Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nézőpont kérdése. Én annyira nem szédülök a Stihl minőségtől. Jók, és ezzel kész is.
Az egészen biztos, hogy egy 755 Mastert nem cserélnék FS350-re. Pedig az ára ugye ... Ha viszont azt nézzük, hogy pl az említett Oleo 755, vagy a Stihl FS450, akkor már érdekesebb a helyzet. Na azt simán cserélném.Persze árat nem tekintve.
A múlt héten voltam Stihl kereskedésben, elrettentő áraik vannak. Persze csurog a nyálam, szépek a gépek, jók is, olyan a márkabolt mint a patika, de az árak nyomasztóak.
A pákozdi kisgépbolt olyan, mint a falusi szatócsbolt. Van ott minden, a kaszakőtől a szőlőkötöző rafián át az Oleo Mac kaszáig minden, ott bátran mersz nézelődni, tapogatni, simogatni a holmit, segítőkészek az eladók, az árak pedig kimondottan barátságosak.
Persze nem akarok vitát kavarni, hogy nem egy kategória a Stihl és az Oleo Mac, de tudás/árszintben szerintem az Oleo a nyertes.
De egy Stihl 350 es gépért sok gépemet odaadnám...........
Á. Nem is lehet. Mind a saját üzletében, saját engedéllyel kereskedik. Beintene, ha előírnák az árat. Az meg, hogy menniért kapja, és mennyit keresne azon a koppantó sapin, másik mese . Szerintem rendelsz postán 10 db-ot a FÜR-MOT-tól, a postaköltség meg 16 Ft/db lenne .
A listaár nem azt jelenti, hogy annyiért KELL adni. Stihl alkatrészt is láttam már csuda egy árért. Pl Miskolcon 16.000 Ft-ért Autocut 40-02 damilfejet .
nagyon szimpatikus. már írtam, tetszik a csapágyas kivitel. egyszerűbb a damil utántöltése, tartósságra (koppintó) kíváncsi leszek. kicsi morci vagyok a fehérvári husisra, figyelj! 1000 huf-ért adta a koppintót. na mindegy, 1 tartalékot vettem, a többit nem nála fogom;) ezek nem listaárasak mint a stihl tartozékok?
Na jó lett a Straus GS650 akármilyen f...sza-kasza. 4 évig volt nyüstölve ahhoz képest egyben volt. Jófajta szinterbronz szűrő volt benne és tiszta volt, eredeti kínai TORCH gyertya volt ami jól adta a szikrát. A borzasztót kitisztítottam, hát ellég gagyi, alllig bírtam beállítani a stabil alapjáratot, és hogy jól pörögjön, mindig fulladt, de sikerült, mondta a srác is legközelebb kardános késsel is felszerelhető kaszát vesz. A berántója katasztrófa, pici átmérőjű kötéltárcsa, majd meg szakadtam vele, és rövid a zsinór,persze a berántóval majd leverem a kezem a burkolatba, mert félig alatta van a húzóka. A gx 160-as 5,5Le hondát könnyebben rántottam be.
Amúgy a masina 0,9Le 7500 1/min és 38 cm Damilátmérő
Na jó lett a Straus GS650 akármilyen f...sza-kasza. 4 évig volt nyüstölve ahhoz képest egyben volt. Jófajta szinterbronz szűrő volt benne és tiszta volt, eredeti kínai TORCH gyertya volt ami jól adta a szikrát. A borzasztót kitisztítottam, hát ellég gagyi, alllig bírtam beállítani a stabil alapjáratot, és hogy jól pörögjön, mindig fulladt, de sikerült, mondta a srác is legközelebb kardános késsel is felszerelhető kaszát vesz. A berántója katasztrófa, pici átmérőjű kötéltárcsa, majd meg szakadtam vele, és rövid a zsinór,persze a berántóval majd leverem a kezem a burkolatba, mert félig alatta van a húzóka. A gx 160-as 5,5Le hondát könnyebben rántottam be.
Amúgy a masina 0,9Le 7500 1/min és 38 cm Damilátmérő
Ugye nem kell más termékekkel példálozni, mert sorolhatnánk életünk végéig, a minőséget fizeted meg, egy hasonló minőségű stihl kasza nem 50ezer kröül van, majdnem a 100ezret nyaldosa, ott voszont már nem acsak a minőséget fizeted meg.
Akkor, nem megéri egy minősági gép, CSAK 50ezer körüli áron? :-)
Amúgy ide süss, meg lehet venni a kis spartat 50ezerért is, de 58ezer alatt biztosan van több helyen is....
Azért egyszer már volt jó ára 1 új stihl gépnek, ősszel az ms310, 130ezer körül volt, az annyiért jó vételnek számított, bár most meg a 6400-as volt 140ezer, ami azért jóval tutkóbb gép.... :-)
Ezek a pöcsnyi stihl kaszák meg labdába sem rughatnak, a profi gépeik legalább megtermelhetik az árukat, de házkörülre stihl-t venni mókás egy dolog.... :-)
És miért a stihl a nyerő? Néztél más gépeket is? Vagy ezt ajánlották a stihl kereskedésben? Vagy hogy?
Itt azt hiszem, hogy a stihl lesz közel utolsó ami ajánlani fognak az emberek, márcsak azért is, mert a stihl áráért már komolyabb nem stihl gépet is lehet kapni... Egyébként 28 ccm.... 130ezerért? Ezt azért a stihl sem gondolhatja komolyan... sparta 50ezer ugyanennyi köbcentiért, hasonló minőségben és megbízhatóságban.
Te sem vagy azért annyira a saját pénzed ellensége. Szerintem válassz más márkát, jobban jársz.