Egyáltalán, ízlik a portugál gyomornak a magyar konyha?
Azt hiszem nagyon is.
Hat nekem meg kifejezetten megoszlo tapasztalataim vannak. Van aki oda van/volt erte, van aki ugyan megette, de folyamatos 'kritizalasok' kozepette. Gyanitom, ez minden konyhara igaz lehet ebben a formaban, ha altalanositani kell. :)
Es ha mar konyha, nekem pl semmi bajom a portugal konyhaval, de nem kifejezetten karakteres es fantaziadus tortenet. Es akkor meg a sutemenyek vilagarol nem is beszeltem :D
Veled ellentétben én úgy érzem, hogy Portugália "az én országom". Persze az ott eltöltött 8 nap nem alkalmas arra, hogy megítéljünk az országot. Lehet, hogy csak jókor voltam jó helyen?! :)
Nekem elég volt 5 nap.
A helybélieket kérdezném, kellő tisztelettel:
Van Portugáliban sok magyar étterem?
Egyet sem ismerek.
Veled ellentétben én úgy érzem, hogy Portugália "az én országom". Persze az ott eltöltött 8 nap nem alkalmas arra, hogy megítéljünk az országot. Lehet, hogy csak jókor voltam jó helyen?! :)
A helybélieket kérdezném, kellő tisztelettel:
Van Portugáliban sok magyar étterem?
Mondjuk amerre en jarok (meginkabb amerre lakunk) nincsen tobb szemet mint odahaza a minket kornyezo lakotelepen :) De az teny, hogy ez nem Ausztria se nem Svajc... ez egy alapveto tevkepzet odahaza, hogy Portugalia, mert nyugaton van es mert EU tag ezert olyan vilag mint pl osztrakeknal. De nekem itt lakva nem tunik piszkosabbnak mint Mo...
a repteri busz ajanlom mindenkeppen, elvisz a Cais do Sodre-ig, az a vegallomasa, de a sofor altalaban megkerdezi hova akarsz menni, es egy napi jegy az ara
Sziasztok, pénteken érkezem egymagamban Liszabonba, tud valaki szállást ajánlani? Youthhostel is lehet, csak ne közösségi szállás, különben nem nagyok az igényeim...
Tavaly 11 vagy 13 Euroert vitt be bennunket a taxis a varoskozpontba, bar vasarnap volt,forgalommentes idoszak, a 15 szerintem is biztosan eleg lesz. Egyebkent nyugodt lehetsz nem vernek at.
Biztosan sajnos nem tudom, mert még nem próbáltam, csak hasonlót. Azt gondolom, hogy 8-10 euro lehet. Ha 15-öt viszel magaddal erre a célra, akkor szerintem elég lesz akkor is, ha át akarnak vágni.
bocs, ha már volt itt róla infó, de nagyon sok a hozzászólás, nem tudtam az összeset átnézni.
szeptemberben repülünk a barátnőmmel malévval madridba, ott megszállunk egy éjszakát, majd másnap este vonattal liszabonba. vonatmenetrendet már találtam a http://horarios.renfe.es/hir/ingles.html címen, ahogy látom online rendelni is lehet jegyet, de nem igazán tetszik, hogy pusztán csak regisztrációkor is már elkérik a bankkártyám adatait. tud valaki más lehetőséget is arra, hogy előre foglaljak jegyet a vonatra, vagy ez az egyetlen módja ennek? ( szállások, repülőjegy már megvannak neten keresztül, szóval nem a kártyahasználattól félek, de csak akkor szeretném azt, amikor már a konkrét vásárlás folyik. )
másik kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha nem hálókocsira veszünk jegyet, hanem csak végigücsörögjük/alusszuk az éjszakát amig a vonat megy, nincs meg a veszélye annak, hogy valaki lenyúlja pár cuccunkat alvás közben? éjszaka így még nem utaztam, nincsenek ilyesmi tapasztalataim, de ha bárkinek vannak hasznos tanácsai erről, nagyon megköszönném.
Egy nyári szombat esténél nem is találhatnál jobbat...:-)
A reptéren teljesen felesleges szenvedned, mehetsz vmilyen szállásra, létezik többféle árkategória, de amit én javaslok, hogy Coimbraból van közvetlen busz a reptérre Lisszabonba, beteszed a csomagmegőrzőbe a bőröndöket, és elindulsz felfedezni a várost, majd bekapcsolódsz az éjszakai életbe......a repülőn meg alhatsz...:-)))
Mivel reggel hétkor megy a géped, már 6-ra ki kell érni, sztem a taxi a legoptimálisabb, mert nem drága és közel van a reptér. A buszmenetrendről meg előre tájékozódj.
Ma mi is hazatértünk a portugál körútról. Autót bérelve bejártuk portugáliát, kivéve a déli partot. Porto, obidos, guimares, braga, estoril, cascaias, evora, setubal, liszabonn és társai. Hatalmas élménycentrum az ország, romantikus és folyamatos izgalmakat kínáló kis világ. Ha bárkinek segíteni tudok autóbérléssel, szállással vagy utazással kapcsolatban nagyon szívesen teszem: frelin3@hotmail.com Ja, ha valaki Bp-en tud portugál éttermet lenne szíves tájékoztatni :)
nahát nahát! foglaltam repjegyet. sok variálás és visszautasítás után (nem volt hely....) végre! és a vistával! nagyon hálás vagyok!
még dombornyomott kártyára sem volt szükségem.
swiss air vs lufthansa...
sajnos előzőleg rosszul mondtam nektek 28 hétfőn hajnalban már indulok az adriára (nem sejtettem, hogy eljutok portugáliába ezért nyár elején leszerveztem ezt az utat) és ezért mindenképp 27-n normális időben el kell indulnom lisszabonból.
vagy 26-n.
26 felejtős volt. sehol nem volt repjegy számomra elérhető áron.
úgyhogy 27-n reggel 7kor indulok. viszont ugye, már szombaton el kell jönnöm coimbrából.
szerintetek ez így nagyon szar?
el tudok lenni a városban vagy a reptéren nem?
sohasem repültem nem tudom, hogy megy ez az egész. de 24 évesen az ember feltalálja magát. legalábbis tudja hol kérdezzen. pl ezen a nagyon klassz fórumon.
úgyhogy nagyon köszönöm nektek a segítséget, a vonatos linket is nagyon!
el se hiszitek milyen hálás vagyok. mint egy kiskutya. :)
Mária mennybemenetele. Érdekes, hogy itt Portugáliában vannak olyan vallási ünnepek, amiket nálunk nem ünnepelnek, viszont a Húsvét és a Karácsony csak egy napos...