Keresés

Részletes keresés

parkvárosi lány Creative Commons License 2002.10.24 0 0 28
ADSL szempontból a parkvárosi kisposta számít, állítólag ott lesz a központ.
Tőlünk az autópálya autóval 1400 méter, úgyhogy, hacsak nem tesz baromi nagy cikcakkokat a vezeték, akkor elvileg ideér...
Egyébként az elég biztató - talán -, hogy az új polgármester, meg az önkormányzat több tagja is az M7-en túli terület fejlesztését ígérte. Valahol tényleg krimi a jelenlegi helyzet, hogy a legdinamikusabban fejlődő városrész a legelhanyagoltabb a köz-ellátás szempontjából. Mondjuk, én már teljesen megszoktam, hogy kizárólag autóval lehet közlekedni akár egy kiló kenyérért is, és ahogy körülnézek a környéken, minden háznál legalább 2 autó van, de azért ez mégsem normális helyzet. Azért sem, mert fizetőképes kereslet láthatóan volna sok mindenre...
Előzmény: cs_geza (26)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.24 0 0 27
Egyebkent pont tegnap setaltunk a gyonyoru delutani napsutesben arrafele, hogy mennyi uj es ujonna epulo haz van! Tavasszal jartunk arra utoljara, itt-ott ra sem ismertem.
Előzmény: parkvárosi lány (25)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.24 0 0 26
ADSL: En is olvastam h lesz Erden, azt nem t'om ugyan, hogy a telkozpont hol van, de azt tudom, h 3-4 km a max hatotavolsag amit az ADSL elvisel, es ez nem legvonal, hanem vezetekhossz. Namarmost a parkvarosi kispostatol autoval merve kb 2.5 km-re lakom, ami erosen hatareset lesz ha lesz.
Nalunk nem lehet micro (pont beletakar egy erdosav a toronyba), de nem is hianyzik igazan, van video, DVD, van "normal" tv es aludni is szeretunk. ;)
Előzmény: parkvárosi lány (25)
parkvárosi lány Creative Commons License 2002.10.24 0 0 25
Igen, stimmel, ott lakom :-)
ADSL-ügyben egy axelerós fórumot olvasgatok bőszen, ahol a cég főnökei (pl. Pohly) felelgetnek az ADSL-ért reménykedőknek, és onnan van az Érdet illető infóm. Mindenesetre, ha valóban kerül a parkvárosi postára DSLAM, akkor szerintem van reményünk.
A kábeltévé egyébként nekem nem hiányzik különösebben, remekül bevált az AntennaMicro. A csatorna sem hiányzik, főleg nem a csatornadíj :-)
Előzmény: cs_geza (24)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.24 0 0 24
Szia, foldi! Gyanitom, hogy az Iparostol folfele (balra) lax, ott vannak inkabb fenyos reszek.
ADSL: remelem hamarosan lesz de nem fuzok hozza vermes remenyeket, h a vilag vegeig is eler a hatosugara.
Előzmény: parkvárosi lány (23)
parkvárosi lány Creative Commons License 2002.10.24 0 0 23
Sziasztok!
Új nikket kreáltam, hogy itt lehessek (nem akarom ugyanis, hogy más topikokban kiderüljön, hol lakom).
Itt viszont nem lehet titok :-)
Szóval én is érdinek mondhatom magamat az utolsó 6 évben. A szűkebb lakhelyünket imádom (M7-en túli terület), a kertünk hatalmas, fenyőerdős, bizony, nálunk is settenkednek a rókakomák, sőt, be kell vallanom, kutyakaját is rakosgattam ki, direkt nekik, amíg az állatorvos meg nem ijesztett a veszettség esélyével...
Amúgy Érd szerintem egy rémálom, szerencsére az autópályától délre eső részekre elvétve merészkedem. Kíváncsi leszek és egyben reménykedem, hogy az új városvezetés talán valóban várost farag ebből a borzasztó Bukarest-alvégből (éppen most, a választásokról szóló híradásból tudtam meg, hogy 57.209 lakosa van Érdnek!!!).
A mi utcánkban saját erős út van, hááát... 3 éve készült el, és már elég kátyús :-( Ráadásul hótakarítás soha nincs, mondván, hogy nem önkormányzati az út.

Jut eszembe: lehet már jelentkezni ADSL-re!!! Az első DSLAM-központ ugyan a főpostán lesz, de állítólag hamarosan további 4 postára telepítenek, közöttük a parkvárosira, ami tőlünk kb. 2 km-re van... Egyelőre el sem hiszem, de szerintem mindenki jelentkezzen, akit érdekel, mert - szintén állítólag - az gyorsítja a központ telepítését.

No, egyelőre ennyi jut eszembe, de majd figyelem ezt a topikot :-)

cs_geza Creative Commons License 2002.10.24 0 0 22
Hat, a csatorna es a catv meg nincs, es az aszfaltos utat is jovore tervezzuk (mar a lakok kezdenek beoltva lenni, h a szomszed utca is megcsinalta).
Kerteszkedni mi is szeretunk, kisebb-nagyobb sikerekkel es kudarcokkal, jokat kacagunk az elszurt zoldsegultetesen, stb. Az elso idei epertermes viszont felejthetetlen elmeny volt, az epitkezes es a kertrendezes utan az elso fusarjadast lesni, az elso kihajto viragok orome, mind-mind szep emlek.
Előzmény: nikonaprofi (21)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 21
Irigylésre méltó hely lehet. bár akkor az igazi, ha víz, villany, csatorna, gáz, kábelTV, aszfalt OK. Én is egy csöndes kis utcácskában lakom, a központtól gyalog öt percre, és én is élvezem, hogy naponta kb. hat autó megy el a házunk előtt. Esténként esemény, ha motorzúgást hallani...én sem bántam meg, hogy itt lakom. Nálunk már csak az aszfalt hiányzik.
Ja, és imádok kertészkedni.
cs_geza Creative Commons License 2002.10.24 0 0 20
Nem csoda, az utolso haz a mienk, kifele mar csak ret, erdo, volgy, hegy. Baranyok legelesznek, lovakat tartanak a szomszedos tanyan, facan gyakori latvany, rengeteg rigo, fecske, vereb, szarka is van, baglyot is lattam mar es van valami ragadozo madarunk is, asszem heja. Gyonyoruen lehetett nyaron a teraszrol nezegetni ahogy koroz a levegoben. A legnagyobb "vadallat" ami a kornyeken megjelent, egy elvadult hazidiszno volt, a szomszed (akkor meg nem zart) kertjeben garazdalkodott. Most mondd meg, varosban elek en vagy falun? ;) (nagyon szeretem, h ennyire "vilagvege", ezert valasztottuk)
Előzmény: nikonaprofi (19)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 19
Nem semmi .-))))
Nálunk eddig a legnagyobb testű vadállat egy süni volt, de mióta kiirtottuk a telken a dzsungelt, és normális kert van, már csak csigák, meg madarak vannak.
cs_geza Creative Commons License 2002.10.24 0 0 18
Tegnap este egy szep roka rohangalt fel-ala az utcankban. Szegeny elegge meg volt illetodve a szomszed kutyajatol, de aztan csak kicselezte valahogy es eltunt a szomszedos ures telken.
cs_geza Creative Commons License 2002.10.22 0 0 17
Most mar nem erdekel kulonosen, jon a tel aztan ugyis tukorsimara fagy az egesz. Csak attol felek, tavasszal se lesz belole semmi.
Előzmény: nikonaprofi (16)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.21 0 0 16
A Szövő utcáról azt mondta ma az érdi rádió, hogy ekkora összegnél közbeszerzés kell, az meg idő, tehát csak tavasszal fog indulni. addig is kitartás ! :-))
Előzmény: cs_geza (15)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 15
Ismerek par tasztalos erdit, de szvsz jonehany csak olvas, es mas topicba ir.
Utepites:
1. a szomszed utcaban epult "aszfaltos" utca (valami aszfalttormelekbol keszitett cucc aposom szerint), aztan vegigment a friss aszfalton a kukasauto es otthagyta a nyomat...:( Sajnos ezek az onerobol olcson kivitelezett utaknak ket hibaja van: az alapozas hianya es az esoviz elvezetes hianya. Ezekutan vajon meddig fogjak birni? :(
2. A Szovo utca aszfaltozasara kapott a varos 100M-t (ha jol remlok T. Meszaros bulizta ki mint a pm-i terfejlesztesi fokutya), oszig at kellett volna adni, aztan meg mindig a saron jarunk...:( Vajon a zseton hova lett???? :(
Előzmény: nikonaprofi (14)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.21 0 0 14
Ja, a lámpát már írtam én is. akkor azt hallottam, hogy három napig figyelik, aztán optimálisra programozzák. Ez lenne az???
amugy más érdiek nem találnak ide? tök jó topicja van egyik-másik településnek. nem mondom, hogy ne politizáljunk, de néha kell az is. Végülis tegnap szavaztunk.....
A környékünkön (Postástelep) egyre-másra aszfaltozzák az utcákat. Persze önerőből mindet. Kíváncsi leszek, ha felfagy, vajon ki fog kátyúzni? És az önkormányzat merre aszfaltoz már végre?
Előzmény: cs_geza (13)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 13
D kontra nyilatkozata: ha mar a jard ott jart, valami csak kellett h legyen ott. Erdekes, hozzam nem jon a jard max ha hivom. ;)
Pol:Nekem az a gyanum, hogy annyira megnott a szint valto es markat nyujto onkormanyzatok es megyek szama, hogy a kormanynak nem lesz eleg penze (a szaznapos penzosztas miatt sem) olyan szintu "adakozas" magvalositasahoz, ami a Fidesz-eraban volt.
B*sszus, ha ennyire politizalunk, meg atrakjak a topicot a polba, amit azert nem kivanja egy porcicam se. ;)
Az egyik munkatarsam szinten erdi, a 7es ut mellett lakik, azt mondja, nagy musorszam az uj kozl.lampa. Reggel a vasutig allt a sor kintrol.
Előzmény: nikonaprofi (12)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.21 0 0 12
Döcsakovszky szerint nem ellene, hanem a fia ellen folyt az az ominózus kábszer-ellenes házkutatás. a másik gyanus ügyét, a piaci üzleteket meg elkente, azt meg szerinte a testvére csinálta. Az mindenesetre biztos, hogy most a polgármester is vörös, meg az egész képviselő-testület is piroslik, elvileg most talicskával kell jönnie a sok pénznek.....majd meglátjuk.
Előzmény: cs_geza (11)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 11
Mire-mire? Hat lesz meg egy jo vastag zsebu ember a varosban. A HB altal kiadott erdi valasztasi ujsag szerint DrDB rendorsegi eljaras alatt all.
Viszont volt egy jelolt, KK, tisztara mint Drebin hadnagy a Csupasz pisztolybol (Stewe Martin), nem?
Előzmény: nikonaprofi (10)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.21 0 0 10
Na, most majd meglátjuk Döcsakovszky - ideális kormánnyal, és képviselő miniszterrel a háta mögött - mire megy.
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.17 0 0 9
HVG-hír : Az utóbbi négy évben Érd lakossága növekedett a legnagyobb mértékben Magyarországon.
A legtöbbet Bpest fogyott.
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.17 0 0 8
Persze, nem is a lámpa a gond, csak aránytalanul rövid a zöld a főútnak, ráadásul két lámpa egymás után. No meg aztán (tisztelet a kivételnek) nem is tudnak zöldre jól elindulni az autók. rendszeresen látom, hogy indul az egyik, erre a mögötte álló vadul keresi a sebességet, aztán indul. Ha a sor egyszerre mozdulna, lényegesen többen jutnának át.
Előzmény: cs_geza (7)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.17 0 0 7
Idejet sem tudom mar, mikor jartam arra utoljara, de oda tenyleg elfert mar egy lampa. De nem lesz konnyu helyzetben, akinek azt be kell allitania, az biztos.
Előzmény: nikonaprofi (6)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.17 0 0 6
A Balatoni - Diósdi kereszteződés egy katasztrófa lett !! Nem mondom, most ki lehet jönni a mellékutcákból, de a balatoni út mindkét irányban totál be volt állva több kilométer hosszan. remélem átprogramozzák a lámpákat, mert ez reggel egy agyrém !
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 5
Meg állítólag kész van a Balatoni-Diósdi kereszteződésben a lámpás csomópont is. Még nem jártam arra, de este megnézem.
cs_geza Creative Commons License 2002.10.16 0 0 4
Vegre atadtak az M7 Pestre vezeto reszt...egy alom volt a 4 honap torokbalinti kinlodas utan.
Előzmény: nikonaprofi (3)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 3
Hiába, no, nem vagyok rutinos topicnyitó :-))
Előzmény: sneci (2)
sneci Creative Commons License 2002.10.16 0 0 2
Biztos tudná, de egy nullázást nem szokás megmagyarázni!:)
Előzmény: nikonaprofi (1)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1
Ezt egy kicsit bővebben ha lehetne....... :-))
Előzmény: Zsoldos (0)
Zsoldos Creative Commons License 2002.10.16 0 0 0
Lehetne Budapest, 0. kerület.
Előzmény: nikonaprofi (-)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok Érdiek !
Több kevesebb érdi téma már felmerült néhány topicban, arra gondoltam, lehetne e egy olyan fórum, ahol az érdiek megbeszélhetik ügyes-bajos helyi dolgaikat.
Vélemény?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!