Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Szerencséd volt hogy a gépeket nem vitték el, vannak akik visznek mindent, ami mozdítható, rendőr ismerősom mondta, hogy volt egyesete, amikor egy kocsit egy papírzsebis doboz miatt törtek fel.
És volt, hogy vki több mint két millát otthagyott az ülésen egy borítékban, de aznap bebukta a pénzét....
Ebben a rohadt országban a legnagyobb veszély nem az a kerti gépeknek, hogy tönkremennek, hanem hogy ellopják őket, ezért is kell meggondolni, hogy mennyi pénzt költ a gépparkra az ember.
Én is szívesen vennék honda hrx-et, de egy 50ezres kawás mtd-t sokkal könnyebben pótolok ha kell, az biztos, hogy szívrohamot kapnék ha egy több százezres gépet elemelnének töllem.
most törték be a kocsim ablakát és vitték el a tárcámat de csak papirjaim meg a forgalmi zöldkártya bankkártya volt benne pénz nem. bezzeg hátulról a fűkasza sövényvágó nem kellett. Minden tolvaj ott rohadjon meg ahol van.
Megjött ma a 755 master. Örülök hogy nem a hitachit vettem meg mert joval állatabbul néz ki, és ha még az ember beinditja na az a nem semmi. Olyan nyers erő van ebben a gépben hogy az fs350 nyüszítve bújna el előle ha még meglenne :))) Mégegyszer köszönöm mindenki tanácsait a gépvételhez. Ja és 151 volt postával együtt a krinortól úgy hogy tegnap rendeltem meg és fizettem ki.
Hát nem pár milli. Egyikkel egy tuskót (kivágott cseresznyefa kb 40 cm átm helyén maradt tuskóját), a másikkal és a harmadikkal meg egy szikla darabot .
Van rá karbim. Egy Husi 40-es fűrész karbija. De még mindig nem bütyültem rá, mert nem annyira egyszerű. Kell egy furat a forgattyúsházra, ami a Walbro benzinpumpáját működteti. Egyébként állítólag 50 ccm, és elvileg 2.8 LE. Viszont fekvőhengeres, és visszacsapó szelep van a karbi előtt . Meg felső tankos. Szerintem majd télen lesz bütyülve. Most szétütöttem a kalapácsos szárzúzómat, ráadásul még csak most lett kész az előzőleg szétütött függőleges tengelyű szárzúzó csapágyháza. Ezeket kell először összelapátolni .
Hogy van-e ebben a gépben kuplung, azt te udod majd megmondani, hajlított szárú szegélynyíróknál előfordul a kuplung hiánya....
Egyébként nem a kuplunggal van a gond, hanem, hogy a szárban, mivel hajlított, nem merev tengely van, hanem egy spirál, namost ez nem arról híres, hogy torelálná a merev acél kés álltal átadott erőhatásokat....., ennek talán akkor lenne értelme, a szár vége és a vágófej között lenne egy kuplung, de ez eléggé kivitelezhetetlen....
Mindenesetre, nagyon vigyázz, hogy a kést ne akaszd meg semmiben....
Nem tudom Gypsy meg van-e még az a Tarus kínai kaszád amin az az úszóházas karbi volt? Na nem tudom már hány ccm-s változat volt neked de a lényeg hogy elvileg passzol rá a REALM fűrészek karbija. Persze értelem szerűen ha 45 ccm-s akkor 45-öshöz való ha meg 52 ccm-s akkor annak a karbija a jó hozzá, de ha nagyon utálod azt a kínai gagyit nyugodtan nekem adhatod. :)))))))))))))))))))))))))))
No, megvettem a kávédarálót (a csömöri Auc...n -ban volt még). Annyi a változás, hogy BF 26 -nak hívják, de ugyanaz a cseh cég gyártja. Tényleg 3 év garival adják, ez azért erősen befolyásolt. Van hozzá damil és 3 ágú fém tárcsa is. 1 lóerő. Tegnap este beröffentettem, és (persze nekem még nem volt a kezemben ilyen szerszám) azért elég korrektnek tűnik. Azt hiszem, hogy az anyósra (mármint a telkére) jó lesz. :)))
Naja. Egy jó kis négyütemű, az má vmi. Mint a fűnyíróknál. Régen volt a csúnyagonoszszennyező kétütemű. Tolták nyakra-főre árkon-bokron. Most meg a kertész szögmérővel megy füvet nyírni, nehogy megsüljön olaj nélkül a technika :-))))))))
Janikám! Nem neked kéne szétcsapatni a fűvel együtt a lehullott cefrét, hanem egy AL-KOs suttyót kellene betolnod a szakmunkára, azután te meg cserében elporolnád a Dolmányát.
És azon még nem gondolkodtál, hogy egyszer pl összeszedni a féltéglát, meg a kavicsot, a hullott gyűmölcs meg direkt jó, feltéve, hogy nem kókuszdió. 5-10 alkalommal levágva nem lehet az olyan vészes gaz .