Keresés

Részletes keresés

shu14 Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 179

Az LMBTQ sose lesz elfogadott. Voltak társadalmi korok, pl. az ógörögöknél, ahol elfogadottabb volt, de időszakról időszakra változott. Most egy ilyen kort élünk, ahol ilyenekkel pótolják az emberek a nem létező identitásukat, de ez csak pótcselekvés, hasonlóan a fundamentalista vallásossághoz, egyfajta mesterséges értékrendképzés, aminek a célja nem maga az értékrend meg az identitás, hanem a bunkósbot szemlélet. Ma az LMBTQ/BLM/woke jegyében megy mások megbélyegzése, ez ennek az érdemi fedezete, semmi több. Majd elmúlik.

A nők egyenjogúsága meg megintcsak nem keresztényi meg bibliai kérdés.

Előzmény: Elminster Aumar (131)
shu14 Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 178

Ez, mint érvelés? :DDD

Ember, sajnos közöd nincs az érveléshez. Van egy feltevésed, amit tényként kezelsz, hogy az igazadat harsogd itt az általad megnyitott fikatopikban. Alá kéne támasztani, hogy a Biblia írói azt hitték, amit te rögeszmésen beléjük akarsz magyarázni.

A Biblia érdemben nem is ír erről, ha pedig véletlenül, szimbolikusan ír, akkor is a "földkerekség" szót használja (Jób, Ézsaiás), amit ma is használunk. Bazze, fölnéztek az égre, látták a napot, holdat, és látták, hogy kerek, gömbölyű. Az egész flat earth dolog egy modern kreálmány, erről több cikk is volt korábban.

Ennek ellenére nyilván a Biblia nem egy tudományos könyv, hanem irodalmi mű, tele metaforákkal és szimbólumokkal. A reformáció előtt senki nem kezdett áltudományos magyarázatokat adni még a 6 napos teremtésre se, a szerzetesek, papok koruk csillagászai, matematikusai voltak, a tudományra inkább úgy tekintettek, mint Isten mindenhatóságának felfedezésére, mintsem bibliai leírásra. A protestáns egyházaknál valóban megjelent ez a szó szerinti bibliamagyarázat, de ez is csak partikuláris körökben, és többnyire identitásképző, sokszor politikai, érdekérvényesítési jelleggel. Ezzel együtt a flat earth még ezekben a körökben sem létezik.

Szerintem jobb lenne, ha feladnád ezt a rögeszmés trollkodást, értjük, mit akarsz itt közvetíteni, de nagyon kilóg a lóláb.

Előzmény: mókusmiklós (124)
fhrfl Creative Commons License 2023.01.14 0 0 177

" Mi az az égbolt amely a Földre ráborul és nem a Föld köré körbe borul?" 

Ezt nem tőlem kellene kérdezned, szerintem. 

Nem szokásom hülyeségeket megfogalmazni. 

Előzmény: mókusmiklós (145)
fhrfl Creative Commons License 2023.01.14 0 0 176

Ha UD előkerült, akkor a nézeteit vele beszéld meg, mert itt csak azt villanthatod, amit a nézeteivel kapcsolatban gondolsz. Ha itt ielőkerül egy keresztény, aki azt állítja, hogy a Bibliában a Föld.laposnak van kimondva - és ezért ő laposnak mondja a Földet, akkor azzal az emberrel majd nyilván lehet erről beszélni.

Tehát, ha jól értettem, te most azt mondtad, hogy ha valaki hitelt érdemlően bebizonyítja azt neked hogy a Biblia valóban laposföldet tanít, akkor elfogadod, mert te valóban hiszel a Bibliának, nem úgy mint azok akik azt mondják hogy a Biblia Isten szava de mégsem tekintik valóban isten szavának azt. "

Azokkal, akik Isten szavának mondják a Bibliát, de nem tekintik annak, azokkal mit beszéljek a Bibliáról? 

Nem hiszem, hogy akad keresztény, aki bízik Istenben, de nem tekinti Isten szavát Isten szavának.

Talán megbízik az ilyen Istenben, de abba nem, amit mond? 

Amint valaki hitelt érdemlően bebizonyítja nekem, hogy a Bibliában írtak szerint a Föld lapos, én kijelenteni fogom, hogy a Föld lapos. 

Előzmény: mókusmiklós (144)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 175

A kereszténység nem fogadhat el olyat, ami ellenkezik alaptételeivel.

Előzmény: Elminster Aumar (173)
Zellem Estelen Creative Commons License 2023.01.14 0 0 174

Ragyogó:-)

Lapos Föld-föld-homok-homosex???

Gratula!

Elminster Aumar Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 173

"Holott de. Azt mondta, a buzulást a keresztény tanítás bűnnek.tartja,

de a társadalmi elfogadása nő, így a társadalom egyre kevésbé tartja

bűnnek a buzulást.

Ezt mondta (írta)."

Igen. Pontosan ezt írtam.

A témát részemről befejezve megismétlem az eredeti álláspontomat: ha a Bibliát örökérvényű meg isteni erkölcsi útmutatónak tekintjük, még akkor is számos TÉVES dolog van benne, mivelhogy a Biblia megírása óta a társadalmi fejlődés nagyon sok bibliai szabályt meg előírást meghaladott. A rabszolgatartás mára már bűncselekmény. A férfi nem a család élet-halál ura, nem verheti és nem ölheti meg a családtagjait. A nők nem alávetett házicselédek, akik a férjük tulajdonai. Az emberek egyenlőek származásuk vagy bőrszínük ellenére. És bizony azok az embertársaink, akik valamilyen BIOLÓGIAI OKBÓL nem érzik magukat jól a saját testük biológiai nemében, vagy a biológiai nem meghatározódás annyira félrement az egyedfejlődésük során, hogy lelkileg nem azonosak a testük nemével, így a hasonló neműekhez vonzódnak, azok az emberek nem "deviánsak", és el kell tudnunk őket fogadni olyannak, amilyennek "az Úr a maga bölcsességében jónak látta megalkotni őket". Merthogy ha Isten teremtette az embert, akkor bizony Ő maga tette bele ezt a kis "hibát" is, hogy néha a nemi meghatározottságunk nem olyan szögegyenes, hogy az "apa férfi, az anya nő". Kik vagyunk mi, hogy valami ókori szöveggyűjtemény ostoba tiltásaira alapozva megtagadjuk a Teremtő Isten világunkban megnyilvánuló szándékát?

Úgyhogy idővel a kereszténység is kénytelen lesz elfogadni a "teremtett világ" igazságát, és beletörődni, hogy a nemi identitás lehet bármilyen, függetlenül a test biológiai nemétől. Most ebben az átalakulási folyamatban vagyunk éppen. Ezért nehéz ezt észrevenni, pláne olyannak, aki kézzel-lábbal küzd a változás ellen. De mint írtam: ennyi erővel a lavina útjába is állhat, hogy megállítsa.

Uff! Én beszéltem.

Részemről offtopik vége.

Előzmény: mókusmiklós (161)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 172

Engem személyesen nem ér.

Nem nyugaton élek. S kb. a takarítónő szintjén vagyok a munka hierarchiában, azaz érdektelen vagyok.

Előzmény: mókusmiklós (169)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 171

Valószínű.

Előzmény: mókusmiklós (170)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 170

Még nincs.

Lesz?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (168)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 169

Arra azonban figyelj oda, hogy ha netán a hülyeséged miatt ér

hátrányos elbírálás, az nem a kereszténység miatti üldözés

kategóriájába sorolandó.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (165)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 168

Ilyen még nincs.

Előzmény: mókusmiklós (166)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 167

Hű, ez rossz. Még jó hogy keleti cégnél dolgozom, nem nyugatinál.

A nyugat szar.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (165)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 166

"a vallási értékrend a 4 fal közé van szorítva, sőt néha még ott is büntetik"

Még ott is bűntetik.

Értem.

Tehát azt állítod, a rendőrség bemegy a lakásba és ha ott Bibliát vagy feszületet találnak akkor kurva erősen megkorbácsolják az embert

Azt a mindenit, de szar szemétség ez!

Előzmény: max val bircaman szeredőc (163)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 165

Számtalan módon üldözik őket.

Magam is nyugati multinál dolgozom, még cégen belül is látható ez.

Előzmény: mókusmiklós (164)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 164

"ahol elítélnek emebereket mert keresztények."

Nyugaton elítélik az embereket mert keresztények?

Lecsukják őket?

Pénzbírsággal sújtják őket?

Levágják a péniszüket?

Hú, az nagyon szar lehet!

Előzmény: max val bircaman szeredőc (163)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -2 0 163

Nyilván egy modern, liberális társadalom szekuláris, azaz a vallás nem számít ott. Ott a vallás magánügy, s a vallási értékrend a 4 fal közé van szorítva, sőt néha még ott is büntetik, lásd a mai nyugatot, ahol elítélnek emebereket mert keresztények.

Előzmény: mókusmiklós (162)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 162

Csak az adott társadalom értékrendje lehet összhangban a valláséval,

és lehet nem is.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (158)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 161

Holott de. Azt mondta, a buzulást a keresztény tanítás bűnnek.tartja,

de a társadalmi elfogadása nő, így a társadalom egyre kevésbé tartja

bűnnek a buzulást.

Ezt mondta (írta).

Előzmény: max val bircaman szeredőc (159)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 160

"egyébként a topiknyitó butához: megnézted a videót? végig?

gondolom:

1. -igen, megnézted, mert gúnyolódni és röhögni akartál.

2. -ja, de mégse nézted meg, mert lusta vagy :D"

Nem is az 1. nem is a 2. hanem egy harmadik,

csak te ugye a kérdésfeltevésnél kurva nagy logikai hibát követtél el,

azt feltételezve, hogy  ha A, akkor B és ha x akkor y is.

Pista, tudom hogy te

vagy szereted az uborkát, mert ugye az bódító hatású,

vagy nem szereted az uborkát, hisz piros és világít.

Még nagyobb segítség:

Mi van akkor, ha megnéztem a videót, de nem azért mert gúnyo-

lódni és röhögni akartam, hanem másért?

Mi van akkor, ha mégse néztem meg a videót, de nem azért mert

lusta vagyok, hanem másért nem?

Mi van akkor ha nem néztem meg a videót, de néztem, méghozzá

a 95 %-áig? De meg ugye nem néztem, mert csak az nézte meg, aki végig nézte.

Válogathatsz,  van sokféle.

Előzmény: robottá vált (153)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -2 0 159

Eddig is értettem. Csak ő nem ezt mondta.

Előzmény: mókusmiklós (156)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -2 0 158

Pedig a történelem során sok minden volt bűncselekmény és sok minden meg nem.

Emberi döntés kérdése.

Alapvetően az adott társadalom értékrendjétől függ.

Előzmény: mókusmiklós (157)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 157

Az meg, hogy mi bűncslekmény az a törvényhozás döntése, bármi lehet az.

Nem bármi lehet az.

Miért van az, hogy a legtöbb országban nem bűncselekmény a lila nadrág viselése, és a legtöbben a lopás az.

Pedig mindkettő lehet sokaknak ellenszenves.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (155)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.14 0 0 156

"A pedóság pl. nem bűncselekmény"

Pedofilnak lenni nem bűn (a kereszténység szerint)

Pedofiliát elkövetni bűn (a kereszténység szerint)

Homokosnak lenni nem bűn (a kereszténység szerint)

Homokosságot elkövetni viszont bűn (a kereszténység szerint)

Pedofilnak lenni nem bűncselekmény (a jogrendünk szerint)

Pedolfiliát elkövetni bűncselekmény (a jogrendünk szerint)

Homokosnak lenni nem bűncselekmény (a jogrendünk szerint)

Homokosságot elkövetni sem büncselekmény (a jogrendünk szerint)

Erről beszélt a vitaparrnered (erről a kettősségről), csak te nem fogtad fel.

Tehát: a kereszténység és a jog nem egyformán ítéli meg a buzulást. Így érted?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (155)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.14 -1 0 155

Mindkettő állapot, szexuális orientáció. Az meg, hogy mi bűncslekmény az a törvényhozás döntése, bármi lehet az.

A pedóság pl. nem bűncselekmény a magyar jogrend szerint, egyetlen szexuálios orientációt se büntet a magyar büntetőjog.

Előzmény: Elminster Aumar (154)
Elminster Aumar Creative Commons License 2023.01.13 -3 1 154

"A homokosságot, pedóságot, egyéb másságot nem fogadja el ma se a kereszténység."

A pedofiliát senki sem fogadja el. Viszont ne keverd a homoszexualitással! Az első egy ocsmány bűncselekmény, a második csak egy állapot. És éppen erről beszéltem: hogy a NEM DEVIÁNS szexuális orientáltság-változatok össztársadalmi elfogadottsága éppen most van folyamatban. Lassítani lehet maximum az LMBTQ emberek elfogadásának a folyamatát, te megakadályozni nagyjából annyi esélye van bármely vallásnak, mint stüszivadásznak megállítani a lavinát.

Bele kell törődnöd, hogy csak évek (évtizedek) kérdése és teljesen normális elfogadottá válik a világ fejlett részén a melegek kapcsolata. A világ változik. A kereszténységed vagy vele változik, vagy megy a süllyesztőbe a többi megszűnt vallás közé.

"A nők pedig nem férfiak,"

A ők is EMBEREK. Ez a lényege az emancipációnak! Ugyanolyan emberek, mint a férfiak. Több ezer éven át éppen a vallás meg a hagyományok nyomták el és tartották egyfajta házirabszolgaságban a nőket. (A muzulmán országokban még ma is ez van!) És lám! a 19. század végén 20. század elején elindult nőmozgalmakat még habzó szájjal támadó különféle vallásos egyházi meg laikus csoportok száz év alatt beletörődtek a megváltoztathatatlanba: a nők egyenrangúak a férfiakkal, ugyanúgy szavazhatnak, ugyanúgy lehet saját tulajdonuk, ugyanúgy elválhatnak, ugyanúgy lehetnek vezetők, és ugyanúgy akármilyen politikai tisztséget betölthetnek.

És ez csak egy példa arra, ahogy a társadalmi fejlődés meghaladja a meggyökeresedett vallásos ostobaságokat. Előbb-utóbb a vallások adják be a derekukat, mert a társadalom mindig erősebb mint akármelyik vallás.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (152)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.13 -1 0 153

egyébként a topiknyitó butához: megnézted a videót? végig?

gondolom:

-igen, megnézted, mert gúnyolódni és röhögni akartál.

-ja, de mégse nézted meg, mert lusta vagy :D

max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2023.01.13 -2 0 152

A homokosságot, pedóságot, egyéb másságot nem fogadja el ma se a kereszténység.

A nők pedig nem férfiak, más a szerepók, ez így normális.

Előzmény: Elminster Aumar (131)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.13 0 1 151

Van úgy hogy az ember felidézi amit az óvodában tanult (és megértett)

Voltál már te is így ezzel?

Előzmény: robottá vált (150)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.13 -1 1 150

marha okosnak hiszed magad, miközben szűklátókörű, tájékozatlan, buta ember vagy. pontosabban nem te vagy ez, hiszen te nem létezel, hanem csak lemásolod és elutánzod amit a híreskönyvekben olvastál

Előzmény: mókusmiklós (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!