Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Sziasztok! Nemrég írtam az fs 300 főtengelydolgáról. Ma szétszedte egy nagymotorszerelő(nem kókler). A főtengely hibátlan,végülis az egész gép teljesen frankó! Egy dolgot talált,ami adhatja ezt a halk zörgést,az pedig a dugón a felső gyűrű holtjátéka fel-le irányban a dugattyún. kb egy két tized,század. Magyarul a gyűrű lötyög kicsit ,de csak a felső az alsó nem Összerakásnál a gyűrű szinte rés nélkül zárt a pöcöknél.Ő szerinte ez teljesen normális és megengedett ez a kis kotyogás. Kérdésem az volna a szakikhoz,hogy ez a hőtágulás miatt van így gyárilag vagy vmi miatt kikopott? Illetve ha kikopott,érdemes -e ezt az egyet cserélni? Kb a motorja 2-3 tenkot mehetett ujkora óta. Elvittem stihl-ékhez mindjárt a főtengelyt mondták 45-ért+munkadíj. A főtengely telj. hibátlan!!!
Nekem csak 2 mágnes van. De ezek szerint akkor gyújt, amikor elhagyja a második mágnes is a vasmagot. Elméletileg. Hát majd próbálkozok. Köszönöm szépen!
No, megnéztem. Ezen úgy van, hogy a lendkerékben látszik 3 db mágnes . Amikor az utolsó elhagyja a gyújtórész vasmagot teljes hosszában, akkor adja a szikrát. Semmiféle jelölés nincs rajta sehol. Ezeken a gépeken nem lehet a gyújtást állítani, fix helyre felcsavarozza az ember, és csak a légrést lehet állítani.
Akkor nagyon türelmes volt,mert már az első tankolástól kezdve szidtam megállás nélkül.Meg aki tervezte,aki forgalmazta,aki árulta.Meg aki éppen eszembe jutott. :-))) Muteréknak is mondtam,hogy ennél rosszabbul nem is választhattak volna.
Hát persze! :-))))Az a kicsi,ha jól emlékszem kb. 140-150 ezer volt. Azt gyűlöltem abban az Einhell-ben,hogy tankoláskor amikor a tanksapkát megengedtem a légszűrő fedelének a nyelve mindig lenyúzta a bőrt a kezemről.Ökör egy megoldás,pedig másodszor direkt figyeltem rá.
Bírják biztos. De igazi verseny nincs. Szerintem. A 370 olcsóbb, erősebb, mindkettő bírja a strapát, de a 730 rezgésmentesítős. Viszont alkalmilag használva az szerintem annyira nem cucc. A 370-hez képest a Stihl Fs80 egy kis szar. Szerintem . Ja, és az FS80 sem rezgésmentesítős. Az én javaslatom a 370 T.
Postával, prémium csomagban, ami utánvételes, 1950-ból elviszik bárhová 30kg-ig, igaz arra nincs szállítási gari, de a futárszolgálatoknál is vannak érdekes dolgok.....
Az elég sok, Lipiék ennyiért szállítanak, távolságtól függetlenül, hazai címre:
150ezer felett, pedig ingyen szállítanak.
0-5 Kg: 1.600,- Ft 5-10 Kg: 2.200,- Ft 10-20 Kg: 2.600,- Ft 20-50 Kg: 3.200,- Ft 50-100 kg: 6.300,- Ft 100-200 kg: 9.500,- Ft
De ha még egy kicsit spórol, nincs már olyan messze az MTD Platinium fűnyíró trakesz. Elmegy vele pár esküvőre parádés kocsisnak, és összejön az :-))))))))
Sparta 370 T mondjuk a pécsi Krinorrtól. Felküldik neked, a szállítást megoldják. Már vett itt valaki Krinorrtól 755 mastert rekord olcsó áron, úgyhogy még szállítással együtt is jobban járt mintha máshol vette volna akár helyben.
A Krinorr 85 000-ért adja legfeljebb 90 ruppó lehet szállítással együtt is az Oleo-mac oldalán meg alapból ennyiért adják hát még ha szállítani is kell akkor lesz az 95 is. De az is lehet hogy a krinorr csak 3-4000 körüli szállítási díjat kalkulál akkor is 88-89 ruppó egy 1.8 Lóerős tényleg minőségi márkás kasza. Az biztos hogy ezt nem kell bütykölgetni sem azon görcsölni hogy mikor mi szarik be rajta.
Az Einhell-lel kerítés mellett kaszáltam,kb. 50 méter hosszan.Térdig érő fű/gaz volt,semmi extra.Előtte 3-szor volt használva a szőlő sorok között,ott is csak térdig érő ritkás gazban.Na mire végeztem a kerítés mellett ,leállítottam,többet nem indult."Javíthatatlan" lett a szerviz szerint,adtak volna újat,de én inkább visszakértem a pénzt.Ennyit az Einhell fűkaszáról.Aki azt mindja,hogy neki jó,lelke rajta.biztos úgy van.Én többet nem veszek Einhell-t.
Megfogadtam a tanácsod és megpróbáltam kicserélni a szimeringet. Sajnos amikor a lendkerekes ventilátor leszereléséhez eljutottam rájöttem arra , hogy főtengelynek van egy kis kotyogása. Igazat adok a szervizes szerelőnek, hogy a szimeringet nincs értelme cserélni, ha kotyog a csapágy . Úgyhogy nem is próbálkoztam tovább, hanem összeraktam és az apróbb fűnyírásokat amíg működik levágom vele.Mostantól azonban csak új gép vásárlásán gondolkodom, a típusban viszont bizonytalan vagyok. Hagyok még egy kis időt magamnak a döntésig