Nyaralni akarsz, vagy átutazni? Ha az előbbi,akkor mindenképpen ajánlom a Grand Tours által árusított Holiday apartmant. Persze attól is függ hány főről lenne szó. Mi tavaly hatan voltunk egy hétig 100e Ft-ért (előfoglalási kedvezménnyel).
Bocsi a kekeckedésért, de a www.helasz.hu a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség oldálára mutat. Azt hiszem helyesen www.hellasz.hu az oldal. Nézegettem, hogy mi köze a magyar focistáknak Sartihoz :))
Hát a Kasszandra félsziget az teljesen más. Én amikor ott jártam, egy kicsit Balaton feelingem volt. Hogy őszinte legyek, kimenekültünk onnan, pedig egy egész napot akartunk eltölteni. Hidd el, semmi baj nincs Sartival, ha nyugodt nyaralásra vágysz, akkor jól fogjátok érezni magatokat. És azért nem lebecsülendő a szemközti látvány sem, az Athos hegy gyönyörű. Főleg a napkelte.
És ilyenek tárgyában, mint a déli végek mentén fekvő Kalamitsi falu, vagy esetleg a Kasszandra félsziget nyugati oldalának közepe, van-e hasznosítható tapasztalatotok ? Érdemes-e ezekre gondolni ? Jók-e ? Szépek ? Nyugisak ? Kevésbé felkapottak ?
Már csak azért is, mert a térkép szerint ezek a környékek már jórészt a nyílt tengerre nézőek, és valamiért az a kényszerképzetem van, hogy az ilyen tájékot jobban szívelem tengerparti nyaralásként, mint a szembe-fekvő-félsziget-nézegetést. ;-)
Ja, és valószínűleg kempingezni szándékozom "kis" családommal...
Hát valóban nem csak görögöket lehet Sartiban taláni. Rengeteg a magyar turista, valamint csehek és szlovákok is előszeretettel mennek oda nyaralni. Ezenkívül még bulgárokkal találkozhatunk. Azért Paraliához semmiképp sem hasonlítanám. Sartin nincsenek bérelhető napernyők és nopozóágyak a parton, nincsenek brutális diszkók, nincsenek bevásárlóközpontok, stb... De a kérnyéken mindent megtalász, ami egy nyugodt nyaralás hozzátartozója. Csendes kis öblöket, ahol ha szerencséd van, akkor egyedül süttetheted a hasad a napon, a faluban pedig hangulatos tavernákat, stb... A közeli települések is elég forgalmasak, leszámítva talán Szikiát, ahol nincsenek tengerparti apartmanok, csupán csak 1-2 apartman található a vízközelben. Na az a partszakasz nagyon nyugis, az bitos, de nem tudsz válogatni a szállások között.
Ha többet szeretnél megtudni Sartiról, akkor mindenképpen nézd meg a www.sartimania.hu oldalunkat. És ha esetleg mégsem nyeri el a tetszésedet, akkor Görögország egyéb részeiről is találsz információkat.
Üdv
Timcsi
u.i.: Én azért mindenképpen Sartit ajánlanám Neked, ha csodaszép helyeket akarsz látni a környéken. A Sythonia félsziget másik oldala már elég zsúfolt, és talán egy kicsit mű is egy nyugodt nyaraláshoz.
Mostanában a tocsogós időben egyre többet fantáziálgatok egy kis nyári görögországi kikapcsolódásról. A gazdaságossági szempontokat is figyelembe véve többnyire a Chalkidiki félszigetre terelődik a figyelmem. És mivel a Chalkidiki tágyú topic halódónak tűnik, így itt vetem fel - a topic címéhez képest eretneknek tűnő - kérdéseimet.
Tehát :
A címetekhez illő Sarti valóban vesztett-e már annyit a túristamegszállásnak köszönhetően a varázsából, hogy már akár Paralia, Asprovalta, stb. szinten is emlegetik jónéhányan ?
Valóban a Kelet-Európai túristák váltak már nyári időben a helyi létszám túlsúlyává ?
És ez mennyire csak Sarti település sajátsága ? Azaz a közeli-távolabbi környék esetleg némileg túristamentesebb-e ?
Ha az előzőek miatt, valamelyik közeli nyugisabb helyre vágyódnék, úgy van-e tapasztalatotok, hogy melyik települést célszerű úticélnak tekinteni ?
Stb., stb., stb. ...
(Volna még jópár érdeklődni valóm, de egylőre ennnyi. :)
U.i.: Utánaolvasgatok a fórumotoknak, de még csak kb. a felénél tartok, így a frissebb, az útitervet meghatározó információkhoz még nem jutottam el. :o(
Nekünk eddig az itthoni szállásfoglalás volt nagyon durva árban, kint rengeteget tudtunk alkudni a Taousanisnál. És nem utolsó sorban azért is van előnye a kinti szállásfoglalásnak, mert azért a legtöbb utazási iroda itthoni szállásajánlata zsákbamacska. Ott viszont megnézheted az apartmanválasztékot, és a Neked legszimpatikusabbat választhatod ki. De persze aki fél belevágni abba, hogy kint foglalja le a szálláshelyet, annak ésszerűbb itthon foglaltatni, és ha nem tetszik, akkor több-kevesebb sikerrel talán el lehet cserélni kint. Bár erre még igazán jó példát nem láttam.
Most kaptam mailban a Taousani Tours ajánlatát.Júliusban egy 2fős stúdió 250 euró egy hétre.Szerintem itthon van olcsóbb ajánlat is.Legalábbis én találtam.Nem húzós ár ez egy kicsit, ahhoz viszonyítva, hogy közvetlen foglalás?
Hát az indulással én is így vagyok.Még a szállásunk nincs meg, mert itt a neten próbálok minnél olcsóbban keresni, de ha az utazás kiállitásig nem sikerül, ott mindenképpen lefoglaljuk.Ti melyik időpontban mentek Sartira?Esetleg ott összefuthatunk egy frappéra, egy hűvös pálmafás tavernában.Már szinte látom magam előtt, és érzem az ízét.
Bár nem tudom, hogy milyen telefonszámon próbáltad hívni őket, de mi tavaly augusztusban voltunk kint Sartiban és akkor adtak az irodájukról egy kártyát.
Szia! Akkor te már rutinosabb utazó vagy Görögo.-ban mint én. De ami közös: a szerelem elsőre. Mi az elmúlt évben voltunk először és úgy jártunk mi Te. Az idén ismét nekivágunk. Leptokária Paraliától délre kb 20 km-re van. Kicsi nyugis hely gyerekekkel éppen jó. A szállásunk előtt a tenger mögöttönk az Olympos volt semmi baj nem volt vele. A Meteorák is relatív közel volt így megjártuk azt is. Én parázok kocsival menni még nem túl nagyok a gyerekeim és egyedül mármint 4-en nekivágni ....?? Marad a számomra biztonságosabbnak tűnő busz. Thassosról már hallottam állítólag az is egy gyönygyszem háborítatlan part gyönyörű növények meleg és tenger minden ami a nyaraláshoz kell. Egyébként a hellasz.hu.-n találsz róla képeket meg mindenfélét. Én is alig várom az indulást már holnap indulnék ha lehetne!!!
Először 2001-ben voltunk Görögországba.Szerelmesek lettünk bele.Akkor busszal voltunk, így sajnos nem tudtunk mindefele menni.2002-ben mér 3hétre mentünk,autóval.Az maga volt a csoda.2003-ban 2-szer voltunk nyaralni.Tavaly megpróbáltuk Bulgáriát.Jó volt az is, de Hellasz följe semmihez nem fogható.Voltunk:Evián,Athénben,Korintoszon,Tolóban,Spártában,Nafplióban,Olympiában,Meteoráknál többször is.Az idén ismét 3hét, bár tevbe véve hogy 4hét legyen.De ez szállás ártól függ.
Sartiról sok jót hallottunk, ezért szeretnénk kipróbálni.De mivel ennyi időt nem szeretünk egy helyen lenni, ezért a másik hely ahova megyünk Thassos.Már nagyon várom.
Leptokáriát nem ismerem.Merre fele van, és milyen?
Igen lefoglaltuk. Sartiban még nem voltam. Tavaly Leptokarián voltun szintén a Re-Tourral akkor 1 hétre most belevágunk a 2 hétbe Június 27-től. Mivel már utaztam velük 5% volt a kedvezmény. www.sartimania.hu oldalon gondolom már jártál ha nem feltétlenül nézz bele! Először utaztok Görögországba?
Köszi az infót.Ti már le is foglaltátok a szállást?Volt valami kedvezmény?Most mész először Sartiba?Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nagyon várom már és szeretnék mindent tudni róla.
Mi is Sartira megyünk az idén és a Barracuda házban fogunk lakni. Autóbusszal megyünk a Re-Tour utazási irodával ez egy kaposvári iroda a www.re-tour.hu oldalon találod őket. Csak jót tudok róluk mondani az elmúlt évben is velük utaztunk. A Barracuda házról a www.helasz.hu oldalon a forumon talász Sarti leírást mayse tolmácsolásában. Szerinte ha gyerekkel mész tökéletes csendes hely árnyas udvar, de ha nyüzsögni szeretnél akkor nem igazán jó. Olcasd el sok érdekeset ír.
Nagyon örülök, hogy megtatáltam ezt a fórumot.A nyáron Sartira mennénk1-2hétre.Görögországot ismerjük, de itt még nem voltunk.Erről a fórumról sok mindnet megtudtam, de egy valami érdekelne.Melyik apartman ajánljátok.Én itt a neten láttam a Barracudáról képet.Nagyon tetszett.Ismeri valaki?Esetleg tudjátok, hogy melyik iroda foglalkozik vele?Minden érdekel amit csak tudtok ajánlani.Ja láttam egy emil címet kinti apartmanról.Ott ténylg magyarul lehet ajánlatot kérni?Köszike előre is