Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ez igaz (félig). Elég sok olyan Einhellről tudok, aminek szétment a szöghajtása. Miután már egyszer láttam profi kaszát, így az összes szomszéd, meg ismerős vmiért azt hiszi, a kapura ki van írva, hogy kisgépszervíz. Az összes hulladékot ide hordják. És Einhellek jöttek sorban, és pont szöghajtás bajjal . A másik fele: Nagypapám a "boldog békeidőkben" vett egy garnitúra solingeni profi henteskést. A feleségem azzal darabolja a húst. Pedig van itthon Dick kés, Fiskars, Marttini. Gondolod, hogy a nagyfater lakatos és kovács létére rosszul tette ? Elvégre kapott volna biliacélból egy nagy pusziért is vmi gagyit . Még ha hentes lett volna ...
Szerintem annál jobb következtetésre úgyse jutunk, minthogy hobbimunkára jó a hobbigép, iparira meg az ipari, iparba kár venni einhellt, kertbe meg profit. Nem kétlem, hogy jók a 400-asaid ,de nem csak az ipari kaszálásból áll a világ.
nekünk is van otthon egy használton kívüli kút, jelenleg locsolásra van használva. régen arról ment a ház vízellátása, emlékszem rá még gyerekkoromban. filóztam rajta hogy jó lenne újra hasznosítani, de állítólag már nem olyan minőségű hogy inni is lehessen belőle.
Én meg el tudom mondani, ha akarod fillérre, hogy mennyibe kerül az ÖTÖDIK éves FS400 fenntartása profi melóban, általad henteseknek nevezett rosszarcúak kezelésében. Erősen meglepődnél .
Valamiért eszembe sem jutott, hogy a vállhevedert szorosabbra húzzam. Első pár percben mindig olyan könnyűnek tűnt a gép, hogy simán tartottam kézben. Mire végeztem, nem birtam kinyújtani a karjaimat :-)
Hát igen, az állítható hevedernek oltári előnyei vannak. A HQ hevederét úgy is be tudom állítani, hogy a motor már a lapockám mögött van, és a hónom alatt nyúl előre. Így a súly továbbra is a hevederen van. Nincs is gondom 5 óra folyamatos meló után sem.
Ebben is van igazság. De Jani a Solo-t is tönkrevágta egy nap alatt! : )))) Neki csak a Stihl elég robosztus ahoz, hogy egy méternél többet tudjon kaszálni! : )
Persze ez így van de remélem Janinak garanciálisan kicserélték vagy kijavították vagy valami......
Na igen hétvégi szőlőben, nyaralóban PB gázpalackot, Stihl fűrészt/kaszát, egyéb márkás kerti gépet, kapálógépet, szóval ami drága és könnyen lába nő, nem szabad tartani, persze tudom vannak akik erre azt mondják hogy de ő nekik nincs lehetőségük hazavinni, meg nem is akarják, erre én meg azt mondom hogy ne aggódjanak majd a betörő meg a rabló megoldja a szállítást, ráadásul ha egyszer ő el viszi, nekik többet nem lesz rá gondjuk. Persze mondjuk megértem hogy egy kapálógépet, pláne mikor beáll a szezon nem akarnak minden alkalommal hazacibálni, de akkor meg szezonba ki kell költözni és ott lenni, utána meg szezon után szépen hazavinni a gépet. Ha látják hogy valaki minden nap ott tartozkodik, még ha munkába jár akkor is már csökken az eséy hogy betörjenek hozzá. Persze kifigyelhetik satöbbi, de pl. az is segít ha több lépcsős a bejutás plusz a hozzáférés a gépekhez, pl. ha nem elég feltörni a házat de a fészer ajtaja is ahol a gépek vannak több ponton zárható lehetőleg lemez fém ajtó, ha mást nem de legalább megnöveljük a betörő ottartózkodási idejét, és így az esélyt hogy megzavarják.
Ha nem túl meredek, akkor hosszában, ha van rá mód, ne késsel, hanem damillal, és a csigák/békák/bármi ellen védőszemüveggel vagy ráccsal (a damilhoz/késhez tedd fel a védőt, akkor is, ha utálod). Akkor túl meredek a hosszában vágáshoz, ha már le kell térdelned a rézsű felőli oldalt a függőlegesen maradáshoz. Ekkor érdemesebb először alulról felnyúlva vágni, majd felülről lelógatva, ám ha ehhez túl széles, akkor alulról felfelé haladva. Azért ajánlom ezt, mert így a legkisebb esélyed arra, hogy ha vágás közben lecsúszol vagy leesel, beleess a vágófejbe.
Én már többször is hosszában estem neki, de igy gyakorlatilag a vállhevedert nem lehet használni, hanem szinte egy kézben kell tartani a masinát. Ebből lett a vizhólyag, majd durva seb. Mondjuk annyi a szerencse, hogy elforgatható a fej (ugye, ugye, a szétszedhető szár!), de igy is bazi fárasztó, s gyakori a talajlazitás.
Ezért gondoltam, van esetleg vmi gyakorlati okosság, ami hatékony, ember- és fűbarát.
Gondolom ő sem hazudott, amikor leírta az einhell kaszáról a tapasztalatait, szóval ezt is bele kell kalkulálni, hogy a kínai gépeknél igen nagy a minőségi szórás, a márkás gépeknél is előfordul gyári hiba, de jóval kissebb számban.....
A drágább-minőségibb gépeknél meg a lopás kockázatát kell figyelembe venni :-)
Tavasszal az Aldi-ban is volt tök ugyanez a gép csak nem kékben hanem zöldben a Gardenline Aldi-s márkanév alatt, árultak még pótdamilfejet ami einhellhez is passzol meglepő módon.
45-ért tényleg kicsit sok, de 34 ért árulják hónapok óta az Auschan- bAN . Nem mondom, hogy nincs jobb és tartósabb, de hobbigépként símán bírja évekig és 50ezer a különbség !
Evvel így pont ne tudok egyetérteni, a 2-3 évig gyilkolt Stihl pont egy pénztemető lesz és pillanatok alatt 100-ba kerül, kertes házba meg az einhell nem 3 évet bír ki, jóval többet.
Igen ez az OLEO-Mac Sparta 370T tényleg elég jó áron van annak akinek van 2X45 000 Ft-ja persze tény hogy megérheti gyüjteni rá, visszatérve a tárgyra Momika esetében nincs gond mert a mostani Einhell-e megmenthető, aztán majd gyűjt egy ilyen OLEO-ra később.
Szerintem Bab1 sem hazudi, de Pintérjani sem, Janinak elég hamar elszállt az einhell kaszája, szóval szerintem amikor ilyen gépről beszélünk, arról, hogy kb. mire használható-ajánlható, tegyük hozzá, hogy irdatlan szórás van a minőségben, szó szerint lutri, hogy milyen gépet vesz az ember....
Lehet venni, oleo, maruyama solo, stb. márkákból 80-100ezer között, mind minőségben, mind teljesítményben, használható gépet.
20-30ezerért még megérheti kínai géppel vacakolni, de 45ezer szerintem már igencsak az a határ, amikor jobb elgondolkozni, hozzátenni egy kicsit és venni egy márkás normálsi gépet.
Én úgy gondolkodom, hogy inkább kaszálnám kézzel a kertem egy évig spórolonék és utána vennék egy normális gépet, minthogy vegyek egy einhell kaszát 45-ért, még ha 30ezer lenne akkor oké, de 45-ért?
Egy ilyen gép, ésszerű, házi használatnál kibír 10 évet is:
Különben szivattyú ügyben: 1995-ben költöztünk a mai lakhelyünkre. Akkor vettem egy Pedrollo hidrofort, ami a mai napig ellátja a házat, és locsol ezerrel .
Az Einhell régen egészen más minőséget árult. Most is van jó minőségű Einhell cucc, miután az Einhell csak egy matrica más termékén. A fűkasza nem ilyen .
Az Einhell kaszákról nem tudom véleményt mondani, viszont vagy 10 éve vettem a Metroban egy Einhell szivattyút, azóta ott van a kút mellett, azzal locsolok igen intenzíven,de eddig nem,hogy rosszat nem tudok róla mondani, hanem áldom magam,hogy anno azt vettem meg.
A kérdés csak az, hogy 45 ért 3 szezonra érdemesebb venni egy gépet, vagy kb a duplájáért olyat, ami ilyen mértékű felhasználással egy életre szól . Az én véleményem az, hogy elég sok használt, pl Stihl kaszát árulnak a neten. Egy használt, akár 2-3 évig profik által nyúzott FS350 szintén kb kapható azért a 45-ért. Na és tudod a kettő közti különbség ...
Úgy látom, értelmezési problémáid vannak. Szóval azt írtam, hogy van oka annak, hogy miért kerül egyik 45-be, a másik meg 100-ba. Értem én, egy darabja már győzködsz itt mindenkit hol az MTD-vel, hol az Einhellel (na ez aztán tényleg csúcs).
Az Einhell szöghajtásáról meg annyi, hogy a biliacélból készült fogaskerék akkor is elkopik, ha mannával kenegeted. Szerintem .
Szerintem a Kínai származásúak paszzolnak, valószínű a tenegly is hasonló kialakítású. Pl. Gt 6001- Expert kompatibilisek, de lehet ,hogy több más is , aStihl szerintem itt is más méret valószínű.