Keresés

Részletes keresés

priusz77 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 179
Bocsánat. A lényeget elfelejtettem. A kérdésem lényege az lett volna, hogy a gopro mellett érdemes-e másban gondolkozni. Goproból nekem szerintem a hero 2, vagy a hero 3 silver lenne megfelelő. Van ezeknek reális alternatívája?

Ha nincs, akkor szerintetek szabad használt goprot venni? Talán úgy megúsznám olcsóbban...

Köszi:
Péter
badmad Creative Commons License 2013.03.31 0 0 178

Ha érdekel, van egy eladó gopro HD960-as kamerám. 1éves múlt januárban, mindenféle kiegészítők vannak hozzá és az ára 40ezer.

Adok hozzá 2db 8GB-s SDHC kártyát, meg egy fotóstatív adaptert is.

Előzmény: priusz77 (177)
priusz77 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 177

Sziasztok!

Sajnos nem tudtam minden hozzászólást végigolvasni, viszont a tanácsotokra lenne szükségem. Szeretnék venni egy action kamerát. Most egy ACT20 HD kamerám van. Nem mertem még használni, azért, mert főképp síelés, biciklizés lenne a felhasználási terület, viszont ennek a kamerának egy nagyon hosszú tépőzáras ragasztója van, ami plusz sík is, ezért egyrészt nehéz lenne később sérülés nélkül eltávolítani a sisakomról a ragasztós részt, pedig elég drága volt a bicajos, meg a sísisakom is, másrészt nem fekszik fel rendesen, amikor a sisakra ragasztom, ezért nem ideális szerintem sisakra. Itt van kb. a felrakásról egy kép: http://campark.en.alibaba.com/product/443826217-209843498/ACT20_HD_Sport_Cam_Skiing_Cam_Action_Cam.html vagy ez talán jobban szemlélteti: http://www.alibaba.com/product-gs/460329271/2011_Full720P_HD_action_camera_ACT20.html

Szóval vennék egy másikat. A 60fps nem lenne rossz, síelésnél, meg bicajnál is ki lehet használni, talán meg a 100-at is, de annyit nem adnék érte.

Tehát a kérdés, hogy szerintetek milyen vegyek?

Igények: Kéne 1080p, meg a 60fps, bár talán nem kell 1080p, elég, ha 720-nál tudja. Vízalatt is szeretném használni, mivel búvárkodok is. Sisakra könnyen felrakható (kicsi ragasztó nem zavarna). Kb ennyi.

Köszi előre is:

Péter

Claysei Creative Commons License 2013.03.20 0 0 176

Sziasztok

Eladó 2 cuccom, új kamera tulajnak nem kellett.

2 db Li-Ion akksi (erősebbek, mint a gyáriak, kipróbáltak, de nem használtak, 3x lettek töltve max, mivel backup akksik) 

1 db Gyári állapotban lévő gopro LCD touch pack (legújabb, legjobb, még védőfóliázott, minden tartozékával)

akksik:

3000 ft /db 

LCD touch back mivel vadonat új és nem használt, dobozában csücsül 25.000 (új ára 30.000) 

címem: asdclay@gmail.com

linkek: 

forgalmazó oldala: 

http://myactioncam.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_mac.tpl&product_id=196&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=1

én hirdetésem a termékről: 

http://aprod.hu/hirdetes/gopro-2-generacios-legujabb-lcd-touch-screen-IDY5TB.html

alul az akksikról is van kép!

Nzsolti14 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 175

Szeretett GoPro Hero 3 Silver edition kamerám eladó sorba került.

Nagyon hasznos kamera, változatos felhasználási lehetőségekkel.

Kiváló extrém sportok szerelmeseinek, de én családi videókat is csináltam ezzel.

Az ok amiért eladom egyszerű, nem gondoltam, hogy ennyire sokat fogom használni, és szeretnék egy nagyobb teljesítményű Hero 3 Black változatot venni.

A terméket dobozban minden gyári tartozékkal adom, eredeti GoPro garanciával.

A kameráról:

Típus: GoPro Hero 3 Silver edition

Garancia: Gyári GoPro garancia van rá ami még kb. 8 hónapig érvényes

Állapot: Tökéletes állapotban van, mindig zárt tokban használtam. Egyébként rendszerető, az eszközeimet nagy óvatossággal kezelő személy vagyok

Tartozékok: Minden gyári tartozékot adok hozzá (az új kamerához kapott tartozékokat eredeti állapotukban adom, a régieket használnám én tovább)

Ár: 89.000 Ft

Kérdés esetén írj nyugodtan!

nzsolti@msn.com +3670/372-1848

Üdv,

Zsolti

somi55 Creative Commons License 2013.02.03 0 0 174

Világít,viszont a kijelzőn az ikon nem jelenik meg.

Előzmény: foveon (173)
foveon Creative Commons License 2013.02.02 0 0 173

toltesre nem vilagit?

Előzmény: somi55 (172)
somi55 Creative Commons License 2013.02.02 0 0 172

Nem lehet bekapcsolni,gép nem ismeri fel.Papírja elveszett.

Előzmény: foveon (171)
foveon Creative Commons License 2013.02.02 0 0 171

ez miben nyilvanul meg?

gari nincs ra?

Előzmény: somi55 (170)
somi55 Creative Commons License 2013.01.31 0 0 170

Vadi új Hero2 megadta magát,egy vélemény szerint töltésnél túlfeszültséget kapott. Tud valaki megoldást?

badmad Creative Commons License 2013.01.31 0 0 169

Upgrade-en gondolkodom, így felteszem, hátha valakit érdekel a Gopro HD960-as kamerám.
Ez 3 féle felbontást tud: 
-1280x960, 25/30fps, 4:3
-1280x720, 25/30fps, 16:9
-848x480, 50/60fps, 16:9
Teljes méretű SD kártyát használ.

Mivel gopro lesz helyette is, így vadiúj kiegészítőkkel és akkuval adom, plusz egy szilikontokkal. És előre egyeztetve lehetőség van választani az elérhető szettek közül, amik a kiegészítőkben különböznek. 

Az alapcsomag esetén (outdoor szett) az irányár 43ezer, de lehet más csomaggal is.

zsékettő Creative Commons License 2013.01.05 0 0 168

100fps itt keződdik...egy videóban jó feature a lassítás, de csak kis időre, különben szétbontja a videó dimanikáját és élvezhetetlen lesz....

Előzmény: badmad (164)
fotóriporter Creative Commons License 2012.12.22 0 0 167

Most látom, hogy azóta se jött válasz. Közben én kiderítettem, a több kamera vezérlés még mindig csak jövőben érkező funkció az okostelefon alkalmazással. De legalább már a Hero3 Black is megy vele.

Előzmény: fotóriporter (166)
fotóriporter Creative Commons License 2012.12.14 0 0 166

Ma frissült az iPhone GoPro App, már támogatja a Hero3 Blacket is.

Viszont a Hero3 White és Silver menüjében a Wifi alatt nektek van Network opció? A Hero3 Blacknél nincsen, Hero2+WiFi Backpacknél viszont van....mondjuk bálózatot beállítanom azzal se sikerült.

foveon Creative Commons License 2012.11.23 0 0 165

sztem nem kell azert annyira alabecsulni az embereket, aki ilyen kamerat vesz azok azert tudjak mit vesznek, ha nem hat ugy jartak (de mivel statisztikam nincs rola igy en se tudhatom hogy a vasarlok mennyit tudnak;). azt azert tudom hogy akiket ismerek es van action kamerajuk azok azert tudjak hasznalni is, mert ez nem az egyszeri anyuka kattingatos gepei (de mondom eleg kicsi a mintam;).

Előzmény: badmad (164)
badmad Creative Commons License 2012.11.23 0 0 164

Jahhh, így OK. Csak mert az 5Mp-es kérdésben hasonlókat írtam én is, mint te.

De a saját tapasztalatom az, hogy a legtöbb, magas fps-t tudó kamera tulajdonosa azt sem tudja, hogy mit jelent a slowmo üzemmód a kameráján. Pláne nem tudja használni, hiszen az editáló programokhoz plugin kell a kezeléséhez, vagy a gopro oldaláról amúgy ingyenesen letölthető kis konvertáló program.

Előzmény: foveon (162)
elpazarolt tehetség Creative Commons License 2012.11.23 0 0 163

Sajnos én is ezt tapasztaltam, igaz nem gopro-val, hanem egy olcsóbb kodak play sportot vettem akkoriban, amikor a gopro még csak a nagyon széles látószöget tudta.

Én repülök, és a 170 fokos látószög teljesen tönkreteszi a térélményt, nem tudod érzékelni  a távolságokat megfelelően, ha valami nem közvetlen közelben van, légypiszok lesz belőle. Ezért örültem meg, amikor a gopro 2-nél láttam hogy változtatható a látószög.

De azért szívesen meghallgatnám a minőségibb, de nem milliós kategóriában, melyik kamera lehet jó?

Egyszer vettem egy practica márkájút, még örültem is neki hogy csak ötszörös zoomja volt,de ennek ellenére hiába volt a frontlencséje lényegesen nagyobb, mégsem volt sokkal jobb minőség a videó, viszont bejött az autofókusz probléma, sokszor elvesztette a fonalat, és tök homály lett a kép, főleg ha pl. az égen videóztam egy kisebb repülő eszközt.

Az 5-10 Mp összehasonlítást meg úgy végeztem hogy messziről készítettem fotót könyvekről hogy már határeset volt elolvasni a betűket, és azt tapasztaltam hogy a kisebb pixelek nagyjából annyival homályosabbak  voltak a nagyobbaknál hogy nem jelentett előnyt a részletek kibogarászásában. 

Előzmény: badmad (157)
foveon Creative Commons License 2012.11.23 0 0 162

>bár nem sok embert tudok, aki valóban ki fogja használni a nagy fps-t, meg a 2.7K/25fps-es, pláne a 4K/12fps-es felbontást.

Előzmény: badmad (161)
badmad Creative Commons License 2012.11.23 0 0 161

na ezt se nekem akartad válaszolni... :DDDDDD

Előzmény: foveon (160)
foveon Creative Commons License 2012.11.23 0 0 160

lehet hogy te nem tudsz, de ezzel az erovel elmondhatnank a dslr vilagra is hogy nem sok ember van akinek 5mpixelnel tobbre van igenye vagy fullframera, ennek ellenere mindenki olyat akar es megveszi megha soha az eletben nem hasznalja ki. ha lehetne valasztani en is a legjobbat vennem, pedig valoszinu az ecceri kis motoros videojimhoz boven eleg lenne barmelyik (mint ahogy most az 1-es). de hat ugye ez leginkabb love kerdese, azt meg masra verem el ;)

Előzmény: badmad (155)
foveon Creative Commons License 2012.11.23 0 0 159

mi ertelme van ezen vitazni meg tesztelni? a gopro lenyege hogy action camera, kicsi, birja a starpat barhova odafer akar rad is. egy dslr meg egy videokamera nana hogy tobbet tud, valoszinuleg kepminosegben is. de azt ra tudod tenni a sisakra, vagy a silecre? almat a kortevel...

Előzmény: badmad (158)
badmad Creative Commons License 2012.11.23 0 0 158

Ha lesz egy kis időm, lehet, hogy csinálok egy összehasonlítást, van 3db 720p-re alkalmas masinám, egy DSLR, egy pocketgép, meg a gopro, aztán lehet nézegetni a felbontásukat, bár nehéz lesz mind3on hasonló halszemes felvételt készíteni. :)))

Előzmény: elpazarolt tehetség (156)
badmad Creative Commons License 2012.11.23 0 0 157

Az ilyen jellegű kamerák optikái nemhogy 4K-t, de még a 720p-s felbontást se nagyon tudják. Kromatikus aberráció, képtorzítás, színtorzulások, stb jellemzik a képet. Nem is beszélve a blendevezérlésről és a sötétebb felvételeknél jelentkező zajról.

Hiába tudja a beépített csip a 1080as felbontást, nem véletlen, hogy a gopro cca 100ezres kategória, míg egy profi HD kamera több milliós és a hozzá kellő optikák szintén milliós nagyságrend. Igaz, nem is egy 1cm-es lencse az optika, fókusz nélkül, hanem esetenként több tízcentis átmérőjű, optikailag precízen csiszolt üvegek. De ha a most divatos HD-képes DSLR vázakat nézzük, azokból is a jobbak simán többszázezres árban vannak és a hozzájuk kellő optikák (nagyon nem mindegy, milyennel videóznak) sincsenek használtan sem 100e alatt.

Ráadásul szinte nincs is 2.7K, vagy 4K-s megjelenítő, ami van, az meg nem megfizethető, olyannyira nem, hogy ha valaki beruház ilyenbe, nem a sisakkamerájával felvett videót akarja rajta nézegetni. :)

Az egyetlen felhasználása a 2.7K-nak jelenleg, hogy utólagosan lehet a képet stabilizálni, hiszen a 2.7K-ból könnyű 1080-as maszkot kihasítani és ezzel a képet vibrálás-, rázkódásmentesíteni.

Amúgy azért az 5MP vs 10MP simán látható, csak nagyíts bele egy kicsit. Vagy csináltass belőle egy A3-nál nagyobb papírnyomatot és azonnal látszani fog (tudom, nem kell pixelbuzizni, de azért néha bele kell vágni a képbe utólag, olyankor jól jöhet a nagyobb pixelszám). Szerintem manapság a 10-15Mp egy jól használható minimum felbontás, az a legtöbb felhasználásra elegendő. Ennél nagyobb csak műszaki fotózáshoz szükséges.

Előzmény: elpazarolt tehetség (156)
elpazarolt tehetség Creative Commons License 2012.11.22 0 0 156

Ezzel a nagy felbontással kapcsolatban szívesen látnék egy összehasonlítást, mert a pixelháború korát éljük, és sokszor a képminőségnek már az optika szab határt.

Még tükörreflexes fényképezőgépnél is tapasztaltam olyat hogy 10 helyett 5 megapixeles képet készítettem ugyanonnan, ugyanarról, és nem tudtam felfedezni több információt a nagyobb felbontású képen...

De a processzorsebesség állat lehet :) Csak hát majdnem kétszer annyiba kerül, mint egy kettes, használtan meg kevesebb mint feléért megkapod szinte ugyanazt, csak a 120 f/s-ról kell tudni lemondani.

Előzmény: badmad (155)
badmad Creative Commons License 2012.11.21 0 0 155

A white egy erősen butított verzió, HD960-al egyenértékű, persze wifi-vel és már 1080-at tud. A silver egy feljavított wifis HERO2, a black meg übergigabrutál, bár nem sok embert tudok, aki valóban ki fogja használni a nagy fps-t, meg a 2.7K/25fps-es, pláne a 4K/12fps-es felbontást.

Előzmény: isova (154)
isova Creative Commons License 2012.11.21 0 0 154

ja hogy te a sima gopro-hoz hasonliítottad a white-ot , ..ok így már értem .

Nyilván a feket a legbikább.

Előzmény: ninjakiller (153)
ninjakiller Creative Commons License 2012.11.21 0 0 153

Nem, mert a Black a legkomolyabb tudásban, sőt már-már hétköznapi felhasználónak sok is, a white a leg alapabb, ahogy az előttem szóló is írja.

Előzmény: isova (151)
badmad Creative Commons License 2012.11.20 0 0 152

a Hero3-ban ez a színsorrend: white-silver-black. Ebben a sorrendben egyre komolyabb tudásuk van.

Előzmény: isova (151)
isova Creative Commons License 2012.11.20 0 0 151

"ha valakinek nem elég a gopro 3 fehér edition ami ugyan ezt tudja csak jobban produkál kevesebb fény mellett az vegye meg a black-et"

..akarod mondani , pont fordítva nem ??  :)

Előzmény: ninjakiller (149)
badmad Creative Commons License 2012.11.20 0 0 150

Nyilván rém hasznos a beépített wifi, de amennyire hasznos, pont annyival többet is fogyaszt, vagyis rövidebb ideig üzemképes az akku.

Meggyőződésem, hogy az action-sport kamerák felhasználóinak 70%-a a lehetőségek töredékét sem használja. A felvételt (jó esetben) kissé megvágva felteszi a TeCső-re és annyi. De sokan meg sem vágják, mert nem értenek hozzá.

Előzmény: ninjakiller (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!