Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cabeza Creative Commons License 2002.01.10 0 0 534
A fékpedál nekem is durva, még nem egésen szoktam meg, pedig már 1000 km van a kocsiban.
Billegéshez nem tudok hozzászólni, viszont mostanában - akaratom ellenére - rendszeresen kipörgetem az első kerekeket 1-esben. :)

Cabeza

Előzmény: Törölt nick (531)
cabeza Creative Commons License 2002.01.10 0 0 533
compot, rossz hirem van, ez igy természetes.
A Totalcar biztositási tanácsadásában mostanában volt erről szó. Van rajta amortizáció, meg piaci korrekció (ez 0- -5% is lehet), meg ronccsérték, azaz a roncsot el kell adnod, hogy még ahhoz is hozzájuss.
Az ügyvéd nem árt, persze, de tényleg nem számíthatsz rá, hogy teljes értéket visszakapj.

Cabeza

Előzmény: compot (529)
Macika Creative Commons License 2002.01.10 0 0 532
A benzinhez.

Ha egy autóhoz a 95-ös benzint ír elő a gyár, akkor szükségtelen nagyobb oktánszámú benzint tankolni, semmivel nem fog jobban menni a gép. Ha be van állítva bizonyos sűrítésre az autó, akkor abban az esetben sem fog tudni jobban sűríteni, ha nagyobb oktánszámú benzint kap. tehát csak a pénztárcádnak lesz jó, mert...... fogyni tud. :c))))

Előzmény: tthom (530)
tthom Creative Commons License 2002.01.10 0 0 530
Hi mindenkinek!

Csaladom epp tegnap rendelt meg egy ilyen gurulo szornyet... :)

En ajanlottam nekik, forumok, leirasok alapjan..
Remelem nem okoztok csalodast...

Februar kozepen jon meg elvileg...
RT-s valtozat, sarkifeny, 1.4 16v-s motorral, most akcios aron...

Alkudni csak az uzembehelyezesbe sikerult par ezret, videken sajna nem konnyu valogatni a markakepviseletek kozott....

Kerdesek:

- tobben irtak, hogy hirtelen iranyvaltasnal kicsit billeg a hatulja... mennyire durva ez?

- a valto gombjat neztem egy kiallitott auton, es vmi igenytelen.... nem tud ra vki vmi raillo, de jol kinezo valtogombot?

- melyik benzint erdemes beletankolni? 95 vagy 98? Erezheto-e vmi kulonbseg a ketto kozott?

Elore is thx a valaszokert...
Ha eszembe jut meg vmi, majd kerdezek.

Tomka

compot Creative Commons License 2002.01.10 0 0 529
Üdv!

Na most beszéltem a biztosítóval. 1.6M a javítás költsége, ugyhogy totálkárra veszik. Pedig annyire nem látszik kivülről, hogy ilyen nagy kár lenne benne.

De, szerintük már van amortizáció, tehát nem fizet új értéket. Pedig csak 3 hónapos volt és 3.500 km volt benne. Továbba vessek keresztet az üzembe helyezés 67.000 eFt-re is.

Mindezt összevetve, tud valaki egy jó ügyvédet?

Macika Creative Commons License 2002.01.10 0 0 528
...egy kicsit sok oldaltörést használtam volna...

Szerencsére nem, mert akkor közel 20 oldalon keresztül olvashattunk volna Téged, így viszont csak 20 soron keresztül tehettük. :c))))

Azt hiszem, a Baumgartnernél láttam valamelyik szalonjában. Persze rettenetesen jó pénzért... :c((((

Előzmény: Törölt nick (526)
cabeza Creative Commons License 2002.01.10 0 0 527
Az elsősegély csomag mellett az elakadásjelző és a tartalék izzókészlet is kötelező tartozék. Az én esetemben ezek benne voltak az un. forgalombahelyezési költség hatvanvalahányezrében.

Cabeza

Új lada vásárláshoz tényleg fanatizmus kell, de én ismerek ilyeneket is. (ugye, vomit? :) Vazpetya)

Előzmény: Törölt nick (524)
atompyka Creative Commons License 2002.01.09 0 0 525
Ismét kiszúrtam a lényeget:
A kg nem súly, hanem tömeg!
:-)))))))))))))))))))))

Amúgy soxoros gratula!
Jó szórakozást hozzá!

Holnap este kérjük a végsebességet, és egy listát, hogy mely típusokat gyorsul le, és melyeket nem!
:-)

Tom

Előzmény: Törölt nick (524)
BoGar Creative Commons License 2002.01.09 0 0 523
Hogy, hogy került egymás mellé?? Árban kb. egyeznek és nagy csomagtartós autó kellene. A régi, amit apám összetört egy Carina II-es volt, melynek csomagtere kicsit kicsinek minősült nagyihoz való utazáskor. (Az elöző autó egy Wartburg kombi volt. d:-)) ) Szóval most ott tart a család, hogy új autó veszünk. A két autó közül szeretnék választattni apámmal. Igazságszerint van egy ismerősöm, akinek van 110-es Ladája. Ők csak egy autóra cserélnék le. Egy 111-es Ladára. Az Autó2-ös tesztet nem olvastam, de a mostani friss Total Car-ost igen. És az nagyon meggyőzött. Viszont a Renault azért mégiscsak Renault. Szóval nem tudunk dönteni. Ez van. Ha lesz döntés, és sikerül a rábeszélés, akkor majd írok megint. (Aztán lehet, hogy a végén elkezdek én pénzt gyüjteni és én veszem meg magamnak az egyiket. Mellesleg és is csak a kettő között döntenék. A kedvencem sajna drága és mégcsak nem is praktikus.)
Előzmény: Pöppec_kvar (520)
Macika Creative Commons License 2002.01.09 0 0 522
Ez tényleg így van, ez a döntés vitt engem is a Brava felé.
Előzmény: atompyka (518)
vomit Creative Commons License 2002.01.09 0 0 521
jelenleg nincs 110 es 111 import, csak niva.
novemberben kiszortak a keszletet, az volt a nevezett olcsosagi akcio.
mar latlak is, ahogy a pupos thaliaba pattansz... :-)
Előzmény: BoGar (516)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.01.09 0 0 520
Sziasztok!

BoGar,
az hogy a Thalia mellet mi szol most nem ragoznam, de hogy a Lada ellen...

Szo szerint, ahogy atompyka irta a minosegrol! Egy baratom edesapja vett ilyet bo egy eve es valami elkepesztoen durva dolgokat meselt! A regi dacias sztorikkal egyenertekuek voltak! En valoszinuleg mar reg felgyujtottam volna! Ami a nagy kulonbseg, hogy mindezt egy _auto_ araert kinaljak 2002-ben!!!
Nem bonyolodnek tulzottan a reszletekbe, mindenki el tudja gondolom kepzelni milyen az osszeszereles minosege. Es meg ha nem is nagy a bajrol van szo okvetlen, de tok bosszanto egy uj kocsinal. Foleg ha nem olyan jellegu, amit kicserelnenek garanciaban. Pl: ferde vmi, illesztesei hezagok a 70-es evek szivonalan, stb.
Igaz, hogy csak 1.85 millio most akciosan, de ennyi penzert egy par eves _jo_ allapotut autot is kapsz. Es ide a rozsdas bökôt, hogy kevesebb gondod lesz vele.
Persze ha szevedelyed az auto butykoles, akkor nem is szoltam... :)
Ajanlott irodalom: Auto2 2000. februari szam, Lada 2110 teszt

Ja, kulonben hogy kerult egy versenybe Nalad a Thaliaval? Az alap mereteken kivul szinte semilyen szempontbol nem egy kategoria! Tarozik Neked az orosz maffia es igy akar fizetni? :))

Bocs ha eros voltam, nem akartam senkit megbantani!

hulahopp55 Creative Commons License 2002.01.08 0 0 519
Nekem már romlott el az indexrelém úgy hogy kb. minden tizedik indexelénél
hibázott, garanciában minden gond nélkül kicserélték.
atompyka Creative Commons License 2002.01.08 0 0 518
Ja, aszontad, család. A Th.-nak igen alacsony a hátsó ajtaja/fejtere.
A Lada itt lényegesen tágasabb.

Tom

atompyka Creative Commons License 2002.01.08 0 0 517
Hali!

Szvsz kombit alapból ne viszonyíts 4 ajtóshoz. Ha nagyokat (nem menny., méret!) kell cuccolnod, Lada. Viszont a Thalia ahhoz képest 2 évtized minőségben.

Tom

BoGar Creative Commons License 2002.01.08 0 0 516
Sziasztok!

A család új autót venne, a régi törött (totálkáros) helyett. két autó merült fel. A Lada 111 és a Renault Thália. Érveket szeretnék kérni töletek a Renault mellett. A Lada nagyon tetszik, elég sok minden van benne alapból. Kombiként jól pakolható, de kalaptartóig csak 450 liter, a RT-é pedig 520, ha jól tudom.

Köszönöm. BoGár

cabeza Creative Commons License 2002.01.08 0 0 514
Ez csak egy tipp, de számomra csak ez logikus.
Lehet, hogy a relé nem birja a hideget?
mivel a relék is szerintem a müsz.fal bal oldalán vannak, lehet, a probléma az utastér bemelegedésével megszünik. Ezt megpróbálhatod, ha van -10 fok.

Cabeza

Előzmény: topo (511)
Macika Creative Commons License 2002.01.08 0 0 513
Csiribingyó

Holnap Nagynap?????

Hívd fel őket, hogy sürgős lenne!!! Üsd a vasat!!!!

Előzmény: Törölt nick (499)
Macika Creative Commons License 2002.01.08 0 0 512
Máris megszegem a hallgatásomat. :c(((

Ma elmentem a zöldkártyáért a szalonba, ahol vettem a Bravat (pénteken már nem tudták kiadni). Amikor várok a soromra, kérdezik, hogy nincs-e nálam más dokumentum is az autóról. Mondtam, hogy minden itt van. Elkérték, összehasonlították.
Kiderült, hogy a motorszámban két szám fel van cserélve (34 vs. 43) az összes helyen, a törzslap (és persze a motorblokk) kivételével. Érdekes, hogy így kiadhatták az autót, nem tűnt fel senkinek.

Az autó nagyon megfelelő nekem egyébként, hétvégén voltam vele vidéken, Autópályán 140-es tartós tempónál (volt benne kb. 20 km város is) 6,4-et fogyasztott, pedig erősen bináris a lábam.

Ami nagyon jó – és a Suzuki (de a tesztvezetés alapján a Thalia) után is felüdülés, az az oldalszélre való érzéketlensége. Hihetetlen, mennyire stabil az autó.

Azért még mindig nagyon tetszik a Thalia, ha valahol meglátok egyet, megdobban a szívem :c)))

topo Creative Commons License 2002.01.08 0 0 511

Adódott egy kis gondom.Ha nagyon hideg van kb.-10 fok alatt,akkor nem megy a jobb első index.Ha melegebb van,akkor O.K.

Szerintetek mi a gond?

Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.01.08 0 0 510
Thalia 2.0-t???? Huaaa!!!
Ez erdekes lehet! Kivancsi vagyok, hogy hoztak ossze a Thalia koncepciojaval (olcso, nagy hasmagassag a rossz utakhoz, csaladi hasznalathoz valo kialakitas, tartozekok) Erdeklodve varom!

Gratulalok az uj auto tukajoknak! Neked is Macika! :)

Compot, mi lett a karambolos autoddal? Sikerult mar megkuzdeni a biztositoval?

Előzmény: Törölt nick (509)
atompyka Creative Commons License 2002.01.06 0 0 508
Sok sikert hozzá!
Csak egy bravas ismerősöm van, nekem tetszik a gép. Az volt az első korm.szervós autó, amit vezettem [2 m-t :-)], úgyhogy megmaradt. Gurultam hátra egy kempingben kanyarodva, beindítottam közben a motort. El akarta törni az ujjam...

Üdv!
Tom

Ui.: Néha írj ide is, milyen!

Előzmény: Macika (505)
atompyka Creative Commons License 2002.01.06 0 0 507
Szívesen, legalább gyakoroltam.:-)
Előzmény: hulahopp55 (506)
hulahopp55 Creative Commons License 2002.01.06 0 0 506
Köszönet a képmegjelenítésért!
Macika Creative Commons License 2002.01.06 0 0 505
Nagyon köszi a kedvességet, de ha lehet, maradok a gyárinál mindenben, nem sportolok. :c))))

Különben is a motorom „csak” 1.2-es. :c((((

A másik meg az, hogy nekem az autó munkaeszköz, így nem fogalalkozom a kicsicsázásával, csajozni már (és még :c)))) ) nem járok vele. Kényelmes legyen, az a lényeg. Az a 4 cm pedig igenis nagyon kell, eléggé alacsonyan van már most is a pesti járdaszegélyekhez képest a gép eleje.

De nagyon jól esett, hogy gondoltál rám...

Előzmény: atompyka (504)
atompyka Creative Commons License 2002.01.05 0 0 504
Macika, gratula!

Találtam Neked vmit:

ABTGolf4 válasz erre | adatok | e-mail 2002-01-03 10:14:36 (502)

ELADÓ!
Fiat Bravo/Brava sportrugó set ( 4 db )eladó!
ENZO német gyártmány, üzleti ára 35.000,- Ft.
40 mm-t ültet, kicsit keményít, piros színű, nem gagyi, hanem jó minőségű. Jó az 1.4, 1.6, 1.8 motorral szerelt autókhoz.
Ára: 20.000,- Ft ( vadi új, bontatlan )
Érd.: 20/3377-577 ( Veszprém )

Tom

Előzmény: Macika (502)
Keselyű Creative Commons License 2002.01.05 0 0 503
csiribingyó, hát megértük ezt is! Kitartás, már nincs sok hátra. Én is tök így be voltam sózva (nézd csak meg az akkori hozzászólásaimat).

cabeza: Neked is gratula. Nyugi, a fogyasztás csökkenni fog. Ha meg egy kicsit "öregurasan" vezeted, azt literekkel hálálja meg, mármint fogyasztásba.

Macika, leld örömöd benne, de nem kell elhagynod bennünket ezért. Nem rajtad múlt, hogy nem Thália lett.

Már túl vagyok az 1900. kilóméteren. Hmmm, nem rossz. A fogyasztás mostanra 6,9-re állt be, nem panaszkodhatok. Mondjuk nem is "tolom" neki veszettül. Tegnap hajtottam meg először egy kicsit jobban. 160-at vitte simán, persze csak rövid igeig.

A mikroplüsshöz szólnék hozzá, ha szabad.
Én örülök neki, hogy nem az van! Csak képzeljétek el, ahogy a fiam beszáll havas/vizes/sáros csizmával a gyerekülésbe, ami középen van hátul. Még jó, hogy műbőr az ülés háta, mert könnyű lemosni. Most képzeljétek el ugyanezt plüssel....

Üdv, Keselyű

Macika Creative Commons License 2002.01.05 0 0 502
Megszületett ma este 3/4 6-kor a Bravam. Gyorsan lementem vele a városban még 170 km-t a nagy örömre... 100 km-nél tankoltam, 7,6 l ment bele...

Nem zavarom köreiteket a konkurenciával, sok sikert a Thaliákhoz!!!!
(azért olvasni továbbra is fogom soraitokat :c)))) )

Előzmény: cabeza (501)
cabeza Creative Commons License 2002.01.04 0 0 501
A hátamon kiráz a hideg, ha mikroplüsshöz kell érnem. A mániám meg csak a BKV-ra vonatkozik. :)
De ennek a témának ne nyissunk topicot. :))

Sok sikert az autóhoz, csiribingyo!
A fogyasztás az első 1000km-en nálam is hard, 10 liter körüli, remélem csökken, ennyit az 1,3 1989-es szamarám 150ezer km-rel városban gázból! evett.
Cabeza

Előzmény: Macika (498)
Puhos Creative Commons License 2002.01.04 0 0 500
Gratulálok csiribingyó.
Ha nincs mondanivalóm nem szoktam írni,de azért állandóan figyelem a fejleményeket.Szóval örülök az örömödnek.Olvasni fogom a későbbi beszámolóidat is.

Puhos.

Előzmény: Törölt nick (499)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!