Az én durianom kb másfél évig bírta.Igazából a baj akkor kezdődött amikor 20C alá ment a hőmérséklet az üvegházban! Addig vigan elvolt és szépen fejlődött, olyan 30 leveles példány lehetett.
Erre vigyáznod kell, ha nagy fát akarsz belőle nevelni!
2 kelt, de az egyiknek a csúcsa elszáradt, szóval végül egy maradt. Habár a másik tövében is van élet, de már egy hónapja nem történik semmi. Jöhetsz bármikor, valami hétvége szerűség volna praktikus, hétközben dolgozom sajna.
Átnézzük majd a Plumeriákat hátha nekem valami más is kiklet.
Klasszak a képek. A saját Duriánom megvan, mostmár kezd növény formája lenni. A haverom aki hozta kicsit ki volt akadva, hogy mi a szösznek nekem ilyen büdös holmi, a repülőn gondolom örültek neki. :-)
Az Artabotrysom sajnos kimúlt. De a Desmos hajt. Legalább ennyi jó van.
Ez meg a Pálmaház,ami bár most kicsit mintha szerényebb lett volna,de mégsem annyira lezüllötté tett,mint a gyerekjátszoházzá átlakitott,semmit nem érő magyar pálmaház.
Na tegnap Bécsben voltam.Nagyon teszett az állatkert eőerdő háza:))A pálmaház kicsit leromlott.
Nem sok idöm volt de vettem 3 mangosztint 2 mag volt is benne.és nagyon finom volt,nem olyan kemény héju,penészes mint amit nálunk árulnak.
Vettem jávai almát is,de sajnos ez magnélküli változat lehetett,izre mint egy sima alma,de az alma azért finomabb.
Meg vettem egy két kilos Duriánt(majd képet teszek fel),ebben 2 mag volt csak normális a többi elég aszott.De azt a szagot visszafele a buszban:)))Szerintem senki nem tudta mitöl van ennyire hagymaszag visszafele.Jol eldugtam,de hiába.Ma szétszedtem,leküzdve a hagymaszagot megkostoltam.Hát nem tudom,nem volt mérgezö,de nem lesz a kedvencem az tuti.Még a kezemet és megvágta a tüskés héja,de a felét kiszáritom,elteszem emlékbe.Most a kezem hagymaszagu meg a lakás:((Mintha egy hagymafeldolgozoban laknék:(((
1.megmondom öszintén nem tudom megvan-e még a mobilszámod.
2.majd értesitelek,ha valoban megyek Györbe(ha megyek akkor a 12 kor peströl indulo vonattal megyek)
ha meggáll a vonat,akkor ha odajössz a vonathoz egy megbeszélt helyre cserélhetünk,csak ne tul nagy csomagot hozz,hogy ne kelljen sokat cipelnem.Passiflorát igértél ujra,mert amit tavaly hoztam töled elpusztult:((Nem tudom a nagyvirágu hibijeidböl,amiböl tavaly nem tudtad milyenek lett virágos?vagy dugvány?
Plumeria mag vagy növény?
citrom nem kell kösz rengeteg van és lassan a citrusfélékböl telitve vagyok már megválogatom,mit fogadok el.
Ha Győrbe mész akkor tataányán kereszül megy a vonat, oda pedig én könnyedén el tudok menni! Ha össze tudjuk hozni akkor csereberélhetünk ezen a módon!
Csak nem tudom mit is igértem én cserébe.. arra emlékszem, hogy plumeriakat igértem! Asszem 5 fajtából tudok adni ! Ha van még valami légyszi írd meg! Esetleg tudnék citrom dugványt adni, mert elég jól megeredtek, 10db tuti megmaradt! Egyébként ha ez a mód nem müködik akkor marad a csomag küldés!Gáborkevel éppen most beszélgettünk erről a módszerről, és úgy is 1-max 2 nap alatt megérkezik a csomag amit a postán kereszül küldenék.. Akkor meg lehetne azt is csinálni, hogy egyben küldeném, ill. odaadnám a neki szánt növényeket is!
egyet már kapott Gáborke,megy egy a füvészklertbe,két hét mulva Rappainak is,meg Szegedre is,Gondolom neked is kell egy.majd megbeszéljük,hogy jut el hozzád.
Igaz jövö héten pl.lehet hogy megyek Györbe vonattal.Az nem tatabányán megy keresztül??na mindegy,ez csak egy ötlet volt.