Én is komálom a bolgárt, de inkább ne legyen most Ozeki, minthogy egy év múlva visszaessen... mindenki jobban járni, ha megvárnánk, valóban jár-e neki a rang, vagy csak volt pár jó bashoja...
Kaio győzelmének ma nagyon örültem, mert így már biztosan megtartja ozeki rangját. Kotooshunak viszont nagyon kemény lesz megszerezni a szükséges két győzelmet, de drukkolok neki.
Nekem úgy tűnt Asa kereste a megfelelő fogást, hogy a lehető leglátványosabban tudja kiemelni Amát, ha akarta volna szerintem gond nélkül föllöki amint mögé került :)) Mindenesetre elég látványosra sikerült...
Jó kis meccs...:) Ama egész sokáig bírta háttal a yokozunának. Természetes, hogy Asa kihasználta a súlyaikból adódó előnyt, főleg, amikor saját magától nehezebb versenyzőket is úgy kiemelt már a dohioból, mint annak a rendje.
Mindettől függetlenül Amát nagyon kedvelem, jó harcosnak tartom.
Hm. tízszer megnéztem Kotooshu meccsének a lassítását, de de mindig úgy tűnt, hogy eccerre ért talajt a bolgár segge és Tamanoshima keze... na mindegy... Chio azért keményen menetel, de Asa ellen nem lesz esélye, nem elég erős...
Kotomitsukival nem játszik, mert heya-társak. Holnap Hakuho jön neki, aztán Asashoryu, aztán a két ozeki. Asa persze kemény dió, pláne a mostani formájában, de emlékezhetünk, hogy a nyáron Osh őt is megverte. A többiek ellen meg a bolgárt érzem favoritnak. Hajrá, Osh! Nagyon kell a sportnak egy dinamikus fiatal ozeki.
Ki hitte volna, hogy Chiyotaikai 11 kör után a második helyen áll?
Ja, tényleg! Hogy lehet az, hogy a Takasago istállóban 2 mongol is van (Asashoryu, Asasekiryu)? Ha jól tudom minden heyában csak egy külföldi lehet.....
Nem tudom lehet-e olyan, hogy csak 1 komusubi van a banzukén, és Miya marad maegeshira. Mondjuk az egész borulhat, ha Kotooshu nem lesz ozeki (bár én is bízom benne).
Holnap Kaio Kisenosatoval meccsel, és +lehet a cím megvédése. :D Kotomitsuki is kiszállt a yushoért való küzdelemből. Chiyonak még van egy halvány esélye. Asa megint nyert, az idei 80. győzelme!
Most néztem, hogy az orosz Wakanoho, aki a jonidan osztályt megnyerte szeptemberben, most sd30e rangban van, és 5-0-val áll. Lehet, hogy jövőre már a makushita osztályban lesz?
Nagyszeű, nagyszerű! Csak így tovább! Egy 5-2-vel mondjuk már lehet esélye a sandanmere? Egy 6-1 gondolom tuti osztály váltást jelentene!?
Ja, majd elfelejtettem, hogy ha Asa nyeri a bashot, akkor ugye megdönti Taiho rekordját, a zsinórban elért yuhsok számát tekintve?
Valamelyik japán oldalon olvastam, hogy sokan nem szeretik Asahsoryut, mert nem nagyon tiszteli a hagyományokat, és pl. volt, hogy nem kimonóban jelent meg, pedig állítólag egy yokozunának úgy illik. Meg felajánlották neki az állampolgárságot, és nem fogadta el.
Sőt, ha tartja ezt a formát, akkor ez lehet az ötödik zensho yushoja. Uh... most nézem, hogy idén eddig mindössze öt veresége volt; Tochiazuma, Kotooshu, Kokkai, Futeno és Aminishiki tudták megverni.
Asashoryu 9-0!!! És Kotomitsuki meg kikapott! Azt hiszem ezt a yushot talán már borítékolni lehet, hacsak valami "csoda" nem történik. Holnap Amaval küzd a yokozuna.