Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ha már 4 ütemű, akkor a castel 435, amit nagyon tudok ajánlani, csak nekem nincs. Nézd meg a motort, a meghajtást, a rezgéscsillapító tubust, a minőséget. Akkor nem MTD. Most 120 a bricóban.
Micsoda gép. A négycsatornás technika, na meg az öblítő előtét. NA és a légszűrőrendszer, egyszerűen pazar. NA igen ez profi gép nem egy gagyi REALM. 5.6 német Lóerő. 70.7 ccm-ből.
Én nem hasonlítom a Solo-khoz tényleg egy olyat is kipróbálnék egyszer....... Valahogy mikor emlegeted őket mindig Han Solo jut eszembe a Star wars-ból.....
Azért ne essünk túlzásokba. Ha fűkaszálásból kéne megélnem biztos nem ilyen kelet kincsét vennék hanem egy OLEO-MAc 755 mastert vagy egy Tanaka-t. Mondjuk az OLEO esélyesebb.
Valószínűleg tényleg éppen a ló túloldalán tartózkodunk :-) Az embert megszédítit az, ha talál olyat, ami kínai, és MŰKÖDIK !!! Na nem hosszú ideig, hanem egyáltalán. Dicsértem én is a Realm fűrészt, mert tényleg lehet vele fűrészelni. De azért az elég vad, ha elkezdjük hasonlítani Stihlhez, Solohoz, Husqvarnához, Dolmarhoz, Oleohoz, stb.
ezeket a márkákat jegyzik valahol? De most komolyan.... kínai csak van neve, nem? Ez eggyel jobb annál aminek még neve sincs... kicsit elájultunk ezektől a kínai gagyiktól szerintem... Strigo, te például totálisan a bűvkörbe kerültél :)
Gypsy56 Így már más a leányzó fekvése. Nem szar gép, dolgozni is lehet vele, bár nagy területeknek nem állnék neki, mert lasabban lehet vele haladni és sosem végeznék. Lényegében akkor egyetértünk a kínai gépeket illetően is... Hívhatlak apámnak ezután? :D :D
Ne vedd ilyen tragikusan. Kis teljesítményű, de derekas egy jószág az. Idődbe belefér kicsit hosszabb bíbelődés. Aki meg dicséri ezeket a kínai gépeket, lelke rajta. Nem állítom, hogy nem lehet velük kaszálni, de nálam 1 napot se bírnának ki. Ha Spartám lenne, azt a gép kibírná, max a melósok nem :-))) Ez a különbség .
Igen de a mostani Tarus ami a Timbertech-el azonos nem a olyan mint ami nálad landolt. Az valami régebbi próbálkozás lehet. úszóházas karbi, felső tank stb.
Talán a szöghajtása hasonló vagy ugyanaz a tiedének is Ez a Timbertech meg Stenson Tarus stb. hasonlóan a fűrészekhez Szintén japán kasza koppintás.
kb igaz... de az én spartam nem ilyen... illetve igen, de csak a vastagabb szárú gazokban. Például lábszárközépig érő fűben semmi gondja nincs. Persze nem vagyok elájulva tőle meg nem lehet annyira haladni vele mint egy nagyobb géppel, nyilván nem egy 755, de azért nem egy szenvedés. Szegélyezni, kicsit drága lenne 50k-ért.
itt tényleg nagyon jó áron vannak a dolgok... kérdéses, hogy ezek élettartama mennyire tehető a későbbiekben. Itt nekünk való dögök vannak... 52ccm meg 3 ló... jézus ereje :)
A 240R-hez én mindig az időjáráshoz, vagy a munkához keverem a benzint. Ha folyamatosan megy órákat, és várhatóan melegben padlógázon, akkor 1:33 keveréket használok, és a kipufogó tiszta. Ha ezzel a keverékkel megyek körülcsapkodni dolgokat, félgáz jellemzően, 5-10 perc működés, 5-10 perc állás, akkor olajosodik erősen. Na ilyenkor 1:40-1:50 keveréket használok, és megen tiszta a kipuf. És igen, ha nem tudom milyen lesz a meló, akkor ott keverem be, vagy viszek magammal két keverékes kannát, ha várható mindkettő.
Ez nagyjából így van szerintem is. A kicsi gép átka, hogy késsel kell vágni azt, amit normális gép simán lenyom damillal. Viszont ez a Timbetech nem tudom milyen, de a TARUS szöghajtása, damilfeje nem ér egy ruppót sem. Márpedig ezek állítólag ugyanaz a gép .
Attól függ mire kell.Nekem van.Ez már a második,nagyon jó megbízható gép,nem lesz vele semmi bajod.De az egylovas gépekkel nem lehet kaszálni.Szerintem legalábbis nem.A kicsit komolyabb szálfűben még nyakgázon is csak kínlódik. A sparta is ilyen.Mondjuk fűvágólappal azért elviselhető de damillal csak tökölés az egész.Én csak szegélyezésre használom.Ahhoz hogy normálisan haladj szerintem minimum 2 ló kell.Bár ez csak az én véleményem.
Jó azért nem fog szét esni elemeire pláne ha nem iparilag hajtja. De ezt a sűrűbb benyát rakok bele az előírtnál, na ezzel csak óvatosan. Sokan abból indulnak ki hogy mivel a 2 ütemű gépnek a benzinhez adott olaj nyújta a kenést ezért mennél több olajat rakok bele annál tutkóbb a kenés. Valójában annál tutkóbb hogy szétcsesződik a henger fala meg kitámaszt a gyűrű és szarrá kopik, pillanatok alatt.
A Timbertechez gyárilag 1:25-öt írnak elő. Ha te ennél nem tennél sűrübb keveréket bele, csak pont ilyet akkor is biztos halál lenne a gépnek. Valójában 1:40 a normális keverési arány és szerintem a fűkaszánál ez bőven jó is, annyi hogy bejáratásnál 1:33-al szokták járatni utána meg jöhet az 1:40. Én a kínai fűrészbe rakok 1:35-öt mivel a láncfűrész kurvára pörög na ott nagyon kell a kenés annak is csak azért mert kínai, és kitudja milyen minőségű a hengerfal bevonata meg a gyűrű pedig ugye már az 1:40 is ezeknek a modern olajoknak ráhagyásos
Szóval a legsűrűbb keveréked se legyen 1:35-nél sűrűbb kivéve a bejáratás bár annak is elmegy az 1:35.