Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Udv az USAbol. Holnap letolom kepem a hangszerboltba Eastmaneket simogatni. Ki vagyok vancsi. Majd jelentek.
Kentucky KM-1000 ki van fizetve es Hetfon fel lesz adva Chicagobol. Urge mondta hogy o nem tanacsolja hogy a hetveget egy hideg postaraktarba toltse. Igaza volt. Szerda, max Csutortok itt kellene lennie. Majd errol is jelentek.
Hetfon megsimogathatom a Dean 9 hurst. Azzal lesz mit tekergetni mielott rajovok hogyan akarom hangolni es milyen hurokkal. Majd errol is jelentek. (3/3?)
Ezt nem tudom. De az első lengyel koncertje kapásból két fordulós volt tavaly novemberben. Sajnos csak kinn tudtam meg, így a második kanyarra már nem volt pénzem. :(
Ha a koncert napján veszed, akkor 2500 pénz. Ha ezt a plusz 500-at felszorzod a családod tagjainak számával (mert ugye őket is viszed), az már komoly összeg. :)
Ja igen, nem tudjátok hogy a Tommy Emmanuel koncertre mennyire kapkodják a jegyeket? Mert nekem még nincs és nem tudom hogy siessek-e megvenni vagy ráér.
Ha 3 év múlva szétesik, akkor mi lesz? Legfeljebb fogsz egy kis faragasztót, és összerakod. Ennyiért puzzle-ként is megéri... Gondolj az én cremona acélhúros gitáromra, ami 1987-ben 3000 Ft volt, túlélt egy hamisított fender húrkészletet (amit nem én raktam rá, hanem az, akinél épp kölcsön volt), egy győri barbár hangszerjavítót, és azt, hogy "valakinek" a kolesz-szekrényében egyszercsak levált a nyaka... amit sikeresen visszaragasztottunk, és azóta is gitár, ha nem is mesterhangszer.
Nah. Tommy papa koncertjén ottleszünk! Főleg hogy (elővételben) csak 2 rugó a jegy, én többre számítottam. Bárcsak lehetnék 20-án két helyen egyszerre... nade ha most nem is, de márciusban mindenképpen ott leszek az FMK-ban az hódziher =)
Nekem egy Hora Reghin Student N klasszikus gityom van (életem első gitárja) ugy 2 éve vettem 19 ezerért. Jó hangja van az árához képest, meg el lehet rajta játszogatni jól (lehet hogy csak azért mondom ezt mert már hozzászoktam), de sok helyről hallottam hogy egész jó gitárokat csinál ez a Hora. Bár egy haverom Hora Lauráján nemrég játszottam és az nemigazán nyerte el a tetszésemet, nehéz volt rajta játszani, behangolni is alig lehetett meg a hangja sem volt a legjobb. Amugy amilyen gitárokon játszottam ilyen árkategóriából azok közül még az enyém jött be a legjobban, szóval lehet hogy ezt jól kifogtam, de szerintem otthonra gyakorolgatni vele megéri.
Itt meg tudtok nézni egy videómintát egy buzukis csávó oktatóvideójából. Nagyon hangulatos, de hogy így nem fog szólni a román hanxer, az tutkó... ez biztos nem 17000,-
Igen, én is attól tartok hogy itt a száraz lakásban fogja magát és 3 év múlva elemeire hullik. Meglátjuk.
Ha megveszem, csinálunk egy nagy session-t Pesten, milyen állatul szólhat mandolinnal uniszonóban :-D mondjuk a legtöbben GDAD-re hangolják, ahhoz is hozzá kell majd szokni. S szerintem kell is várnom rá 1-2 hónapot.
Mikor mandolat kerestem a cafen egy orszagunkban elo Amerikai zsido zenesz ajanlotta oket, de nem ugrott be igy nevrol. Persze ennekem nem ez a mufaj/kategoria kellett. O mondta hogy arteljesitmeny az verhetetlen.
Ennyiert meg lehet hogy engem is erdekelnem 1 buzuki :) Inch is eppen azt magyarazta hogy valami olyan hangszer kene neki ami enek-kiseronek jobban elmegy. A mandocsellorol probaltam lebeszelni, de egy ilen a celnk megfelelne.
Ha megvetted, kiprobalnam. Budapesten nincs bemutato termuk? :)
Játszott már valamelyikőtök HORA hangszeren? Gondolom, hogy nem mesterhangszerek, de vlszleg veszek 17.000-ért egy ír buzukit. Állítólag teli fából van, és ha nagyjából be lehet hangolni, le lehet fogni rajta vmit, és meg lehet rajta tanulni játszani, akkor ennyi pénzt máris megért. Volt már vkinek a kezében ilyen mandolin vagy gitár?