Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Van rá karbim. Egy Husi 40-es fűrész karbija. De még mindig nem bütyültem rá, mert nem annyira egyszerű. Kell egy furat a forgattyúsházra, ami a Walbro benzinpumpáját működteti. Egyébként állítólag 50 ccm, és elvileg 2.8 LE. Viszont fekvőhengeres, és visszacsapó szelep van a karbi előtt . Meg felső tankos. Szerintem majd télen lesz bütyülve. Most szétütöttem a kalapácsos szárzúzómat, ráadásul még csak most lett kész az előzőleg szétütött függőleges tengelyű szárzúzó csapágyháza. Ezeket kell először összelapátolni .
Hogy van-e ebben a gépben kuplung, azt te udod majd megmondani, hajlított szárú szegélynyíróknál előfordul a kuplung hiánya....
Egyébként nem a kuplunggal van a gond, hanem, hogy a szárban, mivel hajlított, nem merev tengely van, hanem egy spirál, namost ez nem arról híres, hogy torelálná a merev acél kés álltal átadott erőhatásokat....., ennek talán akkor lenne értelme, a szár vége és a vágófej között lenne egy kuplung, de ez eléggé kivitelezhetetlen....
Mindenesetre, nagyon vigyázz, hogy a kést ne akaszd meg semmiben....
Nem tudom Gypsy meg van-e még az a Tarus kínai kaszád amin az az úszóházas karbi volt? Na nem tudom már hány ccm-s változat volt neked de a lényeg hogy elvileg passzol rá a REALM fűrészek karbija. Persze értelem szerűen ha 45 ccm-s akkor 45-öshöz való ha meg 52 ccm-s akkor annak a karbija a jó hozzá, de ha nagyon utálod azt a kínai gagyit nyugodtan nekem adhatod. :)))))))))))))))))))))))))))
No, megvettem a kávédarálót (a csömöri Auc...n -ban volt még). Annyi a változás, hogy BF 26 -nak hívják, de ugyanaz a cseh cég gyártja. Tényleg 3 év garival adják, ez azért erősen befolyásolt. Van hozzá damil és 3 ágú fém tárcsa is. 1 lóerő. Tegnap este beröffentettem, és (persze nekem még nem volt a kezemben ilyen szerszám) azért elég korrektnek tűnik. Azt hiszem, hogy az anyósra (mármint a telkére) jó lesz. :)))
Naja. Egy jó kis négyütemű, az má vmi. Mint a fűnyíróknál. Régen volt a csúnyagonoszszennyező kétütemű. Tolták nyakra-főre árkon-bokron. Most meg a kertész szögmérővel megy füvet nyírni, nehogy megsüljön olaj nélkül a technika :-))))))))
Janikám! Nem neked kéne szétcsapatni a fűvel együtt a lehullott cefrét, hanem egy AL-KOs suttyót kellene betolnod a szakmunkára, azután te meg cserében elporolnád a Dolmányát.
És azon még nem gondolkodtál, hogy egyszer pl összeszedni a féltéglát, meg a kavicsot, a hullott gyűmölcs meg direkt jó, feltéve, hogy nem kókuszdió. 5-10 alkalommal levágva nem lehet az olyan vészes gaz .
Ha térdig érő paréd van , mondjuk van 1000m2-nyi, vegyál inkább bármilyen fűkaszát, mert az késes meló sokszor és az nem szerelhető szegélynyíróra, erre a kép szerint igen, de akkor meg bírni nem biztos ,hogy fogja!
Persze tudom én hogy szereted te a véres dolgokat.... a múltkor is a az kép amit felraktál rajta a mesztelen nő amint a pinájába vág egy láncfűrész a vezető orrával........
Érdekes egy masina, szegélynyíróra nem lehet általában kést szerelni, szerintem valószínű valami kínai motor van belerakva, de legalább 1 lóerős. Szerintem KIS területre kertesházba bármelyik,így ez is megfelelhet kíméletes használat mellett, de ezt a típust senki nem fogja konkrétan ismerni. Árba nem szabad szegélynyíróért többet adni, az Mtd 600-asat, aminek állítólag strapabíró motorja van is ennyiért osztják akciósan.
Fát nem akarok vele vágni, csak mondjuk térdig érő gazt egy évben 5 - 10 alkalommal. A fűnyírót már alig lehet végigtolni az anyós kertjében, és tele van féltéglával, kaviccsal, meg lehullott gyümölccsel, ami a fűnyírónak nem tetszik igazán. Tudnám ezt használni ott? Ismered a cuccot?
Tudom, hogy nem is lehet egy fórumban említeni a nagyokkal, de hátha van valami tapasztalat vele...