Én a múlt héten vettem át a Thaliát. Fogyasztásról még semmi infó, miután kijöttem a kereskedőtől teletankoltam. Következő tankolásnál kiderül. Ami a bejáratást illeti, a kereskedő (explicit kérdés nélkül) azt mondta, hogy nem kell bejáratni, ezeket a motorokat bejáratják. A kézikönyvben (a Thaliáé még nem készült el, ezért a Clioét adták) azt írják, hogy az első 1000 km-en ne nagyon pörgessük túl a motort. 3000 km-ről szó sincs. Amúgy tetszik a kocsi, csendes, precíz és baromi kényelmes.
Mar irtam 1000x, de biztos nem hiszel nekem. :-)
Ugyanaz a moci van a Clioban es a Thaliaban. Pont. Tomeg, legellenallas stb szinten gyak. ugyanaz, tehat fogyasztas szinten ua., csak a vezetesi stiluson mulik. Teny, hogy a Thaliat nem aruljak 1.2-es motorral, de szvsz boven megeri az 1.4 16v-s motorral venni (98LE!!! vs 60, 10.5sec/100km/h vs 15sec!!!, 186km/h!!! vs 160 stb.) a fogyasztas meg a labadtol fugg! En 7 literbol kijovok az 1.6-os 107LE-s Cliommal.
Üdv!
Megkérdeztem a kereskedőt is, nála a Thalia 8,5 a fogyasztása, de egy másiknál 7,5.
A Clio 5,8-8,5 között fogyasztott, attól függően hogy ki vezette.
Tényleg nagyban függ a vezetési stilustól.
Én Thalia-t szeretnék venni, de a Clio 1.2-es is felmerült a fogyasztás miatt (kisváros, max. 500 km/hó csak helyben).
Motor bejáratással kapcsolatban: megint csak a kereskedőre tudok hivatkozni, szerinte egy új kocsival kell kb. 3000 km-t menni, hogy a motor, csapágyak, stb. bejáródjanak ill. a vezető megszokja az új kocsival a vezetést, vezetési stilust, főleg ha egy más, vagy régebbi márkából ül át.
Szombati tankolás: 7.3 l/100 km (hideg motor, reggel rövid utak)
Én is úgy tudom, hogy a 16 szelepes motorok kevesebbet fogyasztanak mint a 8 szelepesek.
Én a 16V-t venném. ;))
Minden autóra igaz, hogy a vezetési stílustól nagyban függ a fogyasztás. Főleg ilyen viszonylag kis motoroknál. Papíron majdnem uannyi a két 1.4-es motor fogyasztása, a 16 szelepes picit kevesebb, de gyak. uannyi (5.6/8.8/6.8 vs 5.2/8.8/6.5 orszút/város/vegyes). S tényleg leginkább azon múlik, hogy vezetik őket. Az én Cliom legutóbb is 6.6-ot fogyasztott (vegyes úton, 1.6-os motorral), tehát tényleg ki lehet jönni elvileg 6.5-ből...
Mellesleg nekem a kereskedő azt mondta, amikor elhoztam tőle az autót, hogy készüljek fel 10 literes fogyasztásra. Szerinte kb. 400-500 km-t lehet menni egy tank benzinnel, én 630-650-et szoktam menni 43 literrel. Mit csinálok rosszul? :-)))
S igen, uaz a motor van a Clioban és a Thaliaban.
TR
Egy amatör új Thalia tulaj mondta, igaz én se értek jobban hozzá.
Ahogy olvasom neked Clio 1.4 16V van és 8 liternél nem fogyasztott többet.
A Thalia-ba nem u.az a motor van?
Melyik fogyaszt többet a 1.4 8V vagy 1.4 16V motor.
A Clio 1.2 mennyit eszik?
Most akarok Thalia-t venni és az egyik kritériumom az alacsony fogyasztás, hiszen csak városban akarom használni. A kereskedő azt mondja, hogy nem fog 6,2-6,5-nél többet fogyasztani (1.4 8V)
Az autó2-n olvastam, hogy a Thalia-nál a fogyasztás nagyban függ a vezetési stilustól.
Ezt mit jelent?
Nekem most is "ugyanannyit" fogyaszt mint az első párszáz km-en. :))))
Ezt a "bejáratós a motor" dolgot fogyasztás szempontjából pedig nem értem. Az előző autóm sem fogyasztott többet a bejáratás alatt.
Üdv!
3000 km körül majd csökken a fogyasztás. "Be kell járódni a motornak". Ezt kereskedőtől hallottam.
Egy barátomnak van Thalia-ja kb 1 hónapja, neki 9 liter a fogyi.
Szia!
Nekem 6.7L/100km, Clio II 1.6 16v. Az a 10 liter kicsit soknak tűnik...
Vezetési stílus?!? :-) Nekem sem esne nehezemre másfélszer ennyit megitatni az autóval.
Üdv, Gábor
Üdv Minden Rt-snek!
Én a hó végén megyek megrendelni.
Hulahopp55: kicsit sok a fogyasztása? Mennyi kb.?
Már egy barátomnak van, kb 3 hete. Meg van elégedve vele, még a nejének is odadja vezetni.
Szerintem az összeszerelés minősége elég jó az ajtógombokank kivágott luk viszont elég randa tök sorjás. Egyébként ez egy 8 szelepes modell de egy 2literes kocsi után sem tűnik túl gyengének. A beépített rádiónak elég gyenge a hangminősége 90000-ért. 150-et könnyedén megy de már egy kicsit hangos. kanyarban egy kicsit könnyen kezd sodródni de kezelhető.
Akkor érkezik meg. (Ha nem jön közbe semmi.) Utána még a papírmunka miazmás...
Nekem napra pontosan akkor jött le a futószalagról, érkezett Bécsbe, amikorra ígérték, a kereskedőhöz pedig 2 nappal hamarabb. Ha a papírmunka is annyi lesz, amennyit ígértek, akkor jövő hétfőn elhozhatom! :-))
Nekem is lenne egy kerdesem. A datum, amit a kereskedesben megadnak szallitasi datumnak, az az auto atadasara vonatkozik, vagy csak akkor erkezik meg az auto a kereskedesbe es meg utanna arra jon a papirmunka, forgalomba allitas, vizsga, miegymas?
Mikor rendelted meg, hogy ilyen hamar megérkezett? Én január 25. körül és csak április 16-ra igérték, a foglaláson viszont április vége volt feltüntetve.
Milyen motor van benne, 8 vagy 16 szelepes?
Az összeszerelés minőségével, hogy vagy megelégedve?
Úgy néz ki, hogy már ma sem fog megérkezni a forgalmim az Okmányirodából :-((.
A fekete metál nekem is a kedvencem lenne - frissen mosva és polírozva a legszebb szín- de kénytelen voltam önkritikát gyakorolni és beismerni, hogy túl lusta vagyok állandóan az autót glancolni. Piszkosan meg nagyon igénytelenül és csúnyán tud kinézni.
Ha már nem jött meg az autóm szeretném kihasználni az időt egy kis okosodásra. Szerintetek mire kell odafigyelni egy új autó átvételénél? Ti miket ellenőriztetek, vizsgáltatok meg amikor eljött a nagy nap? Nem szeretnék a nagy eufóriában valami lényeges felett átsiklani.
A fekete pont az a szín, ami nagyon tetszik (talán a legjobban), de mégsem vennék fekete autót. Pont a koszolódás miatt, és nyáron is jobban felmelegszik mint a világosabb verdák.
Okmányiroda tényleg gáz. Amióta átvették az ügyintézést a rendőrségtől + egy hét. :(((
Ha megvan a kocsi, írj (ill. gyere át) a Clio 16V topic-ba ! ;))