Az első két sorozaton múlt. Utána már rendben volt, de a lemaradást már nem lehetett behozni. A döntőhöz jobbat kellett volna lőni, mint amit azon az eszéki világkupán elért, amit megnyert idén.
A négy negyeddöntő vesztese kerül két párba. A bronzért az egyik pár győztese meccsel az egyik elődöntő vesztesével, a másik pár győztese meg a másik elődöntő vesztesével (azaz ahogy eddig is, két bronzmeccs van).
Én általában 6 arany, és ugyanennyi a többi éremből is,
Ami ez alatt van a csalódás, ami felette az a jó, vagy kiváló
szereplés.
Konkrétan az úszoktól az 5-6 érem nem egy elérhetelen eredmény
Milák, Hosszú, Kapás, Verrasztó csapattól legalább 2 arany és 2-3 további érem reálisan elvárható, és vannak még a csapatban bőven, akik képesek az éremre.
Cseh Lacinak nagyon szoritok, hogy egy érem összejöjjön, azt hiszem , hogy ez világszenzáció kategória
Kajak-kenuban igen csak nagy csalódás lenne, ha nem lenne még ennél is több érem.
Általában , ha jól indul az olimpia, érem szempontból, akkor az lökést ad az egész csapatnak.
Jó lenne azokban sportágakban amiben korábban is jól szerepeltünk, lenne egy-egy meglepetés aranyérem.
Azért a német-francia focidöntő se semmi, jó előre tudván, hogy mindkét fél tojt az olimpiai tornára a keretek (németek esetében sikertelen) összeverbuválásakor. Aztán jött két zakó, de azért fennhagyták az eredeti tippjeiket büszkén. :)
8 arany, 20 érem? Adná az ég, de erre nem sok esélyt látok.
Úszásban várok 1 aranyat Miláktól, ezen kívül szerintem max még két érem. Milák 100-on, ill Katinka 400 vegyes, esetleg Bogi 200 pillangó. Katinka kicsit sötét ló, ha csodát tesz, lehet szebb, de én nem érzem most realitásnak. Nyíltvízi úszásban még Rasovszkyban benne lehet egy. 4 érmet én nagyon aláírnám most, de akkor sem fogok meglepődni, ha Milákon kívül nem lesz érmünk.
Birkózásban ritka, hogy ne szerezzünk érmet (Rióban sajnos sikerült), most elsősorban Lőrincz Tomiban bízom, hogy végre összejön.
Vitorlázás: Bereczre pénzt is mernék tenni.
Vívás: a ffi kard csapattól szinte elvárás az érem, ezenkívül a sok esélyből még egy összejön remélhetőleg. A riói szereplés egy nem megismételhető csoda volt szerintem.
Lövészet: Végre nem Sidiben kell bízni, így Péni vagy a vegyespáros hoz egy érmet :)
Vízilabda: nők úgyis negyedikek lesznek, nézni is kár :). Fiúk jók lehetnek talán egy éremre, de hát itt nüanszokon múlik.
Kajak-kenu: lehet az menti meg a magyar olimpiai szereplést, hogy 2 egység indulhat egyesben és párosban. Női kajak számokban szerintem mindenben érmet nyerünk, párosban bízom a két éremben. És bravúr lenne, de ez ffi K1-ben sem kizárt. Ha az öt érem nem lesz meg, az nagy csalódás lenne, de a hetet sem tartom kizártnak. Lucz Dóra és Tótka lesz a meglepetésember 200-on.
Atlétikában Krizsán, ha újra egyéni csúcs körül lenne, akkor akár érem is lehet belőle, Halászt inkább 4-6. közé saccolnám.
Öttusa-tekvandó-cselgáncs trióból talán jön még egy érem, más sportágban nem látok reális esélyt.
Tippem: 4-6-5
És itt jegyezném meg, hogy szégyen, hogy a sportnapilapnak csúfolt újság ennyire a valóságtól teljesen elrugaszkodott tippel képes hülyíteni a közvéleményt.
Gyorsan akartam írni, valóban, kifelejtettem. Kenderesinél egyéni rekord környékén bronzesély, inkább 4-6. a valószínű. Nyílt vízi úszás az óceán öblében? Lottósorsolás. Titkon bízhatunk Rasóban.
Jó, leírhattam volna a pingpong vegyespárost, Hárspatakit, vagy Érdi Márit is. Reménységek. De nem így megy ez...
A MOB nyilván inkább alábecsül, hogy később ne lehessen őket elővenni, de ez matek - minden esélyes nem hozza magát, így az ő tippjük szerintem közelebb áll a realitáshoz, mint az nso-féle bulvár bohóckodás a 10 arannyal, 28 éremmel.
Felsorolsz itt mindenkit, de Katinka a 2019-es vb-n mutatott formáját azóta egyelőre nem közelítette meg. Ez eleve két arany. Ehhez jön még Bogi, akinek a vb-aranyát, bocsásson meg mindenki, de inkább kicsúszott eredménynek tartom. Éremre persze esélyes.
Marosi pedig évek óta szenvedett, most jött neki egy extra eredmény közel 37 évesen, viszont ilyen rövid időn belül kétszer formába kerülni marha nehéz. Ő aligha tudott nyugodtan készülni, hiszen az utolsó pillanatig kaparnia kellett a kijutásért.
A vízilabdacsapat (mindkét brigád) negyedikként zárt az előző vb-n.
Úszáshoz egyetlen gondolat: két év alatt rengeteg minden változott. Világranglistánk pedig van. Az ellentmond a hurráoptimizmusodnak. De Kapás Boginál már 2 éve tudtuk, hogy mákja volt a gyönge mezőnnyel, időeredménye miatt ő is csalódott volt.
Lényeg a lényeg: olimpián az égvilágon semmit nem jelentenek a múltbeli eredmények. Sőt, ha igen, akkor inkább visszafognak.
Azért vannak, akiket kihagytál. Úszásban pl. Rasovszky vagy Kenderesi érme nem a sci-fi kategória lenne. És biztos lesz meglepi is (Kós, Késely, gyorsváltó ideális csúcsformás esetben).
Lövészetben Majornak meg a vegyespárosnak is van esélye.
Férfi kajakban a 200-as páros sem olyan rossz. És a női kenunál egyesben is lehet érem.
És szerintem a cselgáncs, öttusa, birkózás, atlékia kombóból se csak egy éremmel jövünk ki.
Hát a MOB 13 érme számomra a kicsit sem komolyan vehető kategória, az meg hogy mi volt Rióban az meg semmit sem fog számítani Tokióban, eltelt azóta 5 év cirka. Most még az NSO is be mer vállalni 10 aranyat, és ők elég jól le szokták tippelni az ötkarikást.
De csak a legutóbbi világbajnokságok eredményei : Kajak- kenu kizárólag olimpiai számokban 2 arany és 2 ezüst volt különböző sportolóktól, és még ki sem jött minden, mert egy aranyesélyes hajónkat kizárták. Az úszó VB során 5 aranyat úszott a csapat, 4 különböző úszó nyerte.
A vívó vb még csak nem is sikerült annyira, azért 1 arany és 2 ezüst befigyelt. Összeadva csak ez a 3 sport 8 aranyat és 4 ezüstöt hozott össze a világbajnokságokon és pont ugyanazok a sportolók mennek az olimpiára.
És ezek nem véletlen eredmények, hanem ennyit tényleg tud a 3 sportág úgy nagyjából, nincs ebben semmi elrugaszkodott. És akkor Berecz VB címvédő, Vízilabdások szintén, Lőrincz szintén, testvére "csak" ezüstös, Marosi épp világbajnok és sorolhatnám hány versenyzőnk az élmezőnyben vagy annak közvetlen közelében.
De nem is kell ezen vitázni, hiszen hamarosan meglátjuk mi is lesz. Hajrá Magyarország!...
Igen, úszásban talán besokalltam. Mentségemre annyi, hogy ez a 6 sansz nagyon erős. (Dávid sokat lépett előre az EB óta, de ismerjük. Ha Sós külön kiemeli Katinka formajavulásán érzett meghökkenését, akkor szerintem reménykedhetünk.)
Lövészetnél egy (arany)érmet írtam. A tekvandó-vitorlás ment a kötelező meglepibe.
Kimaradt még az atlétika:
Bence végigpihente az utolsó szombathelyi napját, túlterhelte vállát. Tavaly csont nélkül érmes lehetett volna, most a kisdöntő is nagy szó lenne. Xéniánál benne van az egyéni csúcs. Érdi Márit elkezdtem, de be nem fejeztem. Szóval annyit akartam írni, hogy a karantén neki is betett. Neki még lesz ideje.