Így hirtelen csak a 23-asnak tudom az adatait. Ott 78 áprilisig 177 ló volt a 280E, akkor megnövelték a kompressziót és 185lóra tornászták fel a teljesítményt.
Nem értem miért kellene átépítgetni, mikor kapható készen is.
A 3.0-hoz képest is csak feleannyit gyártottak belőle, az országban lehet max három ilyen.
ezt én egy jó vételnek tartom, meg is venném, ha lenne miből. A 185 ló nagyon csábító. (csak legyen aki tankolja. gondolom az elgázosítás isten ellen való vétek)
Szakaszosan írok. A váltók a legnagyobb motorhoz lettek mértezve, miként az autó egésze, ezért van az, hogy a 200-as dízelhez képest minden 2-5-szörösen túlméretezett, és így igen hosszú élettartamú. Amúgy tudtommal volt 280-as kéziváltóval. A fogyasztást 12-16 literre becsülöm, nem nyomva.
A duplavezermutengelyes 280-as motor valoban merevitok nelkul fert csak be, mivel felul tul szeles... Ezert aztan a motorter oldalfalai vastagabb lemezbol vannak. Az akksi meg atkerult a jobb oldalra. Huto is mas. Nem pofonegyszeru az atepites, de azert megoldhato.
Érdekelne ha valaki látott már olyat közelről, hogy a W114 és W115 között mi a különbség ha eggyáltalán van különbség. Azt tudom, hogy a W114 be a 6 hengeres motorok vannak és érdekelne, hogy a W115 kaszniba belehete tenni mondjuk a M110 es 280-as motort? vagy a 250-est. Az orosz oldalon néztem a bölcsők cikkszáma ugyan az.
Szasztok!
Akit esetleg érdekel:
Hétvégén Mercedes-Benz Classic csillagtúra, amelynek egyik helyszíne Zalaegerszeg.
A Mercedes-Benz Youngtimers Baráti Kör mintegy 30 fővel tiszteletét teszi a rendezvényen, aki kedvet érez becsatlakozhat vagy a helyszínen kereshet minket.
Találkozó: szombat reggel 7.30-kor a budaörsi Agip kút-McDonald's-nál, nagyjából telikocsikat csinálunk, de azért lesz még hely az autókban. Szállás részben megoldott, de tudunk a helyszínen szálláslehetőséget ajánlani, illetve akitől nem idegen a kempingezés, az kulturált körülmények között megteheti ezt szállásaadónk kertjében is. Ez esetben sátrat, hálózsákot hozzon. Program: gyönyörködés a veterán MB-kben, ezen túl ereszd el a hajam bulizás...
Továbbá megtörtént az ELSŐ MERCEDES BENZ YOUNGTIMERS BARÁTI KÖR ORSZÁGOS TALÁLKOZÓ véglegesítése, pontos paraméterek a www.mercedesyoungtimers.hu weboldalon. Eddig 50 fix - szálláselőleget fizetett - résztvevője van a bulinak, még pár hétig tudunk jelentkezéseket elfogadni. Program - részvételi költség - minden más megtalálható a fenti weboldalon. Időpontja augusztus 25-26-27, helyszíne a Villapark Várgesztes. Szeretettel látunk mindenkit.
vékonyabbra hónolják a hüvelyt, kell új átmerőjű dugó is, a hajtókaron azonban nem kell változtatni. A HF-fel nem tom mit mahináltak, nem a csillagdugóra gondolsz inkább?
fúrás után még olyan vastag marad a persely, hogy használható (az már más kérdés, hogy sztem teljesen felesleges, habár Szabi barátom biztos megcáfolna...)
Ez eléggé érdekes kérdés. A Mercinél milyenek ezek a perselyek: simán teljes méretben edzettek, vagy van egy belső felület, amit finomra munkálnak és edzenek? Off autómnál ez utóbbi fordul elő, ott nincsen értelme a fúrásnak (20e km -t bírna ki).