Eh... Tochiazuma megsérült, így Hakuho ma győzni fog, és Asashoryunak eggyel kevesebb vetélytárs maradt. Tochiazuma yusho reményei minden bizonnyal elszálltak. Holnap Asashoryu Miyabiyamával fog meccselni. Jól jönne itt egy kinboshi, különben a mongolnak megint sima ügy lesz a yusho....
Annál is inkább, mert már 32 éves lesz. Ha kipottyan, nem biztos hogy vállalja a Juryot, lehet hogy visszavonul. Mondjuk Daizennek 40 évesen még sikerült visszakerülnie a legmadasabb osztályba.
Ó, így már érthető. A júliusi verseny összefoglalóját egyáltalán nem láttam, a szeptemberinél is elvesztettem a fonalat az Eurosport műsorszerkesztési megbízhatóságából kifolyólag - de ezt már megszokhattuk.
Egyszerűbb a dolog: 13 győzelem volt előírva Kaionak tavaly novemberre és 12-t sikerült összehoznia, így kapott még egy 13-as előírást ekkor viszont már kacsikosi se jött össze neki sérülés miatt. Ez is azt bizonyítja, hogy nem lett volna jó döntés előléptetni. Abban valszeg igazad van, hogy yokozunaként nem csinálhatná azt amit most csinál, ettől függetlenül szvsz Kaio szívesebben lenne egy visszavonult yokozuna mint egy bukdácsoló, "elmelózgató" ozeki.
Tochinonadára gondolsz? A júliusi bashon sérült volt 0-2-13 mutatóval zárt, és szeptemberben is egy 7-8-as make koshival zárt. Ha most sem szerez kachi koshit, akkor viszlát makuuchi osztály. Bár most éppen 2-1-gyel áll, holnap Hakurozannal meccsel.
Hm.., Kaio és Chiyotakai is keményen küzd, hogy +tartsa a rangját, bár most csak Kaio van kadobanban. Tochiazuma szerintem még egy ideig ott lehet a csúcson. Ez mondjuk csak az én +érzésem, de ha Kaio rangja veszélybe kerül, akkor vissza fog vonulni, ahogy Musoyama is tette.
Hát annyi szvsz meg is lesz neki....mondjuk a holnapi Miyabiyama elleni meccse kemény lesz.
Az első napon Kakizoetól elég buta módon kapott ki, a majd 30 centivel alacsonyabb japán olyan egyszerűen rántotta le, mint egy kisiskolást. A mai Dejima elleni meccsét még nem láttam, de az eddigi eredmények alapján Dejima elég pocsék formában van.
ha kotooshu most ozeki lesz akkor szerintetek meddig marad meg a 4 ozeki?
kaio 72 es
chyo és azuma 76 os
koto 83!!! as?
eggyik ismerössel arrol beszélgettünk hogy szerinte kaio év elején meg tavaly azért nem lett yokozuna /amikor esélye lett volna rá/, mert a folytonos sérülései miatt akkor esetleg már visszavomultatták volna igy meg ozekiként még pár évet "elmelózgat"...
Számomra nagy meglepetés Miyabiyama! Eddig megvert két ozekit (Tochiazuma, Kaio) és egy komusubit (Kykutenhot). Ahhoz képest, hogy májusban ért el utoljára kachi koshit.....kíváncsi vagyok milyen lesz a folytatás.
Huhú! Holnap Kotooshu-Miyabiyama meccs lesz! Ha esetleg Miya megveri a bolgárt is akkor le a kalappal előtte.
Hmm.. egy kicsit elgondolkodtam, hogy a közeljövőben lehet-e vkiből yokozuna. Azt hiszem Chiyo és Kaio élből kilőve, Tochiazumának meg a mostani és a januári bashot is mondjuk 14-1-gyel kellenne zárnia minimum, és mindkettőn yushot kellene szereznie. Asa mellett erre most kevés esély látszik.....
Úgy néz ki Kaio továbbra sem 100%-os, bár szerintem a KK-ja meglesz.Szvsz Chiyo-nak nincs elég motivációja ha nem az "életbe maradásért" kell küzdeni. Csak most néztem meg a tegnapi meccseket, nem semmi ez a Hakuho gyerek, nem emléxem hogy bárki is próbálta volna lehenkázni Asa-t mióta yokozuna, ettől függetlenül hihetetlenül gyorsan tudott rá reagáni.