Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Én meg több olyan birkát ismerek,akik már évek óta gond nélkül legelnek! :-)))))) Meg ismerek olyan birkát is,aki azt hitte,hogy az Einhell fűkaszájával majd le tud kaszálni egy 1m széles és 50 m hosszú területet,amin térdig érő fű/gaz volt. :-( (ez én voltam)
Be ne bizonyítsátok már megint, hogy a kínai gépekkel nem lehet úgy munkát vállalni, hogy megérje, tehát éhen döglöttem! Évek óta mást se csinálok, csak kínai meg mindenkféle hitvány gépekkel dolgozok, ok, szerelni kell időnként,de lehet boldogulni velük ! : )
Épp írtam az előbb hogy tán legjobb lenne ha árulnák külön a timbertech kasza motoregységét kompletten mondjuk kb. olyan 15 ropiért, ha az embernek beszarik valamelyik öreg márkás gépén a motor, hát lerántja a szárról a gebaszos motoregységet, fel rá a Timber mocit azt had menjen.
Végül is MOMIKA ügyének kapcsán jött a téma. Ne vegyen komplett Timbertech kaszát. Csak a Motorblokkját alkatrészként, persze burkolattal,meg kuplungostul. tisztára mint az OLEO MULTIMATE rendszer. :))))) mondjuk egy 10 rugót ad érte azt csá. Vagy mitudom én mennyit 15-nél többet nem érdemes. Rákurja a megtérdelt Einhell szárra a mocit azt már mehet is a munka vele. Egy ilyen próbát azért megérne csak kérdés hogy szerez Timbertech kasza motorblokkot cakli-pakli. Mer a Vaterás fazonnak tuti van csak kérdés mennyiért adna.
Én is ezen gondolkoztam, miközben Strigo írását olvastam, azt azért hozzátenném, hogy ha a többi márka árképzése is olyan lenne, mint a stihlé, akkor megérhetné azt csinálni, amit Strigo írt.
De amíg 150ezer kröül megkapom a 755master-t, vagy a solo154-est, esetleg a hitachi vmelyik nagy gépét, addig nem éri meg vacakolni, ráadásul a kínai gép többi alkatrésze sem a svájci óra.... :-)
Jó ötlet. Rakunk rá egy minőségi szöghajtást (30.000), meg egy jó damilorsót (9.000). De akkor már a szárat is érdemes lenne cserélni, mert azért csak nem olyan jó az az acéltengely. Az is 40 rugó. És akkor már csak a kuplung, meg a motor nem olyan, mint egy márka gépen. Jut is eszembe, ekkor hol is tartunk pénzben ? :-))))
A bérmunkáról meg annyit, hogy a legnagyobb antireklám, ha elmész a "műszerrel" füvet vágni, majd vert seregként felcsapott farokkal hazavágtatsz a leamortizált technikával. Legközelebb tudod mikor hívnak ...
Szerintem meg a valóság az hogy ha a kínai timber kasza mocija kötélnek áll meg az acélrúd tengely is bírja, rakunk rá egy minőségi szöghajtást, mindenki döntse el szerinte melyik számít annak, meg egy normális lekoppantós damilfejet és egész jól lehetne vele melózni persze nem több hektár nyirbászolására gondolok ipari szinten,(attól tuti szétesne) hanem hétvégi 1000-2000 m2-es telkek bérnyírogatására. Aztán összekaparni vele annyi lét hogy ha szétfossa magát tudjon az ember venni egy minőségibb gépet példának okáért egy FS 350-est, Vagy valamelyik Husit, vagy egy Oleo 755 Mastert vagy Sparta 42-t stb. Szóval elindulásnak ha nem futi 100-200 000 Ft-os gépre akkor azért beválhat. ÉS Qrvára nem mindegy mennyi idő alatt végzünk egy telekkel ha tele vagyunk megrendelésekkel, nem biztos hogy ráér az ember egy Sparta 250 T -vel szuttyogni. Persze ehhez azért kikéne próbálni a kínai Timbert hogy a gyakorlatban mit bír, de nem az ilyen félresikerült változatokat amelyiken felül a tank meg úszóházas karbi van mer a mostani Timberek nem olyanok. Az a Tarus amit Gypsy levadászott valami első próbálkozásokból való széria lehetett amikor elkezdték ezeket a kínaiakat gyártani.
De hogy hozzád közelebb állót mondjak: Egy darab szerszámacélt sosem fogsz átvágni kínai kézifűrész lappal. Egy jó minőségű lombfűrész szállal viszont bármikor .
Valami ilyesmi. Tudod egy kis láncfűrész is elvágja pl a kőrisfát, ha JÓ lánc van rajta, legfeljebb soká tart. És enélkül meg a nagy SEM . Én így gondolom .
A ló innenső oldala meg ez : az Einhellel ,meg egyetlen Kínai 2 lóerős kaszával sem lehet egy napig se kaszálni, mert szétesik, de a sparta rendkívül gyenge gépe, ami semmivel sem erősebb az Mtd-nél, a kis partnernél, vagy akármelyik márkátlan kicsinél, az majd lekaszál nekünk mindent, mert az OLYAN ,mint a LEGPROFIBB KASZÁK, épp csak egy icipicit kisebb.
Szervusz kolléga ! Én jól jártam a masináddal, szörnyű sokat ledaráltam vele miután belőttem, aztán továbbcseréltem egy kazánra . Remélem működik a technika amit a motorból csinált ismerősöd !
Nem az a baj ha derékig ér a fű,hanem az hogy sűrű.Elég ha lábszárig ér de sűrű,még a 2.8 lovas gépet is fogja.Szóval mindennel lehet kaszálni,de nem mindegy hogy trabival mész Moszkvába vagy Toyotával.Különben én arról nem írok véleményt amit nem próbáltam,csak azért írtam ezeket mert dolgoztam spartával is már.Itt mindenki dícséri,gondolom nem véletlenül,mert biztosan megbízható jószág,de az én tapasztalatom az,hogy tényleg otthoni felhasználásra való,elég gyengécske és a teljesítményéhez képest nehéz mint a dög.A 128 r kb ugyanazt tudja de SOKKAL könnyebb.Igaz sokkal drágább is.És nem acélrudas a lehajtása.Na ezek alapján lehet mérlegelni....De az elsődleges kérdésem még mindig az,hogy mire kellene a gép?
Igen is, meg nem is szórakozott a gép és át ültem a fiam gépéhez és nem is figyeltem a belépésnél mit ír a gép, de van még egy harmadik változat is, ha a lány gépéhez ülök oda. A válszokat meg köszönöm.