Keresés

Részletes keresés

AAARGH Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7478
Úgy tudom, jelenleg közbenjár értünk az Atyánál és helyet készít az ővéinek.
Előzmény: Törölt nick (7476)
AAARGH Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7477
"Látod, hogy Jézus kimondja, hogy egyedül Isten az igaz és nem ő, aki nem is isten!"

Ezt nekem akarod bizonyítani ?? Én vagyok az egyik aki ezt vallja...........:)

Hogy nem tűnik fel, hogy ez hamisítás? Nem mondta soha, hogy Ő nem isten.
Előzmény: Joano (7474)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7475
  Dehogy !  Csak keresztény mese................:))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (7471)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7474

"Látod, hogy Jézus kimondja, hogy egyedül Isten az igaz és nem ő, aki nem is isten!"

Ezt nekem akarod bizonyítani ?? Én vagyok az egyik aki ezt vallja...........:)

"......., én még egyetlen újszövetségi prófécia beteljesedéséről sem tudok, te igen??????
De az ószövetségi próféciákról sem tudok, amiket a keresztények állítottak, hogy Jézusban beteljesednek, dehát nem jött össze, csak összemosogatták!"

Már az is egy beteljesedés, hogy veszettül gúnyolódsz az ítéletnap el nem jöttén.........:) (2Pét3:3,4)

Kb 30 ószövetségi prófécia van Jézusról, ami mind beteljesedett.....

Pl. hogy Betlehem- Efratában (Júdea) fog megszületni: Mikeás5:2-Máté2:1; Ján7:42

Szerintem komolyabban kell olvasnod a Bibliáról, és újra hívő leszel...........:)

Előzmény: Paleokrites (7470)
AAARGH Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7472
Mé'? Szerinted nem?
Előzmény: Törölt nick (7471)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7470
......., én még egyetlen újszövetségi prófécia beteljesedéséről sem tudok, te igen??????
De az ószövetségi próféciákról sem tudok, amiket a keresztények állítottak, hogy Jézusban beteljesednek, dehát nem jött össze, csak összemosogatták!

"",,Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról. " (Ján17:3)""

Látod, hogy Jézus kimondja, hogy egyedül Isten az igaz és nem ő, aki nem is isten!

Előzmény: Joano (7466)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7469
az apostolok is a saját idejükbe várták Jézus visszatérését.
Előzmény: Joano (7467)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7468
 De az csak mese.....................:)
Előzmény: Törölt nick (7465)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7467

A babiloni 70 év is végtelennek tűnt azoknak akik első nap odakerültek, de Dániel felfigyelt a próféciára, és megérte babilon bukását és a szabadulást.  De 70 évet kellet várnia !

Isten örök életű és nem ember, ezért az időrendjét sem az emberi türelmetlenséghez igazítja. : )

"de kérlek legalább te segíts megálmodott isteneidnek, hogy végre már teljesedjen bé is valami, mert ez a várakozás uncsi!"

Ez a mondatod is bizonyítja a jel erősödését, a vég közeledtét..................:)

Jézus mit is mondott a farizeusoknak? :

,, Az ég arculatát tudjátok értelmezni, de az idők jeleit nem." (Máté16:3)

Előzmény: Paleokrites (7464)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7466

De azért Lukács eléggé eltalálta az írását, ha bekült a kánonba :)

Ettől függetlenül léteztek a könyvek,  és olvasták is őket.

Kb 100 idézet van az Újszövetségben az Ósz. könyveiből

Pl.:   Hóseás13:14- 1Kor15:54,55

Malakiás1:2,3- Róma9:13 

"Deha mindezek meg is lettek írva, mintahogyan utaltam is rá, akkor is a " teljes írás" csupáncsak hasznos......, , mint más írosalmi művek, semmi több.... :"

Hát nem éppen. Az irodalmi művekben nem szerepelnek olyan próféciák, amik évre pontosan beteljesedtek, akár több évszázad távlatából is.  Ráadásul az irodalmi művek miatt  nem kapsz örök életet, de a bibliai ismeretek megszerzésével és alkalmazásával igen :

,,Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról. " (Ján17:3)

Kategoriákkal értékesebb könyv a Biblia és összehasonlíthatatlanul magasabb rendű, mint az irodalmi művek..................:)))))))))

Előzmény: Paleokrites (7463)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7464
Hab'latyolsz itt össze vissza az igékből kiragadottan....és persze az évezredek csak úgy sighannak el az idézők mellett, de kérlek legalább te segíts megálmodott isteneidnek, hogy végre már teljesedjen bé is valami, mert ez a várakozás uncsi!
Előzmény: Joano (7459)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7463
Huhhhhh, ez így elsőre egy kissé tagyvaságnak tünik.....!
Lukács egyféle oknyomozó riporter volt ugye, aki egyáltalán nem ismerte Jézust, taníványait sem...., így szemtanúkat sem igazán!
Lukács mikor írt?
Márk?
Máté?
János?
Pál levelei mikor készültek?
Az ószövetség könyvei?
Mózes könyvei?
Mózes könyvei volt az első, amit kanonizáltak, már Jóval Jézus előtti korokban, mondjuk szerény dátumféleséget....., Ezsdrás korában, így már jobb?

Az Ószövetséget 100 előtt zárták le, míg az újszövetséget a 400-as években...

Deha mindezek meg is lettek írva, mintahogyan utaltam is rá, akkor is a " teljes írás" csupáncsak hasznos......, , mint más írosalmi művek, semmi több.... :))))))))))))
Előzmény: Joano (7458)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7462
 Köszi. :)
Előzmény: Törölt nick (7461)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7460
  Most végül is mi a "hivatalos" álláspont az oinos-szal kapcsolatban ? :)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7459

A babiloni fogság és szabadulás közt  70 év telt el.....................Ne légy türelmetlen. El fog az jönni.

"Mert a látomás a meghatározott időre vonatkozik, és siet a vég felé, és nem fog hazudni.  Még ha (úgy érzed) késlekedne is várj rá, mert mindenképpen valóra válik. Nem késik el. "  (Hab2:3)

Előzmény: Paleokrites (7431)
Joano Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7458

Hát nem éppen, mivel Máté kb 25 évvel korábban írta evangéliumát, mint Pál Timóteusznak a levelét...............:)

Márk kb egyidőben írt Pállal, Lukács evangéliuma kb 10 évvel korábban íródott mint a Tim.-nak írt levél..............:)

Akkor már volt Thessalonika 1-2; Galácia, Kor. 1-2;  Római levél is.....................

Tehát volt már komoly írás anyag...........

"Pál Timokának írt levele készítésekkor mégcsak Mózes ÖT könyve volt a TELJES ÍRÁS,"

Ez meg eleve hülyeség, ugyanis Jónás , Zsoltárok, Sámuel, Királyok, Ézsaiás, Jeremiás, Ezékiel, stb jóval előbb írodott mint Pál levele Timóteusznak....................:))))))))))) 

Előzmény: Paleokrites (7430)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7457
mennyibe kerülne egy ilyen kard?
Ha hasonló korú vagy, akkor emlékszel az Űzött szamuráj című filmre....?, persze ha nem keverem a címeket... :))
Előzmény: NattyDread (7453)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7456
hát ennyi időre rá persze hogy nincs....., a levegő azóta tisztább és szárazabb érzés......, de vannak lelkitoalettek...., különféle színezetűek...., ott aztán szagolgathat az ember és dicshimnuszokat zengedezhet..... :))
Előzmény: Törölt nick (7454)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7455
Ha egy lakatlan szigeten nőtél volna fel, ahol csak a kis családod él....., semmit nem tudnál az úgymond kereszténységről....., nemhogy Jézusról, vagy másféle vallásról, csak azokat a gondolati elemeket hordanád magadban, amiket szüleid ismertettek meg veled....

Ha egy lakatlan szigetre kellene menned és három félét lehetne oda vinned, mit vinnél magaddal?
Előzmény: NattyDread (7452)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7453
Ez nem komoly kard, csak egy spanyol penge, Syachi Kenshiro tosugoshi mester által "átöltöztetve". Iaito, nem éles :o) Majd később, ha kicsit jobban mennek a dolgaim, készíttetek vele egy kézi kovácsolású daisho-párost :o) Most örülök ennek is :o)
Előzmény: Paleokrites (7451)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.02 0 0 7452
Nem tartom magam vallásosnak, sem intézményesített hívőnek. Az az igazság, hogy évek óta nem voltam istentiszteleten, nem kifejezetten a magam döntése miatt, egyszerűen így alakult, nem részletezem.

"Lelki nyugalmnat, elégtételt, magasabbrendúságet, avagy megváltottnak és ez által kiválasztottnak érzel, hogy hívő vagy?"

Egyiket/egyiknek sem. Egyszerűen van egy felismert igazság, egy valóság, amiben hiszek, és kész, ez van, ezen nem tudok változtatni, és persze nem is akarok. Azt persze érzem, tudom, hogy Jézus nemsokára láthatóan meg fog jelenni, és semmit sem akarok jobban, mint hogy Vele legyek, amikor visszajön, hogy visszavegye a bitorlótól azt, ami az övé, engem is. Ez számomra sokkal nagyobb realitás, mint a most körülöttünk lévő világ. Nagy időket várok, és nem hiába, efelől biztos vagyok :o)
Előzmény: Paleokrites (7450)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7451
no no......, az veszélyes és nekem nincs.... :((
Előzmény: NattyDread (7449)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7450
ne haragudj de ezek mind parafrázisszövegek....., ez konyhanyelben lefordítva olyan, mintha azt mondták volna neked, hogy a kurkuma jobb, mint a pirospaprika.....

Miért kell vallásosnak, úgymond intézményesített hyvőnek lenni ahhoz, hogy jó ember légy?
Ha Isten lehajol hozzád, akkor nagyon jó, de hinni egy istent, hogy lehajol máris hozzád az úgymond " igéje" által...., akkor mit mondjak, délibábos rónaságot?
Lelki nyugalmnat, elégtételt, magasabbrendúságet, avagy megváltottnak és ez által kiválasztottnak érzel, hogy hívő vagy?
Előzmény: NattyDread (7448)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7449
Nekem is :o) Na jó, nézem a filmet (harmadjára), és közben a katanámat fényesítgetem :o)
Előzmény: Paleokrites (7447)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7448
Na jó, akkor még ezt.
Igen, megérte. A jutalom ugyan később jön, de nem csak ezért. A legjobb az a dologban, hogy a felismert igazság alapján élhetek, ami maga a szabadság. És igen, persze hogy várom azt a napot, amikor Jézussal szemtől-szemben állhatok :o)

"Isten azt mondja, ha jót cselekszel, emelt fővel járhatsz, saját emberiességi érdeked neked is, felebarátaidnak is.... "

Nem mondasz újat ezzel. Hidd el, a következő igéket a gyakorlatból ismerem:

Zsid 10,34. Mert a foglyokkal is együtt szenvedtetek, és vagyonotok elrablását örömmel fogadtátok, tudván, hogy néktek jobb és maradandó vagyonotok van a mennyekben.

Luk 16,9. Én is mondom néktek, szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy mikor meghaltok, befogadjanak benneteket az örök hajlékokba.

Zsolt 15,4. A megbélyegzett útálatos az ő szemeiben, de az Urat félőket tiszteli: a ki kárára esküszik, és meg nem változtatja.

...és még sorolhatnám, de nem akarok erről írni, mert nem az emberektől van a jutalmam, az Úr pedig tudja.
Előzmény: Paleokrites (7445)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7447
Már láttam, a "japánság" lelkem kicsi része gyermekségemtől fogva....
Előzmény: NattyDread (7446)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7446
Ez igaz.
No, nézem tovább a filmet "Egy gésa emlékiratai". A férfi főszereplő Watanabe Ken, a kedvencem azóta, mióta Mifune Toshiro meghalt. Addig ő volt... :o)
Előzmény: Paleokrites (7444)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7445
Ha nem döntesz úgymond Jézus mellett, akkor sem lenne rosszabb, avagy jobb..., a sors kezében vagyunk, vagy mégse?

Isten szava igaz, ha igazat mond...., Jézus szava csak akkor igaz, ha ő személyesen mondja és nem úgy kell 100 féle verzióban olvasgatni különböző eredetiségi nyelvi szószaporatások útján értelmezni az értelmezett magyáratos igék elsőkézből ki tudja hanyadik verziójú felekezeti teologikai tézisek közepedte....! :))
Megérte? Mi barátom, hogy hívő lettél? Hogy hiszel egy névben, Jézus nevében? Hinni kell, avagy tenni, tenni a dolgokat hit, remény és jutalomelvárás nélkül?
Isten azt mondja, ha jót cselekszel, emelt fővel járhatsz, saját emberiességi érdeked neked is, felebarátaidnak is.... és nem megváltásos mesketegség és hiábavaló vélokban értelmet nyerve küzködni az azt sem tudom mi lesz ellenére.....!
Előzmény: NattyDread (7443)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7444
Ejjj, te sem ismersz engem...... :)Ö))))
Előzmény: NattyDread (7443)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7443
Eheh! :o) Te nagyon eltájolódtál velem kapcsolatban, asszem! :o) Nem egy húszéves, tegnap megtért kis hites tacskó vagyok már, elhiheted. Hittel kapcsolatban nem szorulok senki tanácsára. Közelebb vagyok az ötvenhez mint a negyvenhez, és több mint húsz éve járom a Jézus útját, annak minden buktatójával, hasraesésekkel és újrakezdésekkel, de az soha nem volt kétséges előttem, hogy Jézus él és az Igéje igazság.
És nemcsak a "jelenlegi állampolitikai helyzetben" van ez így, én odaadtam egy elég komoly karrier lehetőségét a hitemért, mert akkor még ez bizony ilyen dolog volt, és emiatt az életem bizony elég érdekesen alakult. Volt mit vesztenem, és vesztettem is több dolgot a Jézusért, de megérte, mert ha valamiben, Őbenne biztos vagyok!
Előzmény: Paleokrites (7441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!