ADSL szempontból a parkvárosi kisposta számít, állítólag ott lesz a központ.
Tőlünk az autópálya autóval 1400 méter, úgyhogy, hacsak nem tesz baromi nagy cikcakkokat a vezeték, akkor elvileg ideér...
Egyébként az elég biztató - talán -, hogy az új polgármester, meg az önkormányzat több tagja is az M7-en túli terület fejlesztését ígérte. Valahol tényleg krimi a jelenlegi helyzet, hogy a legdinamikusabban fejlődő városrész a legelhanyagoltabb a köz-ellátás szempontjából. Mondjuk, én már teljesen megszoktam, hogy kizárólag autóval lehet közlekedni akár egy kiló kenyérért is, és ahogy körülnézek a környéken, minden háznál legalább 2 autó van, de azért ez mégsem normális helyzet. Azért sem, mert fizetőképes kereslet láthatóan volna sok mindenre...
Egyebkent pont tegnap setaltunk a gyonyoru delutani napsutesben arrafele, hogy mennyi uj es ujonna epulo haz van! Tavasszal jartunk arra utoljara, itt-ott ra sem ismertem.
ADSL: En is olvastam h lesz Erden, azt nem t'om ugyan, hogy a telkozpont hol van, de azt tudom, h 3-4 km a max hatotavolsag amit az ADSL elvisel, es ez nem legvonal, hanem vezetekhossz. Namarmost a parkvarosi kispostatol autoval merve kb 2.5 km-re lakom, ami erosen hatareset lesz ha lesz.
Nalunk nem lehet micro (pont beletakar egy erdosav a toronyba), de nem is hianyzik igazan, van video, DVD, van "normal" tv es aludni is szeretunk. ;)
Igen, stimmel, ott lakom :-)
ADSL-ügyben egy axelerós fórumot olvasgatok bőszen, ahol a cég főnökei (pl. Pohly) felelgetnek az ADSL-ért reménykedőknek, és onnan van az Érdet illető infóm. Mindenesetre, ha valóban kerül a parkvárosi postára DSLAM, akkor szerintem van reményünk.
A kábeltévé egyébként nekem nem hiányzik különösebben, remekül bevált az AntennaMicro. A csatorna sem hiányzik, főleg nem a csatornadíj :-)
Szia, foldi! Gyanitom, hogy az Iparostol folfele (balra) lax, ott vannak inkabb fenyos reszek.
ADSL: remelem hamarosan lesz de nem fuzok hozza vermes remenyeket, h a vilag vegeig is eler a hatosugara.
Sziasztok!
Új nikket kreáltam, hogy itt lehessek (nem akarom ugyanis, hogy más topikokban kiderüljön, hol lakom).
Itt viszont nem lehet titok :-)
Szóval én is érdinek mondhatom magamat az utolsó 6 évben. A szűkebb lakhelyünket imádom (M7-en túli terület), a kertünk hatalmas, fenyőerdős, bizony, nálunk is settenkednek a rókakomák, sőt, be kell vallanom, kutyakaját is rakosgattam ki, direkt nekik, amíg az állatorvos meg nem ijesztett a veszettség esélyével...
Amúgy Érd szerintem egy rémálom, szerencsére az autópályától délre eső részekre elvétve merészkedem. Kíváncsi leszek és egyben reménykedem, hogy az új városvezetés talán valóban várost farag ebből a borzasztó Bukarest-alvégből (éppen most, a választásokról szóló híradásból tudtam meg, hogy 57.209 lakosa van Érdnek!!!).
A mi utcánkban saját erős út van, hááát... 3 éve készült el, és már elég kátyús :-( Ráadásul hótakarítás soha nincs, mondván, hogy nem önkormányzati az út.
Jut eszembe: lehet már jelentkezni ADSL-re!!! Az első DSLAM-központ ugyan a főpostán lesz, de állítólag hamarosan további 4 postára telepítenek, közöttük a parkvárosira, ami tőlünk kb. 2 km-re van... Egyelőre el sem hiszem, de szerintem mindenki jelentkezzen, akit érdekel, mert - szintén állítólag - az gyorsítja a központ telepítését.
No, egyelőre ennyi jut eszembe, de majd figyelem ezt a topikot :-)
Hat, a csatorna es a catv meg nincs, es az aszfaltos utat is jovore tervezzuk (mar a lakok kezdenek beoltva lenni, h a szomszed utca is megcsinalta).
Kerteszkedni mi is szeretunk, kisebb-nagyobb sikerekkel es kudarcokkal, jokat kacagunk az elszurt zoldsegultetesen, stb. Az elso idei epertermes viszont felejthetetlen elmeny volt, az epitkezes es a kertrendezes utan az elso fusarjadast lesni, az elso kihajto viragok orome, mind-mind szep emlek.
Irigylésre méltó hely lehet. bár akkor az igazi, ha víz, villany, csatorna, gáz, kábelTV, aszfalt OK. Én is egy csöndes kis utcácskában lakom, a központtól gyalog öt percre, és én is élvezem, hogy naponta kb. hat autó megy el a házunk előtt. Esténként esemény, ha motorzúgást hallani...én sem bántam meg, hogy itt lakom. Nálunk már csak az aszfalt hiányzik.
Ja, és imádok kertészkedni.
Nem csoda, az utolso haz a mienk, kifele mar csak ret, erdo, volgy, hegy. Baranyok legelesznek, lovakat tartanak a szomszedos tanyan, facan gyakori latvany, rengeteg rigo, fecske, vereb, szarka is van, baglyot is lattam mar es van valami ragadozo madarunk is, asszem heja. Gyonyoruen lehetett nyaron a teraszrol nezegetni ahogy koroz a levegoben. A legnagyobb "vadallat" ami a kornyeken megjelent, egy elvadult hazidiszno volt, a szomszed (akkor meg nem zart) kertjeben garazdalkodott. Most mondd meg, varosban elek en vagy falun? ;) (nagyon szeretem, h ennyire "vilagvege", ezert valasztottuk)
Nem semmi .-))))
Nálunk eddig a legnagyobb testű vadállat egy süni volt, de mióta kiirtottuk a telken a dzsungelt, és normális kert van, már csak csigák, meg madarak vannak.
Tegnap este egy szep roka rohangalt fel-ala az utcankban. Szegeny elegge meg volt illetodve a szomszed kutyajatol, de aztan csak kicselezte valahogy es eltunt a szomszedos ures telken.
A Szövő utcáról azt mondta ma az érdi rádió, hogy ekkora összegnél közbeszerzés kell, az meg idő, tehát csak tavasszal fog indulni. addig is kitartás ! :-))
Ismerek par tasztalos erdit, de szvsz jonehany csak olvas, es mas topicba ir.
Utepites:
1. a szomszed utcaban epult "aszfaltos" utca (valami aszfalttormelekbol keszitett cucc aposom szerint), aztan vegigment a friss aszfalton a kukasauto es otthagyta a nyomat...:( Sajnos ezek az onerobol olcson kivitelezett utaknak ket hibaja van: az alapozas hianya es az esoviz elvezetes hianya. Ezekutan vajon meddig fogjak birni? :(
2. A Szovo utca aszfaltozasara kapott a varos 100M-t (ha jol remlok T. Meszaros bulizta ki mint a pm-i terfejlesztesi fokutya), oszig at kellett volna adni, aztan meg mindig a saron jarunk...:( Vajon a zseton hova lett???? :(
Ja, a lámpát már írtam én is. akkor azt hallottam, hogy három napig figyelik, aztán optimálisra programozzák. Ez lenne az???
amugy más érdiek nem találnak ide? tök jó topicja van egyik-másik településnek. nem mondom, hogy ne politizáljunk, de néha kell az is. Végülis tegnap szavaztunk.....
A környékünkön (Postástelep) egyre-másra aszfaltozzák az utcákat. Persze önerőből mindet. Kíváncsi leszek, ha felfagy, vajon ki fog kátyúzni? És az önkormányzat merre aszfaltoz már végre?
D kontra nyilatkozata: ha mar a jard ott jart, valami csak kellett h legyen ott. Erdekes, hozzam nem jon a jard max ha hivom. ;)
Pol:Nekem az a gyanum, hogy annyira megnott a szint valto es markat nyujto onkormanyzatok es megyek szama, hogy a kormanynak nem lesz eleg penze (a szaznapos penzosztas miatt sem) olyan szintu "adakozas" magvalositasahoz, ami a Fidesz-eraban volt.
B*sszus, ha ennyire politizalunk, meg atrakjak a topicot a polba, amit azert nem kivanja egy porcicam se. ;)
Az egyik munkatarsam szinten erdi, a 7es ut mellett lakik, azt mondja, nagy musorszam az uj kozl.lampa. Reggel a vasutig allt a sor kintrol.
Döcsakovszky szerint nem ellene, hanem a fia ellen folyt az az ominózus kábszer-ellenes házkutatás. a másik gyanus ügyét, a piaci üzleteket meg elkente, azt meg szerinte a testvére csinálta. Az mindenesetre biztos, hogy most a polgármester is vörös, meg az egész képviselő-testület is piroslik, elvileg most talicskával kell jönnie a sok pénznek.....majd meglátjuk.
Mire-mire? Hat lesz meg egy jo vastag zsebu ember a varosban. A HB altal kiadott erdi valasztasi ujsag szerint DrDB rendorsegi eljaras alatt all.
Viszont volt egy jelolt, KK, tisztara mint Drebin hadnagy a Csupasz pisztolybol (Stewe Martin), nem?
Persze, nem is a lámpa a gond, csak aránytalanul rövid a zöld a főútnak, ráadásul két lámpa egymás után. No meg aztán (tisztelet a kivételnek) nem is tudnak zöldre jól elindulni az autók. rendszeresen látom, hogy indul az egyik, erre a mögötte álló vadul keresi a sebességet, aztán indul. Ha a sor egyszerre mozdulna, lényegesen többen jutnának át.
Idejet sem tudom mar, mikor jartam arra utoljara, de oda tenyleg elfert mar egy lampa. De nem lesz konnyu helyzetben, akinek azt be kell allitania, az biztos.
A Balatoni - Diósdi kereszteződés egy katasztrófa lett !! Nem mondom, most ki lehet jönni a mellékutcákból, de a balatoni út mindkét irányban totál be volt állva több kilométer hosszan. remélem átprogramozzák a lámpákat, mert ez reggel egy agyrém !
Sziasztok Érdiek !
Több kevesebb érdi téma már felmerült néhány topicban, arra gondoltam, lehetne e egy olyan fórum, ahol az érdiek megbeszélhetik ügyes-bajos helyi dolgaikat.
Vélemény?