A SUI halbűzös dobozának cikizése helyett, tessék inkább elrejteni egy pár ládikát országjárás közben..:))

BadGe Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1101
Végre megkerült a macskánk. Ugyan eltünéséről nem számoltam be, de halálhíréről biztosan értesültetek volna. Ez egy sziámi harci macska, amit az is bizonyít hogy túlélte a 3 napnyi szabad élet megpróbáltatásait. Akkor tűnt el egyébként amikor annyira dörgött az ég és a villámok a földig értek. Szerencsére nem lett annyira koszos mint Burvinyek macsesza, de azért valami por érződik a bundáján. Kicsit most ugyan nem szereti az embereket, de a vacsora után már azért dorombolt is.

és hogy ennek mi köze a gps-hez, meg a térképekhez? Éppen az öcsémnek vittem le valami feldolgozásra váró térképet, miközben a macs kisurrant az ajtón, amit aztán csak reggel vettek észre az illetékesek.

A lenti halról meg az jut eszembe, hogy lehet, hoyg a halszagra vetődött vissza...

Ge.

mi az mindenki nyaral?

Előzmény: BadGe (1100)
BadGe Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1100
Jah, SUI biztosan a Tisza meg valami kis patak között horgászott és eldugta egy hal fejét, meg a beleszakadt horgot. A Hal azért van, hogy a kezdőknek segítsen, a GPS 20m-es tévedése miatt. A szag biztosan odavezet. :)))

Ge.

Előzmény: burvinyek (1099)
burvinyek Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1099
Már 4 ládika van, SUI-t dicséri az egyik :)))

HAJRÁ !

www.geocaching.hu

BadGe Creative Commons License 2001.07.18 0 0 1098
Mindenkit várok szeretettel a www.aeromap.hu oldalon. az észrevételeket meg ide, hadd duzzadjon. ámbár a fórum kezd egy kicsit szétszaladni, asszem cölibátust fogadok, már ami a fórum/web content és trükkök vegyítését illeti.
Ge.
Kumin Ferenc Creative Commons License 2001.07.17 0 0 1097
Bocs, lemaradt egy idezojel! Szoval,reszletek a www.geocaching.hu oldalon. Jo lenne, ha minel tobb ladikat rejtenenek el azok, akiknek van GPS-uk (mert praktikusan ez csak igy megy), mivel a jelenlegi ketto darabnal mar jartam, es szivesen vadasznek ujabbakra! Hajra!
Kumin Ferenc Creative Commons License 2001.07.17 0 0 1096
Uraim! Elnezest, hogy csak igy, ismeretlenul, de elindult a geocaching, azaz a GPS-es kincsvadaszat Magyarorszagon is. Reszletek a
Vgyuri Creative Commons License 2001.07.16 0 0 1095
Az ennalam levo modem-part a Vicont Kft. csinalta, es az alapvaltozat azzal a baudrate-tel dolgozik, amivel a jel jon. De mivel az elso felhasznalonak GPS III masinaja volt, amit nem lehetett atallitani, csinalt Opitz Nandi (a Vicont Kft fönöke) egy olyan beépitett programot az ado-modem processzorába, amelyik 4800-ról 1200-ra lassitja, kizarolag az RMC mondatokat, mert abban van pozicio, sebesseg es mozgasi irany. Na aki ezt meg tudja csinalni, az szerintem egyeb gazsagokra is kepes. Amugy ez a modem is a fulhallgato-mikrofon kibemeneteket kapkodja el a kezi radiokbol, de vannak inteligensebb valtozatok is, amik figyelik, hogy mikor van csend, meg a kuldest a kezi adogomb felengedesehez kotik stb. Tovabba van radiotelefonos es kettos rendeltetesu valtozat is, nyilvan egyre dragabban. Opitz Nandit a (30)9718-703 telefonon éred el.
Előzmény: rugo- (1092)
rugo- Creative Commons License 2001.07.16 0 0 1094
Hali BadGe, akkor reméljük hogy úgy is lesz a dolog....(Az elöbbit is ilyenre akartam, de egy kicsit elcsesztem...:-()
Előzmény: BadGe (1090)
rugo- Creative Commons License 2001.07.16 0 0 1093
Kösz, reméljük úgy lesz...

rugo- Creative Commons License 2001.07.16 0 0 1092
Vgyuri,
köszi az infot.
Az a rádios MODEM érdekelne, tudsz valami közelebbit róla mesélni...
(Pont ezt akarom csinálni, rádion átküldeni a pozicio adatokat, de alapsavi MODEM IC-t csak oylat találtam ami max 1200 bps-el ketyeg, az en GPS-em meg 4800 alatt nem hajlando kiadni magábol a jeleket....:-()
(A radioba nem akarok belenyulni, igy max a mic. bemenetet meg a fejhalgató kimenetet támadhatom- ezért kell az alapsávi MODEM)

rugo

Előzmény: Vgyuri (1091)
Vgyuri Creative Commons License 2001.07.16 0 0 1091
BadGe:

Ez a mozi micsoda? Igen furán viselkedik, ahogy a telejes képernyőn megy a hozzászólásokat elválasztó gerendák alatt is(vagy ez csak a látszat, mert két ablakban ugyanaz a film megy?) Csak nem animáltad meg a "Legnagyobb repülős élményem" topicon közzétett a (behavazott novemberi) debreceni repülőtérről közzétett képemet?

Rugó:

A fekete karosszériás Garmin GPS-ek idomítása terén szerzett tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy elvileg az NMEA üzemmódra kapcsolás (hülyebiztonsági okokból)fixen beállítja a 4800 baudot. Va ott baudrate állítás, de az csak a beépített RTCM vétel céljára állítható, mert a masina képes valamilyen (valószinűleg csak az USA-ban létező) földi korrekciós adóhálózat jeleinek dekódolására, sőt még szkennelni is tudja őket.

Ehez képest, valószínűleg programozói gondatlanság folytán az általam ismertek közül kizárólag, a GPS12-ben (a 12XL-ben nem) benne maradt a baudrate állítási lehetőség az NMEA kimenethez is. Ezt használom, amikor a GPS jelet rádiós modemmel küldöm le a ballonkosárból a kisérő kocsiba 1200 baudnál. Most már kiváncsiságból meg fogom nézni, hogy kevesebbel is megy-e.

Az OEM paneleknek illik programozhatónak lenni baudrate ügyben, mert nem tudhatják, milyen lesz az atviteli eszköz.

Ha valkinek van GPS45-öse, megnézhetné, lehet-e azon is programozni a baudrate-t, mert az a GPS12 legközelebbi rokona, nem a 12XL

BadGe Creative Commons License 2001.07.15 0 0 1090
szóval mennie kell, én úgy gondolom...

Ge.
Előzmény: BadGe (1089)
BadGe Creative Commons License 2001.07.15 0 0 1089
width=250
height=160 scrollamount=1 scrolldelay=20
onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>

Szerintem a 4800 alatti sebességeknek is minden további nélkül menni kell, de majd igyekszem kipróbálni...

Előzmény: rugo- (1088)
rugo- Creative Commons License 2001.07.14 0 0 1088
Kösz BadGe,

de működik is 4800 alatt? Kérdezem azért mert én uBlox OEM modult használok. Ezen is elvileg 1200-tól megy fölfele, de ha 4800-nál alacsonyabbat állítok (NMEA) akkor meg se nyikkan...

Megtennéd hogy kipróbálod?

rugo

Előzmény: BadGe (1086)
BadGe Creative Commons License 2001.07.14 0 0 1087
mindenkinek ajánlom figyelmébe a www.telebox.hu oldalt, ahol a mobil kommunikáció, a kéziszámítógépek és a műholdas eszközök világába vezetnek be bennünket a szerkesztők.

Ge.

BadGe Creative Commons License 2001.07.14 0 0 1086
OEM panelek esetén a sebesség 300 baudtól 19200 baudig változtatható. Nézz rá a garmin oldalaira, azon belül az OEM lapkákra, nagyon korrekt műszaki/szoftver leírás van hozzájuk.
Ge.
Előzmény: rugo- (1085)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!